Keskiviikon koristarjontaa VeikkausTV:llä ja IS-TV:llä

10.2.2016 Korisliigan keskiviikon kierroksen molemmat ottelut saavat osakseen ”erityishuomiota”, kun VeikkausTV sekä IS-TV lähettävät kamppailut. Joensuun Kataja isännöi Loimaan Bisonsia viime kevään finaaliuusinnassa VeikkausTV:n puolella, ja IS-TV tarjoaa Kouvolan Kouvojen ja Salon Vilppaan välisen kohtaamisen. Molemmat ottelut alkavat kello 18.30.

Lamayn Wilson ja Kataja saavat VeikkausTV:n ottelussa vastaansa...

...P.J. Hillin ja Bisonsin viime kevään finaalien uusinnassa.

Kouvolassa D.J. Richardson ja Kouvot isännöivät IS-TV:n ottelussa...

...Ilmari Kalliota ja Salon Vilpasta. Kuvat: Erkki Hautaviita, Pekka Vainio, Kai Kilappa & Francois Perthuis

Korisliigan piikkipaikkaa hallussaan tukevasti pitävä Kataja isännöi keskiviikon VeikkausTV:n ottelussa sarjakolmosta Loimaan Bisonsia. Isännät lähtevät otteluun hienoisina ennakkosuosikkeina kovemman kuntokäyränsä ansiosta, mutta Bisons on varmasti valmiina haastamaan hallitsevat mestarit näiden kotiparketilla.

Eroa joukkueiden välillä on sarjataulukossa kaksi voittoa joensuulaisten hyväksi, mutta Kataja on myös pelannut kaksi ottelua loimaalaisia vähemmän.

- Erittäin rankan tammikuun jälkeen pidimme totaalilepoa koko loppuviikon. Näemme että pitkässä juoksussa tarvitsimme pienen tauon sekä fyysisesti että henkisesti. Voi olla että keskiviikon peliin valmistautuminen ei ole tästä johtuen täysin optimaalista, mutta uskomme että teimme oikean valinnan, kertaa Katajan päävalmentaja Jukka Toijala suojattiensa lähtökohtia keskiviikon otteluun.

- Biisonit omaa muutoksista huolimatta edelleen sarjan parhaimman materiaalin. Haasteena heillä on varmasti ollut kokoonpanon vaihtuminen kahden sarjan pelien välillä. Sunnuntain Kalev-peli oli hyökkäyksellisesti heidän kauden paras ja antoi viitteitä siitä miltä he parhaimmillaan näyttävät.

Vierailijoiden riveistä punaisella merkitty pelaaja Katajan ottelusuunnitelmassa on varmasti laituri Martin Zeno. Bisonsin terävin syömähammas niin VTB-Liigassa kuin Korisliigassakin osoitti viimeksi viikko sitten kotiottelussa Vilpasta vastaan, että parhaimmillaan herra on lähes pitelemätön hyökkäyspään ase. 16,5 pisteen, 4,8 levypallon ja 3,8 syötön keskiarvoilla suorittava laituri pystyy hyvänä päivänä kantamaan joukkueensa voittoon lähestulkoon yksin.

- Aina kun pelaa liigan tasaisinta joukkuetta vastaan, pitää olla yhtä tasainen oman pelinsä kanssa. Katajalla on ollut viikko aikaa valmistautua, joten he ovat epäilemättä valmiina, toteaa Bisons-luotsi Greg Gibson.

- Meidän kannalta avainpointti on puolustuspäässä. Katajalla on kykyä yltää korkeapisteisiin otteluihin ja meidän pitää pystyä rajoittamaan sitä. Kaiken kaikkiaan erinomainen haaste meille.

Katajan Teemu Rannikko valittiin maanantaina tammikuun kuukauden pelaajaksi. Rannikon pysäyttäminen on Bisonsilla varmasti suunnitelmissa, kuten jokaisella Katajaa vastaan pelaavalla joukkueella. Hidasta Rannikon työskentelyä, hidasta Katajan hyökkäystä.

Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. 14,1 pisteen ja peräti 10,1 syötön keskiarvoilla operoiva Taikuri on kuluvan kauden aikana väläytellyt jopa parhaiden pelivuosiensa tasoisia suorituksia Korisliigassa, eikä miehen pysäyttämiseksi riitä vain yhden puolustajan uroteot. Rannikon ympärille kootut tarkkakätiset jenkit Lamayn Wilson (15,5/5,7), Thomas Scrubb (11,8/8,1/2,0 syöttöä) ja Trevis Simpson (18,0/3,5/2,0) pitävät huolen siitä, että Rannikon johtama Katajan hyökkäys rullaa illasta toiseen äärimmäisen tehokkaasti.

VeikkausTV:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 18.30.

Lisätiedot: VeikkausTV

Kouvot isännöi Vilpasta IS-TV:ssä

Kouvolan Kouvot on saamassa vihdoin syyskaudelta tutun kokoonpanonsa täysin terveenä jalkeille. Sarjataulukossa neljättä sijaa hallussaan pitävä Kouvot lähtee illan otteluun Salon Vilpasta vastaan voitettuaan kuusi edellistä kotiotteluaan, ja kokonaisuudessaan isännät seilaavat kahden ottelun voittoputkessa. Vierasotteluissa Kouvot on vielä ailahdellut, eikä ole löytänyt parasta teräänsä, mutta Mansikka-ahon urheiluhallilla on ollut nähtävissä välähdyksiä kauden hurjalla voittoputkella aloittaneesta Kouvoista.

Sarjataulukossa sarjanelosen Kouvot ja illan vierailijan, taulukon kahdeksatta paikkaa hallussaan pitävän Vilppaan erottaa viisi voittoa. Voitolla Vilpas ostaisi pientä hajurakoa taaksepäin Kobriin ja KTP:hen, samalla hypäten BC Nokian ohi sarjataulukon seitsemänneksi. Kouvot nousisi voitolla mahdollisesti samaan voittomäärään illalla Joensuussa pelaavan Bisonsin kanssa.

- ​​ Kouvoilla on koossa sama nippu jolla he ottivat alkukaudesta kahdeksan peräkkäistä voittoa. Vastaan tulee tulivoimaltaan erinomainen joukkue, jossa hyviä heittäjiä riittää, summaa Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Tulivoimaisen kotijoukkueen riveistä viisi pelaajaa on heittänyt keskiarvoikseen kaksinumeroisen pistelukeman kuluvalla kaudella. Parasta tahtia on onnistunut pitämään vikkeläjalkainen takakentän mies D.J. Richardson (15,6/4,3/1,7). Vastaavasti ison pään miehistä tupla-tuplan keskiarvoja lähentelevät Ville Kaunisto (12,5/9,6/1,7) sekä jykevärakenteinen jenkki Thomas Gipson III (14,7/8,5/1,4).

- Viikkomme on mennyt uusia asioita sisään ajaessa. Uusien asioiden ottelutilanteeseen siirtäminen on tärkeää. Kotkaa vastaan paketti hajosi jaksojen alussa ja pääsimme rytmiin vasta palaamalla vanhoihin asioihin. Jotta pärjäämme keväällä, niin joukkueen pitää pystyä taktiikoiden muutokseen ottelun sisällä ilman monen minuutin siirtymää, kertaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Illan vierasjoukkue Vilpas palasi voittokantaan lauantaina kotiottelussa Kauhajoen Karhua vastaan. Sitä ennen kuitenkin kirveleviä tappioita oli jonossa useampi, mutta piristystä joukkueeseen toi uusi sisäpelaaja Sherman Gay, joka korvasi Unkariin siirtyneen Cavell Johnsonin salolaisten korin alla.

- Olemme vetännet vasta pari treeniä Sherman Gayn kanssa, joten joudumme ottamaan muutaman painopisteen, joihin keskitymme. Pyrimme tekemään ne mahdollisimman hyvin, Tupamäki paljastaa.

Vilppaan hyökkäys kulkee hyvin paljon takamies Doug Wigginsin käsien kautta. Sarjan parhaimpiin pelaajiin pelipaikallaan lukeutuva Wiggins on kirjauttanut keskiarvoikseen kuluvalla kaudella 15,7 pistettä, 5,5 syöttöä, 4,4 levypalloa sekä 2,3 riistoa ottelua kohden. Wigginsin operointia takamiehen paikalla helpottavat omalla tekemisellään hyvin heittävät isot miehet Juho Nenonen (12,1/5,7) ja Austin Dufault (14,7/5,6).

- Vilppaan hyvin heittävät isot pelaajat aiheuttavat meille haasteen, joka meidän pitää selättää taktisesti. Asiaa ei myöskään helpota sarjan nopein pelintekijä, Lehtonen pyörittelee.

IS-TV:n lähetys Mansikka-ahon urheiluhallilta alkaa kello 18.30.

Nämä, sekä kaikki muut kauden 2015/2016 Korisliigan ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätiedot: IS-TV
 
17.8.2021 18:23 Susijengi

Hannes Pöllä Kouvojen paitaan

Viimeiset neljä kautta yliopistokoripalloa Yhdysvaltain NCAA-liigan Oklahomassa ja Tennessee-Martinissa pelannut Susijengin sentteri ja Lahti Basketball Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 211 cm ja 23 vuotta, edustaa alkavalla 2021-22 Korisliiga-kaudella Kouvoja.

16.8.2021 09:50 Korisliiga

Henri Kantonen, Cameron Jones ja Rene Rougeau tekevät paluun Korisliigaan ja Kauhajoelle

Susijengiin murtautunut ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä pelannut Henri Kantonen vahvistaa Karhu Basketia alkavalla kaudella. Edellisen mestaruuden takuumiehet Rene Rougeau ja Cameron Jones pukevat oranssin paidan jälleen.

13.8.2021 10:58 Korisliiga

Petteri Koponen Korisliigaan pitkän tauon jälkeen, vahvistaa Seagullsia

Korisliigasta keväällä 2008 Suomen mestarina ja liigan arvokkaimpana pelaajana lähtenyt MaSu-Basketin kasvatti Petteri Koponen, 33, palaa kotimaan pääsarjakentille kolmentoista ulkomaan ammattilaisvuoden jälkeen. Susijengin pitkäaikaisen keulakuvan, mm. Espanjassa, Venäjällä ja Italiassa uraa tehneen Koposen uusi seura on Helsinki Seagulls.

5.8.2021 13:34 Susijengi

Roope Ahonen Vilppaaseen kymmenen vuoden jälkeen

Korisliigan hallitseva mestarijoukkue, salolainen Vilpas Vikings sai haaviinsa yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista pelaajista, kun Vilppaan oma kasvatti Roope Ahonen, 31, allekirjoitti seuran kanssa yksivuotisen sopimuksen. Keväällä Espanjan kakkosliigan mestaruutta juhlineen Ahosen sopimuksessa on ulkomaanoptio 15.8. asti.

23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

Näytä lisää vastaavia