Kevätvireinen Karhu kumosi Hongan, Vilpas vahvasti mukana pudotuspelikamppailussa

2.4.2014 Vaikeasta talvesta selvinnyt Kauhajoen Karhu karjahteli jälleen voimallisesti murjomalla huikean heittoillan myötä Tapiolan Hongan Espoossa pistein 90–103 (46–60). Salon Vilpas ja Lapuan Korikobrat kohensivat voitoillaan asemiaan pudotuspelitaistelussa, ja kärkijoukkueet Bisons, Pyrintö ja Kataja napsivat voittosarakkeeseen lisämerkintöjä.

Niko Mattilan Karhu on parantanut otteitaan kevään lähestyessä.

Vesa-Pekka Laine villitsi Salohallin yleisöä KTP-voitossa.

Jesse Perry donkkasi Korikobrat voittoon Namika Lappeenrannasta.

Tuukka Kotin Bisons piti Kouvot takanaan.

Damon Williamsin Pyrintö pysyttelee tiukasti liigan kärjessä.

Jared Newsonin Kataja oli omissa korkeuksissaan Namika Lahtea vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Maaliskuun ensimmäiset viisi otteluaan hävinnyt Kauhajoen Karhu napsi nyt neljännen perättäisen voittonsa antamalla Tapiolan Urheiluhallin kotiyleisölle hurjan näytöksen kaukoheittovoimastaan.

 

Karhu rankaisi espoolaisisäntiä 103 pisteellä upottaen kakkosensa 52% tarkkuudella sekä kaikkiaan 16 kolmosta 57% tarkkuudella viittä vaille varmistaen runkosarjan viidennen sijansa. Tulitusta johti Justin Baker (26/5), jonka kahdeksasta kolmosyrityksestä onnistui seitsemän.

 

– Olemme odottaneet tätä peliä, jossa ketsuppipullo aukeaisi – siitäkin huolimatta, ettei heitto voi aina upota näin. Baker tiedettiin heittäjäksi, kun hän tuli meille Israelista, ja nyt hän onnistui, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara kiitteli.

 

Ray Willis (19/9/3 syöttöä), Bojan Sarcevic (18/3/5 syöttöä), Andre Williamson (14/5/2 blokkia) ja Niko Mattila (11/4) kuuluivat myös pohjanmaalaisten parhaimmistoon. Jaraun Burrows (26/10) ja Ronnie Clark (24/6/3 blokkia) tahdittivat Honkaa.

 

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta neljä ottelua, viidennen sijan Karhu on voittanut kolme ottelua enemmän kuin kuudennen sijan Honka.

 

Vilpas vakuuttava KTP:ta vastaan

 

Vaikka Kouvolan Kouvot haki maaliskuussa vahvan kiinnityksen Korisliigan kahdeksannesta sijasta, Salon Vilpas ei suostu antautumaan.

 

Vilpas osoitti kauden parasta puolustuspeliään ja johti parhaimmillaan 31 pisteellä, kun liiganelonen KTP jäi Salohallissa jyrän alle pistein 87–72 (49–22).

 

Joseph Harris (23/7/3 syöttöä/2 blokkia), Shawn Atupem (22/6) ja Marcus Relphorde (18/7/6 syöttöä) johtivat showta ja kotiyleisön suosikki Vesa-Pekka Laine (13/3) johti kotimaista kastia salolaisten noustessa Kouvojen kanssa tasoihin kahdeksannelle sijalle.

 

Timo Heinonen (20/5) oli vaisun KTP:n tehokkain.

 

Myös lapualaiset mukana pudotuspelitaistossa

 

Lapualla paikallinen Korikobrat ilmoitti edelleen olevansa mukana pudotuspelipaikkoja jaettaessa nujertamalla Namika Lappeenrannan lukemin 88–82 (47–40).

 

Kaksi minuuttia ennen loppua joukkueet viihtyivät vielä tasapisteissä 81–81, kun Korikobrat lähti omille teilleen. Lawrence Kinnardin onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Jesse Perry donkkasi Kobra-johdon neljään pisteeseen villiinnyttäen kotiyleisön. Korikobrat onnistui pitämään viime sekunneilla Namikan takanaan.

 

Kyle Fogg (33/6/3 syöttöä) oli jälleen Kobrien kaikki kaikessa, mutta myös Jesse Perry (23/7) ja Lawrence Kinnard (11/13/6 syöttöä/2 blokkia) onnistuivat tahoillaan. Namika eli Greg Loginsin (23/13) ja Brandon McKnightin (22/9/4 syöttöä) tehoilla.

 

Korikobrat väijyy kymmenennellä sijalla, voiton verran Kouvojen ja Vilppaan vanavedessä.

 

Bisons puristi tehot Kouvoista

 

Hallitseva mestari Nilan Bisons kasvatti voittotiliään keskiviikkona Mansikka-aholla, kun kovakuntoinen Kouvolan Kouvot joutui antautumaan loimaalaisille luvuin 70–83 (26–39).

 

Ilman Aubrey Colemania ja John Williamsonia pelannut Bisons ryntäsi erinomaisen joukkuepuolustuksensa siivittämänä parhaimmillaan 15 pisteen johtoon, kun taas Kouvoilla oli suuria hankaluuksia tavallisesti huipputehokkaan hyökkäyksensä pyörittämisessä.

 

Jyri Lehtosen suojatit saivat kuitenkin rivinsä suoriksi ja ryntäsivät yli 1,300-päisen kotiyleisön riemuksi seitsemän pisteen päähän (63–70) neljä minuuttia ennen loppua. Matti Nuutisen ja Tuukka Kotin korit kasvattivat kuitenkin vierasjohdon 14 pisteeseen.

 

Kotin (19/7/3 syöttöä/2 blokkia) ja Nuutisen (10/6) lisäksi Bisonsista kaksinumeroisille pääsivät Frank Robinson (12/4/7 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia), Ville Mäkäläinen (11/2/3 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (12/2/5 syöttöä).

 

– Olen tyytyväinen joukkueen henkiseen vahvuuteen ja peliin ylipäätään. Viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin, keräsimme 21 syöttöä ja myös puolustimme hyvin suurimman osan ajasta. Tämä oli yksi parhaita pelejämme, kehui Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

 

Bisonsissa kauden aloittanut Kouvot-laituri Justin Hawkins (18/5/3 riistoa) nakutti joukkueensa parhaat tehot ex-seuraansa vastaan.

 

Pyrintö pysyttelee liigakärjessä

 

Bisonsin voitosta huolimatta Tampereen Pyrintö jatkaa Korisliigan kärjessä haettuaan 98–78 (46–35)-kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista, jonka tipahtaminen Divari A:han varmistui viime viikolla.

 

Pyrinnön ei tarvinnut esittää kotiyleisönsä edessä ihmeitä, vaan rutiinisuoritus riitti vakkasuomalaisten kaatamiseksi. BJ Raymond (21/12/5 syöttöä) ja Damon Williams (14/5/9 syöttöä) olivat totutun vahvoja, kun taas viisi kolmosta pussittanut Ville Pekkola (17/1) kunnostautui joukkueensa yllättäjänä.

 

Korihait saalisti Chace Stanbackin (30/13) ja Jonathan Jonesin (24/5/2 blokkia) ansioilla.

 

Pyrintö ja Bisons ovat kumpikin voittaneet 35 ottelua, Pyrintö on pelannut yhden ottelun enemmän. Kilpakumppanit kohtaavat maanantaina 7.4. Pyynikillä.

 

Lahti aseeton Joensuussa

 

Voittoisien kärkijoukkueiden kaartiin nousi myös Kataja Basket, joka löylytti Namika Lahtea Joensuun LähiTapiola Areenalla selvin pistein 99–66 (51–34).

 

Vahva puolustus, vikkelä pallonliike ja hyvä heittopeli olivat joensuulaisvoiton avaimet, eikä Namika saanut peliään uomiinsa millään osa-alueella.

 

Mike Morrison (20/11), Antti Kanervo (19/1) ja Jared Newson (15/4) johtivat Katajan menoa. Namikan korkeimmat pisteet nakutti Robert Arnold (17/5).

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia