Kolmelle kouvolalaiskasvatille sopimukset Kouvojen liigajoukkueeseen

19.6.2012 Korisliigassa pelaava Kouvot on solminut useampivuotiset sopimukset kolmen kouvolalaisnuoren kanssa. Tuoreet sopimuspelaajat ovat Suomen nuorten maajoukkueissakin esiintyneet Tuomas Hirvonen ja Alexander Madsen sekä pääsarjadebyyttinsä kuluneella kaudella suorittanut Juha Piepponen.

Solnassa pelatuissa 16-vuotiaiden PM-kisoissa loistanut Tuomas Hirvonen on yksi Kouvojen tuoreista sopimuspelureista.

Myös Aleksander Madsen on kiinnitetty kotikaupunkinsa liigajoukkueeseen. Kuvat: Johan Paulin & Tuomas Venhola.

Takamiehenä pelaava, 178-senttinen Tuomas Hirvonen pelasi viime kaudella Kouvojen väreissä kuudessa pääsarjaottelussa keskiarvoilla 2,2 pistettä ja 1,5 levypalloa. Piste-ennätyksensä yhdeksän pistettä hän kirjautti huhtikuussa, vasta 15-vuotiaana. B-poikien SM-sarjassa hän oli koko sarjan ykkönen syöttötilastoissa (4,6) ja joukkueensa paras myös pisteissä (17,9), levypalloissa (8,9) kuin riistoissakin (2,3).

Nuorten maaotteluissa Hirvonen on pelannut 11 kertaa – viimeksi 16-vuotiaiden PM-finaalissa, jossa Suomi voitti kultaa ja tuli valituksi ottelun MVP:ksi.

- ”Tumppi” (Hirvonen) on vielä varreltaan lyhyt, mutta pitkät kädet ja hyvän fysiikan sekä peliälyn omaava pelintekijä. Taitavan pelaajan repertuaarista löytyy hieno valikoima erilaisia korintekomalleja ja syöttövariaatioita. Toukokuussa Solnassa pelatussa PM-kisojen finaalissa Tanskaa vastaan tehdyt 27 pistettä ja 10 syöttöä on tilastorivi, jota kyseisen kilpailun historia ei tunne entuudestaan, kehuu Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Toinen sopimuksen saanut pelaaja on 205-senttinen laituri Alexander Madsen, 17. Hän pelasi päättyneellä kaudella kahdesti Korisliigassa. Nuorten maaotteluita Madsenilla on tähän mennessä 10, pisteitä niissä on syntynyt 34. Myös kolmas sopimuspelaaja, 203-senttinen sisäpelaaja, 17 -vuotias Juha Piepponen pääsi kokeilemaan pääsarjatasoa kahdesti.

- Juha (Piepponen) on 203 senttiä pitkä, 213 sentin sylivälin omaava sentteri, jolta löytyy myös pehmeä ja tarkka heitto. Ihannevalmennettavan Juhan kehitys on ollut nopeaa viimeisen kahden kauden aikana ja en pitäisikään mahdottomana, että hän pelaisi vielä junioriurallaan maaotteluja.

- Alexander (Madsen) on huippulahjakkuus – 205-senttinen ja syliväli vielä jopa hieman Piepposta leveämpi. Kaksi vuotta sitten alkanut prosessi alkaa tuottamaan tulosta. Olemme harjoituttaneet ja peluuttaneet Alexanderia tietoisesti kolmospaikalla, jossa hänen suurin upsidensa on. Hyvänä pallonkäsittelijänä, heittäjänä ja levypallopelaajana uskonkin hänen lyövän itsensä läpi miesten pääsarjatasolla seuraavan kahden kauden aikana, Lehtonen kuvailee.

- Kouvolan koripallossa eletään mielenkiintoisia aikoja. Omista kasvateista on kehittymässä edustusjoukkueeseen todellisia rotaatiopelaajia ja pitkästä aikaa Kouvojen kasvatteja saatetaan nähdä lähitulevaisuudessa myös miesten maajoukkueessa. Odotan myös innolla A-junioreidemme otteita tulevissa SM-sarjakarsinnoissa. Koko A-juniorijoukkueellamme on takana kohta kahdeksan viikkoa yhteisharjoittelua ja tekeminen on hyvin itseohjautuvaa ja motivoitunutta, Lehtonen kiittelee.

Kouvoilla on nyt sopimus alkavasta kaudesta peräti 14 pelaajan kanssa eli Vernon Taylorin, Antto Nikkarisen, Samuli Vanttajan, Ilari Seppälän, Aleksi Akpason, Atte Pertun, Chris Hesterin, Dallis Joynerin, Juuso Kauppisen, Jere Luoman, Juuso Mäenpään, Juha Piepposen, Alexander Madsenin ja Tuomas Hirvosen kanssa.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut

Asiat

 
3.4.2020 08:11 Korisliiga

Antero Lehto: Minun valmentajani

Antero Lehto, 35, on Tampereen Pyrinnön ja Korisliigan ikoninen konkari, joka on ehtinyt pelata Suomen pääsarjatasolla jo huimat kaksikymmentä kautta. Pitkän uransa merkityksellisimmiksi valmentajikseen Lehto nostaa Kimmo Salosen, Kimmo Kujansivun, Ilkka Mattilan, Jarmo Laitisen, Ismo Niemen, Pieti Poikolan ja Sami Toiviaisen.

1.4.2020 18:49 Korisliiga

Yleisöäänestys Korisliigojen parhaista käynnistyy nyt

Tänä keväänä yleisö saa valita suosikkinsa naisten ja miesten liigojen parhaiksi eri kategorioissa. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 5.4. asti.

31.3.2020 11:18 Korisliiga

Henri Kantonen aloittaa harjoitukset yksin – sopimus on katkolla ja urheilubisnes seisauksessa

Korisliigassa kovassa nousujohteessa ollut Henri Kantonen ei vielä tiedä tulevan kauden työnantajaansa. Mutta ensin täytyy keksiä, miten parhaaseen ikään tuleva pelaaja pääsee poikkeustilassa edes treenaaman.

30.3.2020 10:05 Korisliiga

Jyri Lehtonen Kouvojen ja Vilppaan viidennestä puolivälierästä: ”Meidän olisi pitänyt hävitä se peli”

Elisa Viihde palaa maanantaina kevääseen 2016. Kouvojen ja Vilppaan puolivälieräsarjasta muodostui hurja trilleri, joka ratkesi viidennessä pelissä Kouvojen noustua päätöskympillä 14 pisteen takaa voittoon.

30.3.2020 09:42 Korisliiga

Rautasalo ja Uotila jatkosopimukseen KTP:n kanssa

Korisliigan KTP-Basket on solminut jatkosopimukset nuorisokaartiin kuuluneiden Markus Rautasalon ja Emil Uotilan kanssa jatkosopimukset.

27.3.2020 09:04 Haastattelu

Michael Pounds: Minun valmentajani

KTP-Basketin Michael Pounds, 31, on kolmenkymmenen ikävuoden ylittänyt Korisliiga-konkari, jolta löytyy taustaltaan liuta valmentajia, jotka ovat jättäneet häneen jälkensä. Neljäntoista pääsarjakauden veteraani nostaa esille Pekka Konttisen, Ray Ailuksen, Sami Toiviaisen ja Joonas Iisalon valmentajina, joilla on ollut erityinen merkitys hänen urallaan.

26.3.2020 11:21 Korisliiga

Pieti Poikola on Lahti Basketballin uusi valmentaja

Kolminkertainen vuoden valmentaja ja Korisliiga-mestari Pieti Poikola tarttuu Lahti Basketballin tahtipuikkoon.

25.3.2020 16:08 Korisliiga

Korisseurat julkaisseet runsaasti kannatuskampanjoita

Koronavirusepidemia on pakottanut seuroja miettimään uusia lähestymiskulmia varainhankintaan vaikealla hetkellä. Viime aikoina on nähty toinen toistaan hienompia kannatuskampanjoita tulevaisuuden turvaamiseksi.

24.3.2020 13:42 Korisliiga

Teemu Rannikko uskoo koripallon, urheilun suosioon – seurojen talousongelmiin puolestaan ei ole helppoa vastausta tarjolla

Salon Vilppaan 39-vuotias pelinjohtaja Teemu Rannikko yrittää jatkaa yhä uraansa, vaikka polvivamma ja kansallinen poikkeustila laittavat kapuloita rattaisiin.

23.3.2020 13:30 Korisliiga

Elisa Viihde näyttää Korisliigan klassikko-otteluita maanantaisin, Laakso muistelee viime vuoden finaalisarjaa

Elisa Viihteen Korismaanantai niputtaa tänään studiolähetyksessään kuluneen kauden. Luvassa ajankohtaisia kuulumisia sekä kauden parhaiden valitsemisia. Lähetyksen jälkeen nähdään uusintana viime vuoden 1. finaali Kauhajoki-Kouvot. Mestarivalmentaja Jussi Laakso muistelee finaalisarjaa lämmöllä.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

19.3.2020 12:39 Susijengi

Shawn Huff kehottaa keskittymään oleelliseen – ”kun päästään murehtimaan koripallosta, asiat ovat jo aika hyvin”

Kotimaan koripallosankari Shawn Huff ottaa koronan vuoksi päättyneen kauden aikaisena kesälomana ja kokee, että keskeyttämisratkaisu oli ainoa oikea.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

11.3.2020 20:57 Korisliiga

Vilpas takaisin kärkeen – Kataja nousee uhkaavasti

Illan ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

11.3.2020 14:40 Koripalloliitto tiedottaa

Tilannepäivitys koronavirukseen liittyen – koripallossa jätetään kättelyt pois

Päivitetty 11.3. klo 14.40. Suomen Koripalloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Koripalloliitto suosittelee lisäksi, että jokaisella pelaajalla on aina oma juomapullo ja pyyhe eikä yhteisiä juomapulloja ja pyyhkeitä käytetä.

11.3.2020 13:50 Pelaajat

Huff, Kotti ja Tuukkanen FIBA:n Time Out 2.0 -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.3.2020 21:00 Korisliiga

Seagulls ei ole valmis luopumaan paalupaikasta – Kobrat kotonaan Uraa parempi

Ottelun yllättävänä tähtenä hääri veteraanisentteri Timo Heinonen, kun Seagulls voitti Lahden. Illan toisessa ottelussa Kobrat kaatoi kotonaan Uran.

9.3.2020 21:26 Korisliiga

Stacy Davisin 29 pistettä eivät auttaneet – Kauhajoki kirkkaaseen voittoon Nokiasta

Kauhajoen Karhubasket haki Nokialta reilun voiton.

9.3.2020 10:15 Korisliiga

Korismaanantai: Nokia haastaa kotonaan Kauhajoen

Elisa Viihteen Korismaanantaissa Kauhajoki vierailee Nokialla.

Näytä lisää vastaavia