Kataja Kotkassa pisteen verran parempi – Tuomas Hirvonen kentän ylivoimainen pistekuningas

8.10.2023 18:44 KTP-Basketin ja Kataja Basketin välinen kohtaaminen Kotkassa päättyi vieraiden hyväksi yhden pisteen turvin.

Tuomas Hirvonen upotti koreja niin läheltä kuin kaukaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket ja Kataja Basket ottivat toisistaan mittaa Kotkassa, eikä voittajaa uskaltanut ennustella turhan aikaisin, sillä joukkueet etenivät rinta rinnan viimeisille sekunneille. Katajan onnistunut puolustus KTP:n viimeistä nopeaa hyökkäystä vastaan kuitenkin ratkaisi kohtaamisen vieraiden hyväksi. Isäntäjoukkue KTP joutui nielemään tappion tiukoin luvuin 67–68.

Kotijoukkueen korinteosta isoimmassa vastuussa oli Vincent Golson Jr, joka nakutteli taululle 19 pistettä ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä, joskin myös kuusi menetystä. Menetykset olivatkin tasaväkisen tilastokortin näkyvin ero joukkueiden välillä, sillä KTP:lle kertyi niitä 18, kun taas Katajalle vain kymmenen.

Kentän ehdoton korikuningas tänä iltana oli Katajan pelinjohtaja Tuomas Hirvonen. Monipuoliselle takamiehelle kirjattiin pelissä 28 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa. Hirvonen oli aluksi myös hyvässä kaukoheittoterässä upottaessaan kaaren takaa neljä kertaa, mutta viimeisen jakson epätarkkuuden myötä yrityksiä kertyi lopulta peräti 12.

Myös joukkuetoveri Thomas Tumba loisti, mutta erityisesti puolustuspäässä kerätessään seitsemän levypalloa, kaksi riistoa ja kolme torjuntaa. Pisteitä Tumba teki kymmenen, ja niistä viimeiset syntyivät ottelun ratkaisevilla hetkillä, kun hän ryöväsi pallon Katajalta ja kävi donkkaamassa sen toiseen päätyyn.

Kataja on nyt voittanut kummankin tähän mennessä pelaamistaan otteluista. Päävalmentaja Petri Virtanen ilmaisi tyytyväisyytensä tilanteeseen Ruudun haastattelussa:

– Tämä oli meille tuloksellisesti upea viikko. Itse pelistä ei ole meidän osaltamme paljoa kaunista sanottavaa, paitsi se, että puolustuksella löydettiin onneksi voittoon riittävät ratkaisut, vaikka hyökkäyksessä olikin todella vaikeaa. Meillä on hyviä yksi vastaan yksi -puolustajia, joten olimme vahvoilla aina, kun saimme pakotettua KTP:n puolen kentän hyökkäämiseen.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia