Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

11.11.2020 21:29 Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

Bojan Sarcevic toimi kapellimestarina Kauhajoen voitossa Kobrista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin kauden toinen Pohjanmaan paikallisvääntö. Ensimmäisen osan nimiinsä vienyt Kobrat päästi kauhajokiset karkumatkalle avauspuoliajan lopussa, kun kotijoukkue vei puoliajan viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-7.

Kobrat pääsi vielä reilut muutama minuutti ennen loppua neljän pisteen päähän, mutta kotijoukkue piti pintansa ja otti kauden viidennen voittonsa 95-85 (48-37).

- Olen tyytyväinen siihen, että meillä oli 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Luotettiin siihen, että luomalla vapaita heittopaikkoja on paras tapa meille voittaa ottelua. En ole tyytyväinen puolustamiseen – meillä oli paljon kommunikaatiovirheitä. Olimme onnekkaita, kun Kobrat heitti tänään huonosti. Paljon on tekemistä vielä joukkueen pelaamisessa. Perusasioissa teemme liikaa virheitä, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies ruoti omiaan voitosta huolimatta.

Kauhajoen paras pistemies oli 16 pinnaa säkittänyt Collin Malcolm. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Bojan Sarcevic 12 koriin johtanutta syöttöä ja TJ Holyfieldin 15 levypalloa siivittivät miehet tupla-tupliin. Kobrien tehokkain oli 26 pistettä ja 11 levypalloa noukkinut Anthony Gaines Jr.

Ottelutilastot >

Ura Basket ja Pyrintö järjestivät kori-iloittelun

Ura Basket ja Tampereen Pyrintö järjestivät Liittoisissa todelliset korikarkelot. Pyrintö haki vierasvoiton lukemin 132-113. Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

- Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin, kommentoi 15 pistettä Pyrinnölle upottanut Lassi Kilpinen.

- Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot, joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen fiilisteli voittoa.

Kentän pistekunkkuna hääri jälleen kerran Pyrinnön Marcus Lewis, joka pussitti 41 pistettä. Kotijoukkue Uran paras oli 27 pistettä nakuttanut Kevaughn Allen.

Pyrintö nousi voitollaan sarjataulukon toiselle sijalla. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Ottelutilastot >

Kouvot otti tärkeän kotivoiton

Kouvot piti tärkeät pisteet Kouvolassa kotivoitollaan Korihaista. Vierasjoukkue pysyi kotijoukkueen matkassa vajaat 25 minuuttia, kunnes kotijoukkue otti parhaimmillaan 18 pisteen karkumatkan. Korihait nousi vielä lopussa parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta Kouvojen Anthony Ballardin (16/15) onnistunut kahden pisteen suoritus tyrehdytti taka-ajon.

Kouvojen paras pistemies oli tarkasti 20 pistettä heittänyt Tuomas Hirvonen. Korihaiden paras oli 16 pistettä viimeistellyt Trevor Blondin.

Kouvoille voitto oli kauden kolmas ja se nousi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kataja Basketin kanssa, joka on pelannut yhden ottelun kouvolalaisia vähemmän. Korihait metsästää Ura Basketin tavoin kauden avausvoittoa.

Ottelutilastot >

 
22.1.2022 19:05 Korisliiga

Toipuva Kauhajoki pelasi kuin viimeistä päivää – Severi Kaukiaiselle vakuuttava tuplatupla

Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Näytä lisää vastaavia