Karhu tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan

16.4.2017 Kauhajoen Karhu tasoitti tilit välieräsarjassaan Salon Vilpasta vastaan sunnuntaina Kauhajoen liikuntahallilla. Ottelua tulostaululla käytännössä alusta loppuun johtanut Karhu piti Vilppaan loppuhetkien kirin lopulta kurissa matkalla 82-78 (39-36) –kotivoittoon.

Härkämäinen Devonne Giles oli Karhun terävin syömähammas sunnuntain kotivoitossa Vilppaasta. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoen Karhu palasi Salohallissa kärsimästään vierastappiosta hienosti sunnuntain välierien kotiavauksessaan. Päätösjaksolla 11 pisteen johtoasemassa käynyt Karhu joutui vielä taistelemaan pitääkseen Vilppaan takanaan, mutta varmisti lopulta vapaaheittoviivalta 82-78 (39-36) –kotivoiton.

Karhu ei ollut ottelussa sekuntiakaan takaa-ajajan asemassa, vaan se joko johti tai oli tulostaululla tasatilanteessa ottelun avausheitosta päätössummeriin. Suurimmillaan kotijohto kasvoi ottelun aikana ”vain” 13 pisteeseen, mutta missään vaiheessa Karhu ei kadottanut otettaan tapahtumien kulusta.

Tasaisessa ottelussa ratkaisuksi nousi isäntien kyky hyökätä kohti korirengasta ja luoda sitä kautta ongelmia Vilppaan puolustukselle. Härkämäinen Devonne Giles rankaisi vierailijoita keskimatkan heitoillaan useasti ottelun aikana ja Karhun takamiehet pääsivät puhkomaan salolaisten puolustuksen ensimmäisen linjan vakuuttavalla tavalla läpi koko illan.

Karhu johti ottelua yhdeksällä pisteellä vielä puolitoista minuuttia ennen loppua, mutta Vilpas onnistui tekemään kamppailusta vielä jännittävän. Matias Ojalan ja Michael Poundsin johdolla Vilpas kuroi eron jo kahteen pisteeseen kun pelikellossa oli jäljellä vain 24 sekuntia. Juho Lehtoranta pussitti Karhulle kuitenkin tarvittavat vapaaheitot ja ratkaisuhetkillä isäntien puolustus piti Vilppaan korintekoaikeet kurissa voiton edellyttämällä tavalla.

- Tänään mentiin pitkälti meidän komennossa monessa asiassa. Jokainen pelaaja toi tänään energiaa peliin, palloa liikuteltiin hyvin ja saimme myös pelaajat liikkeelle, kertasi Karhu-luotsi Sami Toiviainen.

- Sisäpelistä meidän pitää saada enemmän irti, sillä Giles on siellä vahva ja omaa hyvän keskimatkan heiton. Nyt tutkitaan videota ja ollaan valmiita keskiviikkona.

Karhun riveistä vahvinta osaamistaan esittivät sunnuntaina joukkueen pisteykkönen Giles (19/5/4 syöttöä/2 riistoa) sekä joukkueen hyökkäystä esimerkillisesti johtanut Bojan Sarcevic (11/7/6 syöttöä/2 riistoa). Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Austin Hollins (12/6) ja Tate Unruh (11/3 syöttöä).

Vilppaan kokoonpanosta esille nousivat vahvan ottelun pelannut Pounds (19/6/3 syöttöä), sekä 14 pistettä heittänyt Ojala. Liukas takamies Juwan Staten kärsi virhevaikeuksista, mutta pussitti kuitenkin 10 pistettä ja jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Karhu - Vilpas
 
2.5.2024 20:44 Korisliiga

Kauhajoki tasoitti välierät Palmin ja Hopkinsin johdolla

Kauhajoki venytti välierät Seagullsia vastaan seitsemänteen peliin. Sarjan varmuudella ratkaiseva ottelu pelataan ylihuomenna lauantaina.

1.5.2024 21:41 Korisliiga

Kataja ei taivu – Richaud Packin hurja pisteilta siivitti kavennusvoittoon

Kataja Basket kiri loppusuoralla BC Nokian edelle ja voitti kriittisen ottelun kolmen pisteen turvin.

29.4.2024 21:01 Pääjuttu

Nokialle ja Seagullsille jälleen yhdet välierävoitot – Kataja ja Kauhajoki kumpikin selkä seinää vasten

BC Nokia ja Helsinki Seagulls johtavat miesten Korisliigan välieriä. Kummallakin joukkueista on kasassa kolme voittoa.

29.4.2024 10:00 Yhteistyökumppanit

Koripalloliitto ja Rantalainen yhteistyösopimukseen

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyösopimuksen Suomen johtavan talous- ja palkkahallintoalan asiantuntijaorganisaation kanssa. Rantalainen tarjoaa seuroille jatkossa taloushallinnan palveluita ja osaamista.

27.4.2024 19:58 Korisliiga

Vierasvoittojen teema jatkuu – Seagulls tasoitti välierät

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen välieräsarja on nyt 2–2-tilanteessa.

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

Näytä lisää vastaavia