Kobrat jälleen voittoon summerin soidessa – "Pääsemme pelaamaan pudotuspelipaikasta"

10.4.2019 21:22 Pyrintö ei antanut Korihaille mahdollisuuksia Pyynikillä.

Kobrat ja Panu Peltokangas ovat juhlineet tällä kaudella jo useamman kerran viime hetkien ratkaisulla. Kuva: Pasi Ahola

Lapuan Kobrat jatkoi läpi kauden jatkunutta perinnettään ja esitti kotiyleisönsä edessä trillerimäisen näytöksen, kun Kouvolan Kouvot kaatui lopulta 78–76 (36–33). Voittonsa turvin Kobrat nousi jo pudotuspeliviivan yläpuolelle tasapisteisiin BC Nokian kanssa.

Kobrat johti keskiviikon kamppailuaan ensimmäiset 30 minuuttia. Päätösneljänneksellä Kouvot otti kuitenkin komennon. Vierasjohto oli suurimmillaan yhdeksän pistettä, kun pelikellossa oli jäljellä aikaa enää alle neljä minuuttia.

Niin vaan Kobrat nousi vielä taistelemaan ottelun voitosta Khalil Smallin tahtokorien johdolla. Kobrien uskomaton kiri huipentui ensin Zane Watermanin tasoittavaan kolmoseen noin 10 sekuntia ennen loppua. ’

Kouvojen aikalisän jälkeen Kobrat käytti viisaasti kaksi joukkuevirhettään. Kellossa oli jäljellä enää neljä sekuntia, kun Kouvojen sivurajasta pallo päätyi suoraan Kobrien Larry Andersonin käsiin. Anderson ampaisi pallon viipymättä vastahyökkäykseen karanneelle Smallille, joka viimeisteli ajonsa juuri ennen summerin rääkäisyä koriin.

Smallin elokuvamaista summerikoria tarkasteltiin vielä jonkin aikaa videolta, kunnes tuomari Ari Malkamäen sormet vapauttivat lapualaisyleisön suuriin suosionosoituksiin.

– Se oli todellinen taistelu! Hieno päästä pelaamaan tällaista ottelua. Meillä oli ajoittain suuria haasteita, mutta olen tyytyväinen, että pysyimme yhdessä vaikeuksienkin hetkellä. Kouvot teki paljon kovia suorituksia. Meidän piti vastata vielä kovemmilla voittaaksemme, ottelun ratkaisija Small puhalsi tyytyväisyyttään.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Runkosarjan kuudetta sijaa metsästävälle Kouvoille tappio oli hyvin karu. Jo varmalta näyttänyt voitto karkasi käsittämättömien viimeisten minuuttien aikana.

– Tämä oli koiratappelu. Molemmilla oli ottelussa kovat panokset. Johdimme lopussa jo turvallisen oloisesti, mutta sen jälkeen jokin meni pieleen. Kobrat käytti saumansa tylysti, Kouvojen David Gonzalvez harmitteli.

Kouvojen käskyttäjä Jyri Lehtonen oli lopputulokseen hyvin pettynyt.

– Meillä on tarkoitus olla viimeisillä hetkillä hyviä, parhaimmillamme. Kun johdimme yhdeksän pistettä, annoimme Smallille kaksi vapaata heittoa. Kobrat haistoi sen jälkeen veren. Tuo loppuratkaisu taas saadaan pelata aika monta tuhatta kertaa, että lopputulos on tämä. Matka kotiin tulee olemaan pitkä ja hiljainen, Lehtonen epäili.

– Tappio oli meille hyvin ikävä. Sen sijaan kaikesta näkee ja aistii, että Kobrat ja kaikki täällä salissa haluaa lähteä tosissaan haastamaan Vilpasta puolivälierissä. Tunnelma oli hieno. Toivotan Kobrille onnea.

Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic oli ottelun jälkeen silminnähden uupunut.

– Huh huh. Tämä oli melkoinen vuoristorataottelu. Aivan kuin Gonzalvez sanoi, tämä oli koiratappelu. Pelaajat olivat ihan väsyneitä. Sunnuntain ottelu Uudessakaupungissa oli meille hyvin kuluttava. Koko joukkue oli ihan puhki ja mietinkin, että mistä löydämme energiaa.

Kobrilta oli sivussa edelleen Jussi Turja. Panu Peltokangas pelasi puolestaan kuumeen jäljiltä puolikuntoisena. Kouvot ei Kobrille armoa antanut, vaan puolusti kotijoukkueen pelaajia väsymättömällä intensiteetillä.

– Upea taistelu pelaajilta. Sinänsä on täysin mieletöntä, että voitimme ottelun, jossa meillä oli 21 menetystä. Ei siinä ole mitään järkeä, Stefanovic ihmetteli.

Kobrien parhaat olivat Anderson (15/5/9/5r), Small (25/9/4s) ja Jaron Hopkins (20/10). Kouvojen tehomiehinä häärivät Gonzalvez ja taitava sisäpelaaja Brian Asbury (20/7/3r).

Kobrien kauden viimeinen runkosarjaottelu on tiistaina Lapualla Kaarinan Ura Basketia vastaan. Mikäli Kobrat voittaa Uran, on BC Nokian voitettava molemmat jäljellä olevat ottelunsa pudotuspelipaikan lunastaakseen. BC Nokia kohtaa kotonaan lauantaina KTP-Basketin ja tiistaina vieraissa Seagullsin.

– On aina hienoa, kun kauden viimeisessä runkosarjaottelussa on panosta. Pääsemme pelaamaan pudotuspelipaikasta, vihdoinkin, Stefanovic hymyili.

Kouvojen vieraaksi saapuu perjantaina Tampereen Pyrintö. Kouvojen runkosarja päättyy tiistaina Salossa.

Ottelutilasto

Pyrintö ei antanut Korihaille helpotusta

Tiukasti suorasta sarjapaikasta kamppaileva Uudenkaupungin Korihait ei saanut Tampereen Pyrinnön vieraana helpottavia sarjapisteitä taskuunsa, vaan Pyrintö voitti 107–72 (48–34).

Korihait on tällä hetkellä sarjataulukon kymmenentenä tasapisteissä sarjajumbo Kaarinan Ura Basketin kanssa. Molemmilla joukkueilla on jäljellä runkosarjaa vielä kaksi ottelua. Uran pitää voittaa Korihaita yksi ottelu enemmän, mikäli nousijajoukkue mielii sarjapaikkansa ilman karsintoja varmistamaan.

Pyrintö hallitsi jo ottelun ensimmäistä puoliskoa. Parhaimmillaan kotijoukkue johti Pyynikillä 16 pisteellä. Puoliaikataukoon mennessä Pyrinnön Kevin Johnson Jr. napsi peräti 15 levypalloa.

Ottelun edetessä Korihait ei enää päässyt voitosta pelaamaan, vaan Pyrintö vain kasvatti eroa.

Pyrinnön tehopelaajat olivat keskiviikkona Osku Heinonen (18/2) sekä Johnson Jr. (15/20/3r). Korihailta etenkin Chris Jenkins (26/6/3s) vakuutti heti ensimmäisellä puoliskolla. Myös Stephon Jelks (13/6) taisteli kiitettävästi.

Korihaiden seuraava ottelu on jo perjantaina, kun Uuteenkaupunkiin saapuu Kataja Basket. Päätöskierroksella Korihait vierailee Kotkassa.

Pyrinnön viimeinen runkosarjaottelu on tiistaina Kouvolassa.

Ottelutilasto

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia