Karhu Basketille kaksi uutta pelaajasopimusta – Thomas Vehmanen ja Miron Ruina Kauhajoelle

3.7.2019 09:47 Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Thomas Vehmanen on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Miron Ruina solmi puolestaan yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2020-21.

Thomas Vehmanen on 2000-syntynyt pelintekijä, jolta löytyy sekä Viron että Suomen kansalaisuus. Vehmasen kasvattajaseura on Rakvere Tarvas, mutta viime kaudella hän pelasi Tallinnan Kalevin organisaatiossa. 

Seuran kakkosjoukkue pelasi Viron divarissa sijoittuen toiseksi. Lisäksi Vehmanen pelasi U20-joukkueessa EYBL-sarjassa, jossa hänen tilastonsa olivat 9,1 pistettä, 3,1 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.

- Näin Thomasin ensimmäisen kerran Chus Mateo Academyn leirillä Espanjassa kesällä 2015. Hän erottui jo silloin pelikäsityksensä ja syöttötaitonsa ansioista, vaikka olikin fyysisesti heiveröinen muiden ikäistensä joukossa. Sen jälkeen olen seurannut hänen kehitystään säännöllisesti.

- Maaliskuussa kävin Tallinnassa seuraamassa EYBL-turnausta ja olin tyytyväinen näkemääni. Thomas on hyvä palloscreenipelaaja, joka pystyy luomaan korintekopaikkoja muille. Tietysti harppaus Viron divarista sekä nuorten peleistä Korisliigaan on suuri ja vaatii varmasti oman aikansa tottua pelikovuuteen tällä tasolla, avaa Karhu Basketin päävalmentaja Janne Koskimies seuran tiedotteessa.

Thomas Vehmanen odottaa innolla saapumistaan Kauhajoelle. Kuva: Karhu Basket
Thomas Vehmanen odottaa innolla saapumistaan Kauhajoelle. Kuva: Karhu Basket

- Olen aina tarttunut uusiin haasteisiin rohkeasti ja liittyminen Suomen mestarijoukkueeseen on minulle loistava tilaisuus, Vehmanen kertoo.

- Ensimmäisellä kaudella tavoitteeni on ottaa kaikki mahdollinen oppi irti, mitä voin saada kokeneemmilta joukkuekavereiltani ja tuoda vähän lisää nuorta energiaa porukkaan. Kävin keväällä katsomassa pudotuspelejä Kauhajoella ja pääsin kokemaan tunnelman paikan päällä. Champions Liigan karsinnat ja ensimmäiset Korisliiga-ottelut Kauhajoen kotiyleisön edessä tulevat olemaan upea kokemus, joita odotan jo pienellä jännityksellä, Vehmanen taustoittaa.

 

Israelin nuorten maajoukkueet kolunnut Miron Ruina Kauhajoelle

Vehmasen tavoin Miron Ruinan äiti on suomalainen, joten Ruinaltakin löytyy Suomen kansalaisuus. Helsingissä 1998 syntynyt Ruina on edustanut Israelin juniorimaajoukkueita kaikissa ikäluokissa (U16, U18, U20). U20-ikäluokassa Israel voitti Euroopan mestaruuden vuonna 2018.

Ruinalta löytyy kokemusta Israelin kakkosliigasta kolmelta kaudelta. 2018-19 hän pelasi Hapoel Galileen joukkueessa keskimäärin 18 minuuttia tehtaillen 6,7 pistettä ja 4,4 levypalloa ottelua kohden. Joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja meni lopulta finaaleihin asti.

- Mahdollisuus Mironin mukaan saamiseen tuli meille yllättäen. Olimme etsineet toista kotimaista pelaajaa pelipaikoille 4-5 ja asiat loksahtivat lopulta nopeasti kohdilleen. Saimme uuden mielenkiintoisen kasvon Korisliigaan. Hän on älykäs, liikkuva ja pituuteensa nähden ulottuva iso pelaaja, jonka ominaisuudet sopivat meidän pelitapaamme hyvin.

- Miron esiintyi vahvasti viime kesänä Israelin U20-mestarijoukkueessa ja Israelin kakkosessa hän on tottunut painimaan useita Korisliigassa esiintyneitä amerikkalaispelaajia vastaan. Esimerkiksi meidän ensimmäisessä mestarijoukkueessa mukana ollut Stephen Maxwell aloitti kauden Mironin joukkuekaverina, Koskimies kertoo.

Miron Ruina on pelannut kaikissa Israelin nuorten maajoukkueikäluokissa. Kuva: Karhu Basket
Miron Ruina on pelannut kaikissa Israelin nuorten maajoukkueikäluokissa. Kuva: Karhu Basket

- Olen todella iloinen, että pääsen liittymään kaksinkertaiseen suomenmestarijoukkueeseen ja toivon, että yhdessä pääsemme samoihin tuloksiin taas tulevalla kaudella. Haluaisin myös kiittää seurajohtoa ja valmennusta tästä mahdollisuudesta. Tulen tekemään kaikkeni joukkueen menestyksen puolesta. Odotan jo innolla Suomeen laskeutumista ja pelaamista uusien joukkuetovereitteni kanssa, Miron avaa seuran tiedotteessa.

Karhu Basketilla on pelaajasopimuksen seuraavien pelaajien kanssa: Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Antti Niskanen, Mikael Laihonen, Eero Innamaa, Joona Hakamaa, Miron Ruina, Thomas Vehmanen, Cameron Jones. Joukkueen valmennuksesta vastaavat Janne Koskimies ja Janne Hänninen. 

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia