Kobrat tarrasi oljenkorteensa kaatamalla viimeisestä pudotuspelipaikasta kiinni pitävän BC Nokian

29.3.2019 20:42 Kotietua puolivälieriin saalistavalle KTP:lle merkittävä kotivoitto Katajasta.

Khalil Smallin Kobrat piti kiinni mahdollisuudestaan edetä vielä pudotuspeleihin. Kuva: Pasi Ahola

Lapuan Kobrat otti pudotuspelihaaveidensa kannalta pakollisen voiton kaatamalla vierailija BC Nokian lopulta selvin lukemin 95–73 (46–35). BC Nokialle tappio tarkoitti, että viimeisissä neljässä runkosarjaottelussa panosta riittää, sillä Kobrat hengittää yhdeksännellä sijalla kahden voiton päässä kohteestaan.

Kobrien voitto tiesi myös sitä, että tasapisteisiin BC Nokian kanssa runkosarjan loputtua päätyessään etu on lapualaisilla. Kobrat nimittäin voittivat neljästä joukkueiden välisestä kohtaamisesta kolme.

Kobrat tarvitsevat huhtikuun neljästä jäljellä olevasta ottelustaan siis kaksi voittoa enemmän kuin BC Nokia omistaan. Kobrat saavat vielä vieraakseen Lapualle Kaarinan Ura Basketin ja Kouvolan Kouvot. Lisäksi lapualaisjoukkue matkaa Joensuuhun ja Uuteenkaupunkiin.

BC Nokian loppuohjelma on huomattavasti haastavampi: kotikentällä Pyrintö ja KTP, vieraissa Vilpas ja Seagulls.

– Voitto on voitto, mutta en silti ole täysin tyytyväinen. Me pystymme tekemään asioita vieläkin paremmin. Esimerkiksi levypalloissa olemme sarjan parhaita hyökkäyspäässä, mutta melko huonoja puolustuslevyissä. Se kertoo jostakin, Kobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic pohti.

–  Jatketaan taistelua ihan loppuun asti, riippumatta onko panoksena playoff tai ei.

Perjantai-illan ottelu alkoi tunnustelevasti. Hiljalleen Kobrat otti komennon ja siirtyi yli kymmenen pisteen johtoon. BC Nokia reagoi siirtymällä paikkapuolustukseen. Hetkisen ajaksi paikka saikin Kobrien hyökkäämisen sakkaamaan. Jussi Turjan kolme kolmosta kuitenkin avasi lapualaisten urut ja kotijohto palautui kaksinumeroiseksi.

Toisella puoliajalla Kobrat ei enää vierailijoille siimaa antanut. BC Nokia menetti vielä pelaavasta kokoonpanostaan myös Niko Mattilan, joka pystyi auttamaan joukkuettaan vain reilun kuusi minuuttia ensimmäisellä puoliajalla.

– Onneksi olkoon Kobrat, hienoa suorittamista selkä seinää vasten, jos tässä kerta pudotuspelipaikasta pelataan. Neljä ja nolla menivät jaksot Kobrille. Ei mitään jakoa, ei mitään. Ei missään ottelun osa-alueella. Suoraan neljä–nolla, that’s it, BC Nokian käskyttäjä Tero Vasell kertoi.

– Ainoa ilonpilkahdus oli jälleen Antti Ahonen, joka pelasi kovat minuutit ja oli jälleen meidän parhaita plus/miinus-tilastossa. Ahonen on 18-vuotias jätkä, joka käy samalla lukiota. En tiedä, mikä on muiden selitys näin surkealle esitykselle. Tämä on surullista.

Kobrien tehomiehinä häärivät huimaan kevätvireeseen yltynyt Zane Waterman (22/7) ja Jaron Hopkins (19/8/5s). Myös Larry Anderson (16/5/8s/3t) kasasi hienot tilastolukemat.

Ilman järkälemäistä Sean O’Maraa pelanneen BC Nokian parhaat olivat Aapeli Alanen (19/13) ja Juan Davis Jr. (14/6).

Kobrat pelaa seuraavaksi lähtökohtaisesti loppukautensa haastavimman ottelun Joensuussa keskiviikkona. BC Nokialla on edessään pieni huili, kun vasta ensi viikon lauantaina edessä on Pirkanmaan paikallisvääntö Tampereen Pyrintöä vastaan.

Ottelutilasto 

KTP pitää kiinni kotiedusta, Kataja kaatui Kotkassa

KTP-Basket otti hyvin tärkeät sarjapisteet kotiparketillaan Joensuun Kataja Basketin vierailtua Kotkassa. KTP voitti kiihkeän kamppailun pudotuspeliasetelmista 100–79 (39–34).

Voittonsa turvin KTP tarrasi kaksin käsin sarjataulukon neljänteen sijaan, joka takaa puolivälieriin kotiedun. Viidentenä olevalla Katajalla tosin on plakkarissaan ainoastaan yksi voitto kotkalaisia vähemmän. Katajalla on lisäksi runkosarjaa jäljellä vielä seitsemän ottelu, KTP:llä enää viisi. Jos joukkueet päätyvät runkosarjan päätyttyä tasapisteisiin, on etu KTP:llä keskinäisen korieron turvin.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen, joskin KTP oli Kevin Langfordin 17 pisteen ansiosta molemmilla jaksoilla hieman edellä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue meni heti menojaan. Eron kasvettua reippaasti yli kymmenen pisteen, ei vajaamiehiseltä Katajalta enää löytynyt kirivaihdetta. Katajalta olivat edelleen sivussa Topias Palmi, Tommi Huolila sekä Daniel Mullings.

KTP:n voiton takasivat suorituksillaan etenkin Langford (24/5/5s) ja Tyrell Nelson (20/10/4s). Antto Nikkarinen (17/2/8s) johti kotkalaisten peliä vakuuttavasti.

Katajan ykkösmiehiksi nousivat Ilari Seppälä (18/1/7s) sekä Samuli Vanttaja (15/5).

KTP matkaa tiistaina Saloon. Katajan tiivis ottelutahti jatkuu jo sunnuntaina kotiottelulla Karhu Basketia vastaan.

Ottelutilasto

 
22.11.2020 19:19 Korisliiga

Kataja haki pisteet Lahdesta – miesten Korisliiga maajoukkuetauolle

Miesten Korisliigassa pelattiin viimeinen ottelu ennen EM-karsintojen aiheuttamaa maajoukkuetaukoa. Lahti Basketball kaatui kotonaan Kataja Basketille 92–109.

21.11.2020 20:21 Korisliiga

Kobrat yllätti KTP:n – Korihaiden Nuhu revitteli 21 levypallolla

Miesten Korisliigassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Kobrat, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

20.11.2020 22:14 Korisliiga

Kauhajoki kaatoi Kouvot Severi Kaukiaisen piste-ennätyksestä huolimatta

Karhu Basket kävi hakemassa sarjapisteet Kouvojen kotikentältä Kauhajoelle.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

20.11.2020 11:15 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: uusi heittoliike, tekninen virhe loppuhetkillä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee tasaisin väliajoin niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

18.11.2020 20:26 Korisliiga

Ura Basket otti viimein kauden avausvoittonsa – Seagullsin puhtaalle putkelle ei vieläkään loppua

Miesten Korisliigassa ratkottiin tänään häntäpään parhaimmistoa, sarjakärki jatkoi porskuttamistaan ja toista ja kolmatta sijaa pyöriteltiin uuteen järjestykseen.

15.11.2020 20:39 Korisliiga

Lahti kesytti Kobrat – Remu Raitanen pelasi vihdoin Korisliiga-debyyttinsä

Lahti Basketball palasi voittojen tielle kukistaessaan Kobrat 109–102.

14.11.2020 19:02 Korisliiga

Jamar Wilson teki näyttävän paluun kentälle – Uran loppukiri jäi vajaaksi ja tappioputki jatkuu

Kataja Basket haki Kupittaan palloiluhallista vierasvoiton meisten Korisliigassa. Erinomaista peliä nähtiin erityisesti kentälle palanneelta Jamar Wilsonilta.

13.11.2020 20:40 Korisliiga

Nokia kesytti Vilppaan – Seagullsille kahdeksas voitto loppuun myydyssä kotihallissa

Miesten Korisliigassa nähtiin illan aikana kaksi ottelua, joista kumpikin ratkesi kotijoukkueelle selkeällä erolla. Voittajat olivat sarjakakkonen BC Nokia ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

11.11.2020 21:29 Korisliiga

Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

10.11.2020 21:02 Korisliiga

Timo Heinonen upotti kaukoheittoja Lahtea vastaan – Seagullsin voittoputkelle ei näy loppua

Helsinki Seagulls otti seitsemännen perättäisen voittonsa miesten Korisliigassa kukistamalla Lahti Basketballin 87–74.

7.11.2020 20:08 Korisliiga

BC Nokia kiilasi kiinni Korisliigan kakkossijaan – Marcus Lewis takoi tolkuttomat tehot Pyrinnön voitossa

Miesten Korisliigassa pelattiin neljän ottelun kierros. Illan voittajia olivat BC Nokia, Tampereen Pyrintö, Kataja Basket ja Kauhajoki.

6.11.2020 20:43 Korisliiga

Kobrat kävi lähellä muttei saanut katkaistua Seagullsin voittoputkea – Kotkassa reipas kotivoitto ja jatkoa Uran tappiokierteelle

Miesten Korisliigassa pelattiin kahden ottelun kierros, josta sarjapisteet veivät voittamaton Helsinki Seagulls ja kakkossijalla niskaan hengittävä KTP-Basket.

5.11.2020 19:00 Korisliiga

Korisliiga-kauden 2020-21 päätteeksi yksikään seura ei putoa urheilullisesti sarjasta

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

4.11.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas löylytti kauden erinomaisesti avannutta Pyrintöä – Kauhajoki piti Korihait nollilla

Illan Korisliiga-kierroksen yllättäjä oli Salon Vilpas, joka taltutti Tampereen Pyrinnön reilulla erolla. Kierroksella pelattiin neljä ottelua, joissa muita voittajiksi selvinneitä olivat Kauhajoki, KTP-Basket ja BC Nokia.

3.11.2020 14:00 Korisliiga

Korisliigan kuukauden pelaaja on Seagullsin Kendale McCullum

Ensimmäistä Korisliiga-kauttaan ja vasta toista ammattilaiskauttaan ylipäätään pelaava takamies Kendale McCullum vei lokakuun 2020 kuukauden pelaaja -palkinnon nimiinsä.

1.11.2020 19:09 Korisliiga

Myerin heittokäsi pelasti Lahden koti-illan – Uran tappioputki jatkuu

Ura Basket kävi kirvelevän lähellä kauden ensimmäistä voittoaan. Isäntä Lahti Basketball nokitti viime sekunneilla.

31.10.2020 19:39 Korisliiga

Kouvot junaili Kobrille ensimmäisen kotitappion – Korihait yhä ilman voittoja

Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät tänään Kouvot, Kataja ja Vilpas. Kouvojen kotimaisella takamieskaksikolla näyttävä ilta.

30.10.2020 20:32 Korisliiga

Seagulls ja Pyrintö taistelivat kärkipaikasta ennennäkemättömän ailahtelevassa ottelussa

Seagulls ja Pyrintö ottivat toisistaan mittaa tappiottomina joukkueina, ja Seagulls säilytti puhtaan tilinsä. Ottelun kruunasi voittajien 26–0-pisteputki. Kotkassa KTP taipui Nokialle.

28.10.2020 21:36 Korisliiga

Korisliigassa täysi kierros – Seagulls ja Pyrintö yhä puhtain paperein

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, ja voittajiksi selviytyivät Kauhajoki, Pyrintö, Nokia, Seagulls, Vilpas ja Lahti.

Näytä lisää vastaavia