Karhulle kuudes perättäinen voitto, myös Kouvot voittoon

11.2.2017 Miesten Korisliigan puolella Kauhajoen Karhu ylsi kuudenteen perättäiseen voittoon kukistamalla Tampereen Pyrinnön kotonaan 92-90 (42-46) ja Korihaille tappio oli 13. peräkkäinen, kun Kouvot haki vierasvoiton lukemin 81-87 (31-44).

Joonas Lehtoranta ja Karhu nappasi kotivoiton Pyrinnöstä.

Steven Pledger ja Kouvot puolestaan vieraissa Korihaista. Kuvat: Erkki Hautaviita.

Alussa palloa hukannut kotijoukkue oli helisemässä Pyrinnön kanssa, mutta sai Juho Lehtorannan (11/1) ja Austin Hollinsin (12/3) kolmosilla otteen pelistä ja avausneljännes kirjattiin isännille 27-23.

Vieraat nousivat toisella kympillä tappioasemasta Tyrone Nelsonin (16/7) onnistumisilla johtoon ja puoliajalle Kauhajoella mentiin 42-46 -vierasjohdossa.

- Panostimme levypallopeliin ja se oli alussa hyvää. Lopussa Karhu pisti alta palloa koriin, mikä sitten pelin ratkaisi. Hyökkäsimme hyvin ja saimme paljon vapareita, mutta niissä emme onnistuneet, Pyrinnön Topias Palmi (15/4) tuumasi.

Tasaisena edenneen kolmannen neljänneksen jälkeen voittajaa haettiin aina loppuun asti. Karhu kävi jo 11 pisteen johdossa päätösneljänneksen alussa, mutta Pyrintö nousi vielä peliin mukaan. Kotivoiton vapaaheittoviivalta Karhulle sinetöi kuitenkin Bojan Sarcevic.

- Pyrintö pelasi hyvin ja olisi voinut tänään voittaa. Onneksi saimme muutamia pisteputkia, kun puolustuksessa tuli vähän onnistumisia. Tehot jakaantuivat tänään tasaisesti, Karhu-luotsi Sami Toiviainen pohti ottelun jälkeen.

Korihaiden loppukiri jäi vajaaksi

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Kouvot vei alun kangertelun jälkeen avausneljänneksen lopulta nimiinsä lukemin 16-28.

Toisella neljänneksellä ero lähenteli jo 20 pistettä, mutta Korihait pysyi pinnalla Mikael Herbertin (16/3) onnistumisten ansiosta ja puoliajalla Pohitullin tulostaululla välkkyi 31-44 -vierasjohto.

- Alku oli erittäin hyvää, ihan kärkikastia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Liikutettiin palloa erittäin hyvin ja kahdessa kuukaudessa ollaan tultu paljon eteenpäin, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola summasi.

Kouvojen johto oli vielä 15 pistettä päätösneljännekselle lähdettäessä, mutta kotijoukkue laittoi viimeisellä neljänneksellä heittovoimaisen viisikon kentälle ja nousi yhtäkkiä kahden pisteen päähän. Takaa-ajo ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Kouvot nappasi sarjapisteet matkaansa tarkan vapaaheittotyöskentelyn ansiosta.

- Neljännellä jaksolla ei ollut ”kömppäjalkoja” kentällä. Erona oli lopulta se, että Kouvolan viimeistely oli tiukassa paikassa tehokasta. Viimeisen neljänneksen taisteluilme kantoi vain lähelle, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi.

Voittajien tehokkaimmat olivat 25 pistettä heittänyt Raheem Appleby sekä Steven Pledger (19/8). Isänniltä Herbertin lisäksi onnistuivat 12 pistettä heittäneet Panu Peltokangas ja Mikko Jalonen.

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia