Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

16.10.2021 19:10 Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

Cameron Jones ja Kauhajoki jatkavat puhtaalla pelillä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoki murskasi Kouvot

Kauhajoki isännöi Kouvoja Pohjanmaalla. Kyseessä oli Korisliigan kärkikamppailu, sillä molemmat joukkueet olivat voittaneet kaikki aikaisemmat ottelunsa.

Avausjakson alku oli kotijoukueen näytöstä. Kauhajoki upotti kahden pisteen heittoja kovalla tarkkuudella. Ensimmäiselle tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 27-13.

Toinen jakso oli pitkään tasainen. Kauhajoki kuitenkin pelasi hienot viimeiset minuutit Cameron Jonesin johdolla. Se pääsikin puoliajalle turvallisessa 25 pisteen johdossa.

Kolmas jakso oli paljon tasaisempi. Vierasjoukkue sai hyökkäyspeliinsä uutta valoa ja vei jakson viidellä pisteellä. Sille jäi päätösjaksolle kuitenkin kirittävää 20 pisteen verran.

Päätösjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin. Vieraat kuroivat eroa pisteellä, mutta pisteet ja sarjan kärkipaikka jäivät Kauhajoelle 101-82.

- Hävisimme pelin tänään levypalloissa ja puolustuspäässä. Jouduimme vääränlaisiin rotaatioihin tietyissä tilanteissa, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi ottelun jälkeen.

Kotijoukkue hallitsi ottelussa levypallopeliä. Sille merkittiin tilastoihin 46 levypalloa, kun vieraiden saldoksi jäi 28 levypalloa.

- Ottelu ratkesi tänään ensimmäisellä puoliajalla. Kouvot sai kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla liikaa vapaita heittoja. Hyökkäyspelaaminen toimi kuitenkin kiitettävästi, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies totesi.

Jones oli lopulta ottelun pisteykkönen 20 pisteellä. Lisäksi hänelle merkittiin seitsemän levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä. Lee Skinner urakoi tupla-tuplan. Hänelle merkittiin 15 pistettä ja 11 levypalloa. Kouvoista Deshon Taylor teki 17 pistettä.

Ottelutilasto

Lahti vei trillerin

Lahti Basketball sai vieraita Loimaalta, kun Bisons matkasi vierasotteluun. Molemmat joukkueet hakivat ottelusta kauden toista voittoaan. Voitto jäi jännittävien vaiheiden jälkeen Lahteen 89-86.

Avausjakso oli tasainen eikä isoa eroa syntynyt. Vierasjoukkue nappasi ensimmäiselle tauolle mentäessä kahden pisteen johdon itselleen.

Tasaisesti onnistunut Lahti siirtyi toisella jaksolla kuskin paikalle. Ottelu pysyi kuitenkin edelleen tasaisena ja puoliajalle mentiin tilanteessa 42-40.

Biisonilauma aloitti kolmannen jakson vahvasti ja iski taululle seitsemän perättäistä pistettä. Tämän siivittämänä se karkasi viimeiselle tauolle johdossa 67-60.

Kotijoukkue osoitti hienoa henkistä kanttia päätösjaksolla. Se kiristi ruuvia puolustuspäässä ja onnistui myös hyökkäyksessä. Lahti onnistui kääntämään ottelun ja nappasi voiton pistein 89-86.

- Haastava matsi. Tiedettiin etukäteen että Loimaa toteuttaa hyvin molemmissa päissä. Kolmen erän ajan juoksimme perässä ja hävittiin paljon 1 vs 1 tilanteita. Joukkue jollain tavalla rauhottui kun olimme 10 pistettä perässä ja viimeisellä jaksolla juostiin voittoon, kotijoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola kertasi.

Tasaisessa ottelussa kotijoukkue onnistui kahden pisteen heitoissa 63 prosenttisesti, kun vieraiden osumatarkkuus jäi 46 prosenttiin.

- Pelattiin 35 minuutti hyvää koripalloa, mutta lopussa annettiin vastustajan juosta liikaa nopeita. Mukava päästä muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Lahteen pelaamaan, Bisonsin kapteeni Juho-Matti Henttonen sanoi.

Chris Clarke urakoi kotijoukkueelle tupla-tuplan 13 pisteellä ja 13 levypallolla. Admon Gilder säkitti 18 pistettä. Bisonsista Henttonen pelasi hienosti. Hänen tilastoihinsa merkittiin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.