Karhulle historiallinen välieräpaikka, myös Kataja neljän joukkoon

20.4.2013 20:15 Korisliigan kaksi viimeistä välieräjoukkuetta selvisivät lauantaina, kun Kauhajoen Karhu ja Joensuun Kataja pelasivat tiensä Nilan Bisonsin ja KTP:n seuraksi. Viime hetkien hurmoskolmostensa kannattelema Karhu hankki seurahistoriansa ensimmäisen välieräpaikan nujertamalla Pyrinnön 86–78 (39–39) ja Joensuun Kataja haki LrNMKY:sta 66–76 (27–41)-vierasvoiton.

Giordan Watsonin Karhu tuuletteli seurahistorian ensimmäistä puolivälieräpaikkaa.

Ilkka Vuori takoi Pyrintöä vastaan 14 pistettä.

Johnell Smithin Kataja karkasi Clifton Jonesin LrNMKYlta kolmannen kerran. Kuvat: Petteri Opas/Kuvakauppa, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Kauhajoen Karhu pääsi juhlimaan pääsarjahistoriansa ensimmäistä välieräpaikkaa, kun viimeisenä neljänä kautena Korisliigan mitalipeleihin edennyt Tampereen Pyrintö kaatui fanaattisen pohjanmaalaiskatsomon todistaessa pistein 86–78 (39–39).

 

Karhu karjui voimallisesti villinä mylvineen kotiyleisönsä edessä ja johti kymmenen pelatun minuutin jälkeen numeroissa 29–14. Pyrintö keräsi kuitenkin rivinsä toisen kymmenminuuttisen aikana, ja toinen puoliaika oli todellinen hermokamppailu.

 

Pyrintö johti neljännen jakson alussa pistein 61–65, mutta J’Nathan Bullockin donkin ja kolmosen kannattelema Karhu nousi 72–67-johtoon, kun neljättä jaksoa oli pelaamatta kolme ja puoli minuuttia.

 

Seuraavat hetket kuluivat tamperelaistahdissa. Damon Williamsin kakkosen ja Carl Lindbomin vapaaheittojen jälkeen LaMonte Ulmer siirsi kakkosella ja bonusvapaaheitolla Pyrinnön 72–74-johtoon kaksi minuuttia ennen loppua.

 

Ratkaisun enteitä leijui ilmassa, kun J’Nathan Bullock siirsi ensiksi kolmosellaan Karhun 75–74-johtoon, ja hetkeä myöhemmin Henri Hirvikoski osui kaaren takaa. Viimeisen minuutin alussa Hirvikoski kasvatti Karhun johdon vapaaheittoviivalta jo kuuteen pisteeseen, ja viime sekunneilla kauhajokiset upottivat kahdeksasta vapaaheitostaan kuusi varmistaen siten kolmannen puolivälierävoittonsa.

 

– Hattu pois päästä Pyrinnölle. Me kärsimme viime kevään pudotuspeleissä loukkaantumisista ja tiedämme ihan täsmälleen, minkälaista on pelata rikkinäisellä joukkueella siinä vaiheessa kautta, kun kaikkien joukkueiden pitäisi olla parhaimmillaan, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara pohti viitaten Pyrinnön monivuotisen takamiestaituri Kenneth Lowen tilanteeseen.

 

– Täytyy olla kuitenkin todella ylpeä tavasta, jolla aloitimme pelin ja keräsimme itsemme uudelleen Pyrinnön toisen jakson runin jälkeen. Loppu oli puhdasta hermopeliä, ja teimme todella kovia ratkaisuja. Tällä välieräpaikalla on proggiksellemme todella iso merkitys, ja tämä valaa luottamusta siihen, että olemme oikealla tiellä.

 

Karhusta J’Nathan Bullock (21/10), Giordan Watson (17/1/7 syöttöä), Ilkka Vuori (14/4) ja Henri Hirvikoski (13/1) pelasivat parhaat minuutit. Joukkueen voittoriemua himmensi Tremaine Fordin (9/5) loukkaantuminen.

 

Pyrinnöstä LaMonte Ulmer (23/7), Damon Williams (16/8/3 blokkia) ja Carl Lindbom (9/6) taistelivat lauantaina ansiokkaimmin.

 

Karhu haastaa ensi torstaina alkavissa Korisliigan välierissä hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin.

 

– Huomenna huilataan, sitten aloitetaan valmistautuminen välieriin. Kaikki on mahdollista, Tammivaara arvioi.

 

Kataja nykäisi toisen jakson lopussa

 

Joensuun Kataja jatkoi lauantaina siitä, mihin jäi torstain kolmannessa puolivälieräottelussaan kotonaan Joensuussa.

 

Veitsi kurkulla pelannut LrNMKY nousi tasolleen vain hetkittäin Katajan puolustaessa lappeenrantalaisilta tilan pois korin läheisyydestä ja ehkäisemällä ennalta kotijoukkueen nopean pelin. Vaikka Kataja ei päässyt hyökkäyspäässä parhaimpaansa, neljäs ottelu päättyi Katajalle selvin pistein 66–76 (27–41).

 

Kataja viritteli ottelun ratkaisun jo toisen jakson puolenvälin paikkeilla. Jakson viimeiset seitsemän minuuttia merkittiin Katajalle lukemin 17-0. LrNMKY piipahti kolmannen jakson alussa neljän pisteen päässä ja kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista seitsemän pisteen päässä, mutta joensuulaisvoitto ei ollut missään vaiheessa toden teolla uhattuna.

 

– Välillä meillä oli otetta pelistä ja välillä ei, kuten asian laita on ollut vieraspeleissämme yleensä tällä kaudella. Kun vastustajalla on kaksi noin kovaa skoraajaa joukossaan, siinä on aina hommaa puolustuspäässä, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala miettii.

 

Tasaisesta Katajasta korkeimmille tehoille pääsivät Antti Kanervo (14/5), Jonte Flowers (13/3/3 syöttöä), Johnell Smith (12/8/6 syöttöä/3 riistoa) ja Vesa Mäkäläinen (7/8).

 

Kautensa päättäneestä LrNMKY:sta Jason Conley (17/7/6 riistoa), Antti Niskanen (12/5) ja Clifton Jones (7/10/3 syöttöä) taistelivat ansiokkaimmin.


Kataja saa välierissä vastaansa KTP:n. Joukkueet kohtasivat viimeksi pudotuspeleissä kevään 2011 välierissä, jolloin Kataja eteni finaaliin otteluvoitoin 3-1.

 

– Olemme pelanneet 14 peliä 29 päivään, joten pari huilipäivää ennen välierien alkua tulee nyt tarpeeseen. Pudotuspeleissä jäljellä olevista joukkueista kuka tahansa voi viedä Pantteri-patsaan, Toijala arvioi.

 

(Basket.fi)

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
26.11.2020 09:30 Korisliiga

Lokakuun pelaaja Kendale McCullum elää Korisliiga-arkea päivä kerrallaan – kärkijoukkue pysyy valmiina kaikkiin uhrauksiin, joihin tilanne heidät pakottaa

Miesten Korisliigan lokakuun pelaaja Kendale McCullum on yhä tyytyväinen, että valitsi tarjolla olleista mahdollisuuksista työnantajakseen Helsinki Seagullsin. Nuori virtuoosi käyttää nyt maajoukkuetauon kätensä kuntouttamiseen ja valmistautuu henkisesti sekä Suomen pimeyteen että pandemian pakottamiin rajoituksiin.

22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

Näytä lisää vastaavia