Kohti Final Fouria: Mestari ja nousija iskevät yhteen miesten välierässä

18.1.2012 Tampereen Pyynikillä pelattavassa vuoden 2011 Suomen Cupin toisessa välieräottelussa ennakkoasetelmat ovat kääntyneet päälaelleen, kun hallitseva mestari Tampereen Pyrintö on hävinnyt molemmat liigaottelunsa loimaalaista nousijajoukkue Nilan Bisonsia vastaan. Joukkueiden päävalmentajat Pieti Poikola ja Greg Gibson korostavat kuitenkin, että lauantain välierässä edelliset ottelut eivät paina.

Antero Lehto ja Tampereen Pyrintö isännöivät Cupin Final Fouria Pyynikillä.

Välierässä Pyrintö saa vastaansa Mikko Koiviston ja Biisonit.

Välierässä nähdään myös liigan amerikkalaisvahvistusten kermaa, kun Pyrinnön Damon Williams..

..ja Biisoneiden Martin Zeno iskevät yhteen. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Eveliina Toivola.

Tampereen Pyrinnölle vuodenvaihde on ollut poikkeuksellinen. Maaliskuusta 2009 asti lähes ylivoimaisesti voitoista voittoihin edennyt ja kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut tamperelaisjoukkue majailee 23 pelatun runkosarjakierroksen jälkeen Korisliigan jaetulla neljännellä sijalla. Viimeisestä kahdeksasta ottelustaan Pyrintö on voittanut vain kaksi.

 

Joukkueen yllä leijailleesta matalapaineesta huolimatta Pyrinnön päävalmentaja, kahdesti Korisliigan vuoden valmentajaksi valittu Pieti Poikola, 34, ei ole huolissaan.

 

– Tuloksellisesti se ei ole vielä näkynyt, mutta pelimme alkaa olla jo hiljalleen hyvässä kuosissa. Olemme päässeet harjoittelemaan hyvin. Seuraava askel on vakiinnuttaa pelin taso, koska esimerkiksi edellisessä pelissämme Loimaata vastaan olimme erittäin hyviä avauspuoliskolla ja vastaavasti huonoja jälkimmäisellä, Poikola arvioi.

 

– Meillä ei ole vielä samanlaista, voittoihin johtavaa itseluottamusta kuin viime vuosina, mutta olemme pelanneet vuosia yhteen ja tiedämme täsmälleen, että kaiken klikkaaminen on vain ajan kysymys.

 

Pyrintö isännöi Suomen Cupin 2011 Final Fouria kotikentällään Pyynikin Palloiluhallilla. Poikola linjaa, että Pyrinnön vahva pyrkimys on päättää tuleva viikonloppu kultamitaleihin kotiyleisönsä edessä. Edellisen kerran cup huipentui Tampereelle 2009, jolloin Espoon Honka vei kullan Pyrinnön nenän edestä.

 

– Cupin finaalin merkitys on meille jo valmiiksi suuri, koska emme ole vielä viime vuosien aikana pystyneet cupia voittamaan. Lisämotivaatiota tuo EuroChallengesta karsiutuminen viime syksynä; cupin voiton myötä pystymme taas kohentelemaan asemiamme kotimaan rankingissa.

 

Pyrinnön cup-välierävastustaja Nilan Bisons Loimaalta on osoittautunut tamperelaisille erityisen haastavaksi vastustajaksi. Biisonit hakivat joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa hurjan 97–57 (52–26)-voiton Pyrinnöstä, ja viime viikolla loimaalaiset käänsivät yli kymmenen pisteen takaa-ajoaseman 72–82 (39–30)-vierasvoitokseen Pyynikillä.

 

– Loimaa on kontrolloitu, erittäin fyysinen, erittäin hyvin heittävä joukkue, joka rankaisee pienimmästäkin virheestä. Saamme kuitenkin ennen välierää hyvän harjoitusviikon alle. Olemme juuri pelanneet heitä vastaan ja olemme lauantaina taas hivenen valmiimpia, Poikola takaa.

 

Gibsonin Bisons valmiita tekemään historiaa

 

Loimaan Korikonkarien miesten edustusjoukkue Nilan Bisons on ollut Korisliiga-kauden 2011/12 ilmiö. Tuttavallisemmin ”Piisoneina” tunnettu ryhmä johti syksyllä pitkään liigaa ja on nyt telakoitunut tukevasti liigataulukon toiselle sijalle 16 voitolla ja viidellä tappiolla. Joukkueen syyshurmoksen aikana moni ennakoi arjen koittavan Biisoneille pian, mutta sen sijaan loimaalaiset ovat tukevoittaneet paikkaansa kärkikahinoissa voittamalla viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi.

 

– Saimme joulukuun alussa Joensuussa oikein kunnolla turpaamme. Sen pelin jälkeen muutimme pari olennaista asiaa puolustuksessamme, ja KTP-kotitappiota lukuun ottamatta olemme parantaneet peli peliltä. Viime viikolla haimme voitot Kauhajoen Karhusta ja Tampereen Pyrinnöstä, jotka ovat molemmat mitalisuosikkeja ja Final Four -joukkueita, toista kauttaan Loimaalla valmentava Greg Gibson, 42, arvioi.

Runsaan 16 000 asukkaan Loimaalla eletään paraikaa palloilubuumia, kun Bisonsin lisäksi lentopallojoukkue Hurrikaani on vetänyt ilta toisensa jälkeen paikallisen liikuntahallin täyteen ja menestynyt sarjassaan erinomaisesti. Gibson ei säästele sanojaan ylistäessään uuden kotipaikkakuntansa ilmapiiriä ja Biisonien organisaatiota.

 

– Täällä on ollut hyvä tehdä töitä. Saimme hyvän alun kauteen ja yleisö kasvoi syksyn aikana yhdeksi liigan parhaimmista. He ovat olleet tukenamme niin kotikentällä kuin vieraissa, ja odotamme paria bussilastillista Final Fouriinkin, paljastaa Gibson.

 

– Lisäksi tämä joukkue on materiaaliltaan poikkeuksellinen. Sen lisäksi, että meillä on vahvuutta joka pelipaikalle, jokainen jätkä taistelee, tsemppaa ja kannustaa kaveria jatkuvasti parempaan. Kaikki pelaajat aloitusviisikon tähdistä vaihtopelaajiin uskovat yhteiseen tekemiseemme.

 

Biisoneilla on mahdollisuus tehdä viikonloppuna historiaa ja voittaa cupin mestaruus liiganousijana. Vielä on kuitenkin kaksi kovaa ottelua voitettavana, ja vastus on jo alussa huikea, kun parketille loimaalaisia vastaan astelee monissa liemissä keitetty Tampereen Pyrintö.

 

– Olemme kulkeneet pitkän matkan siitä hetkestä, kun saavuin ensimmäisen kerran Loimaalle valmentamaan LoKoKoa ykkösdivarissa. Kuten sanoin kauden alussa, tällä hetkellä kuitenkin mikä tahansa on mahdollista. Etenemme kuitenkin ottelu kerrallaan: meillä on jo lauantaina vastassa kotikentällään pelaava hallitseva mestari, joka parantaa otteitaan koko ajan, ennakoi Gibson tulevaa.

 

Tampereen Pyrintö ja Nilan Bisons kohtaavat Suomen Cupin Final Fourin toisessa välieräottelussa Pyynikin Palloiluhallilla lauantaina 21. tammikuuta klo 18:00. Katso myös artikkeli "Suomen cupin finaalitapahtuman 21.-22.1. ennakkolipunmyynti".

 

Lisätietoja: Tampereen Pyrintö
Lisätietoja: Nilan Bisons 
 
25.1.2020 22:05 Suomen Cup

Suomen Cupin finaali tarjosi huiman jatkoaikatrillerin, Seagullsille seurahistorian ensimmäinen mestaruus

Helsinki Seagulls ja Vilpas Vikings taistelivat Suomen Cupin mestaruudesta pitkän kaavan mukaan Töölön Kisahallissa. Kotijoukkue vei trillerin nimiinsä jatkoajan jälkeen 94-93 huiman koripalloillan pääteeksi.

24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

28.11.2019 14:31 Suomen Cup

Miesten Suomen Cupin puolivälieräparit ovat selvillä

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään Helsingissä. Korisliigan runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

18.3.2019 16:53 Pääjuttu

Vilpas-leirissä iloitaan cup-voitosta, katseissa siintää jo Pantteri-jahti

Tuoreen Suomen Cup -mestarin Vilppaan joukkueenjohtaja Keijo Poutiaisen mukaan yksi kauden tavoitteista on saavutettu. Katseet siintävät keväässä ja toukokuussa, kun taistelu Pantteri-patsaasta huipentuu.

16.3.2019 22:08 Korisliiga

Vilpas juhlii historiansa ensimmäistä Suomen Cupin voittoa

Vilpas kaatoi Suomen Cupin finaalissa Tampereen Pyrinnön voittaen seurahistorian ensimmäisen cup-pokaalin lukemin 106-93. Vilppaan Jack Gibbs oli finaalin pistetykki 31 pisteellä.

16.3.2019 10:19 Pääjuttu

Vilpas iskee illalla Tampereen Pyrinnön kimppuun Suomen Cup -finaalissa

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan ykkönen Vilpas sekä parhaillaan tiukasti kolmatta sijaa miehittävä Tampereen Pyrintö. Joukkueiden tie finaaliin on ollut erilainen, mutta myös yhtäläisyyksiä löytyy.

15.3.2019 07:53 Pääjuttu

Sami Toiviaisen Pyrintö ison haasteen edessä: ”Vilpas on sarjan paras joukkue”

Tampereen Pyrintö ja Vilpas iskevät lauantaina yhteen Suomen Cupin finaalissa. Finaalin kotijoukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen on innoissaan, että kauden keskellä on mahdollisuus voittaa jotain suurempaa.

14.3.2019 14:51 Korisliiga

Juho Nenonen odottaa kovaa cup-huipennusta: ”Hienoa päästä pelaamaan finaalia ”

Tampereen Pyrintö isännöi lauantaina pelattavaa Suomen Cup -finaalia, jossa se kohtaa Vilppaan. Vierasjoukkueen Juho Nenonen odottaa finaalista tiukkaa vääntöä ja innostuu mahdollisuudesta pelata cup-pokaalista kesken Korisliigan runkosarjan.

15.11.2018 13:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäinen kierros lähes pelattu – tässä ovat toisen kierroksen parit

Koripallon Suomen Cupissa ensimmäinen kierros on pelattu yhtä ottelua lukuun ottamatta. Kaikki 1. kierroksen joukkueet selvisivät 2. kierrokselle, jossa 1. kierroksen voittajat kohtaavat toisensa ja häviäjät toisensa ottelukaavion mukaisesti.

23.10.2018 15:35 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ohjelma vahvistettu

Miesten I divisioona A:n JBA ja FoKoPo avaavat tämän vuoden Cupin viikon päästä.

11.10.2018 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen otteluparit arvottu – mukana 16 joukkuetta

Koripallon Suomen Cup palaa ohjelmistoon seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelataan 10. marraskuuta mennessä.

18.9.2018 15:48 Suomen Cup

Suomen Cup palaa koriskartalle alkavalla kaudella 2018–19

Osallistuminen Suomen Cupiin on vapaaehtoista ja avoin joukkueille, jotka osallistuvat kuluvalla kaudella Koripalloliiton sarjatoimintaan.

3.2.2013 18:00 Suomen Cup

Pyrintö sai revanssin Bisonsista LiigaCupin finaalissa

Viime keväänä Korisliigan välierässä Nilan Bisonsin jalkoihin jäänyt Tampereen Pyrintö sai maukkaan revanssivoiton loimaalaisista sunnuntaina LiigaCupin finaalissa. Pyrintö piti Bisonsin syömähampaat tehokkaasti aisoissa ja huokui nälkää sekä taistelutahtoa matkallaan maukkaaseen 78–73 (41–37)-voittoon.

2.2.2013 20:45 Suomen Cup

Pyrintö vahvan alun turvin Bisonsin seuraksi LiigaCupin finaaliin

Korisliigan LiigaCupin sunnuntaisessa finaalissa pelataan viime kevään kiihkeän välieräsarjan tunnelmissa, kun Tampereen Pyrintö selvitti tiensä viikonlopun huipentumaan kukistettuaan Kauhajoen Karhun välierässä 78–73 (42–30). Karhu kuroi Pyrinnön 22 pisteen johtoaseman umpeen neljännellä jaksolla, mutta Carl Lindbomin kolmoset palauttivat tamperelaisille tarvittavan turvavälin.

2.2.2013 17:45 Suomen Cup

Bisons jylläsi vahvan kolmannen jakson turvin LiigaCupin finaaliin

Hallitseva miesten Suomen mestari Nilan Bisons pelaa sunnuntaina LiigaCupin mestaruudesta. Korisliigan runkosarjassa seitsemän perättäistä voittoa edellisistä otteluistaan hakenut KTP johti lauantain välierää vielä tauolla, mutta Bisons vei kolmannen jakson alun murskaavasti 22-6 ja piti lopulta KTP:n takanaan lukemin 100–91 (44–46).

1.2.2013 09:12 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: huippuvireinen KTP hakee mestari-Bisonsin päänahkaa

Hallitseva Suomen mestari Nilan Bisons kohtaa lauantaina pelattavassa miesten LiigaCupin välieräottelussa kanssaan liigaa johtavan KTP:n. Kotkalaiset lähtevät horjuttamaan mestaria seitsemän ottelun voittoputkessa, kun taas kotijoukkueena otteluun lähtevä Bisons luottaa täsmäaseidensa purevan myös Pyynikillä.

31.1.2013 12:00 Suomen Cup

LiigaCup-ennakko: Jatkuuko Karhun yliote Tampereen Pyrintöä vastaan?

Tampereen Pyrinnön vuodenvaihteen voittoputki petasi LiigaCupin Final Fourin tapahtumapaikaksi Pyynikin Palloiluhallin. Liigakauden puolessavälissä Korisliigaa johtanut Pyrintö on viime viikkoina saanut takapakkia avainpelaajien loukkaantumisesta johtuen ja seuraava vahva haaste odottaa lauantaina LiigaCupin välierässä, kun tamperelaisia vastaan asettuu Pyrinnön kahdesti tällä kaudella kukistanut Kauhajoen Karhu.

22.1.2012 Suomen Cup

Kataja selätti Pyynikki-pelkonsa Cupin finaalissa

Joensuun Katajan pitkä kuiva kausi Pyynikin Palloiluhallilla päättyi sunnuntai-iltana komeimmalla mahdollisella tavalla. Viime kevään ratkaisevassa finaaliottelussa täysromahduksen Pyrintöä vastaan kärsinyt Kataja hallitsi Cupin finaalia lähes täydet 40 minuuttia ja pääsi juhlimaan toista perättäistä Cup-kultaansa lukemin 78–68 (39–27).

21.1.2012 Suomen Cup

Kataja karkasi paikkapuolustuksellaan Cupin finaaliin

Korisliigan keskiviikon ottelussa KTP:n paikkapuolustuksellaan jäädyttänyt Joensuun Kataja turvautui tuttuun puolustusmuotoon lauantaisessa Suomen Cupin välieräottelussa Tampereen Pyynikillä. Kataja sai toisen jakson paikkavartioinnillaan Kauhajoen Karhun solmuun ja tyylitteli 67–52 (40–26)-voitolla paikan sunnuntaiseen Cupin finaaliin.

Näytä lisää vastaavia