Kataja telakoitui kolmannelle sijalle, Fogg upotti 40 pistettä Lapualla

15.2.2014 Korisliigassa pelattiin lauantain neljän ottelun runkosarjakierros. Kataja Basket otti vahvan kiinnityksen kukistamalla KTP:n ja Pyrintö vahvisti asemaansa liigakärjessä kolmannella Honka-voitollaan. Kyle Fogg pussitti Lapualla kauden korkeimmat pisteet Kobrien voitossa Namika Lahdesta ja Namika Lappeenranta varmisteli turvallisen etumatkan Korihaihin nähden.

Teemu Rannikon Kataja jyräsi kuudenteen perättäiseen voittoonsa.

Alex Wesby piti KTP:n moottorin Sharaud Curryn lieassaan.

BJ Raymondin Pyrintö jääti Hongan Tapiolassa.

Sumuvaroitus! Kyle Fogg sivalsi 40 pistettä ja upotti ratkaisevan kolmosen Lapualla.

Atte Perttu oli Lappeenrannan Namikan parhaimmistoa Korihaita vastaan. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Francois Perthuis.

Edellisessä ottelussaan Loimaalla Bisonsin kukistanut Kataja Basket noukki kuudennen perättäisen voittonsa, kun joensuulaisten kanssa kiivasta taistelua liigan kolmannesta sijasta käyvä KTP-Basket matkasi Pohjois-Karjalaan.

 

Pelin avauspuoliskolla Kataja ja KTP etenivät tasaväkisesti toisiaan tunnustellen, mutta tauon jälkeen joensuulaiset saapuivat kopista uudella sykkeellä. Kolmannen jakson alkupuoliskolla Kataja onnistui viidessä minuutissa viisi kertaa kolmosessa ja kasvatti hetkessä johtonsa viidestä pisteestä 15 pisteeseen.

 

Jäätyään jäätävän joensuulaispommituksen juureen KTP ei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs ja Kataja kuittasi 91–77 (41–39)-voiton.

 

Joensuulaispelaajista mestaritason suoritukseen ylsi kauden korkeimman syöttösaldon kirjauttanut Teemu Rannikko (14/0/16 syöttöä). Tasaisesta Katajasta myös Jared Newson (16/4) ja Alex Wesby (12/2/3 syöttöä) kuuluivat parhaimmistoon. Wesby teki erityisen kovan työn KTP:n Sharaud Curryn (7/3) pimentäjänä.

 

Kotkalaisittain Chris Owens (20/4), Timo Heinonen (18/8) ja Mike Pounds (15/1) vastasivat parhaista suorituksista.

 

Pyrintö tukahdutti Hongan kiriyritykset

 

Lauantain URHOtv-ottelussa Tampereen Pyrintö vankisti asemiaan Korisliigan ykkössijalla hakemalla Tapiolan Hongasta 75–82 (25–36)-vierasvoiton.

 

Pyrintö oli pelin avauskymmenminuuttisella ilmiömäinen puolustuspäässä. Kolmen minuutin kohdalla kirjattu 4-4-tasatilanne muuttui kolmessa minuutissa Pyrinnön 5-18-johdoksi, ja tauollakin tamperelaisjohto oli turvalliset 11 pistettä.

 

Honka ei kuitenkaan luovuttanut, vaan kiipi neljän pisteen päähän kolmannen jakson lopussa. BJ Raymondin ja Topias Palmin perättäiskolmoset palauttivat Pyrinnölle turvavälin.

 

Espoolaiset hiipivät neljä minuuttia ennen loppua viiden pisteen päähän lukemiin 65–70, jolloin Raymondin kolmonen ja Antero Lehdon kakkonen varmistivat voiton tamperelaisille.

 

– Alussa saimme helpolla johdon, kun Honka ei saanut normaalisti vapaita heittojansa sisään, ja ehkä jonkin verran tuudittauduimme siihen. Meille tuli paljon pieniä merkkausvirheitä ja olimme riittävän aggressiivisia puolustuksessa oikeastaan vain, kun Ville Pekkola ja Alex Vaenerberg olivat kentällä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohti.

 

– Toisaalta olimme taktisesti kypsiä ottelussa – saimme riittävän määrän suhteellisesti oikeanlaisia heittoja suhteellisen oikeille pelaajille, mistä osoituksena se, että pysyimme koko ottelun johtopaikalla, jatkoi Poikola.

 

Raymond (21/6), Lehto (18/5/5 syöttöä) ja Kelvin Lewis (18/6) olivat Pyrinnön parhaat. Hongasta Ronnie Clark (18/10), Brady Morningstar (18/3/3 syöttöä) ynnä Jaraun Burrows (18/8/4 syöttöä) ylsivät kukin samaan pistemäärään.

 

Korilinko Fogg lamautti Lahden viime sekunnilla

 

Mainion tammikuun jälkeen kaksi perättäistä tappiota kärsinyt Lapuan Korikobrat hivuttautui jälleen lähemmäs pudotuspeliviivaa nokittamalla Namika Lahtea pistein 79–76 (42–34). Kobrat on nyt voiton päässä kahdeksannesta sijasta ja Salon Vilppaasta.

 

Namika Lahdella on puolestaan hyvän alkutalven jälkeen meneillään minilama, sillä joukkue on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan.

 

Kentän herra ja hidalgo oli Korisliigan tammikuun pelaaja Kyle Fogg, joka karisteli Bisons- ja KTP-otteluiden kipsiään myllyttämällä kauden tähän asti korkeimman pistemäärän, 40 (kakkoset 6/11, kolmoset 6/9, vapaaheitot 10/14).

 

Fogg huudatti kotiyleisöä ennen kaikkea viimeisellä sekunnilla upottamalla pelin ratkaisseen kolmosen sisään summerin soidessa. Lahden Eldar Skamo oli tasoittanut pelin omalla kolmosellaan vain 19 sekuntia aiemmin.

 

Korikobrien ehdoton yllätysratkaisija oli seuran oma kasvatti Panu Peltokangas (12/2), joka pussitti kaikki viisi heittoaan. Peltokankaan aiempi piste-ennätys tällä kaudella oli viisi. Ilman Jesse Perryä pelanneen Korikobrien levypallorohmu oli Lawrence Kinnard (6/12).

 

Lahtelaisista Dan Oppland (20/11) ja Storm Warren (14/15/2 blokkia) rohmusivat tupla-tuplat.

 

Lappeenrannalle tärkeä voitto tyvipään kamppailussa

 

Korisliigan kolmanneksi viimeisellä sijalla viipyvä Namika Lappeenranta haki elintärkeän voiton myllyttämällä lauantaina Uudenkaupungin Korihaita kotonaan 88–55 (55–26). Viiden voiton Korihait jatkaa yksin liigan jumbosijalla.

 

Namika aloitti pelin avausjakson kuin hurmiossa ja latoi tauluun 30 pistettä Eero Aaltosen ja Greg Loginsin näyttäessä mallia. 13 pisteen johto kasvoi taukoon mennessä 29 pisteeseen Namikan jatkettua tykitystään ja Korihaiden seottua konsepteihinsa hyökkäyspäässä.

 

Pelin jälkipuoliskolla Namika eliminoi tehokkaasti Korihaiden kavennusyritykset ja onnistui parhaimmillaan kasvattamaan johtonsa 37 pisteeseen.

 

– Kauden paras ilme ylivoimaisesti. Lahti-pelistä alkaen jokin on klikannut ja meillä on ollut siitä alkaen kivaa yhdessä. Se oli perimmäinen syy tämän päivän voittoomme ja siihenkin, että esimerkiksi koriinjohtavia syöttöjä tuli paljon, kiitteli Namikan pääkoutsi Lassi Tuovi viitaten joukkueensa 20 korisyötön kokonaissaldoon.

 

Todd Brown (23/6) nousi lappeenrantalaisten tehokkaimmaksi yhdessä Greg Loginsin (20/6) kanssa. Kotimaisesta osastosta Atte Perttu (11/2) ja Eero Aaltonen (10/3) pelasivat mainiosti.

 

Korihailta Josh Dollard (14/5) oli tehokkain ja uusi amerikkalaisvahvistus Lamont Mack (13/5) teki ensiesiintymisensä.

 

(Basket.fi)
 

Lisätietoja: Korisliiga
 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia