Kataja ja Kobrat palasivat voittojen tielle – Kauhajoen vauhti ei riittänyt

3.1.2024 20:33 Miesten Korisliigan sarjataulukossa sijat 3–9 ovat parhaillaan tiiviissä sumpussa – vain kuuden pisteen haarukassa. Tänään tuossa välikössä asemiaan paransivat Kataja Basket ja Kobrat.

Otteluvoitot merkittiin tänään Kobrille ja Katajalle. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket sai yllätettyä Kauhajoen pahan kerran takaa-ajoasemasta, kun tiiviissä ryppäässä keskenään kilpailevat miesten Korisliigan joukkueet ottivat mittaa Joensuussa. Isännät veivät potin tiukasta pelistä lukemin 78–73. Kataja nousi samalla sarjataulukossa sijalle kolme, kun taas Kauhajoki on viidentenä, mutta joukkueiden välillä on eroa vain yhden voiton verran.

– Taistelimme todella kovaa, että pääsimme peliin takaisin mukaan ja ohi. Koko suoritus oli meiltä askel eteenpäin. Tämä oli sataprosenttisesti puolustuksen voitto tänään, Katajan laituri Thomas Tumba kommentoi Ruudulla.

Hyökkäyspäässä Katajan vahvimmaksi lenkiksi osoittautui Richaud Pack, joka upotti ottelussa komeat 34 pistettä. Tuomas Hirvonen tuki työtä kymmenellä pisteellä ja kuudella koriin johtavalla syötöllä.

Kauhajoen pistelingon roolia näytteli Topias Palmi 18:lla.

Ottelutilastot

Illan toisessa ottelussa voiton vei Kobrat. Bisons Loimaa taipui kotiparketillaan lapualaisvieraille 76–88. Kobrat tulee sarjataulukossa yhden voiton verran Kauhajoen perässä sijalla seitsemän. Bisons sen sijaan on jäänyt toiseksi viimeiselle paikalle.

Kobrien vahvin hyökkäysesitys nähtiin 21 pistettä upottaneelta ja neljä koriin johtavaa syöttöä jakaneelta Taz Shermanilta.

Bisonsin puolella sen sijaan tehokkain oli Dylan Painter 22 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Voittajien päävalmentaja Ville Turja kommentoi Ruudulla:

– Bisons sai ensimmäisellä puolikkaalla 26 pistettä hyökkäyslevypalloista, mikä oli aika käsittämätön tilasto. Viisi vastaan viisi -puolustuksemme oli erinomaista, mutta sitten heiton jälkeen kentällä oli paljon pyhiä miehiä, jotka vain tuijottivat palloa ilmassa. Toisella puolikkaalla oli jo paljon parempaa tekemistä.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia