Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

13.11.2021 20:38 Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ei näyttänyt tänään kotikentällään Uudessakaupungissa alkuunkaan siltä, että joukkue olisi tulossa yhdeksän ottelun tappioputkesta. Isännät kesyttivät Lahti Basketballin roimalla marginaalilla 86–62.

Huippuillan ehdottomana pääarkkitehtina työskenteli paikallissankari Bojan Sarcevic. Tällä kaudella paluun kasvattajaseuraansa tehnyt pelinjohtaja latoi taululle 20 pistettä sekä keräsi merkinnät kuudesta levypallosta ja kuudesta koriin johtavasta syötöstä. Hänen tehokkuuslukemansa 25 oli ottelun korkein.

Lahden pistesankarina puolestaan nähtiin loukkaantumisestaan toipunut Admon Gilder, jota ei ole kentällä päästy muutamaan viikkoon näkemään. Gilder oli poissaolosta huolimatta kovassa vireessä tehdessään 19 pistettä. Tehokkaana tutkaparina toimi Antonio Ballard, joka osui 13 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Lahden voittotilasto on parhaillaan 5–5, kun taas viimeistä sijaa pitävän Korihaiden lukema näyttää 1–9.

Ottelutilastot

 

Pelkkien kotivoittojen kierros

Sarjakakkonen Kauhajoki pönkitti asemaansa reippaalla kotivoitolla kaataessaan Kataja Basketin 92–67. Ottelun pistekuninkaana nähtiin juuri Kuukauden Valopilkuksi valittu Cameron Jones – hänelle merkittiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Suomalaistakamies Eero Innamaa toi joukkueelleen 11 pistettä.

– Jo ensimmäisellä puoliajalla näytti ensimmäisen kerran siltä, että saisimme eron vähän repsahtamaan, mutta nukahdimme muutaman kerran ja Kataja rankaisi heti. Lopussa se sitten vihdoinkin repsahti, ja sen ratkaisi pelaamisemme intensiteetti, totesi Innamaa.

Katajan kovimmat pistemiehet olivat Christopher McKnight ja Markel Crawford, kumpikin 16:lla.

Ottelutilastot

Kobrat sai vääntää kalkkiviivoille asti Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta lopulta lapualaiset pitivät pisteet kotona luvuin 93–91.

Ottelussa erityiset huippusuoritukset nähtiin voittajajoukkueen Christian Lutete IV:ltä, joka sai aikaan 39 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Benjamin Raymondilta, joka lisäsi soppaan 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä, sekä Antto Nikkariselta, joka osui 13 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Pyrinnön paras tilastonikkari oli tällä kertaa Devante Foster, joka merkkautti 22 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Oli todella kova ja hyvä peli. Molemmat joukkueet onnistuivat omissa asioissaan tänään. Pelasimme taktisesti hyvän pelin. Toisella puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja ja pistimme heitot sisään, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

Illan neljäs kotivoittaja oli Bisons Loimaa, joka lähetti BC Nokian bussiin tappio niskassa. Isännät veivät pelin 71–64.

Kaikkien tilastokategorioiden keisari Bisonsin riveissä oli takamies Cortez Edwards, joka kirjautti 22 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokialla pistekuninkuuden vei Terry Thomas 18:lla, mutta häikäisevimmän jäljen jätti Arnaldo Toro, joka osui 12 pistettä mutta keräsi tolkuttomat 26 levypalloa. Työ ei silti riittänyt voittoon asti.

– Onnittelut Bisonsille voitosta. He ansaitsivat sen tänään. Olemme tällä hetkellä huono koripallojoukkue. Bisons haavoitti meitä monella osa-alueella, emmekä pystyneet vastaamaan heidän kovuuteensa. Meidän pitää olle tasaisempia otteissamme ja kilpailla kovempaa, jotta pystymme voittamaan tässä sarjassa, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

29.4.2022 09:01 Korisliiga

Shawn Huffin ja Petteri Koposen huimat seurajoukkueurat päätökseen

Kaksi suomalaisen koriksen legendaa päättävät seurajoukkueuransa perjantaina Korisliigan pronssiottelussa Seagulls-Kataja Basket. Susijengin ja Seagullsin luottokaksikon ura ulkomaan ammattilaiskentillä käynnistyi 2008.

Näytä lisää vastaavia