Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

17.2.2024 20:32 Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

Eero Innamaa edusti Kauhajoen tärkeässä voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa Kauhajoki oli Salon Vilpasta vahvempi luvuin 77–70. Ottelussa ratkottiin keskinäisiä voimasuhteita, sillä joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi.

Pelin tähtitandemi koostui Kauhajoen suomalaisedustuksesta, sillä Eero Innamaa revitteli 17 pisteen ja viiden levypallon edestä samalla, kun Topias Palmi lisäsi pinoon yhdeksän pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan ykkönen oli Jamison Overton 28 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Teemu Suokas jäi pisteittä mutta jakoi neljä syöttöä.

– Teimme asioita niin kuin oli sovittu ja noudatimme pelisuunnitelmaa. Hyökkäyksessä emme vain pystyneet saamaan vapaita heittoja sisään, ja vastustaja rankaisi siitä toisessa päässä, Suokas kommentoi.

Ottelutilastot

Kärkikolmikosta Kataja juhli, mutta Seagulls ja Nokia eivät

Sarjanelonen Korihait pääsi juhlimaan kovaa päänahkaa kaadettuaan taulukkoa johtavan Helsinki Seagullsin 78–66.

Korihaiden korihaina nähtiin Javion Ogunyemi, joka upotti 20 pistettä ja saalisti yhdeksän levypalloa.

Seagullsin paras oli Shavon Coleman 19 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Lassi Nikkarisen saldo oli seitsemän pistettä.

– Korihait puolusti tänään todella hyvin, ja he saivat meidät pois omasta hyökkäyspelistämme. Kertyi 18 menetystä, ja kolmosten osumaprosentti oli aika matala, mikä osoittaa, että olisi pitänyt löytää paremmin lääkkeitä vastustajan puolustusta vastaan, Nikkarinen kommentoi.

Ottelutilastot

Sarjakolmonen Kataja Basket pääsi niin ikään yllättämisen makuun taivuttaessaan kakkosena edellä menevän BC Nokian 81–73.

Voiton pääarkkitehtina hääräsi kokenut kotimainen pelinjohtaja Tuomas Hirvonen 24 pisteellä, viidellä syötöllä ja kahdella riistolla. Myös kaukoheittoja upposi neljä kertaa kuudesta.

BC Nokian parhaat pistesuoritukset olivat Both Gachin ja Tucker Richardsonin 15 mieheen.

– Kataja nousi tilanteen tasalle toisella puoliskolla, ja kaverit alkoivat upottaa heittoja. Tulevaisuudessa emme voi pelata vain paria neljännestä ja sen jälkeen mokata viimeisellä jaksolla, Richardson kommentoi.

Ottelutilastot

Alemmassa sarjassa pärjäsivät Pyrintö ja Kouvot

Bisons Loimaa taipui kotonaan luvuin 87–101 Kouvoille, joka johtaa parhaillaan miesten alempaa jatkosarjaa. Bisons puolestaan kamppailee sarjasta putoamista vastaan taulukon toiseksi viimeisellä sijalla.

Kouvojen parhaat pisteet olivat Quanterrius Jacksonin 31. Bisonsin DeVante Brooks teki 25 pistettä ja nappasi kahdeksan levypalloa.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi:

– Tiesimme, että ensimmäinen kymppi tulee olemaan meille vaikea, mutta en uskonut, että ihan näin vaikea. Pääsimme kuitenkin takaisin pelirytmiin toisella neljänneksellä. Puoliajalla päätimme, ettemme voi antaa paintista ja kolmen pisteen viivan takaa molemmista pisteitä, joten toinen piti ottaa pois, ja päädyimme ottamaan pois kolmoset. Se vaikutti heidän identiteettiinsä ja puuroutti hyökkäämisen, minkä kautta myös heidän puolustuksen intensiteetti laski. Teimme sata pistettä, ja se yleensä riittää voittoon.

Ottelutilastot

Sarjan viimeistä sijaa pitävä Lahti Basketball ei saanut parannettua asemiaan vaan hävisi Tampereen Pyrinnölle 90–104.

Pyrinnön voitosta oli isolta osin kiittäminen Nighael Ceaserin sensaatiomaista esitystä. Hänelle kertyi 30 pistettä ja peräti 18 levypalloa.

Lahden Harrison Cleary teki 28 pistettä ja syötti kuudesti.

Pyrintö on alemman jatkosarjan kolmantena ja tavoittelee sieltä nousua playoff-viivan yläpuolelle.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia