Kevätvireinen Karhu kumosi Hongan, Vilpas vahvasti mukana pudotuspelikamppailussa

2.4.2014 Vaikeasta talvesta selvinnyt Kauhajoen Karhu karjahteli jälleen voimallisesti murjomalla huikean heittoillan myötä Tapiolan Hongan Espoossa pistein 90–103 (46–60). Salon Vilpas ja Lapuan Korikobrat kohensivat voitoillaan asemiaan pudotuspelitaistelussa, ja kärkijoukkueet Bisons, Pyrintö ja Kataja napsivat voittosarakkeeseen lisämerkintöjä.

Niko Mattilan Karhu on parantanut otteitaan kevään lähestyessä.

Vesa-Pekka Laine villitsi Salohallin yleisöä KTP-voitossa.

Jesse Perry donkkasi Korikobrat voittoon Namika Lappeenrannasta.

Tuukka Kotin Bisons piti Kouvot takanaan.

Damon Williamsin Pyrintö pysyttelee tiukasti liigan kärjessä.

Jared Newsonin Kataja oli omissa korkeuksissaan Namika Lahtea vastaan. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Maaliskuun ensimmäiset viisi otteluaan hävinnyt Kauhajoen Karhu napsi nyt neljännen perättäisen voittonsa antamalla Tapiolan Urheiluhallin kotiyleisölle hurjan näytöksen kaukoheittovoimastaan.

 

Karhu rankaisi espoolaisisäntiä 103 pisteellä upottaen kakkosensa 52% tarkkuudella sekä kaikkiaan 16 kolmosta 57% tarkkuudella viittä vaille varmistaen runkosarjan viidennen sijansa. Tulitusta johti Justin Baker (26/5), jonka kahdeksasta kolmosyrityksestä onnistui seitsemän.

 

– Olemme odottaneet tätä peliä, jossa ketsuppipullo aukeaisi – siitäkin huolimatta, ettei heitto voi aina upota näin. Baker tiedettiin heittäjäksi, kun hän tuli meille Israelista, ja nyt hän onnistui, Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara kiitteli.

 

Ray Willis (19/9/3 syöttöä), Bojan Sarcevic (18/3/5 syöttöä), Andre Williamson (14/5/2 blokkia) ja Niko Mattila (11/4) kuuluivat myös pohjanmaalaisten parhaimmistoon. Jaraun Burrows (26/10) ja Ronnie Clark (24/6/3 blokkia) tahdittivat Honkaa.

 

Kun Korisliigan runkosarjaa on pelaamatta neljä ottelua, viidennen sijan Karhu on voittanut kolme ottelua enemmän kuin kuudennen sijan Honka.

 

Vilpas vakuuttava KTP:ta vastaan

 

Vaikka Kouvolan Kouvot haki maaliskuussa vahvan kiinnityksen Korisliigan kahdeksannesta sijasta, Salon Vilpas ei suostu antautumaan.

 

Vilpas osoitti kauden parasta puolustuspeliään ja johti parhaimmillaan 31 pisteellä, kun liiganelonen KTP jäi Salohallissa jyrän alle pistein 87–72 (49–22).

 

Joseph Harris (23/7/3 syöttöä/2 blokkia), Shawn Atupem (22/6) ja Marcus Relphorde (18/7/6 syöttöä) johtivat showta ja kotiyleisön suosikki Vesa-Pekka Laine (13/3) johti kotimaista kastia salolaisten noustessa Kouvojen kanssa tasoihin kahdeksannelle sijalle.

 

Timo Heinonen (20/5) oli vaisun KTP:n tehokkain.

 

Myös lapualaiset mukana pudotuspelitaistossa

 

Lapualla paikallinen Korikobrat ilmoitti edelleen olevansa mukana pudotuspelipaikkoja jaettaessa nujertamalla Namika Lappeenrannan lukemin 88–82 (47–40).

 

Kaksi minuuttia ennen loppua joukkueet viihtyivät vielä tasapisteissä 81–81, kun Korikobrat lähti omille teilleen. Lawrence Kinnardin onnistuneiden vapaaheittojen jälkeen Jesse Perry donkkasi Kobra-johdon neljään pisteeseen villiinnyttäen kotiyleisön. Korikobrat onnistui pitämään viime sekunneilla Namikan takanaan.

 

Kyle Fogg (33/6/3 syöttöä) oli jälleen Kobrien kaikki kaikessa, mutta myös Jesse Perry (23/7) ja Lawrence Kinnard (11/13/6 syöttöä/2 blokkia) onnistuivat tahoillaan. Namika eli Greg Loginsin (23/13) ja Brandon McKnightin (22/9/4 syöttöä) tehoilla.

 

Korikobrat väijyy kymmenennellä sijalla, voiton verran Kouvojen ja Vilppaan vanavedessä.

 

Bisons puristi tehot Kouvoista

 

Hallitseva mestari Nilan Bisons kasvatti voittotiliään keskiviikkona Mansikka-aholla, kun kovakuntoinen Kouvolan Kouvot joutui antautumaan loimaalaisille luvuin 70–83 (26–39).

 

Ilman Aubrey Colemania ja John Williamsonia pelannut Bisons ryntäsi erinomaisen joukkuepuolustuksensa siivittämänä parhaimmillaan 15 pisteen johtoon, kun taas Kouvoilla oli suuria hankaluuksia tavallisesti huipputehokkaan hyökkäyksensä pyörittämisessä.

 

Jyri Lehtosen suojatit saivat kuitenkin rivinsä suoriksi ja ryntäsivät yli 1,300-päisen kotiyleisön riemuksi seitsemän pisteen päähän (63–70) neljä minuuttia ennen loppua. Matti Nuutisen ja Tuukka Kotin korit kasvattivat kuitenkin vierasjohdon 14 pisteeseen.

 

Kotin (19/7/3 syöttöä/2 blokkia) ja Nuutisen (10/6) lisäksi Bisonsista kaksinumeroisille pääsivät Frank Robinson (12/4/7 syöttöä/3 riistoa/2 blokkia), Ville Mäkäläinen (11/2/3 syöttöä) ja Antto Nikkarinen (12/2/5 syöttöä).

 

– Olen tyytyväinen joukkueen henkiseen vahvuuteen ja peliin ylipäätään. Viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin, keräsimme 21 syöttöä ja myös puolustimme hyvin suurimman osan ajasta. Tämä oli yksi parhaita pelejämme, kehui Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

 

Bisonsissa kauden aloittanut Kouvot-laituri Justin Hawkins (18/5/3 riistoa) nakutti joukkueensa parhaat tehot ex-seuraansa vastaan.

 

Pyrintö pysyttelee liigakärjessä

 

Bisonsin voitosta huolimatta Tampereen Pyrintö jatkaa Korisliigan kärjessä haettuaan 98–78 (46–35)-kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista, jonka tipahtaminen Divari A:han varmistui viime viikolla.

 

Pyrinnön ei tarvinnut esittää kotiyleisönsä edessä ihmeitä, vaan rutiinisuoritus riitti vakkasuomalaisten kaatamiseksi. BJ Raymond (21/12/5 syöttöä) ja Damon Williams (14/5/9 syöttöä) olivat totutun vahvoja, kun taas viisi kolmosta pussittanut Ville Pekkola (17/1) kunnostautui joukkueensa yllättäjänä.

 

Korihait saalisti Chace Stanbackin (30/13) ja Jonathan Jonesin (24/5/2 blokkia) ansioilla.

 

Pyrintö ja Bisons ovat kumpikin voittaneet 35 ottelua, Pyrintö on pelannut yhden ottelun enemmän. Kilpakumppanit kohtaavat maanantaina 7.4. Pyynikillä.

 

Lahti aseeton Joensuussa

 

Voittoisien kärkijoukkueiden kaartiin nousi myös Kataja Basket, joka löylytti Namika Lahtea Joensuun LähiTapiola Areenalla selvin pistein 99–66 (51–34).

 

Vahva puolustus, vikkelä pallonliike ja hyvä heittopeli olivat joensuulaisvoiton avaimet, eikä Namika saanut peliään uomiinsa millään osa-alueella.

 

Mike Morrison (20/11), Antti Kanervo (19/1) ja Jared Newson (15/4) johtivat Katajan menoa. Namikan korkeimmat pisteet nakutti Robert Arnold (17/5).

 

(Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga
 
12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

3.2.2024 18:24 Korisliiga

Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

27.1.2024 19:51 Korisliiga

Pyrintö antoi Korihaille kovan kolauksen – ylempi jatkosarjapaikka vaarassa

Illan voittajista Kataja Basket ja BC Nokia ovat jo varmistaneet paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Korihait ei onnistunut tekemään samaa, kun Tampereen Pyrintö osoittautui liian kovaksi vastukseksi.

26.1.2024 20:32 Korisliiga

Kouvot yllätti sarjakärjen – Kauhajoki voiton ansiosta kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa

Miesten Korisliigassa mitellään ylemmän jatkosarjan viimeisistä vapaista sijoista. Niitä tavoittelevat Kouvot ja Kauhajoki ottivat kumpikin pisteet tänään.

24.1.2024 21:36 Korisliiga

Vilpas haki vieraspisteet Lahdesta

Salon Vilpas paranteli asemiaan sarjataulukossa, kun joukkue kävi hakemassa vieraspisteet Lahdesta. Ottelu päättyi vierasjoukkueen hyväksi 103-80.

Näytä lisää vastaavia