Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

15.3.2024 20:54 KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Vili Nymanin KTP tavoittelee viimeistä vapaata playoff-paikkaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa on jaossa enää yksi playoff-paikka, sillä alempaa jatkosarjaa johtava Kouvot on jo varmistanut omansa. Tänään KTP-Basket sain otteen tuosta viimeisestä paikasta voitettuaan nimenomaan mainitun Kouvot 84–78.

Ottelun kirkkain tilastotähti oli KTP:n korinalusveteraani Jeremiah Wood, jolle kirjattiin pelistä 22 pistettä, kymmenen levypalloa ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Tukea antoivat muiden muassa Roydell Brown 20 pisteellä, yhdeksällä levypallolla ja neljällä riistolla sekä Vili Nyman yhdeksällä pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Päävalmentaja Michael Pounds kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Kouvot on todella laadukas joukkue, ja olimme alussa aika pahasti helisemässä, mutta onneksi touhu vähän rauhoittui. Lopussa pari kovaa koria toivat tärkeän voiton meille. Woodsin heittämät kolmoset eivät varsinaisesti olleet pelisuunnitelmassa mukana, mutta aina, kun menee sisään, niin valo on vihreä.

Kouvojen korkeimmat pisteet olivat Joel Mäntysen 17.

Ottelutilastot

Bisons otti eroa Lahteen pysyäkseen liigassa

Bisons Loimaa ei taistele enää viimeisestä playoff-sijasta, mutta seuralla on pelissä yhtä lailla tärkeä sijoitus. Loimaalaiset nimittäin yrittävät pitää itseään jäämästä viimeiselle sijalle eli siis välttää sarjasta putoamisen. Tänään joukkue nappasi voiton, joka auttoi tässä päämäärässä valtavasti. Se tuli Tampereen Pyrinnöstä luvuin 100–95.

Pyrinnölle tappio puolestaan oli karvas erityisesti sen takia, että tamperelaisseura yrittää yhä kamppailla KTP:tä ja Kobria vastaan playoff-paikasta. Pyrintö on nyt yhden voiton jäljessä kumpaakin mainituista joukkueista.

Bisonsin pistetykki illan ottelussa oli Devon Goodman 28:lla. Pyrinnön riveissä loisti erityisesti Trey Niemi, joka pussitti 29 pistettä ja jakoi viisi syöttöä.

– Varsinkin viimeinen erä oli vuorottelua: molemmat skorasivat. Ongelma oli siinä, että emme saaneet aikaan stoppeja, ja se menee minunkin piikkiini. Siellä sai heidän takamiehensä paljon vapaita heittoja, Niemi totesi Ruudulla.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia