Kansainvälisen EYBL:in 20-vuotiaiden turnaus rantautuu ensimmäistä kertaa Suomeen

12.12.2022 12:35 Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä 20-vuotiaiden EYBL:in (European Youth Basketball League) turnausviikonloppu pidetään Jyväskylässä 16.12.‒18.12.2022.

Turnaus on suurin ja ainoa FIBA:n sertifioima nuorten koripalloturnaus Euroopassa. Vuosittain EYBL järjestää yli 50 turnausta ympäri Euroopan, joka on jaettu kahteen konferenssiin, eteläiseen ja pohjoiseen. 33 eri maasta osallistuu yli 250 joukkuetta pelitapahtumiin. Jyväskylässä järjestettävä turnausviikonloppu on U20-ikäisille joukkueille.

JBA:n päävalmentaja Mikko Tupamäki lähtee kotiturnaukseen hyvillä mielin:

- Kansainväliset pelit tarjoavat aina näyteikkunan siihen, millä tasolla eri maissa pelataan ja lisäksi tuovat usein vastaan hyvin erityyppisesti rakentuneita esimerkiksi Baltian maiden monesti isokokoisempia joukkueita sekä suomalaisesta valmentautumiskulttuurista poikkeavia pelitapoja, jolloin kohdattavat haasteet ja ratkaistavat ongelmatkin ovat erilaisia. Mikäli aina pelaamme vain oman pienen maamme jo ennestään tuttuja joukkueita vastaan, niin emme altistu erilaisille pelitavoille ja tietynlainen lajidiversiteetti jää puuttumaan.

- JBA:n kannalta kansainvälisyys on iso osatekijä toiminnassamme. Haluamme tehdä päivittäistyötämme kansainvälisen kilpailun standardeilla. Koemme, että pelaajat ovat aina äärimmäisen keskittyneitä ja motivoituneita, kun pääsevät mittaamaan tasoaan kansainvälisissä kilpailuissa. Meillä on myös ollut toiminnassamme pelaajia, jotka ovat hakeutuneet Gradialle vaihto-oppilaiksi päästäkseen mukaan akatemiamme toimintaan. Muun muassa kaudella 2021-2022 JBA Gradian riveissä pelasi Italiasta kotoisin oleva nuori ja nytkin Gradialle on ensi vuodeksi hakemassa pelaajia Australiasta sekä Liettuasta. Olemme keskustelleet myös muiden akatemioiden kanssa yhteistyöstä pelaajien ja valmentajien kehittämiseksi.

- Jyväskylä saa tämän toiminnan kautta paljon positiivista julkisuutta. Lähes viikottain saamme kyselyjä mahdollisuuksista pelata ja opiskella Jyväskylässä joko 2. asteen tasolla tai jatko-opinnoissa. Myös Jyväskylä kaupunkina näkyy isosti mm. peliasuissamme ja muussa vaatetuksessamme, kun liikumme ulkomailla. Usein saamme paljon kyselyitä siitä, millainen kaupunkimme on ja miten pienehkön maan pienehköstä kaupungista tulee näin kilpailukykyinen joukkue joka vuosi. Kansainvälisiä kokemuksiamme olemme päässeet Jyväskylän kaupungille jakamaan myös olemalla mukana Jyväskylän, Umeån ja Tarton yhteisessä Impact-liikunnallistamishankkeessa.

- EYBL-otteluista haetaan kokemusta erilaisista pelitavoista, vastustajista ja perspektiiviä siihen, missä oma toimintamme menee verrattuna muiden maiden pelaamiseen. Näistä peleistä saa myös kokemuksen täysin erilaisesta tuomarilinjasta, joka usein sallii merkittävästi fyysisemmän pelaamisen kuin kotimaan kentillä. Näin ottelutkin ovat usein luonteeltaan erilaisia. Maajoukkuevalmentajan näkökulmasta tämä on suomalaisille pelaajille erittäin tervetullutta, koska nuorten EM-kilpailuissa linja on monesti lähempänä näiden pelien tuomarointia kuin kotimaisten sarjojen vastaavaa.

- JBA:n tahtotila on olla edistämässä kansainväliseen toimintaan osallistumista ja haluamme myös jatkossa järjestää kansainvälisiä turnauksia Jyväskylässä, sillä kansainväliset pelit lajissa kuin lajissa ovat aika harvinaisia Keski-Suomessa. Suunnitelmissamme on jo järjestää kansainvälinen turnaus eri eurooppalaisien akatemiajoukkueiden kesken.

- Lauri Markkanen Tournamentin järjestäminen on tuonut paljon arvokasta kokemusta ja tietotaitoa siitä, millaiset asiat ovat avaintekijöitä turnauksia järjestettäessä, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Tällä tavalla joukkueet voisivat keskittyä olennaiseen eli pelien pelaamiseen. Lisäksi keräämämme palaute antaa aina uusia vinkkejä ja ideoita siitä, millaiset asiat tekevät turnauskokemuksesta hyvän ja mitä kaivataan etenkin muista maista tulevien joukkueiden osalta.”

JBA:n apuvalmentaja ja EYBL:in vastuuvalmentaja Toni Nyman luonnehtii pelaajajoukkoaan:

- Joukkue koostuun JBA:n miesten 1A ja 1B -divaripelaajista. Ikähaarukka 2003-2007 -syntyneet on aika iso. 2003-syntyneet ovat vanhimpia, jotka saavat U20-turnauksissa pelata. Mutta meillä ei montaa 03-ikäistä ole tässä ryhmässä, vaan joukkue koostuu aika nuorista, mutta silti kokeneista pelaajista. Joukkueen vahvuudeksi pitää mainita pelaajien nuoresta iästä huolimatta saavutettu kokemus kansainvälisistä peleistä turnauksissa ja myös eri ikäluokkien maajoukkuepaidoissa. Koska ryhmä on osa akatemiajoukkuetta ja harjoittelee yhdessä, ei pelitapa poikkea JBA:n normaalista pelitavasta eli pyrimme pitämään pelimme aktiivisena ja nopeana.

- EYBL:in taso on kova, koska esimerkiksi osa Latvian ja Viron pelaajista pelaa aikuisten Latvia-Viro -sarjassa. Kovan luokan yksilöt yhdistettynä kansainvälisille peleille ominaisella pelikovuuden ja tempon värittämällä pelityylillä on yhtälö, johon on varmasti helppo syttyä niin pelaajana kuin valmentajana.

- Peli on pääasiassa todella suoraviivaista ja nopeaa. Käytännössä kaikki joukkueet ovat todella urheilullisia ja laittavat puolustuksen todella koville, mikäli ei olla riittävän aloitteellisia ja valmiina kamppailemaan ihan koko ajan, Nyman päättää.

Jyväskylän JBA Gradia lähtee hyvästä asemasta seuraavaan turnausviikonloppuunsa. JBA voitti kaikki viisi otteluaan ensimmäisessä osaturnauksessa Latvian Valmeirassa syyskuussa.

U20-sarjan 16 joukkuetta on jaettu neljään ryhmään. Suomesta EYBL:issä pelaa JBA Gradia ja Omnia BA. Jyväskylän osaturnauksessa pelaavat ryhmien A ja B joukkueet Suomesta, Ruotsista ja Virosta. Samaan aikaan ryhmien C ja D joukkueet ottelevat Latvian Riiassa. Jyväskylän otteluihin on joko vapaa pääsy tai vapaaehtoinen pääsymaksu, joka tukee JBA:n toimintaa.

EYBL:in kotisivu >
Turnauksen tulokset ja tilastot >
Jyväskylän tarkka otteluohjelma >

Teksti:
Outi Nieminen

Lisätietoa:
Jaakko Kemilä
041 4566717
info@jba.fi

 
23.1.2023 10:22 Seura tiedottaa

Hiihtoloman STC Shooting Camp Kisakalliossa helmikuussa

Jo perinteeksi muodostunut korisjunioreiden taitoleiri, STC Shooting Camp järjestetään jälleen Kisakallion Urheiluopistolla 22.-24.2.2023. Ota kaveri mukaan ja tule viettämään ikimuistoinen hiihtolomaleiri koriksen parissa.

21.1.2023 21:16 Korisliiga

Emanual Shepherd Espooseen

Tapiolan Honka on tehnyt loppukauden sopimuksen ex-pyrintöläisen Emanual Shepherdin kanssa.

20.1.2023 21:01 Korisliiga

Ira Lee Vilppaaseen loppukauden sopimuksella

Arizonan yliopiston sentteri Ira Lee liittyy Salon Vilppaan vahvuuteen.

19.1.2023 11:46 Seura tiedottaa

Sima Basket -turnaus Järvenpäässä 5.-7.5.

Varma kevään merkki eli Sima Basket -turnaus pelataan jälleen Beat Basketin järjestämänä Järvenpäässä.

9.1.2023 10:19 Seura tiedottaa

LePy tarjoaa aikuisten harrastekorista ammattivalmentajien opastuksella

Harrastekorista järjestetään neljänä iltana viikossa. Harjoituksissa opetetaan koripallon perustaitoja ja tietenkin pelataan. Osallistujien kuntotasolla ei ole merkitystä, sillä harjoituksissa kukin pystyy itse määrittelemään rasitustasonsa. Kunto myös kehittyy treenatessa.

21.12.2022 16:17 Seura tiedottaa

Valmentajaksi ToPoon

Seuran pelaajamäärän kasvaessa ToPo hakee joukkueisiinsa vastuuvalmentajan sekä apuvalmentajan tehtäviin motivoituneita valmentajia.

14.12.2022 11:15 Seura tiedottaa

Sasu Salinin korisleiri Varalassa kesäkuussa

Sasu Salin -korisleiri 18.-22.6.2023 viettää 10-vuotis synttäreitä! Mukaan mahtuu rajattu määrä pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri on suunnattu 2008-2013 syntyneille pelaajille.

12.12.2022 10:48 Seura tiedottaa

Hyvinkään Ponteva hakee junioritoiminnan toiminnanjohtajaa

Voimistelu- ja Urheiluseura Hyvinkään Ponteva r.y on perustettu vuonna 1916. Koripalloa on pelattu 50-luvulta lähtien ja tällä hetkellä harrastajia seurassa on noin 400. Seura tarjoaa jäsenilleen koripallon harrastusmahdollisuuksia lasten satukoriksesta aina valtakunnallisiin kilpakoripallosarjoihin saakka.

8.12.2022 16:50 Seura tiedottaa

FC Barcelona ja LePy järjestävät yhteistyössä neljä koripalloleiriä kesällä 2023 Espoossa

Oletko valmis nostamaan pelisi seuraavalle tasolle! Ilmoittaudu kesäkuussa järjestettävälle Barça Academy Basket Campille ja kehity FC Barcelonan valmentajien johdolla.

2.12.2022 15:41 Läntinen alue

Tampereen Pyrintö etsii päätoimista juniorivalmentajaa

Tampereen Pyrintö etsii päätoimista koripallovalmentajaa junioripuolelle määräaikaiseen työsuhteeseen 1.5.2023 lähtien. Työtehtäviin kuuluu juniorijoukkueiden valmentaminen sekä muut valmennustehtävät. 

1.12.2022 10:25 Seura tiedottaa

Ilmoittaudu tuomariksi Vantaan Energia -turnaukseen

Vantaan Energia -juniorikoripalloturnaus järjestetään Vantaalla jo 23. kerran 20.-22.1.2023. Turnaus toivottaa sinut tervetulleeksi tuomaroimaan otteluita turnauksessa!

28.11.2022 16:19 Seura tiedottaa

LePy teki koripalloa tutuksi yli 4500 alakoululaiselle Espoossa

LePy järjesti jälleen syksyn aikana supersuosittuja koripallon näytetunteja Espoon alakouluilla. Syksyn aikana yli 4500 espoolaista esi- ja alakoululaista pääsi kokeilemaan koripalloa LePyn ammattivalmentajien opastuksella.

17.11.2022 12:00 Seura tiedottaa

Yhteistyökumppani lahjoittaa Kouvolan Kouvojen kotihallin nimen Mannerheimin Lastensuojeluliitolle

Kouvolan Kouvojen pitkäaikainen kotihalli on jatkossa MLL Areena. Uusi nimi on käytössä tulevasta sunnuntaista alkaen, jolloin vietetään myös kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry saa hallin nimen käyttöönsä lahjoituksena.

15.11.2022 10:38 Seura tiedottaa

Aikuisten joulupalloturnaus Espoossa - Tervetuloa

LePy järjestää aikuisten harrastekoripalloturnauksen Karakallion koululla lauantaina 10. joulukuuta. Turnaus on tarkoitettu nais- ja miespelaajille, jotka eivät osallistu koripallon sarjatoimintaan tai pelaavat alueen alimmissa sarjoissa. Kokoa joukkueesi kasaan ja ilmoittaudu nopeasti toimisto#lepy.fi

18.10.2022 13:09 Seura tiedottaa

Tulevaisuuden työelämätaidot HBA:n opetussuunnitelman keskiössä

Helsinki Basketball Academylle on luotu opetussuunnitelma, jonka keskeisenä ajatuksena on, että nuori kehittyy lukion aikana sekä opiskelijana että urheilijana. Nyt julkaistu koripallon ja HBA:n opetussuunnitelma on yksi ensimmäisistä lajiliittokohtaisista opetussuunnitelmista.

4.10.2022 12:37 Seura tiedottaa

Vantaan Energia-turnauksen ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 10.10. klo 10:10

PuHun järjestämä juniorikoriksen suurtapahtuma järjestetään perinteiseen tapaan Vantaalla taas tammikuussa 20.-22.1.2023. Turnauksen pääyhteistyökumppanina jatkaa Vantaan Energia.

29.9.2022 13:10 Seura tiedottaa

Syysloman STC Shooting Camp Kisakalliossa 17.-19.10.2022

Jo vuotuiseksi muodostunut korisjunioreiden taitoleiri, STC Shooting Camp järjestetään jälleen Kisakallion Urheiluopistolla. STC Shooting Camp rakentuu monipuolisista sekä yksilötaitoihin painottuvista sisällöistä.

26.9.2022 10:54 Seura tiedottaa

Suosittu Lady basket -leiri järjestetään Kisakalliossa marraskuussa

Naisten omalla korisleirillä ei iällä, taitotasolla tai aiemmalla pelaajataustalla ole väliä, asenne on tärkein. Leirin ohjelma on monipuolista, innostavaa ja jokaisen taitotason huomioivaa. Leiri järjestetään Kisakallion Urheiluopistolla 18.-20.11.2022.

23.9.2022 10:07 Seura tiedottaa

LähiTapiola Kaakkois-Suomi turnauksen ilmoittautuminen auki!

KTP Koripallo Ry järjestää yhteistyössä LähiTapiola Kaakkois-Suomen kanssa marraskuussa koripalloturnauksen ensimmäisen kerran Kotkassa moniin vuosiin. Turnaus pelataan 5.-6.11.2022 Kotkan hyvissä urheilupuitteissa.

16.9.2022 07:47 Seura tiedottaa

Pihla Nikkarinen ToPoLan toiminnanjohtajaksi

Pihla Nikkarinen aloittaa ToPoLan uutena toiminnanjohtajana 1.10.2022.

Näytä lisää vastaavia