Katajalle karvas tappio – ”Paljon on vielä tehtävää”

22.11.2016 Kataja Basket kärsi Mestarien liigassa toisen peräkkäisen tappion, kun CSM CSU Oradea haki 74-80 (33-36) –voiton Joensuusta. Kataja oli ongelmissa Oradean paikkapuolustusta vastaan ja upotti koko ottelussa ainoastaan yhdeksän kahden pisteen heittoa.

Rion Brown (22/4) kuului Katajan valopilkkuihin Oradeaa vastaan. Kuva: Kuvanmaailma/Vesa Kuukka

- Pettynyt olo. Tämä oli ottelu, jonka olin merkinnyt ja odotin meidän voittavan. He pelasivat hyvin ratkaisuhetkillä, me emme, Katajan päävalmentaja Greg Gibson totesi pettyneenä ottelun lehdistötilaisuudessa.

- Meillä oli hyviä vaiheita ja toisaalta hetkiä, jotka näyttivät, että paljon on vielä tehtävää.

Kataja sai edellisen Mestarien liigan ottelun tapaan hyvän startin ja ehti 10-2-johtoon, ennen kuin Oradea onnistui hyydyttämään joensuulaisten hyökkäystä paikkapuolustuksellaan. Romanialaiset pääsivät mukaan otteluun ja olivat jo karata kotijoukkueelta, kunnes Katajan sytyttäjäksi nousi vaikean hetken jälkeen Rion Brown (22/4). Toista Mestarien liigan otteluaan Kataja-paidassa pelannut laituri upotti kahden vapaaheiton jälkeen peräkkäiset kolmen pisteen heittonsa ja helpotti joensuulaisten ahdinkoa.

Toisen puoliajan alussa Kataja otti kiinni ensimmäisen puolikkaan epäonnistunutta heittopeliä, kun Brown iski nopeaan tahtiin kaksi ja Joey King (20/3) kerran kolmosen kaaren takaa. Sen jälkeen Oradealta astui kuitenkin esiin Branko Mirkovic (15/2), joka seitsemällä peräkkäisellä pisteellään vei vieraat jälleen johtoon.

Edessä tärkeää harjoitteluaikaa

Kataja oli läpi ottelun vahvasti kaukoheittojen varassa ja onnistui upottamaan Oradean paikkapuolustuksen seurauksena kahden pisteen heitoistaan vain 30 prosenttia (9/27). Loppuhetkillä kotijoukkue nousi Vesa Mäkäläisen kolmosella vielä 71-69-johtoon, kun kellossa oli vajaat kolme minuuttia, mutta sen jälkeen romanialaiset menivät menojaan.

Vaikka kotijoukkueen heittopeli takkusi, päävalmentaja Gibson löysi suurimmat kehityksen kohteet puolustuspäästä.

- Levypallopelaaminen oli avainhetkillä epävarmaa ja pallot pomppivat, ja joissain kohdissa menetimme palloa helposti. Meidän pitää kehittyä monella saralla, mutta etenkin palloscreenien puolustuksessa, Gibson sanoi ja peräänkuulutti tilanteiden lukemista oikein.

- Tarvitsemme toistoja. Meillä ei ole ottelutahdista johtuen jalkoja käydä asioita harjoituksissa fyysisesti läpi, joten joudumme käymään niitä vain sanallisesti. Se on vaikeaa ja rajoittaa tekemistä, Gibson kertoi.

- Nyt meillä on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan, moneen kuukauteen, aikaa harjoitella muutama päivä ja tarvitsemme sitä todella.

Kataja kohtaa seuraavassa Mestarien liigan ottelussaan vieraskentällä turkkilaisen Pinar Karsiyakan ensi viikon keskiviikkona 30. marraskuuta. Välissä se pelaa Korisliigassa yhden ottelun, kun KTP saapuu sunnuntaina Joensuuhun.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
28.1.2022 20:41 Pääjuttu

KTP taivutti Kobrat trillerissä – voittajajoukkueessa myös liuta tuoreita kiinnitysuutisia

KTP-Basket otti ylemmän jatkosarjapaikan kannalta kriittisen voiton ja julkaisi ensi kauden sopimusuutisia.

28.1.2022 09:15 Korisliiga

Eemi Luukkonen: ”Tavoitteena on pelata ammattilaisena – toivottavasti Euroopan kentillä”

Lahti Basketballin Eemi Luukkonen on ihastuttanut tällä kaudella urheilullisuudellaan. Top 10 -koosteista tuttu pelimies on toisella liigakaudellaan ottanut suuria kehitysaskeleita. Millainen mies on Eemi Luukkonen?

27.1.2022 20:07 Korisliiga

Sisuuntunut Kataja Basket yllätti Seagullsin – Rhamel Brownilta 17 pisteen ja 17 levypallon suoritus

Vähävoittoisesta kaudesta kärsinyt Kataja Basket on nostanut tasoaan runkosarjan loppua kohden. Tänään kaatui sarjakakkonen Helsinki Seagulls.

25.1.2022 20:18 Korisliiga

Pyrintö yllätti Seagullsin vieraissa – Kataja puolusti onnistuneesti kotikenttää

Miesten Korisliiga-illan voittajiksi selvisivät ylemmän jatkosarjan paikassa kiinni oleva Tampereen Pyrintö ja yhdeksännelle sijalle jäänyt Kataja Basket.

25.1.2022 09:37 Korisliiga

Flenard Whitfield: ”Kokeneena pelaajana yritän olla enemmän opettaja kuin pelkkä joukkuekaveri”

Kauhajoella Suomen mestaruuden keväällä 2018 voittanut Flenard Whitfield palasi täksi kaudeksi Korisliigaan, kun hän solmi sopimuksen perinteikkään KTP-Basketin kanssa.

22.1.2022 19:05 Korisliiga

Toipuva Kauhajoki pelasi kuin viimeistä päivää – Severi Kaukiaiselle vakuuttava tuplatupla

Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

Näytä lisää vastaavia