Kataja lunasti viimeisen lipun Suomen Cup -välieriin – Pyrintö yllätti Kauhajoen

29.11.2023 20:29 Miesten Korisliiga-illan voitot merkittiin Tampereen Pyrinnölle, Kouvoille ja Kataja Basketille, joka ansaitsi samalla paikan miesten Suomen Cupissa.

Amanze Egekeze ja Tuomas Hirvonen pelasivat voittaakseen. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket otti vierasvoitollaan paikan miesten Suomen Cupin välierissä. Asia ratkesi Korisliiga-ottelussa, jossa Lahti Basketball taipui kotonaan Katajalle 96–103. Cup-välierien muut joukkueet ovat Helsinki Seagulls, Korihait ja BC Nokia.

Voittajien kovin pistetykki oli Nike Sibande, joka pussitti 26 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Joukkuetovereista Amanze Egekeze merkkautti 22 pistettä, Elijah Lufile 20 pistettä ja 13 levypalloa ja Tuomas Hirvonen 15 pistettä ja viisi syöttöä.

– Oli vähän vuoristorataa tämä ottelu. Lahti on hyvä joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, jotka ovat koko ajan valmiina skoraamaan, ja nuoria pelaajia, jotka pelaavat isolla itseluottamuksella. Sellainen ei ole ikinä helppo vastustaja, Hirvonen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden täyteläisimmät tilastosarakkeet olivat James Padgettilla, jolle merkittiin 27 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Harrison Clearylla, jonka rivi näytti 26 pistettä ja 11 syöttöä.

Ottelutilastot

Pyrinnön tappioputki katkesi Kauhajokea vastaan

Tampereen Pyrintö sai tänään kotikentällä kauden toisen voittonsa kaataessaan Kauhajoen. Ottelun loppunumeroiksi kirjattiin 109–100.

Lopputuloksesta oli kiittämminen isoilta osin Luther Muhammadia, joka nakutti tauluun peräti 42 pistettä ja tilastoi ohessa seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä.

– Tuntuu älyttömän hyvältä. Tämä osoittaa, että emme saa menettää itseluottamustamme voittotilastojen takia, vaan täytyy jatkaa rakentamista. En muista, koska olisin viimeksi rekisteröinyt tällaista tilastoriviä, mutta nyt täytyy alkaa jo keskittyä seuraavaa peliin, Muhammad totesi Ruudun haastattelussa.

Vedossa oli myös joukkuetoveri Antero Lehto 14 pisteellä ja neljä syötöllään.

Kauhajoen puolella nähtiin vahvoja esityksiä muiden muassa Courtney Fortsonilta, jolle kertyi 19 pistettä ja 13 syöttöä, Topias Palmilta, joka teki 18 pistettä, ja Eemi Luukkoselta, joka keräsi 17 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Ottelutilastot

Kouvoille täpärä vierasvoitto

Bisons Loimaa taipui kotonaan Kouvoille luvuin 95–98. Voiton keränneiden vieraiden riveissä kovia pistesuorituksia nähtiin muiden muassa Quanterrius Jacksonilta, jolle merkittiin 20 pistettä ja yhdeksän levypalloa, sekä Joel Mäntyseltä, joka osui 13 pistettä ja syötti neljästi. Kentille palannut Aapeli Alanen lisäsi pinoon kuusi pistettä.

– Viimeisellä neljänneksellä vastustaja alkoi heittää sisään vaikeita heittoja ja sai pari helppoakin paikkaa, niin nopeasti peli meinasi kääntyä. Yllättävän hyvältä tuntuivat omatkin jalat, vaikka onkin sairastelua takana, Alanen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Bisons todella kävi lähellä tasoitusta, mutta työ jäi loppukiristä huolimatta vajaaksi. Ison työn sen eteen teki DeVante Brooks 22 pisteellä ja kuudella levypallolla.

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia