Katajan johto Korisliigassa kasvoi

7.3.2009 Joensuun Kataja vahvisti lauantain kierroksella otettaan Korisliigan runkosarjan voitosta. Katajan johto takana tuleviin kasvoi kolmen voiton suuruiseksi, kun joensuulaiset ottivat Karkkilasta 104-82 (48-47) -kotivoiton.

Katajan karkumatkaa kasvatti toisena ja kolmantena sarjataulukossa olevien Namika Lahden ja Kouvojen yllätystappiot pudotuspeliviivan alla oleville Pyrinnölle ja FoKoPolle.

Katajakin joutui yllättävän tiukoille sarjassa toiseksi viimeiseksi vaipuneen Karkkilan kanssa. Vieraat pitivät johtoa vielä kolmannen jakson alkupuolella, mutta vähitellen peli alkoi kääntyä isännille. Kolmannen jakson lopulla Kataja johti jo 13 pisteellä eikä Karkkila pystynyt enää kaventamaan eroa päätösjaksolla.

- Peli oli meille pitkään vaikea, mutta loppua kohden saimme paikkapuolustuksemme toimimaan, totesi Katajan valmentaja Ray Ailus.

Valmentaja ei vielä juhli runkosarjavoittoa, mutta on tietysti iloinen ykköspaikan vahvistumisesta.

- Tähtäämme runkosarjan voittoon ja on hienoa, kun pääsimme taas lähemmäksi tavoitetta.

Jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ottanut Kataja nakkasi kotikoreihinsa 14 kolmen pisteen koria, joista Anssi Kinnaslampi heitti kuusi ja teki kaikkiaan 18 pistettä. Voittajien tehomies oli kuitenkin Jeremiah Wood 22 pisteellä ja 17 levypallolla. Samoihin pisteisiin pääsi Larry Blair.

Kuudennen peräkkäisen tappion kärsineestä Karkkilasta Martti Kuisma teki 17 ja Frank Richards 16 pistettä.

Pyrintö yllätti Namika Lahden

Tampereen Pyrintö on voittanut kaikki kolme peliään sen jälkeen, kun Damon Williams palasi joukkueeseen viime viikon lauantaina. Nyt kaatui kotipelissä Namika Lahti selvästi 90-65 (40-44).

Lahtelaisten puoliväliin asti johtama peli kääntyi Pyrinnölle kolmannella jaksolla, jonka se voitti 22-9. Namika ei toipunut enää ja hävisi viimeisenkin jakson 28-12. 25 pisteen tappio on lahtelaisille kauden toiseksi suurin.

Namika heitti viisi kolmosta Pyrintöä enemmän, mutta tamperelaiset riehuivat korin tuntumassa tehtyään sieltä jopa 40 pistettä enemmän.

Chris Hester ja Antti Nikkilä pussittivat Pyrinnölle 20 pistettä.

Vierasjoukkueen romahduksen henkilöitymä oli Ray Nixon, joka teki kaikki 22 pistettään puoliaikaan mennessä. Jason Conley keräsi 16 pistettä.

FoKoPo kaatoi Kouvot

FoKoPo voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvot, kun pisteet jäivät Forssaan 69-57 (32-28) –tuloksella.

FoKoPo johti peliä suurimman osan ajasta ja pystyi viime minuuteilla kasvattamaan johtoaan niin, ettei 20 pallonmenetystä tuhrinut Kouvot päässyt voiton tavoitteluun.

Nick Wallery nosti FoKoPolle 19 pistettä ja Ronald Yates 16.

Kouvoista pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Matt Williams 18:lla ja Tuomas Iisalo 14 pisteellä.

Honka riepotteli LrNMKY:tä

Espoon Honka otti kierroksen suurimman voiton, kun se riepotteli kotipelissään Lappeenrannan NMKY:tä 95-57 (43-26) -numeroin.

Ensimmäinen jakso eteni vielä vierasjohdossa, mutta Honka voitti toisen 23-8. Viimeisillä jaksoilla ei pelattu enää voitosta ja Honka pääsi kasvattamaan eron murskalukemiin.

Hongan hahmoksi nousi piste-ennätyksensä komeasti 35:een nostanut 17-vuotias Sasu Salin, joka upotti muun muassa yhdeksän kolmosta. Kimmo Muurinen säesti 16 pisteellä.

LrNMKY:stä Adrian Penland teki 20 ja HL Coleman 17 pistettä.

Tarmon tappiot jatkuvat

Sarjan hännille juuttunut Porvoon Tarmo kärsi jo 13. peräkkäisen tappionsa, kun Uudenkaupungin Korihait haki pinnat Porvoosta 90-57 (40-30) -lukemin.

Tarmo pystyi antamaan tasapäisen vastuksen toisen neljänneksen puoliväliin, jonka jälkeen Korihait alkoi kehittämään karkumatkaansa. Toisen neljänneksen jälkeen eroa oli kymmenen pistettä, mutta kolmannen jälkeen jo ratkaisevasti 27 pistettä. Suurimmillaan vierasjohto kasvoi päätösjaksolla 39 pisteeseen.

Josh Gonner heitti Korihaille 18 pistettä ja kolmikko Niilo Lehtilä-Mark Zoller-Alain Laroche 12 pistettä mieheen.

Tarmosta DeWayne Richardson kaunisteli tilastojaan 21 pisteellä.

 (STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

24.1.2024 11:30 Korisliiga

Vaikeita kausi kokenut Topias Palmi on palannut tasolleen ja ylittänyt sen – Korisliigan joulukuun pelaaja kertoo, miten Kauhajoki nousi suosta

Kauhajoen heittävä takamies Topias Palmi valittiin miesten Korisliigassa joulukuun 2023 Kuukauden pelaajaksi. Hänen onnistumistensa kanssa käsi kädessä ovat kulkeneet koko seuran onnistumiset.

20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

Näytä lisää vastaavia