Koposen Bayernin vahva vire jatkui – Huff käsi kuumana

30.12.2018 23:51 Petteri Koposen edustama Bayern München otti neljännen voittonsa Euroliigassa viidessä viime pelissään joukkueen voitettua Buducnostin ja kruunasi loppuvuotensa jatkamalla puhtaalla pelillä Saksan Bundesliigassa. Shawn Huff, Sasu Salin, Roope Ahonen ja Carl Lindbom olivat niin ikään hyvässä iskussa.

Petteri Koposen vuosi loppui iloisissa merkeissä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Bayern oli pitkään ahtaalla Buducnostin kanssa, mutta nousi vahvan viimeisen neljänneksen turvin (28-18) lopulta 93-88 (38-49)-voittoon. Koponen sai tilastoihinsa kaksi pistettä ja kaksi levypalloa. Voitto oli saksalaisjoukkueelle neljäs viidessä viime ottelussa ja Bayern on kivunnut Euroliigassa kuudenneksi.
Ottelutilastot

Bayernin voittomarssi jatkui myös Saksan Bundesliigassa, kun se voitti kärkiottelussa tiukkojen vaiheiden jälkeen Bambergin 80-75 (39-37). Koponen käytti saamansa 16-minuuttisen tehokkaasti heittäen joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän 14 ja sinetöi Bayernin voiton vapariviivalta viime sekunneilla. Koponen kasasi tilastoihinsa myös viisi levypalloa, syötön ja riiston. Bayern jatkaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Shawn Huff on kauden edetessä pääsemässä hyvään vireeseen. (Kuva: Ville Vuorinen)

Huffin oli vuoro loistaa Frankfurtin suomalaisista heitettyään 17 pistettä, mutta sekään ei riittänyt voittoon Ulmin ollessa vahvempi kotikentällään lukemin 82-72 (36-36). Huffin tilastoihin merkittiin myös neljä levypalloa, syöttö ja riisto. Erik Murphy sen sijaan keräsi kuusi pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja peräti kolme torjuntaa. Frankfurt pitää hallussaan sijaa 11.

- Oma peli on alkanut kulkea paremmin viime aikoina. Jotenkin kauden alut ovat aina olleet minulle vähän vaikeita, mutta joulukuussa on yleensä alkanut sujua paremmin, Huff analysoi otteitaan.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim hävisi vieraskentällä Bayreuthille selvästi 85-102 (39-48). Crailsheim on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Sasu Salin ja Malaga ovat pelanneet vahvan kauden. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan liigassa Salinin Malaga haki 94-80 (41-45)-vierasvoiton San Sabastian Gipuzkoasta. Salin kunnostautui sukittamalla 10 pistettä ja ottamalla yhden levypallon. Malaga on mukana kärkitaistelussa neljäntenä.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana Ahosen ja Matti Nuutisen Oviedo hävisi kärkijoukkue Real Betisille 69-85 (31-54). Ahonen oli jälleen joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saaliilla ja kerrytti tilastojaan myös levypallolla ja kahdella syötöllä. Nuutinen paranteli edelleen alaraajavammaa eikä ollut kokoonpanossa. Oviedo on sarjassa kuudentena.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin hieno kausi Puolassa sai jatkoa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lindbomin 18 pistettä eivät riittäneet Rosa Radomille Puolan liigassa joukkueen hävittyä vieraskentällä mahtiseura Zielona Goralle 71-99 (32-48). Joukkueen korkeimman pistemäärän lisäksi Lindbom kasasi tilastoihinsa kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja blokin. Rosa Radom majailee sarjataulukossa sijalla 12.
Ottelutilastot

Jukka Toijalan luotsaama Trefl Sopot taipui Ostrow Wielkopolskin vieraana 77-91 (40-51). Sopot on Puolan liigassa toiseksi viimeisenä viidentenätoista.
Ottelutilastot

 
14.1.2019 08:47 Susijengi

Koponen auttoi Bayern Münchenin voittoihin – Susijengiläiset hyvässä iskussa

Petteri Koponen oli jälleen Bayern Münchenin tehopelaajia loppuviikosta, kun saksalaisjoukkue nappasi nimiinsä voitot Euroliigassa ja Bundesliigassa. Espanjassa Sasu Salin pääsi tärkeän voiton makuun ja lisäksi Erik Murphy, Jamar Wilson, Antti Kanervo ja Carl Lindbom tehtailivat taas kovia pistemääriä.

4.1.2019 07:07 Susijengi

Lindbom loisti Puolassa – EuroCupin jatkolohkot käynnistyivät

Carl Lindbom oli jälleen huippuiskussa, kun hän johdatti 24 pisteellään Rosa Radomin voittoon Puolan liigassa. EuroCupissa jatkolohkot pyörähtivät käyntiin ja Susijengin kolmikko ylsi komeasti kaksinumeroisiin pisteisiin.

20.12.2018 09:56 Susijengi

Koponen ja Salin voittojen takuumiehinä eurokentillä

Petteri Koponen pääsi keskiviikkoiltana juhlimaan Bayern Münchenin kolmatta peräkkäistä voittoa Euroliigassa ja EuroCupissa Sasu Salin ja Malaga päättivät alkulohkon tyylikkäästi voittoon.

15.12.2018 09:00 Susijengi

Antti Kanervo tykitti uskomattomat 40 pistettä

Antti Kanervo oli täysin pitelemätön, kun hän upotti käsittämättömät 40 pistettä Islannin liigan ottelussa. Euroliigassa Petteri Koposen Bayern München otti makean päänahan kaataessaan viime kauden Final Four -joukkue Zalgirisin kotonaan.

9.12.2018 23:33 Susijengi

Lindbom ja Kanervo käsi kuumana – Koposelle ja Wilsonille tuplavoitot

Carl Lindbomin ja Antti Kanervon sihti oli kunnossa, kun molemmat pussittivat 21 pistettä johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Petteri Koponen sekä Jamar Wilson pääsivät juhlimaan kahta voittoa viikon peleissä.

22.11.2018 09:44 Susijengi

Sasu Salin kuumassa heittovireessä - Gerald Lee Junior hurjasteli tupla-tuplan

Sasu Salinin käsi kävi kuumana, kun hän nakutti 17 pistettä johdattaessaan Malagan voittoon EuroCupin ottelussa. Gerald Lee Junior oli huippuvireessä tilastoiden 17 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Ironi Ness Zionan varmistaessaan jatkopaikan FIBA Europe Cupissa.

18.11.2018 08:28 Susijengi

Espanjassa suomalaisvoittoja - Nuutinen loisti

Sasu Salinin vahva kausi Malagan kanssa sai jatkoa Espanjan liigassa ja sarjaporrasta alempana Matti Nuutinen johdatti 15 pisteellään Oviedon kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

8.11.2018 23:31 Susijengi

Koposella täydellinen heittopäivä Bayern Münchenin historiallisessa voitossa

Petteri Koponen heitti komeasti 16 pistettä, kun Bayern München otti historiansa suurimman voiton Euroliigassa.

4.11.2018 09:57 Susijengi

Petteri Koponen ja Sasu Salin tehokkaina

Sasu Salin jatkoi vahvoja esityksiään Malagan paidassa ja Petteri Koponen oli Bayern Münchenin kantavia voimia, mutta Susijengin tähtikaksikon pisteet eivät kuitenkaan riittäneet tuomaan voittoa. Antti Kanervo oli käsi kuumana Stjarnanin jatkaessa vahvaa kauttaan Islannin liigassa.

26.10.2018 08:18 Susijengi

Susijengiläisille komeita voittoja eurokentillä - Wilson jälleen huippuvireessä

Susijengin pelaajat pääsivät viikolla juhlimaan komeita voittoja eurokentillä. Jamar Wilson oli suomalaisten johtotähtenä komeilla suorituksillaan Mestarien liigassa.

19.10.2018 08:26 Suomalaiset ulkomailla

Erik Murphy hurjana EuroCupissa

Erik Murphy oli jälleen Frankfurtin ykkösnimi, kun hän pamautti 23 pistettä vajaassa 25 minuutissa, kun Frankfurt Skyliners voitti EuroCupin ottelussa Rytas Vilnan. Eurokentillä suomalaispelaajista Murphy ja joukkuekaverinsa Shawn Huffin lisäksi voittoja pääsivät juhlimaan myös Sasu Salin ja Alex Murphy.

17.10.2018 09:41 Susijengi

Koposen Bayern München avasi voittotilinsä Euroliigassa

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin johtohahmoja, kun saksalaisjoukkue nappasi avausvoittonsa Euroliigassa kaadettuaan kreikkalaisjätti Panathinaikosin. Mestarien liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg jatkoi voittojen tiellä.

13.10.2018 00:17 Susijengi

Koposen kelpo esitys ei riittänyt Bayern Münchenille Euroliigassa - Kanervo hurjana Islannissa

Euroliiga pyörähti käyntiin ja Petteri Koposen Bayern München koki avausottelussa selvän 71-90 (37-44)-tappion turkkilaiselle Anadolu Efesille. Islannin liigassa Antti Kanervo tykitti peräti 29 pistettä.

28.9.2018 17:59 Susijengi

Bundesliigassa runsaasti suomalaismielenkiintoa

Saksan Bundesliigassa on iso suomalaiskiinnostus tällä kaudella, kun sarjan suomalaisedustus on noussut peräti neljällä.

27.9.2018 18:51 Susijengi

Susijengin nelikko kovin tavoittein Espanjassa

Espanjan koripallosarjoissa nähdään tällä kaudella neljä Susijengin pelaajaa, kun Sasu Salin aloittaa toisen kautensa Malagassa, Alexander Madsen hakee läpimurtoa Euroliiga-joukkue Gran Canariassa ja Roope Ahonen sekä Matti Nuutinen havittelevat nousua ACB-liigaan Oviedon riveissä.

16.1.2019 12:45 Susijengi

Lauri Markkasesta toistamiseen vuoden koripalloilija

Susijengiä ja NBA:n Chicago Bullsia edustava Lauri Markkanen, 21, on nimetty toisen perättäisen kerran vuoden koripalloilijaksi Suomen urheilutoimittajien vuotuisissa valinnoissa. Jyväskyläläisen HoNsU:n kasvatti Markkanen on valittu urallaan vuoden koripalloilijaksi nyt kaksi kertaa.

6.1.2019 23:44 Susijengi

Crailsheim vei Bundesliigan suomalaiskohtaamisen – Wilson ja Lindbom tehokkaina

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim otti makean voiton Saksan Bundesliigan suomalaiskohtaamisessa. Jamar Wilson ja Carl Lindbom sen sijaan säväyttivät kovilla pistemäärillään.

2.1.2019 11:07 Susijengi

EuroCupin jatkolohkot käynnistyvät - Susijengin kolmikko valmiina

EuroCupin lohkovaihe saatiin päätökseen joulukuun lopussa ja heti vuoden 2019 toisena päivänä pyörähtävät käyntiin jatkolohkot. Susijengin pelaajista mukana on Malagaa edustava Sasu Salin sekä Frankfurt Skylinersin Shawn Huff ja Erik Murphy.

31.12.2018 10:32 Pääjuttu

Koripallovuoden 2018 kohokohtina Markkanen, Susijengi ja mestarit

Suomalainen koripallovuosi 2018 on vajaata vuorokautta vaille historiaa. Päättyvän koripallovuoden kohokohtia suomalaisperspektiivistä ovat Basket.fi:n lukijamäärien perusteella olleet Lauri Markkasen loisto-otteet Chicago Bullsissa, Susijengin loppuunmyydyt MM-karsintaottelut sekä Suomen mestaruudet.

31.12.2018 09:35 Susijengi

Jamar Wilson palaa Lietkabelisin kokoonpanoon

Viikko sitten Liettuan liigaa ja FIBA Mestarien Liigaa pelaavan BC Lietkabelisin kokoonpanosta ulkopuolelle jätetty Susijengi-pelinrakentaja Jamar Wilson, 34, palaa joukkueeseensa. Wilson liittyy jälleen Lietkabelisin vahvuuteen 1. tammikuuta.

Näytä lisää vastaavia