Kolmelle kouvolalaiskasvatille sopimukset Kouvojen liigajoukkueeseen

19.6.2012 Korisliigassa pelaava Kouvot on solminut useampivuotiset sopimukset kolmen kouvolalaisnuoren kanssa. Tuoreet sopimuspelaajat ovat Suomen nuorten maajoukkueissakin esiintyneet Tuomas Hirvonen ja Alexander Madsen sekä pääsarjadebyyttinsä kuluneella kaudella suorittanut Juha Piepponen.

Solnassa pelatuissa 16-vuotiaiden PM-kisoissa loistanut Tuomas Hirvonen on yksi Kouvojen tuoreista sopimuspelureista.

Myös Aleksander Madsen on kiinnitetty kotikaupunkinsa liigajoukkueeseen. Kuvat: Johan Paulin & Tuomas Venhola.

Takamiehenä pelaava, 178-senttinen Tuomas Hirvonen pelasi viime kaudella Kouvojen väreissä kuudessa pääsarjaottelussa keskiarvoilla 2,2 pistettä ja 1,5 levypalloa. Piste-ennätyksensä yhdeksän pistettä hän kirjautti huhtikuussa, vasta 15-vuotiaana. B-poikien SM-sarjassa hän oli koko sarjan ykkönen syöttötilastoissa (4,6) ja joukkueensa paras myös pisteissä (17,9), levypalloissa (8,9) kuin riistoissakin (2,3).

Nuorten maaotteluissa Hirvonen on pelannut 11 kertaa – viimeksi 16-vuotiaiden PM-finaalissa, jossa Suomi voitti kultaa ja tuli valituksi ottelun MVP:ksi.

- ”Tumppi” (Hirvonen) on vielä varreltaan lyhyt, mutta pitkät kädet ja hyvän fysiikan sekä peliälyn omaava pelintekijä. Taitavan pelaajan repertuaarista löytyy hieno valikoima erilaisia korintekomalleja ja syöttövariaatioita. Toukokuussa Solnassa pelatussa PM-kisojen finaalissa Tanskaa vastaan tehdyt 27 pistettä ja 10 syöttöä on tilastorivi, jota kyseisen kilpailun historia ei tunne entuudestaan, kehuu Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Toinen sopimuksen saanut pelaaja on 205-senttinen laituri Alexander Madsen, 17. Hän pelasi päättyneellä kaudella kahdesti Korisliigassa. Nuorten maaotteluita Madsenilla on tähän mennessä 10, pisteitä niissä on syntynyt 34. Myös kolmas sopimuspelaaja, 203-senttinen sisäpelaaja, 17 -vuotias Juha Piepponen pääsi kokeilemaan pääsarjatasoa kahdesti.

- Juha (Piepponen) on 203 senttiä pitkä, 213 sentin sylivälin omaava sentteri, jolta löytyy myös pehmeä ja tarkka heitto. Ihannevalmennettavan Juhan kehitys on ollut nopeaa viimeisen kahden kauden aikana ja en pitäisikään mahdottomana, että hän pelaisi vielä junioriurallaan maaotteluja.

- Alexander (Madsen) on huippulahjakkuus – 205-senttinen ja syliväli vielä jopa hieman Piepposta leveämpi. Kaksi vuotta sitten alkanut prosessi alkaa tuottamaan tulosta. Olemme harjoituttaneet ja peluuttaneet Alexanderia tietoisesti kolmospaikalla, jossa hänen suurin upsidensa on. Hyvänä pallonkäsittelijänä, heittäjänä ja levypallopelaajana uskonkin hänen lyövän itsensä läpi miesten pääsarjatasolla seuraavan kahden kauden aikana, Lehtonen kuvailee.

- Kouvolan koripallossa eletään mielenkiintoisia aikoja. Omista kasvateista on kehittymässä edustusjoukkueeseen todellisia rotaatiopelaajia ja pitkästä aikaa Kouvojen kasvatteja saatetaan nähdä lähitulevaisuudessa myös miesten maajoukkueessa. Odotan myös innolla A-junioreidemme otteita tulevissa SM-sarjakarsinnoissa. Koko A-juniorijoukkueellamme on takana kohta kahdeksan viikkoa yhteisharjoittelua ja tekeminen on hyvin itseohjautuvaa ja motivoitunutta, Lehtonen kiittelee.

Kouvoilla on nyt sopimus alkavasta kaudesta peräti 14 pelaajan kanssa eli Vernon Taylorin, Antto Nikkarisen, Samuli Vanttajan, Ilari Seppälän, Aleksi Akpason, Atte Pertun, Chris Hesterin, Dallis Joynerin, Juuso Kauppisen, Jere Luoman, Juuso Mäenpään, Juha Piepposen, Alexander Madsenin ja Tuomas Hirvosen kanssa.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut

Asiat

 
2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

30.5.2023 09:29 NCAA

Aamos Laavainen on sitoutunut Fresno Pacificiin

Kasvattajaseurassaan Tapiolan Hongassa viime kaudella Korisliigaa pelannut Aamos Laavainen, 19, siirtyy ensi kaudella yliopistokentille, kun 204-senttinen Laavainen on sitoutunut NCAA:n kakkostasolla pelaavaan Fresno Pacificiin.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

29.5.2023 08:53 Korisliiga

Tavon King Vilppaan pelintekijäksi

25-vuotias Tavon King on Vilppaan ensimmäinen kiinnitys ulkomaalaisosastolle tulevalle kaudelle. Viime kaudella King pelasi Slovakian pääsarjassa.

29.5.2023 08:49 Korisliiga

Chrysostom Chukwuma Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö on tehnyt sopimuksen Chrysostom ”Chuku” Chukwuman kanssa. Kaksi edellistä kautta Kobrissa Lapualla pelanneen Chukwuman sopimus on muotoa 1+1.

25.5.2023 12:10 Korisliiga

Justus Kilpinen palaa Pyrinnön riveihin

Tampereen Pyrinnön korisliigajoukkue saa mieluisan paluumuuttajan. Kaksi kautta Kobrissa pelannut Justus Kilpinen palaa kasvattajaseuraansa. Kilpisen, 29, sopimus on muotoa 1+1.

24.5.2023 08:46 Korisliiga

Miikka Marttinen KTP-Basketin haaviin

Kauhajoen riveissä Suomen mestaruuden ja SM-hopeaa voittanut Miikka Marttinen kaksivuotisella sopimuksella KTP-Basketiin.

23.5.2023 21:53 Suomalaiset ulkomailla

Valtteri Mervola siirtyy Saksan ProB:n Ehingen Urspringin joukkueeseen

Viime kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Valtteri Mervola, 21, jatkaa uraansa Saksassa. Joensuun Kataja Basketin kasvatti on tehnyt Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Ehingen Urspringin kanssa sopimuksen.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:30 Korisliiga

Joel Mäntynen ja Kouvot jatkosopimukseen

Kouvot ja Joel Mäntynen ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kotkalaislähtöinen Mäntynen aloittaa uuden sopimuksen myötä jo seitsemännen kautensa Kouvoissa.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

Näytä lisää vastaavia