Kataja telakoitui kolmannelle sijalle, Fogg upotti 40 pistettä Lapualla

15.2.2014 Korisliigassa pelattiin lauantain neljän ottelun runkosarjakierros. Kataja Basket otti vahvan kiinnityksen kukistamalla KTP:n ja Pyrintö vahvisti asemaansa liigakärjessä kolmannella Honka-voitollaan. Kyle Fogg pussitti Lapualla kauden korkeimmat pisteet Kobrien voitossa Namika Lahdesta ja Namika Lappeenranta varmisteli turvallisen etumatkan Korihaihin nähden.

Teemu Rannikon Kataja jyräsi kuudenteen perättäiseen voittoonsa.

Alex Wesby piti KTP:n moottorin Sharaud Curryn lieassaan.

BJ Raymondin Pyrintö jääti Hongan Tapiolassa.

Sumuvaroitus! Kyle Fogg sivalsi 40 pistettä ja upotti ratkaisevan kolmosen Lapualla.

Atte Perttu oli Lappeenrannan Namikan parhaimmistoa Korihaita vastaan. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Francois Perthuis.

Edellisessä ottelussaan Loimaalla Bisonsin kukistanut Kataja Basket noukki kuudennen perättäisen voittonsa, kun joensuulaisten kanssa kiivasta taistelua liigan kolmannesta sijasta käyvä KTP-Basket matkasi Pohjois-Karjalaan.

 

Pelin avauspuoliskolla Kataja ja KTP etenivät tasaväkisesti toisiaan tunnustellen, mutta tauon jälkeen joensuulaiset saapuivat kopista uudella sykkeellä. Kolmannen jakson alkupuoliskolla Kataja onnistui viidessä minuutissa viisi kertaa kolmosessa ja kasvatti hetkessä johtonsa viidestä pisteestä 15 pisteeseen.

 

Jäätyään jäätävän joensuulaispommituksen juureen KTP ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs ja Kataja kuittasi 91–77 (41–39)-voiton.

 

Joensuulaispelaajista mestaritason suoritukseen ylsi kauden korkeimman syöttösaldon kirjauttanut Teemu Rannikko (14/0/16 syöttöä). Tasaisesta Katajasta myös Jared Newson (16/4) ja Alex Wesby (12/2/3 syöttöä) kuuluivat parhaimmistoon. Wesby teki erityisen kovan työn KTP:n Sharaud Curryn (7/3) pimentäjänä.

 

Kotkalaisittain Chris Owens (20/4), Timo Heinonen (18/8) ja Mike Pounds (15/1) vastasivat parhaista suorituksista.

 

Pyrintö tukahdutti Hongan kiriyritykset

 

Lauantain URHOtv-ottelussa Tampereen Pyrintö vankisti asemiaan Korisliigan ykkössijalla hakemalla Tapiolan Hongasta 75–82 (25–36)-vierasvoiton.

 

Pyrintö oli pelin avauskymmenminuuttisella ilmiömäinen puolustuspäässä. Kolmen minuutin kohdalla kirjattu 4-4-tasatilanne muuttui kolmessa minuutissa Pyrinnön 5-18-johdoksi, ja tauollakin tamperelaisjohto oli turvalliset 11 pistettä.

 

Honka ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kiipi neljän pisteen päähän kolmannen jakson lopussa. BJ Raymondin ja Topias Palmin perättäiskolmoset palauttivat Pyrinnölle turvavälin.

 

Espoolaiset hiipivät neljä minuuttia ennen loppua viiden pisteen päähän lukemiin 65–70, jolloin Raymondin kolmonen ja Antero Lehdon kakkonen varmistivat voiton tamperelaisille.

 

– Alussa saimme helpolla johdon, kun Honka ei saanut normaalisti vapaita heittojansa sisään, ja ehkä jonkin verran tuudittauduimme siihen. Meille tuli paljon pieniä merkkausvirheitä ja olimme riittävän aggressiivisia puolustuksessa oikeastaan vain, kun Ville Pekkola ja Alex Vaenerberg olivat kentällä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohti.

 

– Toisaalta olimme taktisesti kypsiä ottelussa – saimme riittävän määrän suhteellisesti oikeanlaisia heittoja suhteellisen oikeille pelaajille, mistä osoituksena se, että pysyimme koko ottelun johtopaikalla, jatkoi Poikola.

 

Raymond (21/6), Lehto (18/5/5 syöttöä) ja Kelvin Lewis (18/6) olivat Pyrinnön parhaat. Hongasta Ronnie Clark (18/10), Brady Morningstar (18/3/3 syöttöä) ynnä Jaraun Burrows (18/8/4 syöttöä) ylsivät kukin samaan pistemäärään.

 

Korilinko Fogg lamautti Lahden viime sekunnilla

 

Mainion tammikuun jälkeen kaksi perättäistä tappiota kärsinyt Lapuan Korikobrat hivuttautui jälleen lähemmäs pudotuspeliviivaa nokittamalla Namika Lahtea pistein 79–76 (42–34). Kobrat on nyt voiton päässä kahdeksannesta sijasta ja Salon Vilppaasta.

 

Namika Lahdella on puolestaan hyvän alkutalven jälkeen meneillään minilama, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan.

 

Kentän herra ja hidalgo oli Korisliigan tammikuun pelaaja Kyle Fogg, joka karisteli Bisons- ja KTP-otteluiden kipsiään myllyttämällä kauden tähän asti korkeimman pistemäärän, 40 (kakkoset 6/11, kolmoset 6/9, vapaaheitot 10/14).

 

Fogg huudatti kotiyleisöä ennen kaikkea viimeisellä sekunnilla upottamalla pelin ratkaisseen kolmosen sisään summerin soidessa. Lahden Eldar Skamo oli tasoittanut pelin omalla kolmosellaan vain 19 sekuntia aiemmin.

 

Korikobrien ehdoton yllätysratkaisija oli seuran oma kasvatti Panu Peltokangas (12/2), joka pussitti kaikki viisi heittoaan. Peltokankaan aiempi piste-ennätys tällä kaudella oli viisi. Ilman Jesse Perryä pelanneen Korikobrien levypallorohmu oli Lawrence Kinnard (6/12).

 

Lahtelaisista Dan Oppland (20/11) ja Storm Warren (14/15/2 blokkia) rohmusivat tupla-tuplat.

 

Lappeenrannalle tärkeä voitto tyvipään kamppailussa

 

Korisliigan kolmanneksi viimeisellä sijalla viipyvä Namika Lappeenranta haki elintärkeän voiton myllyttämällä lauantaina Uudenkaupungin Korihaita kotonaan 88–55 (55–26). Viiden voiton Korihait jatkaa yksin liigan jumbosijalla.

 

Namika aloitti pelin avausjakson kuin hurmiossa ja latoi tauluun 30 pistettä Eero Aaltosen ja Greg Loginsin näyttäessä mallia. 13 pisteen johto kasvoi taukoon mennessä 29 pisteeseen Namikan jatkettua tykitystään ja Korihaiden seottua konsepteihinsa hyökkäyspäässä.

 

Pelin jälkipuoliskolla Namika eliminoi tehokkaasti Korihaiden kavennusyritykset ja onnistui parhaimmillaan kasvattamaan johtonsa 37 pisteeseen.

 

– Kauden paras ilme ylivoimaisesti. Lahti-pelistä alkaen jokin on klikannut ja meillä on ollut siitä alkaen kivaa yhdessä. Se oli perimmäinen syy tämän päivän voittoomme ja siihenkin, että esimerkiksi koriinjohtavia syöttöjä tuli paljon, kiitteli Namikan pääkoutsi Lassi Tuovi viitaten joukkueensa 20 korisyötön kokonaissaldoon.

 

Todd Brown (23/6) nousi lappeenrantalaisten tehokkaimmaksi yhdessä Greg Loginsin (20/6) kanssa. Kotimaisesta osastosta Atte Perttu (11/2) ja Eero Aaltonen (10/3) pelasivat mainiosti.

 

Korihailta Josh Dollard (14/5) oli tehokkain ja uusi amerikkalaisvahvistus Lamont Mack (13/5) teki ensiesiintymisensä.

 

(Basket.fi)
 

Lisätietoja: Korisliiga
 
21.10.2019 20:20 Korisliiga

Vilpas nousi hurjan puolustustaistelun päätteeksi voittoon Nokialla

Salolaisjoukkue jatkaa Korisliigan piikkipaikalla ilman merkintöjä tappiosarakkeessaan.

21.10.2019 09:32 Korisliiga

Korismaanantai: Onnistuuko BC Nokia aiheuttamaan Vilppaan ensimmäisen tappion?

Loukkaantumisista viime kausina kärsinyt Daniel Dolenc on ollut alkukaudesta BC Nokian kantavia voimia. Vilppaalla puolestaan Henri Kantonen on aloittanut vahvasti.

20.10.2019 19:21 Korisliiga

Seagulls ryösti sarjapisteet Kauhajoella, hallitseva mestari yhä ilman kotivoittoa

Erityisen vahvana kotijoukkueena tunnettu Karhu Basket on avannut kauden kolmella kotitappiolla.

19.10.2019 19:14 Korisliiga

Lahti Basketball avasi voittotilinsä myös kotiparketillaan: "Sellainen esitys, mitä halusimme"

Kataja kaatoi Uran varsin vakuuttavasti Joensuussa.

18.10.2019 21:21 Korisliiga

KTP pisti tappioputken poikki, Kouvojen upealle syysvireelle jatkoa

Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. KTP-Basket kaatoi Pyrinnön Kotkassa ja Kouvot venytti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

16.10.2019 21:22 Korisliiga

Vilppaan hurja syyslento jatkuu, nyt jyrän alle jäi hallitseva mestari Karhu Basket

Salon Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottomana joukkueena. Helsingissä Seagulls kaatoi loppukirinsä turvin KTP-Basketin. Pyrinnön ja Lahti Basketballin ottelu ratkesi jatkoajan jälkeen Pyrinnön voittoon.

15.10.2019 20:37 Korisliiga

BC Nokia jatkoi hienoja vierasotteitaan, Kobrat ei pärjännyt omalla korilla

Tiistain ainoassa Korisliiga-ottelussa BC Nokia haki 81-80-vierasvoiton Lapualta. Vierasvoitto oli nokialaisille jo kauden kolmas.

14.10.2019 21:00 Korisliiga

Kataja Basketin ruutini loppuhetkillä liikaa Korihaille

Vierasjoukkue Korihait pysyi joensuulaisten kyydissä vajaat kolme neljännestä. Kataja meni päätösneljänneksellä menojaan ja marssi 95-77-voittoon.

14.10.2019 09:05 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja isännöi ensimmäistä voittoaan saalistavaa Korihaita

Katajan päävalmentaja Juha Sten: "Yksi oleellinen asia lienee, miten saamme kerättyä energiat pelin alkuun."

12.10.2019 20:36 Korisliiga

Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

11.10.2019 10:10 Korisliiga

Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

9.10.2019 21:17 Korisliiga

Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

7.10.2019 20:42 Korisliiga

Ura jätti Korihait yksin ilman voittoja sarjataulukon hännille

Ura Basket eGameStars tulitti Uudessakaupungissa peräti 108 pistettä. Tyrell Bellot-Green upotti 30 pistettä ja kahdeksan kolmosta.

7.10.2019 09:33 Korisliiga

Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

6.10.2019 19:47 Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

5.10.2019 19:56 Korisliiga

Kouvot jatkoi vakuuttavaa viikkoaan Pyynikillä

Energinen ja urheilullinen Derrick Barden johdatti Kouvot komeaan vierasvoittoon.

4.10.2019 21:02 Korisliiga

Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

2.10.2019 21:42 Korisliiga

Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

Näytä lisää vastaavia