Karhun heittopeli rautaa välieräavauksessa Katajaa vastaan

29.4.2015 Seurahistoriansa ensimmäistä SM-mitalia metsästävä Kauhajoen Karhu kävi ryöstöretkellä Joensuussa, kun kauhajokilaiset avasivat välierät Kataja Basketia vastaan 76-90 (35-40) -vierasvoitolla. Erinomaisesti heittäneen Karhun sankariksi nousi Markus Molenius, joka nakkasi kolme kolmosta päätösneljänneksellä.

Markus Molenius syttyi ilmiliekkeihin, kun Karhu ratkaisi välieräavauksen Katajaa vastaan päätösneljänneksellä.

Gregory Mangano oli Moleniuksen lisäksi erinomainen vierasvoitossa.

Karhu-luotsi Sami Toiviainen nosti hattua Karhun heitto- ja levypallopelaamiselle. Kuvat: Erkki Hautaviita.


Mehtimäen Jäähallissa pelattu ottelu eteni ensimmäisen puoliajan vielä tasaisissa tunnelmissa, vaikka Karhu nappasikin viiden pisteen etumatkan vartin tauolle mentäessä.

Kauhajokilaiset aloittivat kolmannen neljänneksen väkevästi, kun vieraat nousivat 12 pisteen johtoasemaan loistavasti pelanneen Gregory Manganon (18/13/3 syöttöä) kolmosella. 1183 katsojan edessä pelannut Kataja kuitenkin nousi suosta tasoittamalla pelin ennen neljänneksen loppua.

66-66-tilanteessa päätösneljänneksellä Mangano ja Bojan Sarcevic (18/6/5 syöttöä) aloittivat Karhun karkumatkan, jonka Markus Molenius (14/2) viimeisteli kolmella kolmosellaan.

Moleniuksen kolmosilla vieraat nappasivat eron, joka konkretisoitui loppulukemien myötä 0-1-johdoksi välieräsarjassa. Manganon, Sarcevicin ja Moleniuksen lisäksi Karhulta onnistui Devonne Giles, joka dominoi korin alla 21 pisteen ja 9 levypallon arvoisesti.

Katajalta Robert Arnold (21/5) oli jälleen kerran loistava. Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät myös Ken Horton (16/10), Tom Knight (12/7) sekä Teemu Rannikko (11/2/4 syöttöä).


Toiviainen kehui Karhun heitto- ja levypallopeliä


Kummankin joukkueen viiteen peliin venyneet puolivälierät näkyivät ottelussa, kun sekä Karhu että Kataja olivat silminnähden väsyneitä ensimmäisen puoliajan. Karhun päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan kauhajokilaiset tekivät virheitä hyvästä pelistä huolimatta.

- Siellä oli paljon hyviä asioita meidän pelissä. Ei ollut järkeä Pyrintö-sarjan jälkeen lähteä laittamaan prässillä painetta palloon. Tuli vielä muutamia nukahduksia, Teemun muutamat heitot ja Knightin rollaukset, jossa ei aivan oltu hereillä.

Karhu oli heitti kolmosensa vakuuttavalla 46% tarkkuudella, jonka lisäksi vieraat veivät levypallotaistelun 44-32.

 

- Levypallot voitettiin kahdellatoista ja aina kun näin tapahtuu saa muualta hieman anteeksi. Oli tasapainoinen esitys. Tosin kun heitämme hyvin, niin voitamme todennäköisesti jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Kuten sanoin, paljon oli hyviä asioita, mutta katsotaan videot ja tehdään mahdolliset muutokset ja jatketaan seuraavaan


Salminen: ”Teimme asioita, joita emme ole tehneet koko kautena”


Katajan päävalmentaja Pekka Salminen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta nosti hattua samalla vastustajan esitykselle.

- En pidä yllätyksistä. En nähnyt Kauhajoella mitään yllättävää, mutta itse teimme paljon asioita, joita emme olleet tehneet koko kautena. Tuloksena kaaosta ja hieman itseluottamuksen puutetta.

- Niin hyvä joukkue kun vastustaja on, niin tällaiseen ei ole varaa. Kauhajoki oli tänään hemmetin hyvä, he toteuttivat omaa juttuaan erittäin hyvin.

Karhu hakee toista voittoaan Katajasta lauantaina 2.5. kello 17:00 Kauhajoen liikuntahallilla.

 

 
17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

24.4.2022 19:52 Korisliiga

Finaalirevanssi luvassa – Kauhajoki ja Vilpas samana iltana välieristä voittoon

Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät tänään, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

22.4.2022 21:02 Korisliiga

Kataja laittoi tuulemaan uudessa hallissa – kavensi sarjan 3–1:een

Kataja Basket otti uuden kotihallinsa kunniaksi ensimmäisen voittonsa miesten Korisliigan välierissä.

Näytä lisää vastaavia