Kataja palkitsi pitkän rupeamansa päättävän Heinosen pronssilla

20.4.2007 Joensuun Kataja tarjoili SM-pronssimitalin läksiäislahjaksi pitkäaikaiselle päävalmentajalleen Timo Heinoselle, jonka yhdeksän vuotta kestänyt rupeama tuli perjantaina päätökseen. Lahjan paketoivat Anssi Kinnaslampi ja Petri Virtanen, jotka ratkaisivat perjantain toisen pronssipelin Katajalle. Joensuu vei toisen pronssiottelun nimiinsä lukemin 87-74 ja ottelusarjan yhteistuloksella 168-154.

Jo viime syksynä Kataja-pestistä luopumisesta ilmoittanut Timo Heinonen valmensi Katajaa peräti yhdeksän peräkkäistä kautta. Hän oli nostamassa Joensuuta liigakartalle keväällä 2001. Tuore mitali oli Katajalle sen viides kuuden liigakauden aikana, jonka lisäksi Heinonen luotsasi seuran Suomen cupin voittoon vuonna 2002. Perjantainen ottelu oli 42-vuotiaalle Heinoselle osuvasti 400. virallinen peli Katajan penkin päässä. 

- On se pronssi voitettu mitali kuitenkin. Pitää sanoa, että jokaisen pronssimitalin jälkeen on tuntunut paremmalta kuin yhdenkään hopean jälkeen, kertoi Timo Heinonen.  

- Välierien paineessa homma oli aika totista ja lähdimme hakemaan pronssia positiivisuuden kautta. Päätin henkilökohtaisestikin, että yhdeksän vuotta kun tällä pallilla on ollut, etten halua lähteä oviin potkien, jatkoi Heinonen.

Eikä tarvinnutkaan. Heinonen poistui taka-alalle taskussaan jälleen yksi mitali ja hymy huulilla yhdeksän Kataja-vuoden jälkeen.

- Hyvillä, mutta tietenkin haikeilla mielin lähden. Täytyy myöntää, että kyllä se ison miehen silmäkulmakin kostuu. Yhdeksän vuotta on pitkä rupeama ja Katajalla on mennyt hyvin. Olen tietenkin pahoillani, etten pystynyt Joensuulle kultaa tuomaan. Olemme kuitenkin vuosi toisensa jälkeen pystyneet pelaamaan aivan Suomen huipputasolla. Jos mitään ei yritä, ei mitään voi saavuttaa. Ja kun yrittää, niin joskus voi sattua näpeille. Paljon saavutettiin, mutta ainakin minulle jäi nälkää tulevaisuutta ajatellen.

Oman lähitulevaisuuden suhteen Heinonen on tehnyt ratkaisunsa. Hän on sitten viime syksyn ollut erilaisten spekulaatioiden kohteena ja nyt kauden päätyttyä Heinonen haluaa pistää niille ”stopin”.

- Tein jo jokin aika sitten ratkaisun, etten valmenna missään ensi vuonna. Keskityn Joensuun urheiluakatemian valmennuskoordinaattorin hommiin. Siellä on haastava projekti tulossa ja olen luvannut sen hoitaa. Valmentamista en kuitenkaan ole kokonaan jättämässä, vaan jo kesällä ajattelin muutamalle valmennusklinikalle osallistua, Heinonen paljasti.

Kinnaslampi sytytti Kataja-kirin

KTP Basket oli perjantaina pitkään mitalinsyrjässä kiinni, mutta romahti viimeisen kuuden minuutin aikana. Kataja nousi viiden pisteen tappioasemasta (65-70) voittoon viemällä viimeiset kuusi minuuttia 22-4.

Loppukirin käynnisti Anssi Kinnaslampi kahdella onnistuneella kolmosellaan. Kinnaslampi teki illan 15 pisteestään kahdeksan loppukirin aikana. Lopullisesti KTP:n mitalihaaveet ryttäsi Petri Virtanen, joka kolmosellaan ja pian saamillaan vapaaheitoilla siirsi Katajan tavoittamattomaan 83-74-johtoon, kun pelikellossa oli vajaa minuutti jäljellä.

Toinen pronssiottelu noudatti Katajan aiemmista pudotuspeliotteluista tuttua kaavaa. Kataja jäi jälkeen vastustajastaan alussa, nousi rinnalle ja ohi, jäi taas jälkeen. Tällä erää joensuulaisten loppukiri oli tarpeeksi väkevä.

Parhaimmillaan KTP:n johto oli 13 pistettä tilanteissa 12-25 ja 24-37.

Ottelussa nähtiin hurja määrä kaukoheittoja, kun kumpikin joukkue päästeli menemään kolmosviivan takaa. Yhteensä Kataja ja KTP lähetti ilmoille 63 kolmosyritystä, kaksi enemmän kuin kahden pisteen heittoja. ”Kolmoskisa” päättyi lähes tasoihin, kun Kataja sai heittoyrityksillään 13 ja KTP 12 onnistumista.

Katajan maajoukkuemies Petri Virtanen oli kentän tehokkain. Hän viimeisteli 23 pistettä ja jakeli viisi koriin johtanutta syöttöä. Marc Axton pussitti 19 ja Kinnaslampi siis 15 pistettä.

KTP:n pirtein ilmestys oli sormivaivansa vuoksi vähille minuuteille jääneen Jerald Fieldsin sijaisena kentällä kirmannut KTP-kasvatti Milos Dobras. Aloitukseen nostettu Dobras teki ottelun 11 pistettään ensimmäisellä puoliajalla. Andre Foreman heitti 14 ja virhetilinsä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa täyteen saanut Toni Ilmonen 12 pistettä.

Ottelutilastot ja koko suomalaisen huippukoripallon tilastopalvelu osoitteessa http://www.basket.fi/.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

4.3.2020 10:29 Korisliiga

Vilppaan Tim Coleman jälleen Korisliigan kuukauden pelaaja

Miesten Korisliigan helmikuun pelaajaksi on valittu Vilppaan monipuolinen laituri Tim Coleman.

2.3.2020 21:38 Korisliiga

Okko Järvi kulutti korisukkaa – Kauhajoki piti KTP:n kurissa

Okko Järvi osui 24 pistettä ja Bojan Sarcevic keräsi tuplatuplan, kun Kauhajoki kaatoi KTP:n 88–75.

2.3.2020 09:20 Korisliiga

Korismaanantai: KTP haastaa Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa seurataan tänään, kun runkosarjan neljännellä sijalla oleva KTP-Basket haastaa kolmannella sijalla olevan Karhubasketin Kauhajoella.

1.3.2020 00:08 Korisliiga

Vilpas karkasi reilulla voitolla Korisliigan kärkeen – Katajan ja Uran voitot tiukemmassa

Karkauspäivänä nähtiin yllätys, kun Vilpas murskasi pitkään sarjan kärkeä pitäneen Seagullsin. Ura selätti täpärästi Kouvot, ja Kataja Nokian.

Näytä lisää vastaavia