Kori-80 laajaan valmennussopimukseen Jukka Mantereen kanssa

2.5.2011 Keravan Kori-80 ry ja Jukka Mantere, 61, ovat solmineet monimuotoisen valmennussopimuksen. Mantere toimii tulevalla kaudella sekä naisten SM-sarjajoukkueen että B-tyttöjen päävalmentajana, jonka lisäksi hänen toimenkuvansa sisältää juniorivalmennuspäällikön tehtävät ja Keravan lukion koripallolinjan aamuvalmennuksen.

Maajoukkue- ja seuravalmennuksen konkari Jukka Mantere on Keravan Kori-80:n uusi naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentaja ja seuran juniorivalmennuspäällikkö. Kuva: Tomi Kaminen.

Jukka Mantereen kanssa tehty sopimus on Kori-80:n historian ensimmäinen päätoiminen työsopimus. Mantere siirtyy Keravalle Lappeenrannan NMKY:n juniorivalmennuspäällikön tehtävistä.

Suomalaisessa koripalloilussa Jukka Mantere on vaikuttanut ensin pelaajana ja vuodesta 1973 alkaen valmentajana. Hän on suorittanut yleisen A-valmentajatutkinnon, koripallon HKVT -tutkinnon sekä Haaga Instituutin ammattivalmentajatutkinnon. Koripallovalmennus on ollut hänen ammattinsa vuodesta 2001.

Suomen Koripalloliiton alaisuudessa Jukka Mantere on toiminut neljällä vuosikymmenellä. Hän on kahdesti ollut mukana viemässä maajoukkuetta EM-kisoihin sekä valmentanut kahdesti Suomen joukkuetta universiadeissa.

Seurajoukkueissa Mantere on työskennellyt SM- ja I divisioonatasolla pää- ja apuvalmentajana aina vuodesta 1975 lähtien. Miesten puolella Mantereen joukkueita ovat olleet HNMKY, Tarmo, Korihait, Lahden NMKY, Lappeenrannan NMKY ja naisten puolella Pussihukat, HNMKY, SBG sekä Catz. Kotimaan lisäksi Mantere on valmentanut Tanskassa Skjold Stevnsgade -seurassa sekä miesten että naisten edustusjoukkueita.

Mantere toimii edelleen kouluttajana kansainvälisillä koripalloleireillä. Alkavana kesänä hän matkaa Italiaa ja Sveitsiin.

- Tällä sopimuksella valitsimme tietoisesti suunnan kehittymiselle, minkä myötä haluamme jatkossa olla entistä vahvemmin laadukasta ja kattavaa juniorityötä tekevä koripalloseura, kuvaili puheenjohtaja Jarkko Rönnholm sopimuksen syntymisen jälkeisiä tunnelmia

- Tämä on kiehtova kokonaispaketti, kommentoi puolestaan Jukka Mantere mahdollisuudestaan päästä kehittämään seuraa ja sen toimintaedellytyksiä. 

 
16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia