Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

29.11.2023 20:29 Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

Amanze Egekeze ja Tuomas Hirvonen pelasivat voittaakseen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket otti vierasvoitollaan paikan miesten Suomen Cupin välierissä. Asia ratkesi Korisliiga-ottelussa, jossa Lahti Basketball taipui kotonaan Katajalle 96–103. Cup-välierien muut joukkueet ovat Helsinki Seagulls, Korihait ja BC Nokia.

Voittajien kovin pistetykki oli Nike Sibande, joka pussitti 26 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Joukkuetovereista Amanze Egekeze merkkautti 22 pistettä, Elijah Lufile 20 pistettä ja 13 levypalloa ja Tuomas Hirvonen 15 pistettä ja viisi syöttöä.

– Oli vähän vuoristorataa tämä ottelu. Lahti on hyvä joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, jotka ovat koko ajan valmiina skoraamaan, ja nuoria pelaajia, jotka pelaavat isolla itseluottamuksella. Sellainen ei ole ikinä helppo vastustaja, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden täyteläisimmät tilastosarakkeet olivat James Padgettilla, jolle merkittiin 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Harrison Clearylla, jonka rivi näytti 26 pistettä ja 11 syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrinnön tappioputki katkesi Kauhajokea vastaan

Tampereen Pyrintö sai tänään kotikentällä kauden toisen voittonsa kaataessaan Kauhajoen. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 109–100.

Lopputuloksesta oli kiittämminen isoilta osin Luther Muhammadia, joka nakutti tauluun peräti 42 pistettä ja tilastoi ohessa seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

– Tuntuu älyttömän hyvältä. Tämä osoittaa, että emme saa menettää itseluottamustamme voittotilastojen takia, vaan täytyy jatkaa rakentamista. En muista, koska olisin viimeksi rekisteröinyt tällaista tilastoriviä, mutta nyt täytyy alkaa jo keskittyä seuraavaa peliin, Muhammad totesi Ruudun haastattelussa.

Vedossa oli myös joukkuetoveri Antero Lehto 14 pisteellä ja neljä syötöllään.

Kauhajoen puolella nähtiin vahvoja esityksiä muiden muassa Courtney Fortsonilta, jolle kertyi 19 pistettä ja 13 syöttöä, Topias Palmilta, joka teki 18 pistettä, ja Eemi Luukkoselta, joka keräsi 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Kouvoille täpärä vierasvoitto

Bisons Loimaa taipui kotonaan Kouvoille luvuin 95–98. Voiton keränneiden vieraiden riveissä kovia pistesuorituksia nähtiin muiden muassa Quanterrius Jacksonilta, jolle merkittiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Joel Mäntyseltä, joka osui 13 pistettä ja syötti neljästi. Kentille palannut Aapeli Alanen lisäsi pinoon kuusi pistettä.

– Viimeisellä neljänneksellä vastustaja alkoi heittää sisään vaikeita heittoja ja sai pari helppoakin paikkaa, niin nopeasti peli meinasi kääntyä. Yllättävän hyvältä tuntuivat omatkin jalat, vaikka onkin sairastelua takana, Alanen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisons todella kävi lähellä tasoitusta, mutta työ jäi loppukiristä huolimatta vajaaksi. Ison työn sen eteen teki DeVante Brooks 22 pisteellä ja kuudella levypallolla.

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia