Kataja varasti kotiedun Loimaalla, Pyrintö turhautti KTP:n päätösneljänneksellä

2.5.2014 Kaksi edellistä Suomen mestaruutta nimiinsä vienyt loimaalainen Nilan Bisons joutui Korisliigan kevään 2014 välierien avausottelussa naruihin, kun joensuulainen Kataja Basket sai loimaalaishyökkäyksen sakkaamaan ja karkasi kaukoheitoilla 62–77 (32–41)-vierasvoittoon. Tampereella Pyrintö masensi Sharaud Curryn johtaman KTP:n neljännellä jaksolla.

Petri Virtanen rankaisi Bisonsia kovilla kolmosillaan.

Alex Wesby oli Virtasen lisäksi Katajan pisteykkönen.

Damon Williamsin Pyrintö nousi neljännellä jaksolla..

..ja masensi Sharaud Curryn KTP:n. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

 Ilman virtuoosimaista takapelaajaansa Aubrey Colemania otteluun lähtenyt Bisons uhkui taisteluhaluja pelin alussa Ville Mäkäläinen keulakuvanaan. Loimaalaisyleisö sai seurata hyvin mielin pelin kulkua aina avausjakson puoliväliin ja tilanteeseen 29–23 asti.

 

Tuolloin ottelu sai kuitenkin täyskäännöksen, kun Petri Virtanen löysi heittojyvänsä ja rankaisi loimaalaisia kahdeksalla pisteellä nopeaan tahtiin. Virtasen heittoshown seurauksena Kataja vei toisen jakson jälkipuoliskon 18-3 ja lähti tauolle yhdeksän pisteen johdossa.

 

Pelin jälkipuoliskolla Kataja säilytti saavuttamansa linjat. Joensuulaiset ryhmittivät puolustuspäässä alati tuoreita jalkoja Bisonsin pelinrakennuksesta vastanneen Antto Nikkarisen kimppuun ja liikuttivat ahkerasti palloa toisessa päässä saadakseen vapaat heittopaikat hyödynnettäväkseen. Välierien avausvoitto lohkesi karjalaisille 15 pisteen erolla.

 

– Pete rankaisi toisella neljänneksellä parin minuutin aikana Bisonsia kovalla kädellä, jonka jälkeen Bisons ehkä pikkuisen sekosi puolustuspäässä ja saimme pelistä otteen, josta emme enää luopuneet, summasi pelin ratkaisua Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

 

– Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, ja me onnistuimme kohtuullisen hyvin Antto Nikkarinen-Tuukka Kotti-palloscreenin puolustuksessa. Vielä jäi parannettavaa, varsinkin pallosta on pidettävä jatkossa parempaa huolta.

 

Pelin sankariksi nousseen Petri Virtasen (17/1) lisäksi joensuulaisista kaksinumeroisille pisteille ehtivät Alex Wesby (17/3), Antti Kanervo (13/1) ja Mike Morrison (13/7).

 

Bisonsista Matti Nuutinen (13/2), Ville Mäkäläinen (12/6) ja Ike Udanoh (10/3) kirjauttivat vastaavasti kaksinumeroiset.

 

Sarja jatkuu Joensuussa sunnuntaina.

 

Pyrintö ei säikähtänyt tulista Currya

 

Tampereen Pyynikillä nähtiin hyvätasoinen ja tasainen huippuottelu Pyrinnön ja KTP:n välisessä välieräavauksessa. Vuosien 2010 ja 2011 Suomen mestari Pyrintö kesytti Kotkan 89–84 (44–36).

 

Kotkalaiset johti voittojahtiin joukkueen dynamo, pelinrakentaja Sharaud Curry (34/8/7 syöttöä/3 riistoa) joka teki kentällä parhailla hetkillään aivan mitä tahtoi.

 

KTP jäi kuitenkin hyökkäyspäässä turhankin paljon Curryn varaan, kun taas Pyrintö löysi koko ajan uusia ratkaisijoita, esimerkiksi penkiltä peliin tulleen Petri Heinosen (12/6) muodossa.

 

Pyrintö venytti kotijohdon kahdesta pisteestä kymmeneen neljännen jakson avauspuoliskolla kotiyleisönsä mylviessä ja johti numeroissa 80–67, kun peliä oli pelaamatta neljä ja puoli minuuttia.

 

Jukka Matisen ja Sharaud Curryn onnistumiset nostivat kuitenkin KTP:n kolmen pisteen päähän viime sekunneilla ennen kuin BJ Raymond sinetöi kotivoiton vapaaheittoviivalta.

 

Pyrintö oli hurjassa heittovireessä: kakkoset 55%, kolmoset 47,6%.

 

– Kotka on haastava, hyvin valmennettu ja lopulta hyvin simppeliä koripalloa pelaava joukkue. Kotka ei niinkään luo settejä, vaan luottaa hyvään tilankäyttöön ja pelaajien henkilökohtaisiin ratkaisuihin, kuten Kotkan materiaalilla sopiikin, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola arvioi.

 

– Kolmannen ja viimeisen jakson välissä kävimme läpi, mitä asioita haluamme ottaa pois ja onnistuimme siinä. EuroChallengessa KTP pystyi tulemaan takaa ohi tärkeissä otteluissa ja nimenomaan vieraskentällä. Täytyy olla iloinen siitä, että voitimme.

 

Heinosen ja Raymondin (21/3/5 syöttöä) lisäksi Pyrinnön tehoviisikon muodostivat Damon Williams (19/7), Antero Lehto (10/7/11 syöttöä) ja Kelvin Lewis (15/5).

 

Kotkalaisjoukkuessa Currya tukivat Jukka Matinen (18/2) ja Chris Owens (13/2). Sarja siirtyy sunnuntaina Kotkaan.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia