Korihait hakee uutta nousua paikallisikonin johdolla – Bojan Sarcevic palaa Uuteenkaupunkiin uutena miehenä

27.9.2021 17:25 Pelinjohtaja Bojan Sarcevic lähti Uudenkaupungin Korihaista vuonna 2011, ja sen jälkeen joukkueella on ollut vaikeuksia päästä runkosarjasta eteenpäin. Nyt paluun tekevä veteraani ottaa haasteen vastaan innoissaan.

Vielä viime kaudella Bojan Sarcevic rokotti Korihaita - tällä kaudella Korihait rokottaa Sarcevicin johdolla vastustajia. Kuva: Ville Vuorinen

Tuhlaajapojan paluu on ollut Korisliigassa viime aikoina tuttu ja toistuva tarina. Viime kaudella Matti Nuutinen matkasi kotiseuduilleen Kaarinan Ura Basketiin. Tänä vuonna nähdään vastaavia ilmiöitä ainakin kaksi – Salon Vilppaan Roope Ahonen sekä Uudenkaupungin Korihaiden Bojan Sarcevic.

Sen jälkeen, kun Sarcevic pakkasi laukkunsa vuonna 2011 ja lähti Kotkan kautta Kauhajoelle, paljon on ehtinyt tapahtua. Seurassa ovat vaihtuneet johto ja pelaajat, ja edustusjoukkue on heilunut pääsarjan ja divarin välillä. Mutta yksi asia on ollut pysyvää. Korihait ei ole kertaakaan tuona aikana yltänyt miesten Korisliigan pudotuspeleihin.

Sarcevic naurahtaa, että on aivan varmasti itsekin nykyään hyvin erilainen pelaaja kuin se mies, joka Uudestakaupungista kymmenen vuotta sitten lähti.

– Ainakin tunnen itseni paremmin kuin silloin ja olen rauhallisempi. Mutta tästä aiheesta on kyllä vaikea puhua kovin paljon itse. Ehkä valmentajilla ja joukkuekavereilla olisi enemmänkin sanottavaa.

Viime kauden päätteeksi Korihait oli jälleen vaarassa pudota pääsarjasta. Koronapandemian aiheuttamista haittavaikutuksista johtuen liigassa päätettiin kuitenkin linjata, ettei urheilullisin perustein putoa kukaan, ja näin ollen Korihait sai pitää paikkansa liigassa.

Paljon pitää tapahtua, mutta yrityksestä voittokulku ei ainakaan jää kiinni. Seurajohto onnistui laatukiinnityksessä pestatessaan pelinjohtajan tontille kokeneen ja kaksi Suomen mestaruutta voittaneen paikallisikonin. Sarcevicilla onkin jo kova into päästä kesän jälkeen takaisin sorvin ääreen.

– Korihaiden viime pudotuspeleistä on pitkä aika. Se tarkoittaa, että on paljon asioita, joita meidän täytyy laittaa kuntoon, jos haluamme niihin taas päästä. Ja se on totta kai tavoitteemme, että näin tapahtuu. Jokaisen pelaajan on tunnettava oma roolinsa ja tehtävänsä.

Sarcevic on monessa liemessä keitetty pallonkäsittelijä, joka kykenee hyökkäysten rakentamisen lisäksi myös ahkeraan korintekoon. Hän tuo uuteen joukkueeseensa erityisesti kokemusta ja esimerkkiä. Meriittilistalle on kertynyt väliin jääneinä vuosina niin kuukauden pelaaja -valintoja kuin Korisliigan parhaan kuudennen pelaajan palkinto niinkin lähimenneisyydestä kuin vuodelta 2020.

– Pelin johtaminen on ensisijainen asia, jota joukkueeseen tuon, jos näin voi sanoa. Haluan auttaa kaikkia nuorempia joukkuetovereitani ymmärtämään, missä heidän pitää olla ja mitä heidän pitää tehdä.

Eikä ainoastaan Korihait vaan koko Korisliiga on uudenlaisen alun äärellä – tai kenties vanhaan palaamisen äärellä riippuen tulkintatavasta. Yhteensä neljä kertaa Korisliigan finaalipeleissä esiintynyt Sarcevic joutui olosuhteiden pakosta viime kevään finaaleissa pelaamaan hyvin pienelle yleisölle ja aiemmin kaudella pääasiassa tyhjille katsomoille.

Paluu vanhaan kotikaupunkiin saa odottamaan entistä innokkaammin pistettä, jossa suomalainen urheilukulttuuri saa aueta taas yleisölleen kokonaan.

– En ole päässyt vielä tapaamaan ollenkaan faneja, mutta odotan sitä valtavalla innolla. Ei ole alkuunkaan sama asia pelata tyhjässä hallissa, joten toivottavasti mahdollisimman pian saan nähdä monta Korihait-fania kotikatsomossamme. Siitä saa korvaamatonta energiaa.

Korihait 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

1.10.2021 07:34 Korisliiga

Helsinki Seagulls etsii Petteri Koposen johdolla ensimmäistä Pantteriaan – kantaako Joutsenlaulu hedelmää?

Helsinki Seagullsin huikea runkosarjamenestys ei taannut viime keväänä mestaruutta. Nyt joukkue lähtee kauteen yhdellä Suomen kaikkien aikojen pelaajista vahvistettuna.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 18:50 Korisliiga

Hopeamitalisti Kauhajoki vahvisti vahvaa kokoonpanoaan paluumuuttajatähdellä – ”Mukaudun Suomen koripallotyyliin nopeasti”

Kauhajoki pelasi viime kaudella tiensä finaaliin asti. Hopeamitalit kaulassa poistunut menestyjäseura on päättänyt nyt sekoittaa pakkaa ja kutsunut riviinsä muiden muassa aiemmin laukkunsa pakanneen Korisliiga-tähden Henri Kantosen.

30.9.2021 15:00 Korisliiga

Korisliigan outolintu rakensi rosterinsa uudelleen – Tampereen paikallissankari Osku Heinonen ottaa tyynenä haasteet vastaan

Tampereen Pyrintö kamppaili viime keväänä pronssimitalista mutta taipui neljänteen sijaan. Veteraanipelaaja Osku Heinonen odottaa vanhaan pelikirjaan kauden myötä lisämausteita.

30.9.2021 08:12 Korisliiga

”Tuomme parketille koko ajan tuoretta jalkaa” – Lahti Basketball jatkaa siitä, mihin viimeksi jäi

Lahti Basketball on pitänyt nuoren kotimaisen runkonsa koossa ja lähtee sentteri Henri Ventoniemen johdolla tekemään vielä kovempia yllätyksiä kuin viime kaudella.

29.9.2021 20:25 Korisliiga

Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

29.9.2021 17:15 Korisliiga

Keskikastista korkeimmalle huipulle – Jamar Wilson ja Kataja hiovat puolustuspeliään tulevalla kaudella

Kataja Basket on pitänyt tasoaan yllä vuosien vieriessä, mutta mitaleille asti ei neljään viime kauteen ole ollut asiaa. Nyt Susijengi-veteraani Jamar Wilson yrittää joukkueineen löytää pelin viimeisen puuttuvan palasen.

29.9.2021 09:00 Korisliiga

BJ Raymond auttaa Kobrien nuoret nousijat uuteen kauteen – ”Lupaavia pelaajia ei pidä kannustaa tuijottelemaan omia tilastojaan”

Kobrat on nostanut tasoaan vuosi vuodelta ja sai viime keväänä kairattua playoff-paikan. Nyt Korisliigassa kahdesti aiemmin nähty amerikkalaisveteraani on saapunut vahvistamaan kokoonpanoa.

Näytä lisää vastaavia