Karhulle kuudes perättäinen voitto, myös Kouvot voittoon

11.2.2017 Miesten Korisliigan puolella Kauhajoen Karhu ylsi kuudenteen perättäiseen voittoon kukistamalla Tampereen Pyrinnön kotonaan 92-90 (42-46) ja Korihaille tappio oli 13. peräkkäinen, kun Kouvot haki vierasvoiton lukemin 81-87 (31-44).

Joonas Lehtoranta ja Karhu nappasi kotivoiton Pyrinnöstä.

Steven Pledger ja Kouvot puolestaan vieraissa Korihaista. Kuvat: Erkki Hautaviita.

Alussa palloa hukannut kotijoukkue oli helisemässä Pyrinnön kanssa, mutta sai Juho Lehtorannan (11/1) ja Austin Hollinsin (12/3) kolmosilla otteen pelistä ja avausneljännes kirjattiin isännille 27-23.

Vieraat nousivat toisella kympillä tappioasemasta Tyrone Nelsonin (16/7) onnistumisilla johtoon ja puoliajalle Kauhajoella mentiin 42-46 -vierasjohdossa.

- Panostimme levypallopeliin ja se oli alussa hyvää. Lopussa Karhu pisti alta palloa koriin, mikä sitten pelin ratkaisi. Hyökkäsimme hyvin ja saimme paljon vapareita, mutta niissä emme onnistuneet, Pyrinnön Topias Palmi (15/4) tuumasi.

Tasaisena edenneen kolmannen neljänneksen jälkeen voittajaa haettiin aina loppuun asti. Karhu kävi jo 11 pisteen johdossa päätösneljänneksen alussa, mutta Pyrintö nousi vielä peliin mukaan. Kotivoiton vapaaheittoviivalta Karhulle sinetöi kuitenkin Bojan Sarcevic.

- Pyrintö pelasi hyvin ja olisi voinut tänään voittaa. Onneksi saimme muutamia pisteputkia, kun puolustuksessa tuli vähän onnistumisia. Tehot jakaantuivat tänään tasaisesti, Karhu-luotsi Sami Toiviainen pohti ottelun jälkeen.

Korihaiden loppukiri jäi vajaaksi

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Kouvot vei alun kangertelun jälkeen avausneljänneksen lopulta nimiinsä lukemin 16-28.

Toisella neljänneksellä ero lähenteli jo 20 pistettä, mutta Korihait pysyi pinnalla Mikael Herbertin (16/3) onnistumisten ansiosta ja puoliajalla Pohitullin tulostaululla välkkyi 31-44 -vierasjohto.

- Alku oli erittäin hyvää, ihan kärkikastia sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Liikutettiin palloa erittäin hyvin ja kahdessa kuukaudessa ollaan tultu paljon eteenpäin, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola summasi.

Kouvojen johto oli vielä 15 pistettä päätösneljännekselle lähdettäessä, mutta kotijoukkue laittoi viimeisellä neljänneksellä heittovoimaisen viisikon kentälle ja nousi yhtäkkiä kahden pisteen päähän. Takaa-ajo ei kuitenkaan aivan riittänyt ja Kouvot nappasi sarjapisteet matkaansa tarkan vapaaheittotyöskentelyn ansiosta.

- Neljännellä jaksolla ei ollut ”kömppäjalkoja” kentällä. Erona oli lopulta se, että Kouvolan viimeistely oli tiukassa paikassa tehokasta. Viimeisen neljänneksen taisteluilme kantoi vain lähelle, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kertoi.

Voittajien tehokkaimmat olivat 25 pistettä heittänyt Raheem Appleby sekä Steven Pledger (19/8). Isänniltä Herbertin lisäksi onnistuivat 12 pistettä heittäneet Panu Peltokangas ja Mikko Jalonen.

 
24.7.2024 12:04 Korisliiga

Kobrille tukku sopimuksia

Lapuan Kobrien runko pysyy kasassa tulevalla Korisliiga-kaudella. Tuoreet pelaajasopimukset kattavat viisi viime kaudelta tuttua kasvoa sekä amerikkalaisvahvistus Samari Curtisin.

19.7.2024 12:24 Korisliiga

Kataja Basket teki kaksi kiinnitystä: Knihtiselle jatkosopimus, Jocelyn siirtyy Joensuuhun Uudestakaupungista

Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket rakentuu pelaajistonsa osalta hyvää vauhtia kohti tulevaa pelikautta. Tuoreimmat kiinnitykset sinivalkoasuun tekivät 25-vuotiaat laiturit Teemu Knihtinen sekä yhdysvaltalainen, New Jerseystä kotoisin oleva Travis Jocelyn. Kouvot-kasvatti Knihtiselle kausi Katajassa tulee olemaan kolmas, liigaurallaan jo kahdestoista. Uudenkaupungin Korihaiden riveistä tuttu Jocelyn aloittaa syksyllä neljännen ammattilaiskautensa. Molempien sopimukset kattavat kauden 2024–2025.

19.7.2024 12:10 Korisliiga

Bisons ja Jeremiah Wood sopimukseen - Woodille seitsemas kausi Korisliigassa

Miesten Korisliiga-kauteen valmistautuva Bisons Loimaa on solminut sopimuksen 39-vuotiaan Jeremiah Woodin kanssa. Wood tuo Bisonsin korin alle jo seitsemännen kauden Korisliiga-veteraanin.

15.7.2024 12:00 Korisliiga

Kalle Peltonen tuo voimaa ja monipuolisuutta Korihaihin

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen laituri Kalle Peltosen kanssa. Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti siirtyy Uuteenkaupunkiin Nokialta, jossa hän voitti viime kaudella uransa toisen Suomen mestaruuden.

10.7.2024 12:00 Korisliiga

Thomas Vehmanen ja Viljami Arvonen jatkavat Korihaissa

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt jatkosopimukset takamiehien Thomas Vehmasen ja Viljami Arvosen kanssa. Suomalais-virolaisen Vehmasen jatkosopimus on yksivuotinen, Korihait-kasvatti Arvosen sopimus on mallia 1+1.

8.7.2024 18:37 Korisliiga

Pyrintö teki sopimuksen ammattilaisuransa Suomesta aloittavan Xavier Bledsonin kanssa

Pyrinnön uusin pelaajasopimus on solmittu 24-vuotiaan Xavier Bledsonin kanssa. Viimeiset kolme kautta Indiana Staten yliopistossa pelanneelle Bledsonille luvassa on ensimmäinen kausi ammattilaisena.

5.7.2024 19:16 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 15.5.2025. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.6.2024 13:33 Korisliiga

Max Besselink palaa BC Nokiaan

Viimeisen kahden kauden aikana Saksan Bundesliigassa ja Belgian ja Alankomaiden yhteissarjassa pelannut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 22 vuotta, palaa Suomeen. Besselink palaa yksivuotisella sopimuksella tuoreeltaan Suomen mestaruuden voittaneeseen BC Nokiaan, jota hän edusti viimeksi kaudella 2021–22.

18.6.2024 10:59 Susijengi

Andre Gustavson: ”Tuntuu kuin ei olisi ollut päivääkään poissa”

Andre Gustavson kolkutteli 2010-luvun viimeisinä vuosina Susijengin portteja yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista suomalaispelaajista. Vaikka viimeiseen neljään vuoteen Gustavsonia ei ole maajoukkuepaidassa nähty, on hänen tähtäimensä kuusivuotiseksi venähtäneen NCAA-uran ajan ollut koko ajan ammattilaisurassa ja Susijengissä.

18.6.2024 09:29 Pääjuttu

Erotuomari Miltos Ioannidis sai uralleen haluamansa päätöksen: ”Kausi oli hyvä, tunne on loistava”

26 erotuomarivuoden jälkeen Miltos Ioannidis pistää pillin pussiin ja antaa hyvillä mielin tilaa nuoremmalle erotuomaripolvelle. Pitkän uran kulmakiviä ovat olleet koripallon kautta syntyneet ystävyyssuhteet, solidaarisuus ja positiivinen ajattelu.

Näytä lisää vastaavia