Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

16.3.2024 21:52 Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

Joona Hakamaa viimeisteli yhdeksän pistettä BC Nokiaa vastaan. Kuva: Ville Vuorinen

Kauhajoki pudotti BC Nokian kyydistä

Kauhajoen Karhu isännöi illan ottelussa sarjassa toisena olevaa BC Nokiaa. Kotijoukkue nappasi sarjapisteet 90-71 ja nousi neljän pisteen päähän Nokiasta.

Isännät ottivat johdon jo avausjaksolla. Toisella jaksolla Karhu vain paransi ja pääsi puoliajalle 13 pisteen johdossa. Kun johto säilyi kaksinumeroisena läpi toisen puoliajan, nappasi kotijoukkue tärkeät sarjapisteet.

- Olemme joutuneet adaptoitumaan moniin tilanteisiin kauden aikana. Topias Palmin poissaolo näkyi hyökkäyspelissä. Meillä oli vain 13 koriin johtanutta syöttöä, mutta saimme oikeisiin paikkoihin kovia henkilökohtaisia suorituksia. Joukkuepelipuolelle jäi parantamisen varaa, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies sanoi.

Kauhajoen Junior Madut ylsi 22 pisteeseen ja keräsi seitsemän levypalloa. Samuel Givens sai kasaan tupla-tuplan 16 pisteellä ja 11 levypallolla. Nokian Both Gach teki vieraille 23 pistettä. Hän upottu kaikki kahden pisteen heittonsa, mutta kolmen pisteet heitot kolisivat rautoihin.

BC Nokia jatkaa toisella sijalla. Kauhajoki on neljäntenä neljän pisteen päässä toisesta sijasta.

Ottelutilasto

Korihait nappasi tärkeät pisteet Javion Ogunyemin johdolla

Uudenkaupungin Korihait isännöi illan ottelussa Salon Vilpasta. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä, mutta kotijoukkue nappasi isot pisteet voitolla 83-74.

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue alkoi erottua edukseen kolmannella jaksolla. Korihait pääsi päätösjaksolle kahdeksan pisteen johdossa ja piti johtoasemastaan kiinni aina ottelun loppuun saakka.

- Hallissa oli hieno tunnelma ja pelissä oli kova intensiteetti! Olimme hävinneet kaksi edellistä peliämme, joten olimme valmiita pelaamaan kotiyleisön edessä. Tiesimme olevamme yhden miehen vajaalla, joten kaikkien tulisi nostaa omaa tasoaan. Pelasin hiukan enemmän, mitä alun perin ajattelin, mutta loppujen lopuksi teen kaikkieni, jotta saisimme voiton, Javion Ogunyemi sanoi.

Ottelun hahmo oli Ogunyemi 25/17, joka urakoi täydet 40 minuuttia. Jalen Jackson 16/16/7 koriin johtanutta syöttöä pelasi kokonaisvaltaisen ottelun. Vilppaasta Tavon King heitti 25 pistettä.

Korihait on sarjassa kolmannella sijalla. Vilpas on viidentenä.

Ottelutilasto

Seagullssille vieraspisteet Joensuusta

Ylempää jatkosarjaa johtava Helsinki Seagulls haki päivän ottelussa vieraspisteet Joensuusta. Sarjassa kuudentena oleva Kataja jäi vieraiden jalkoihin 87-77.

Ottelu oli alusta loppuun tasainen. Seagulls kuitenkin erottui edukseen päätösjaksolla, jonka helsinkiläiset veivät nimiinsä 21-13. Se riitti joukkueelle sarjapisteiden varmistamiseen.

- Me puhuttiin kaikilla aikalisillä puolustamisesta. Alussa näkyi matkustus ja jalat oli jäänyt bussiin. Tasainen matsi ja lopussa me saatiin pari kolmosta sisään, Kataja ei. Molemmat puolusti siis lopussa hyvin, vieraiden päävalmentaja Vesa Vertio sanoi.

Chuba Ohams oli vieraiden tehopelaaja 20 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Myös Shavon Coleman 18/6 onnistui mukavasti. Vieraista Elijah Lufile onnistui parhaiten. Hänelle kirjattiin tupla-tupla 15 pisteellä ja 15 levypallolla.

Seagulls kasvatti voitollaan pistesaalinsa 42 pisteeseen. Katajalla on kasassa 32 pistettä ja joukkue taistelee edelleen kotiedusta.

Ottelutilasto

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia