Katajan johto Korisliigassa kasvoi

7.3.2009 Joensuun Kataja vahvisti lauantain kierroksella otettaan Korisliigan runkosarjan voitosta. Katajan johto takana tuleviin kasvoi kolmen voiton suuruiseksi, kun joensuulaiset ottivat Karkkilasta 104-82 (48-47) -kotivoiton.

Katajan karkumatkaa kasvatti toisena ja kolmantena sarjataulukossa olevien Namika Lahden ja Kouvojen yllätystappiot pudotuspeliviivan alla oleville Pyrinnölle ja FoKoPolle.

Katajakin joutui yllättävän tiukoille sarjassa toiseksi viimeiseksi vaipuneen Karkkilan kanssa. Vieraat pitivät johtoa vielä kolmannen jakson alkupuolella, mutta vähitellen peli alkoi kääntyä isännille. Kolmannen jakson lopulla Kataja johti jo 13 pisteellä eikä Karkkila pystynyt enää kaventamaan eroa päätösjaksolla.

- Peli oli meille pitkään vaikea, mutta loppua kohden saimme paikkapuolustuksemme toimimaan, totesi Katajan valmentaja Ray Ailus.

Valmentaja ei vielä juhli runkosarjavoittoa, mutta on tietysti iloinen ykköspaikan vahvistumisesta.

- Tähtäämme runkosarjan voittoon ja on hienoa, kun pääsimme taas lähemmäksi tavoitetta.

Jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ottanut Kataja nakkasi kotikoreihinsa 14 kolmen pisteen koria, joista Anssi Kinnaslampi heitti kuusi ja teki kaikkiaan 18 pistettä. Voittajien tehomies oli kuitenkin Jeremiah Wood 22 pisteellä ja 17 levypallolla. Samoihin pisteisiin pääsi Larry Blair.

Kuudennen peräkkäisen tappion kärsineestä Karkkilasta Martti Kuisma teki 17 ja Frank Richards 16 pistettä.

Pyrintö yllätti Namika Lahden

Tampereen Pyrintö on voittanut kaikki kolme peliään sen jälkeen, kun Damon Williams palasi joukkueeseen viime viikon lauantaina. Nyt kaatui kotipelissä Namika Lahti selvästi 90-65 (40-44).

Lahtelaisten puoliväliin asti johtama peli kääntyi Pyrinnölle kolmannella jaksolla, jonka se voitti 22-9. Namika ei toipunut enää ja hävisi viimeisenkin jakson 28-12. 25 pisteen tappio on lahtelaisille kauden toiseksi suurin.

Namika heitti viisi kolmosta Pyrintöä enemmän, mutta tamperelaiset riehuivat korin tuntumassa tehtyään sieltä jopa 40 pistettä enemmän.

Chris Hester ja Antti Nikkilä pussittivat Pyrinnölle 20 pistettä.

Vierasjoukkueen romahduksen henkilöitymä oli Ray Nixon, joka teki kaikki 22 pistettään puoliaikaan mennessä. Jason Conley keräsi 16 pistettä.

FoKoPo kaatoi Kouvot

FoKoPo voitti ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvot, kun pisteet jäivät Forssaan 69-57 (32-28) –tuloksella.

FoKoPo johti peliä suurimman osan ajasta ja pystyi viime minuuteilla kasvattamaan johtoaan niin, ettei 20 pallonmenetystä tuhrinut Kouvot päässyt voiton tavoitteluun.

Nick Wallery nosti FoKoPolle 19 pistettä ja Ronald Yates 16.

Kouvoista pääsivät kaksinumeroisiin pisteisiin vain Matt Williams 18:lla ja Tuomas Iisalo 14 pisteellä.

Honka riepotteli LrNMKY:tä

Espoon Honka otti kierroksen suurimman voiton, kun se riepotteli kotipelissään Lappeenrannan NMKY:tä 95-57 (43-26) -numeroin.

Ensimmäinen jakso eteni vielä vierasjohdossa, mutta Honka voitti toisen 23-8. Viimeisillä jaksoilla ei pelattu enää voitosta ja Honka pääsi kasvattamaan eron murskalukemiin.

Hongan hahmoksi nousi piste-ennätyksensä komeasti 35:een nostanut 17-vuotias Sasu Salin, joka upotti muun muassa yhdeksän kolmosta. Kimmo Muurinen säesti 16 pisteellä.

LrNMKY:stä Adrian Penland teki 20 ja HL Coleman 17 pistettä.

Tarmon tappiot jatkuvat

Sarjan hännille juuttunut Porvoon Tarmo kärsi jo 13. peräkkäisen tappionsa, kun Uudenkaupungin Korihait haki pinnat Porvoosta 90-57 (40-30) -lukemin.

Tarmo pystyi antamaan tasapäisen vastuksen toisen neljänneksen puoliväliin, jonka jälkeen Korihait alkoi kehittämään karkumatkaansa. Toisen neljänneksen jälkeen eroa oli kymmenen pistettä, mutta kolmannen jälkeen jo ratkaisevasti 27 pistettä. Suurimmillaan vierasjohto kasvoi päätösjaksolla 39 pisteeseen.

Josh Gonner heitti Korihaille 18 pistettä ja kolmikko Niilo Lehtilä-Mark Zoller-Alain Laroche 12 pistettä mieheen.

Tarmosta DeWayne Richardson kaunisteli tilastojaan 21 pisteellä.

 (STT)

Korisliigan täydelliset ottelutilastot ja muita tilastoja osoitteessa www.basket.fi.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

7.3.2020 22:18 Korisliiga

Ennakkosuosikit vahvoja päivän otteluissa

Lauantain otteluissa ei nähty yllätyksiä. Voittoihin ylsivät Seagulls, Vilpas, Kauhajoki ja UraBasket eGameStars.

6.3.2020 20:20 Korisliiga

Daniel Dolencilla loistoilta Nokian murskavoitossa – Kouvot kaatoi Pyrinnön pisteellä

Korisliigan molemmat pirkanmaalaisjoukkueet matkustivat tänään vieraskentille. Pyrintö taipui pisteellä, mutta Nokia palasi kotiin huima voitto kainalossa.

4.3.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas ja Seagulls molemmat voittoihin – Kanervolla sensaatiomainen ilta kaarella

Helmikuun pelaajaksi juuri valittu Tim Coleman varmisti runkosarjan kärkipaikan säilymisen Vilppaalle, ja Antti Kanervo huolehti 36 pisteellään, että Seagulls pysyy kintereillä. Muissa otteluissa voitot keräsivät Pyrintö ja Kobrat.

Näytä lisää vastaavia