Kataja Basketin Jamar Wilsonille sakkorangaistus

22.3.2021 16:00 Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Katajan Jamar Wilsonille 500 euron sakkorangaistuksen.

Wilson erotettiin Kataja Basketin ja Tampereen Pyrinnön 4. puolivälieräottelusta 21.3. yhden teknisen virheen ja yhden epäurheilijamaisen virheen takia, jonka jälkeen hän potkaisi salista poistuessaan roskakoria.

Koska Wilsonille oli aikaisemmin ottelussa tuomittu tekninen virhe, hänet erotettiin pelistä sääntökohdan 36.2.3 mukaisesti. Ottelun erotuomarit ovat toimivaltansa puitteissa katsoneet Wilsonin teon epäurheilijamaiseksi, mutta eivät sääntökohdan 38.1.1 mukaiseksi räikeän epäurheilijamaiseksi teoksi, josta tulisi tuomita pelistä erottava virhe (D-virhe). 

Erotuomari on ollut sijoittunut siten, että hän on nähnyt tilanteen. Erotuomareilla on ollut mahdollisuus tarkistaa tilanne videolta. Ottelun videotallenteen perusteella ei voida katsoa tilanteen riidattomasti täyttävän pelistä erottavan virheen kriteerit, jolloin tilannetta voitaisiin arvioida kurinpitomenettelyssä tahallisena fyysisen koskemattomuuden loukkauksena. Näin ollen ottelussa annettu rangaistus katsotaan riittäväksi pelistä erottamiseen johtaneen tilanteen osalta.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 10. kohdan mukaan, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti, voidaan tuomita sakkorangaistukseen. Ottelun videotallenteelta voidaan havaita, että Jamar Wilson lähtee poistumaan pelistä erottamisen jälkeen pukuhuoneeseen asianmukaisesti, mutta potkaisee matkalla salin roskakoria. Tältä osin Wilsonin käytös pelistä erottamisen jälkeen katsotaan ilmeisen epäurheilijamaiseksi. Koska epäurheilijamainen käytös on kohdistunut salin irtaimistoon, eikä potkusta ole aiheutunut konkreettista vaaratilannetta, teko on sakolla sovitettavissa. Kurinpitopäällikkö määräsi Wilsonille 500 euron sakon. 

Asiat

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

18.4.2024 10:59 Korisliiga

Valtteri Mervola Saksasta Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt riveihinsä kahden vuoden sopimuksella 22-vuotiaan Valtteri Mervolan. Päättyneellä kaudella Mervola edusti Saksan ProB sarjassa Ehingeniä.

17.4.2024 12:29 Korisliiga

Kion Williams jatkaa Pyrinnössä

Pyrinnön oma kasvatti Kion Williams tullaan näkemään Tampereen Pyrinnön paidassa myös ensi kaudella, sillä Pyrintö on solminut miehen kanssa 1+1-mallisen sopimuksen.

17.4.2024 10:29 Erotuomarit

Korisliigan välierien erotuomarit valittu

Torstaina jatkuvissa miesten Korisliigan välierissä oikeutta jaetaan yhdeksän erotuomarin tiimillä.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

Näytä lisää vastaavia