Kolme välieräjoukkuetta selvillä

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Kouvottaret pääsee valmistautumaan välieriin. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottaret marssi välieriin

Puolivälieräsarjan avausottelussa tiukasti Kouvottarille kampoihin laittanut Honka ei pystynyt torstain ottelussa toistamaan temppuaan. Terävästi otteluun tullut vierasjoukkue oli täysin omaa luokkaansa ja nappasi välieräpaikan 94-65.

Kouvolalaisjoukkue pohjusti voittonsa vahvalla ensimmäisellä ja kolmannella jaksolla. Hongan turmioksi koitui heikko kaukoheittopeli, sillä se osui kolmen pisteen heitoilla vain kolme kertaa.

- Onnea Kouvottarille voitosta. He heitti tänään kyllä erittäin hyvin ja osittain se oli meidän aiheuttamaa. Ei pysytty ihan pelisuunnitelmassa eli siinä puolustuksessa jossa oltiin Kouvolassa. Sen lisäksi kun noilla heittoprosenteilla heittää on tulos tällaista, vieraat heitti 33 pinnaa enemmän kaaren takaa. Kouvottaret ansaitsi voiton tänään, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm analysoi.

Henriikka Vähäuski pelasi uransa parhaan ottelun. Hän heitti 25 pistettä ja pussitti seitsemän kaukoheittoa. Rashida Timbilla teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Hongasta Carmen Tyson-Thomas kasasi tupla-tuplan 20 pisteellä ja 14 levypallolla.

- Tosi tyytyväinen olen siihen miten pelattiin. Toki täytyy muistaa, ettei Honka päässyt täydellä rosterilla tähän sarjaan. Ramos on tietysti iso palanen heidän joukkuetta, ottelusarja olisi voinut olla erinäköinen jos hän olisi pelannut. Aloitettiin tänään tosi hyvin ja puolustuksesta kaikki lähti, saatiin ihan hyvin kiinni Hongan hyökkäyksestä mitkä satutti Kouvolassa. Meidän joukkuepuolustus oli ehjää ja sen jälkeen juostiin tosi hienosti kenttää. Meillä oli 17 pistettä nopeista jo puoliajalla. Nautittavaa katsottavaa oli peli tänään, esimerkiksi 29 syöttöä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kertasi.

Ottelutilasto

HBA ensimmäistä kertaa mitalipeleihin

HBA-Märsky nappasi toisen voittonsa Vimpelin Vedosta 74-64 ja vei samalla tasaiseksi ennakoidun puolivälieräsarjan voitoin 2-0. Samalla nuori helsinkiläisryhmä nappasi joukkueen historian ensimmäisen välieräpaikan.

Vimpeli teki pisteistään vain 16 kahden pisteen heitoilla. Vierasjoukkue onnistui erityisesti Vimpelin amerikkalaispelaajien pimentämisessä.

HBA löysi uusia ratkaisijoita maanantain peliin verrattuna. Henna Sandvik upotti 18 pistettä. Kati Ollilainen heitti 15 pistettä. Anni Kujala säkitti Vimpelille 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

PeKa näytöstyyliin jatkoon

Kotkan Peli-Karhut ei antanut Forssan Alulle puolivälieräsarjassa mitään mahdollisuuksia. Ylemmän jatkosarjan voittaja oli myös toisessa ottelussa todella vahva ja haki vierasvoiton 94-59. PeKa eteni välieriin 94-59.

Kotkalaisryhmä karisti kotijoukkueen kannoiltaan jo ensimmäisellä puoliajalla. Se johti puolivälissä 23 pisteellä eikä Alku enää tästä toipunut.

Vieraiden puolustus toimi ottelussa hienosti ja FoA:n heittoprosentti jäi ottelussa 28 prosenttiin. PeKa heitti pelitilanneheittonsa 50 prosenttisesti koriin.

Zykera Rice kirjautti tupla-tuplan 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Myös Naomi Davenport pussitti 19 pistettä. Ninni Salmi teki Alulle 16 pistettä.

 
2.3.2023 10:00 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen Roosa Kosonen naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Peli-Karhujen Roosa Kosonen.

28.2.2023 20:37 Naisten Korisliiga

Hongalle kotivoitto

Tapiolan Honka nappasi voiton Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. FoA kaatui Tapiolassa 99-84.

25.2.2023 18:52 Naisten Korisliiga

Pyrintö kaatoi EBT:n – Kouvottaret kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsi Pyrintö. Alemman jatkosarjan puolella pisteitä nappasivat Vimpeli sekä Kouvottaret.

22.2.2023 22:14 Naisten Korisliiga

EBT vei kärkikamppailun – Hongalle iso voitto Pyrinnöstä

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa voitot merkittiin EBT:lle ja Hongalle. Alemman jatkosarjan kärkikamppailu kirjattiin ToPo:n hyväksi.

18.2.2023 19:11 Naisten Korisliiga

Vehka-Ahon hirmuvire siivitti Peli-Karhut voittoon – EBT vahvempi paikalliskamppailussa

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Ylemmän jatkosarjan puolella kärkijoukkueet PeKa sekä EBT olivat vahvoja. Alemman jatkosarjan puolella ToPo kartutti pistetiliään.

17.2.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Vimpeli kasvatti eroaan Kouvottariin

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Alemman jatkosarjan ottelussa Vimpeli kartutti pistetiliään Kouvottarien kustannuksella.

15.2.2023 20:35 Naisten Korisliiga

PeKa kiri voittoon – Tera Reed heitti kauden korkeimman pistemäärän Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliiga jatkui maajoukkuetauon jälkeen kolmella ottelulla. Ylemmässä jatkosarjassa voittoon ylsivät PeKa ja Pyrintö. Alemmassa jatkosarjassa Märsky haki voiton Lappeenrannasta.

4.2.2023 19:21 Naisten Korisliiga

EBT nousi tasapisteisiin Peli-Karhujen kanssa – ennakkosuosikit vahvoilla alemmassa jatkosarjassa

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua. Ylemmässä jatkosarjassa EBT otti voiton kotonaan. Alemman jatkosarjan puolella voittoihin ylsivät ToPo ja ViVe.

2.2.2023 13:00 Naisten Korisliiga

Hongan Elsa Lemmilä naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan tammikuun vahvimmaksi on valittu Tapiolan Hongan 18-vuotias Elsa Lemmilä.

2.2.2023 09:59 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta palaa Saksan Bundesliigassa pelaavaan Kelterniin

Peli-Karhuissa aiemmin tällä kaudella pelannut Susiladies-konkari Linda-Lotta Lehtoranta, 31, siirtyy Saksan Bundesliigan toisella sijalla olevaan Rutnorik Stars Kelterniin. Lehtoranta pelasi Kelternissä myös kaudella 2015-16.

30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

Näytä lisää vastaavia