Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

9.4.2021 20:56 Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Okko Järven kipparoima Kauhajoki tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan välieräsarjoista toinen sai päätöksensä tänään, kun Kauhajoki lähetti Tampereen Pyrinnön suorinta tietä pronssiotteluun. Kotikentällään pelannut Pyrintö taipui sarjan viidennessä ottelussa 84–87.

Ottelun kulku oli varsin ailahteleva, sillä vieraat nappasivat heti alussa voimakkaan johtoaseman. Loppua kohden Pyrintö kuitenkin lähti nousemaan, ja viimeisistä minuuteista saatiinkin ennakoimaton trilleri. Isännät saivat viimeisessä hyökkäyksessään vielä tilaisuuden tasoittaa, mutta kolmosyritykset kolisivat rautoihin ja Kauhajoki otti itselleen jälleen kerran finaalipaikan. Korisliigan hallitseva kaksinkertainen mestari pääsee siis yrittämään vielä kolmatta perättäistään.

Pyrinnön paras pistemies oli ottelussa oli Shaquille Thomas, joka tulitti kaaren takaa peräti 13 yritystä – eikä turhaan, sillä niistä seitsemän upposi ja pelaajalle kertyi yhteensä 23 pistettä.

– Olimme takaa-ajajia koko pelin, mutta puoliajalla sovimme, että taistelemme loppuun asti. Onnistuimme aloittamaan kirin vähän liian myöhään. Jo kohta palataan salille, että ollaan valmiina pronssipeliin viikon päästä, Thomas totesi.

Kauhajoen riveissä vahvoja onnistumisia nähtiin Timothy TJ Holyfieldiltä, joka keräsi 25 pistettä ja 11 levypalloa, sekä Okko Järveltä, jolle merkittiin 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Ottelun alku oli vähän liiankin hyvä. Pyrinnön pistemäärä puoliajalla eli 26 oli varmaankin pienin tällä kaudella. Vaikka tiesimmekin, että Pyrintö tulee sieltä vielä, niin silti he onnistuivat. Hyvin pidimme kuitenkin lopussa homman hanskassa, kertoi Järvi.

Ottelutilastot

Seagulls ei ollut valmis paketoimaan sarjaa

Kauhajoki joutuu odottamaan tietoa finaalivastuksestaan vielä hetken, sillä Helsinki Seagulls kynsi tiensä mukaan kisaan voittamalla kotiottelunsa Salon Vilpasta vastaan 71–66. Välieräsarja kaventui illan tuloksen ansiosta, ja Vilpas johtaa enää 3–2.

Seagullsin pisteiden teosta vastasi ensisijaisesti Kendale McCullum, joka ei ole aiemmin välierissä saanut parasta rytmiään päälle. McCullum keräsi pelissä 19 pistettä.

– Pysyimme vain tiukasti pelisuunnitelmassamme. Pidimme tempoa yllä ja pelasimme vakaata puolustusta. Tämä on ammattiurani ensimmäinen kerta playoffeissa, ja tämä on ollut melkoista vuoristorataa. Lähdimme välieriin väärällä mielentilalla, mutta kun saimme hieman nenillemme, se herätti meidät, kommentoi McCullum Ruudun haastattelussa.

Hänen työtään illan voitossa tukivat vahvasti etenkin Timo Heinonen ja Shawn Huff. Heinonen jäi pisteissä vain kolmeen mutta dominoi raudan alla keräten kymmenen levypalloa ja oli peliajan lopussa vastuussa kriittisestä hyökkäyslevystä syntyneestä korista. Huff puolestaan pisti pystypainissa koville Vilppaan pelinjohtaja Teemu Rannikon ja imi tästä energiat. Samalla Huffin onnistui tilastoida 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan hyökkäyspäädyssä kovimmassa liekissä oli ehdottomasti Aatu Kivimäki, joka pussitti puolet kuudesta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi 21 pistettä. Kivimäki on ollut kolmoskätensä kanssa liekissä koko pudotuspelit, sillä hänen osumaprosenttinsa playoffeissa on parhaillaan 58,8 prosenttia 34 heitosta.

Vilpas ja Seagulls jatkavat välierävääntöään sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Ottelutilastot

 
12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Näytä lisää vastaavia