Korihait kaatoi Kauhajoen ensimmäisen kerran 11 vuoteen – Bojan Sarcevic yllätysavauksen pistekuningas

3.10.2023 20:31 Korihait juhli Uudessakaupungissa komeaa 86–81-kotivoittoa heti kautensa alkajaisiksi.

Bojan Sarcevic oli kentän pistekuningas yllätysvoitossa Kauhajokea vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bojan Sarcevic kertoi Korisliigan ennakkohaastattelussa kovista tavoitteista, joita Korihaissa astetettiin uuteen kauteen, ja näiden lupausten lunastaminen aloitettiin toden teolla heti kotiavauksessa. Korihait saalisti 86–81-voiton viime kauden toisesta finalistista Kauhajoesta pelinjohtaja Sarcevicin heiluttaessa tahtipuikkoa 21 pisteen, viiden koriin johtavan syötön ja peräti kuuden riiston arvoisesti.

Kauhajoki avasi ottelun isäntiä vahvemmin muiden muassa Topias Palmin ja Malik Ellisonin vahvoilla esityksillä. Palmi keräsi ottelussa komeat 18 pistettä, vaikka osuikin kaukoheittojaan epätasaisesti, ja Ellison säesti 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Puoliaikatauolle mentiin tilanteessa 41–43 vieraiden hyväksi, mutta pian kolmannella jaksolla ottelu kääntyi Korihaiden hallintaan. Kamppailu oli kalkkiviivoille asti niin kiihkeää, että päätösneljänneksellä Kauhajoen kokoonpanosta peräti kolme eri pelaajaa joutui poistumaan kentältä viiden virheen saattelemina. 

Ottelutulos jäi väistämättäkin historiankirjoihin, sillä sen myötä Korihait katkaisi peräti 11 vuotta ja 29 ottelua kestäneen tappioputken Kauhajokea vastaan.

Voittajajoukkueen tuore päävalmentaja Darko Mihajlovic kommentoi sensaatiomaista ottelutulosta Ruudun haastattelussa:

– Olen tyytyväinen asenteeseen ja lähestymistapaan, jonka pelaajat ottivat. Vaikka meillä oli vaikeuksia ensimmäisellä puoliskolla, emme lakanneet kilpailemasta. Ensimmäisellä jaksolla ja toisen jakson alussa emme osanneet vastata Karhun fyysiseen peliin, mutta erityisesti levypalloissa paransimme sen jälkeen selvästi.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia