Karhu Basketille seuran ensimmäinen mestaruus: ”Olen todella iloinen fanien puolesta”

18.5.2018 22:10 Kauhajoen Karhu Basket lunasti seurahistoriansa ensimmäisen SM-tason mitalin, kun joukkue kaatoi finaalisarjan kuudennessa ottelussa Salon Vilppaan jatkoajan jälkeen. Finaalisarjan, sekä koko kauden ajan kauhajokisten hyökkäystä organisoinut Bojan Sarcevic oli parrasvaloissa myös Pantterin kohtaloa ratkaistessa.

Gregory Mangano sinetöi Karhu Basketin mestaruuden kolmosellaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu Basket on päässyt seurahistoriansa aikana kamppailemaan pronssimitaleista, mutta joutunut tyytymään neljänteen sijaan. Kevät 2018 oli kuitenkin oranssi, kun Karhu Basket voitti Korisliigan finaaleissa runkosarjan ylivoimaisen ykkösen, Salon Vilppaan otteluvoitoin 4-2.

- Olen niin iloinen fanien puolesta, sillä he ovat olleet tukenamme todella monta vuotta. On hienoa, että pystyimme antamaan tämän mestaruuden heille, mesikämmenten tähtitakamies Bojan Sarcevic totesi taistelun tauottua.

Ratkaiseva finaali venyi aina jatkoajalle asti, kun Vilpas suoritti lähes satumaisen nousun tasatilanteeseen varsinaisen peliajan loppuhetkillä.

- Ehkä tarvitsimme tätä. Voitimme välierissäkin täällä viime hetken korilla, näyttäisi siltä, että yksinkertaisesti tarvitsemme hieman draamaa mukaan, Bojan naurahti.

Karhu Basketin kylmähermoinen hyökkäyspelaaminen piti isännät kuskin paikalla läpi jatkoajan ja lopulta, 2,4 sekuntia ennen päätössummeria, Gregory Manganon kolmonen sujahti korisukan läpi ja nosti kauhajokiset ratkaisevaan kolmen pisteen johtoon. Vilppaan tasoitusyritys kolisi korirenkaan ulkopuolelle ja mestaruusjuhlat olivat valmiit alkamaan.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun pelaan finaaleissa. Se, että voitamme mestaruuden tämän porukan kanssa, se on jotain erityistä. Kauden alussa juuri kukaan ei uskonut, että olisimme täällä, iloinen Mangano kommentoi ottelun jälkeen.

Sankarin hetki parrasvaloissa 

Karhu Basketin sankariksi noussut Mangano heitti ottelussa 22 pistettä, repi 8 levypalloa, jakoi yhden syötön ja torjui yhden salolaisten korintekoyrityksen turvallisemmille vesille. Läpi pudotuspelien kauhajokisten hyökkäyksen kenties tärkein yksittäinen ase oli 208-senttisen Manganon kaukoheittouhka.

Kun Pantterin lopullista kohtaloa ratkottiin, se oli nimenomaan Manganon kolmonen joka löi sinetin Korisliigan kaudelle 2017/18.

- Niin moni pelaaja nousi esille ja nosti tasoaan, kun tarvitsimme sitä. Kun menetimme ”Maxin” (Stephen Maxwell), Flenard (Whitfield) nousi kokoonpanoon ja pelasi erinomaiset finaalit. Se, että mies pelasi tuolla tasolla loukkaantumisensa jälkeen on uskomatonta, hän voisi olla finaalien MVP, Mangano hehkutti.

Jatkoajalle venynyt ottelu sai väsyneen Manganon hymyilemään.

- Tiedän, että faneina te varmasti nautitte tästä lopusta, Mangano naurahti.

- Olisimme mieluusti pitäneet kiinni 11 pisteen johdosta, mutta Vilpas on todella hyvä joukkue. Siihen on syynsä, miksi he voittivat niin monta ottelua ja olivat sarjan paras joukkue läpi runkosarjan. Onnittelut heille helkkarinmoisesta kaudesta. Tänään me vain osuimme viimeisen heiton.

Päävalmentaja Jussi Laaksolle liigakausi 2017/18 oli päävalmentaja ensimmäinen. Kauhajoella kaksi kautta Sami Toiviaisen apuvalmentaja toiminut Laakso löysi kauden aikana juuri oikeat palaset auttamaan joukkuetta ja yhdessä apuvalmentaja Janne Koskimiehen kanssa sai piiskattua mesikämmenet lyömättömään iskuun pudotuspeleissä.   

- Ihan uskomattomat fiilikset. En osaa oikein edes sanoin kuvailla sitä, kuinka ylpeä mä olen näistä pelaajista, kuinka hienoa työtä jokainen heistä on tehnyt. Meidän palaset loksahtelivat paikalleen helmikuun aikoina ensin mulla ja Jannella (apuvalmentaja Koskimies), ja sen jälkeen pelaajilla ja koko joukkueella. Tässä on sitten se palkinto siitä, tunteikas Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso totesi mestaruuden ratkettua.

Trilleriksi muodostunut ottelu oli kenties se arvokkain mahdollisin tapa, jolla oranssipaidat mestaruuden kotiyleisölleen olisi voinut voittaa. Tunteiden täyttämät loppuhetket ja mestaruuden ratkeaminen saivat tunteella jokaisessa hetkessä mukana elävän Laakson, kummallista kyllä, lähes sanattomaksi.

- Tosi pienistä asioista oli tänään kiinni ottelun voittaja. Juuri nyt en edes osaa sanoa mitään syvällistä, Laakso pyöritteli.

- No. Sen voin sanoa, että me ainakin halusimme sitä voittoa.

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia