Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

9.4.2021 20:56 Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

Okko Järven kipparoima Kauhajoki tavoittelee kolmatta perättäistä mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigan välieräsarjoista toinen sai päätöksensä tänään, kun Kauhajoki lähetti Tampereen Pyrinnön suorinta tietä pronssiotteluun. Kotikentällään pelannut Pyrintö taipui sarjan viidennessä ottelussa 84–87.

Ottelun kulku oli varsin ailahteleva, sillä vieraat nappasivat heti alussa voimakkaan johtoaseman. Loppua kohden Pyrintö kuitenkin lähti nousemaan, ja viimeisistä minuuteista saatiinkin ennakoimaton trilleri. Isännät saivat viimeisessä hyökkäyksessään vielä tilaisuuden tasoittaa, mutta kolmosyritykset kolisivat rautoihin ja Kauhajoki otti itselleen jälleen kerran finaalipaikan. Korisliigan hallitseva kaksinkertainen mestari pääsee siis yrittämään vielä kolmatta perättäistään.

Pyrinnön paras pistemies oli ottelussa oli Shaquille Thomas, joka tulitti kaaren takaa peräti 13 yritystä – eikä turhaan, sillä niistä seitsemän upposi ja pelaajalle kertyi yhteensä 23 pistettä.

– Olimme takaa-ajajia koko pelin, mutta puoliajalla sovimme, että taistelemme loppuun asti. Onnistuimme aloittamaan kirin vähän liian myöhään. Jo kohta palataan salille, että ollaan valmiina pronssipeliin viikon päästä, Thomas totesi.

Kauhajoen riveissä vahvoja onnistumisia nähtiin Timothy TJ Holyfieldiltä, joka keräsi 25 pistettä ja 11 levypalloa, sekä Okko Järveltä, jolle merkittiin 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

– Ottelun alku oli vähän liiankin hyvä. Pyrinnön pistemäärä puoliajalla eli 26 oli varmaankin pienin tällä kaudella. Vaikka tiesimmekin, että Pyrintö tulee sieltä vielä, niin silti he onnistuivat. Hyvin pidimme kuitenkin lopussa homman hanskassa, kertoi Järvi.

Ottelutilastot

Seagulls ei ollut valmis paketoimaan sarjaa

Kauhajoki joutuu odottamaan tietoa finaalivastuksestaan vielä hetken, sillä Helsinki Seagulls kynsi tiensä mukaan kisaan voittamalla kotiottelunsa Salon Vilpasta vastaan 71–66. Välieräsarja kaventui illan tuloksen ansiosta, ja Vilpas johtaa enää 3–2.

Seagullsin pisteiden teosta vastasi ensisijaisesti Kendale McCullum, joka ei ole aiemmin välierissä saanut parasta rytmiään päälle. McCullum keräsi pelissä 19 pistettä.

– Pysyimme vain tiukasti pelisuunnitelmassamme. Pidimme tempoa yllä ja pelasimme vakaata puolustusta. Tämä on ammattiurani ensimmäinen kerta playoffeissa, ja tämä on ollut melkoista vuoristorataa. Lähdimme välieriin väärällä mielentilalla, mutta kun saimme hieman nenillemme, se herätti meidät, kommentoi McCullum Ruudun haastattelussa.

Hänen työtään illan voitossa tukivat vahvasti etenkin Timo Heinonen ja Shawn Huff. Heinonen jäi pisteissä vain kolmeen mutta dominoi raudan alla keräten kymmenen levypalloa ja oli peliajan lopussa vastuussa kriittisestä hyökkäyslevystä syntyneestä korista. Huff puolestaan pisti pystypainissa koville Vilppaan pelinjohtaja Teemu Rannikon ja imi tästä energiat. Samalla Huffin onnistui tilastoida 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Vilppaan hyökkäyspäädyssä kovimmassa liekissä oli ehdottomasti Aatu Kivimäki, joka pussitti puolet kuudesta kaukoheittoyrityksestään ja keräsi 21 pistettä. Kivimäki on ollut kolmoskätensä kanssa liekissä koko pudotuspelit, sillä hänen osumaprosenttinsa playoffeissa on parhaillaan 58,8 prosenttia 34 heitosta.

Vilpas ja Seagulls jatkavat välierävääntöään sunnuntaina 11. huhtikuuta.

Ottelutilastot

 
23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

Näytä lisää vastaavia