Korihait avasi vihdoin voittotilinsä – varmaotteinen Sarcevic loisti kentän tehokkaimpana

13.11.2021 20:38 Korihait sai vihdoin auki voittotilinsä miesten Korisliigassa. Illan muita voittajia olivat Kobrat, Bisons ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic johti Korihait kauden ensimmäiseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ei näyttänyt tänään kotikentällään Uudessakaupungissa alkuunkaan siltä, että joukkue olisi tulossa yhdeksän ottelun tappioputkesta. Isännät kesyttivät Lahti Basketballin roimalla marginaalilla 86–62.

Huippuillan ehdottomana pääarkkitehtina työskenteli paikallissankari Bojan Sarcevic. Tällä kaudella paluun kasvattajaseuraansa tehnyt pelinjohtaja latoi taululle 20 pistettä sekä keräsi merkinnät kuudesta levypallosta ja kuudesta koriin johtavasta syötöstä. Hänen tehokkuuslukemansa 25 oli ottelun korkein.

Lahden pistesankarina puolestaan nähtiin loukkaantumisestaan toipunut Admon Gilder, jota ei ole kentällä päästy muutamaan viikkoon näkemään. Gilder oli poissaolosta huolimatta kovassa vireessä tehdessään 19 pistettä. Tehokkaana tutkaparina toimi Antonio Ballard, joka osui 13 pistettä ja keräsi 11 levypalloa.

Lahden voittotilasto on parhaillaan 5–5, kun taas viimeistä sijaa pitävän Korihaiden lukema näyttää 1–9.

Ottelutilastot

 

Pelkkien kotivoittojen kierros

Sarjakakkonen Kauhajoki pönkitti asemaansa reippaalla kotivoitolla kaataessaan Kataja Basketin 92–67. Ottelun pistekuninkaana nähtiin juuri Kuukauden Valopilkuksi valittu Cameron Jones – hänelle merkittiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja kahdeksan syöttöä.

Suomalaistakamies Eero Innamaa toi joukkueelleen 11 pistettä.

– Jo ensimmäisellä puoliajalla näytti ensimmäisen kerran siltä, että saisimme eron vähän repsahtamaan, mutta nukahdimme muutaman kerran ja Kataja rankaisi heti. Lopussa se sitten vihdoinkin repsahti, ja sen ratkaisi pelaamisemme intensiteetti, totesi Innamaa.

Katajan kovimmat pistemiehet olivat Christopher McKnight ja Markel Crawford, kumpikin 16:lla.

Ottelutilastot

Kobrat sai vääntää kalkkiviivoille asti Tampereen Pyrinnön kanssa, mutta lopulta lapualaiset pitivät pisteet kotona luvuin 93–91.

Ottelussa erityiset huippusuoritukset nähtiin voittajajoukkueen Christian Lutete IV:ltä, joka sai aikaan 39 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Benjamin Raymondilta, joka lisäsi soppaan 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi syöttöä, sekä Antto Nikkariselta, joka osui 13 pistettä ja kymmenen syöttöä.

Pyrinnön paras tilastonikkari oli tällä kertaa Devante Foster, joka merkkautti 22 pistettä ja kymmenen levypalloa.

– Oli todella kova ja hyvä peli. Molemmat joukkueet onnistuivat omissa asioissaan tänään. Pelasimme taktisesti hyvän pelin. Toisella puoliajalla saimme hyviä heittopaikkoja ja pistimme heitot sisään, kommentoi Kobrien päävalmentaja Ville Turja.

Ottelutilastot

Illan neljäs kotivoittaja oli Bisons Loimaa, joka lähetti BC Nokian bussiin tappio niskassa. Isännät veivät pelin 71–64.

Kaikkien tilastokategorioiden keisari Bisonsin riveissä oli takamies Cortez Edwards, joka kirjautti 22 pistettä, kahdeksan levypalloa ja neljä syöttöä.

Nokialla pistekuninkuuden vei Terry Thomas 18:lla, mutta häikäisevimmän jäljen jätti Arnaldo Toro, joka osui 12 pistettä mutta keräsi tolkuttomat 26 levypalloa. Työ ei silti riittänyt voittoon asti.

– Onnittelut Bisonsille voitosta. He ansaitsivat sen tänään. Olemme tällä hetkellä huono koripallojoukkue. Bisons haavoitti meitä monella osa-alueella, emmekä pystyneet vastaamaan heidän kovuuteensa. Meidän pitää olle tasaisempia otteissamme ja kilpailla kovempaa, jotta pystymme voittamaan tässä sarjassa, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.

Ottelutilastot

 
4.12.2021 20:32 Korisliiga

Vilpas järjesti Kauhajoelle kauden toisen tappion – muita voittajia Kouvot, KTP ja Seagulls

Miesten Korisliigassa voittoja juhlivat tänään Salon Vilpas, Kouvot, KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

3.12.2021 20:42 Korisliiga

Lahti kamppaili tiukan voiton Kobrista – Zackery Bryant laittoi tuulemaan heti debyytissä

Lahti Basketballin vierailu Lapualla päättyi voiton juhliin seitsemän pisteen turvin. Pistekuninkaan roolia hoiti joukkueen tuorein vahvistus.

3.12.2021 12:08 Korisliiga

Kuukauden Valopilkku löytyi jälleen Kauhajoelta – marraskuun pelaaja on Rene Rougeau

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava veteraanilaituri on miesten Korisliigan Kuukauden Valopilkku.

24.11.2021 12:32 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #2: Epäurheilijamaisia virheitä ja videotarkistuksia

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

24.11.2021 08:29 Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Cameron Jones: ”Nautin koko Korisliiga-elämästä bussimatkoja myöten”

Kokeneen takamiehen palkintovalintaa tukevat sekä erinomaiset pelaajakohtaiset saavutukset että järkkymätön joukkuemenestys. Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava amerikkalainen on tehnyt kaupungista itselleen kodin.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

21.11.2021 19:09 Korisliiga

Antonio Ballard kesytti hallitsevan mestarin – Vilppaan loppukiri ei riittänyt

Salon Vilppaan entinen amerikkalaisvahvistus Antonio Ballard koitui joukkueen kohtaloksi, kun laituri johti Lahti Basketballiin tiukkaan taisteluvoittoon.

20.11.2021 18:44 Korisliiga

Seagulls kiilasi takaisin Kouvojen edelle – kolmen kärki tiivistyy, mutta Kauhajoki pitää paalupaikkaa

Miesten Korisliigan kolmen kärki pysyy tiiviinä. Kauhajoki, Seagulls ja Kouvot sekoittivat taas järjestystään illan otteluilla.

19.11.2021 20:04 Korisliiga

KTP puolusti kotikenttää onnistuneesti Nokiaa vastaan

KTP-Basket piti sarjapisteet kotona erityisesti amerikkalaisvahvistustensa työn avulla.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:56 Korisliiga

Korisliigan kärkisija vaihtui Kobrien jymy-yllätyksen myötä – viiden vahvistuksen KTP juhli myös voittoa

Miesten Korisliigan kärkikolmikossa meni järjestys uusiksi, kun Kauhajoki ja Kouvot nousivat voitoillaan ja Helsinki Seagulls puolestaan tippui alaspäin tappion myötä.

17.11.2021 10:51 Pääjuttu

Petteri Koposen kirjasta pokkari- ja äänikirjaversio keväällä 2022

Syksyllä 2017 julkaistu ”Petteri Koponen – Malmin jääräpää” (Tammi) julkaistaan maaliskuussa 2022 uudistettuna pokkari- ja äänikirjaversiona. Uudistettu ja aiemmasta versiosta suoraviivaistettu taitos sisältää uutena materiaalina Koposen muistoja mm. syksyn 2017 EM-kotikisoista ja FC Barcelonan ja Bayern Münchenin vuosista.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 20:37 Korisliiga

Lehto ja Besselink johtivat Nokian voittoon – kotiottelu pakettiin yli 20 pisteen marginaalilla

Antero Lehto ja Max Besselink antoivat pyssyjensä puhua, kun BC Nokia kaatoi kotiottelussaan Korihait.

12.11.2021 20:26 Korisliiga

Seagulls liihotti yhdeksänteen perättäiseen voittoon

Tahmeasti kauden aloittaneella hallitsevalla mestarilla Salon Vilppaalla oli hetkensä, mutta Korisliigan kärjessä komeileva Helsinki Seagulls osoittautui perjantai-iltana Salohallissa turhan kovaksi kammeta kumoon. Gulls säkitti päätösneljänneksen alussa kolme perättäistä kolmosta ja petasi tiensä yhdeksänteen perättäiseen voittoonsa, tällä kertaa pistein 81–85 (35–42).

10.11.2021 21:05 Korisliiga

Palmi vedossa Pyrinnön 35 pisteen voitossa – Pöllä puolestaan loisti Kouvojen kotivoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Tampereen Pyrintö ja Kouvot. Suomalaispelaajista edukseen erottuivat Topias Palmi ja Hannes Pöllä.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

6.11.2021 19:38 Korisliiga

Seagulls katkaisi Kauhajoen voittoputken – Koponen päihitti Kantosen takamiesten taistossa

Titaanien taisto päättyi paalupaikan vaihtoon. Miesten Korisliiga-illan voittoja juhlivat Seagulls, Kouvot, Bisons ja Lahti.

Näytä lisää vastaavia