Karhun heittopeli rautaa välieräavauksessa Katajaa vastaan

29.4.2015 Seurahistoriansa ensimmäistä SM-mitalia metsästävä Kauhajoen Karhu kävi ryöstöretkellä Joensuussa, kun kauhajokilaiset avasivat välierät Kataja Basketia vastaan 76-90 (35-40) -vierasvoitolla. Erinomaisesti heittäneen Karhun sankariksi nousi Markus Molenius, joka nakkasi kolme kolmosta päätösneljänneksellä.

Markus Molenius syttyi ilmiliekkeihin, kun Karhu ratkaisi välieräavauksen Katajaa vastaan päätösneljänneksellä.

Gregory Mangano oli Moleniuksen lisäksi erinomainen vierasvoitossa.

Karhu-luotsi Sami Toiviainen nosti hattua Karhun heitto- ja levypallopelaamiselle. Kuvat: Erkki Hautaviita.


Mehtimäen Jäähallissa pelattu ottelu eteni ensimmäisen puoliajan vielä tasaisissa tunnelmissa, vaikka Karhu nappasikin viiden pisteen etumatkan vartin tauolle mentäessä.

Kauhajokilaiset aloittivat kolmannen neljänneksen väkevästi, kun vieraat nousivat 12 pisteen johtoasemaan loistavasti pelanneen Gregory Manganon (18/13/3 syöttöä) kolmosella. 1183 katsojan edessä pelannut Kataja kuitenkin nousi suosta tasoittamalla pelin ennen neljänneksen loppua.

66-66-tilanteessa päätösneljänneksellä Mangano ja Bojan Sarcevic (18/6/5 syöttöä) aloittivat Karhun karkumatkan, jonka Markus Molenius (14/2) viimeisteli kolmella kolmosellaan.

Moleniuksen kolmosilla vieraat nappasivat eron, joka konkretisoitui loppulukemien myötä 0-1-johdoksi välieräsarjassa. Manganon, Sarcevicin ja Moleniuksen lisäksi Karhulta onnistui Devonne Giles, joka dominoi korin alla 21 pisteen ja 9 levypallon arvoisesti.

Katajalta Robert Arnold (21/5) oli jälleen kerran loistava. Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät myös Ken Horton (16/10), Tom Knight (12/7) sekä Teemu Rannikko (11/2/4 syöttöä).


Toiviainen kehui Karhun heitto- ja levypallopeliä


Kummankin joukkueen viiteen peliin venyneet puolivälierät näkyivät ottelussa, kun sekä Karhu että Kataja olivat silminnähden väsyneitä ensimmäisen puoliajan. Karhun päävalmentaja Sami Toiviaisen mukaan kauhajokilaiset tekivät virheitä hyvästä pelistä huolimatta.

- Siellä oli paljon hyviä asioita meidän pelissä. Ei ollut järkeä Pyrintö-sarjan jälkeen lähteä laittamaan prässillä painetta palloon. Tuli vielä muutamia nukahduksia, Teemun muutamat heitot ja Knightin rollaukset, jossa ei aivan oltu hereillä.

Karhu oli heitti kolmosensa vakuuttavalla 46% tarkkuudella, jonka lisäksi vieraat veivät levypallotaistelun 44-32.

 

- Levypallot voitettiin kahdellatoista ja aina kun näin tapahtuu saa muualta hieman anteeksi. Oli tasapainoinen esitys. Tosin kun heitämme hyvin, niin voitamme todennäköisesti jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Kuten sanoin, paljon oli hyviä asioita, mutta katsotaan videot ja tehdään mahdolliset muutokset ja jatketaan seuraavaan


Salminen: ”Teimme asioita, joita emme ole tehneet koko kautena”


Katajan päävalmentaja Pekka Salminen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta nosti hattua samalla vastustajan esitykselle.

- En pidä yllätyksistä. En nähnyt Kauhajoella mitään yllättävää, mutta itse teimme paljon asioita, joita emme olleet tehneet koko kautena. Tuloksena kaaosta ja hieman itseluottamuksen puutetta.

- Niin hyvä joukkue kun vastustaja on, niin tällaiseen ei ole varaa. Kauhajoki oli tänään hemmetin hyvä, he toteuttivat omaa juttuaan erittäin hyvin.

Karhu hakee toista voittoaan Katajasta lauantaina 2.5. kello 17:00 Kauhajoen liikuntahallilla.

 

 
23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

28.2.2020 21:59 Korisliiga

Kobrilta viikon yllätys – KTP kaatui kotonaan

Kobrat selvisi vierasvoittoon tiukan kamppailun päätteeksi. KTP kaatui 88–94.

26.2.2020 21:39 Korisliiga

Jamar Wilson palasi Korisliigaan yhdeksän vuoden jälkeen – illan merkkitapauksia myös Vilppaan 59 pisteen voitto ja Antti Kanervon 40 pistettä

Jamar Wilson teki paluun Korisliigaan mutta ei vielä pysäyttänyt painokoneita säkenöivillä otteilla. Illan hurjin yksilösuoritus sen sijaan nähtiin Antti Kanervolta Uudessakaupungissa.

18.2.2020 10:59 Korisliiga

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson Kataja Basketiin

Alkukaudella Ranskan Pro A:ssa Bourg-en-Bresseä edustanut Susijengin pelinrakentaja Jamar Wilson, 35, palaa kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen Suomeen ja Korisliigaan. 185-senttisen, kaksissa arvokisoissa Suomea edustaneen Wilsonin uusi osoite on joensuulainen Kataja Basket, jota hän edustaa loppukauden ajan. Sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-21.

17.2.2020 10:42 Susijengi

Katsaus Susijengin pelaajien seurajoukkuekauteen 2019-2020

Susijengin pelaajat kerääntyvät yhteen ensimmäisen EM-karsintaikkunan merkeissä tänään maanantaina. Susipelaajien kausi 2019-20 seurajoukkueissaan on ollut tuloksellinen niin kansainvälisillä kentillä kuin kotoisessa Korisliigassakin, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Näytä lisää vastaavia