Kahden vuoden jatkosopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Okko Järvi tähyää ulkomaille

27.2.2019 08:51 Korisliiga palaa tänään maaottelutauolta tositoimiin kolmen ottelun voimin.

Vielä alkukaudella Okko Järvi hieman haki rooliaan Karhu Basketin riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan tammikuun pelaajaksi valittu Okko Järvi solmi viime viikolla Kauhajoen Karhu Basketin kanssa kahden kauden jatkosopimuksen. 23-vuotiaan ja 193-senttisen Järven sopimus sisältää mahdollisuuden siirtyä ulkomaille kesällä 2020.

– Aiemmin urallani en ole halunnut ja suostunut neuvottelemaan jatkosopimuksesta kesken kauden. Täällä asioita on menty treeneissä tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin läpi kuin aiemmissa seuroissani. Olen kokenut alusta asti, että täällä menen koko ajan eteenpäin pelaajana. Olen tyytyväinen seuraan ja puitteisiin, Järvi toteaa Karhu Basketin tiedotteessa.

Tammikuussa Tapiolan Hongan kasvatti kasasi tilastokeskiarvoikseen 18,8 pistettä, 5,5 levypalloa ja 3,0 syöttöä. Järvi onkin nostanut keskiarvojaan läpi kauden. Vielä alkukaudesta pisteitä syntyi reippaasti alle kymmenen ottelua kohden. 

– Aika vaihtelevasti on sujunut ensimmäinen Korisliiga-kausi Kauhajoella. Alku oli aika huono europelien jälkeen. Ei mennyt henkilökohtaisesti niin hyvin ja myös joukkueelle tuli oikeastaan siihen ensimmäiseen maaottelutaukoon asti aika paljon tappioita ja pelin taso vaihteli tosi paljon. Oikeastaan siitä lähtien, kun teimme pari pelaajavaihtoa ja saimme Gregin (Mangano) tänne takaisin, niin sen jälkeen on lähtenyt itsellä ja koko joukkueella tosi hyvin homma lentoon, Järvi kertaa.

Mestarien liiga paljasti kehityskohteita

Mestarien liigan karsintaottelut olivat Järvelle monella tapaa upea ja arvokas kokemus. Kansainväliset kohtaamiset alleviivasivat, mitä Järven pitää vielä kehittää, että unelma ulkomailla pelaamisesta vielä joskus toteutuu. 

– Suurimpana tavoitteenani on päästä pelaamaan ulkomailla. Että pääsisi ihan useamman vuoden siellä painamaan täysammattilaisena. Kyllä mä sanoisin, että se on se isoin tavoite ja sitä kohden tehdään koko ajan kovasti hommia.

– Vaikka on toki tullut junnumaaotteluja pelattua, niin oli se uusi kokemus päästä testaamaan, minkälainen se taso on Suomen ulkopuolella miesten peleissä. Kyllähän siellä aika isoa mörköä tuli vastaan, kaikkinensa hieno kokemus.

Okko Järvi haluaa pelata ulkomailla vielä useamman kauden. Kuva: Ville Vuorinen

 

Viime kausi Espoossa kasvatti ainakin henkisesti

Ensimmäistä kauttaan Kauhajoella pelaava Järvi on aiemmin edustanut Korisliigassa Honkaa, Salon Vilpasta ja viime kaudella Espoo Unitedia. 

– Viime vuosi oli Espoossa monestakin syystä aika hankala, mutta uskon, että ainakin henkisesti se vuosi kehitti. Vilppaassa sain kahtena kautena pelata kahden eri valmentajan alaisuudessa ja opin molemmilta paljon. Nyt tuntuu, että Kauhajoella Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) alaisuudessa olen mennyt kovasti eteenpäin, myös taidollisesti.

Nuorelle pelaajalle on hyvin tärkeää aina löytää omalle pelaajapolulleen sopiva ympäristö. Järvi myöntää valinnan aina aiheuttavan stressiäkin.

– Koko urani olen yrittänyt löytää itselle sen oikean joukkueen. Tietenkin se on aina kesällä tosi vaikeaa tietää, missä on itselle tarjolla riittävästi vastuuta ja paras mahdollinen rooli. Mutta ihan hyvin olen mielestäni päätöksiä tehnyt ja varsinkin tälle kaudelle tuntuu, että tein todella hyvän päätöksen lähtemällä Kauhajoella. Alkukauden vaikeuksien jälkeen olen valmentajien avulla löytänyt hyvän roolin itselleni tässä joukkueessa.

 

Tavoitteena kehittyä pelintekijänä

Aiemmilla Korisliiga-kausilla Järvi on tullut tunnetuksi ennen kaikkea tappavan tarkkana heittäjänä, muiden luomia etuja kyttäävänä sniperina. Tällä kaudella Järven pallollinen vastuu on kasvanut asteittain. Siviilissä Dallas Mavericksia ja Dirk Nowitzkia fanittava Järvi kuvaileekin olevansa jo "ihan suhteellisen fyysinen ja kovaa korille menevä pelaaja".

– Tuntuu, että monesti minut tunnetaan heittäjänä, mutta ainakin tänä vuonna prosentit kertovat muuta. Olen tällä kaudella ollut enemmän ajajan roolissa ja muutenkin pallollisemmassa roolissa. Se on tuntunut kyllä toimivan. Uskon, että kolkkikin sieltä vielä tulee, mutta tällä kaudella on ollut tosiaan aika erilainen rooli, kun vielä viime kaudella olin aika puhtaasti heittäjä.

– Viime vuosina olen paljon yrittänyt kehittää pallollisia taitojani ja olen niissä mennytkin kovasti eteenpäin, etenkin viime kesänä ja tällä kaudella. Mutta edelleen sanoisin, että se, että menisin 2–3-paikan pelaajasta 1–2-paikan pelaajaksi, niin se on edelleen mun isoin haaste. Ja se on samalla se kynnys myös päästä sinne Euroopan kentille, koska se on kokoni puolesta se tulevaisuuden pelipaikka minulle.

Karhu Basketin tavoitteena on uusia mestaruus

Järvi tietää, että hallitsevana mestarina Karhu Basketin tavoite on jo lukkoon lyöty. Kun kasassa on jälleen mestaruusjoukkueen kolme tukipilaria (Mangano, Bojan Sarcevic, Rene Rougeau), niin mikään muu ei voi seurassa tavoitteena oikeastaan ollakaan.

– Ei siitä ole sinänsä juteltu, mutta kyllä sen on pystynyt aistimaan ja se on ollut oikeastaan itsestäänselvyys, mikä tässä on kaikilla ollut koko ajan tavoite. Kyllä se on mestaruus. Sitä kohti tässä koko ajan mennään, että se mestaruus saataisiin uusittua Kauhajoella.

Järvi on huomannut, että viime kauden mestaruudesta on ollut valtavasti hyötyä. Karhu Basket on kääntänyt useita tasaisia kamppailuja edukseen silkalla kokemuksella.

– Siitä (mestaruudesta) on ollut tosi iso apu. Meillä on paljon kokeneita jätkiä, jotka ovat vieläpä tosi hyviä joukkuepelaajia, ei ollenkaan itsekkäitä. Siitä on jo ihan pukukopissa ollut henkisesti hyötyä. Yhdestä tappiosta ei tarvitse lyödä päätä pensaaseen. Kokeneemmat rauhoittelevat nuorempiaan, kuten minua, jos on joukkueen peliin pettynyt. 

Korisliiga on kehittynyt Järvenkin uran aikana

Järvi on nuoren uransa aikana nähnyt Korisliigassa muutoksen parempaan. Sarjan tasoerot ovat tasoittuneet ja parhaat joukkueet ovat entistä parempia. 

– Joka vuosi tuntuu, että sarja kehittyy koko ajan. Amerikkalaiset ovat koko ajan kovempia ja suomalaiset kehittyvät. Kyllä tuntuu, että tässä omanakin aikana sarja on mennyt eteenpäin paljon. Ei ole tällä kaudella yhtään heittopussia, vaan jokainen joukkue voi voittaa kenet tahansa.

Myös katsomoissa alkaa paikkakunnilla olla mukavasti menoa ja meininkiä. Pelaajat syttyvät parhaimpaansa, kun yleisö antaa osaltaan energiaa. 

– Kauhajoella on ollut mukava pelata, kun joka kotiottelussa katsomossa riittää tunnelmaa. Täällä on todella hyvät, ellei Suomen parhaimmat fanit, Järvi kehuu.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia