Korihait takaisin SM-Korikseen

2.3.2003 Uudenkaupungin Korihait tekee vuoden tauon jälkeen paluun mestaruusarjan kartalle. Asia sai varmistuksen sunnuntaina, kun Korihait voitti I divisioonassa Kori-80:n Keravalla 105-89 ja BC Nokia hävisi yllättävän suurinumeroisesti (85-120) Panttereille. Näillä sunnuntain tuloksilla varmistui Korihaiden I divisioonan voitto ja sen mukana tuleva suora nousu SM-Korikseen.

Korihait nousi sunnuntaisella voitollaan 44 pisteeseen (voittosuhde 22-2), kun kaksi pelikierrosta on pelaamatta. BC Nokialle sunnuntainen tappio oli kauden viides, joten sillä ei ole enää teoreettisiakaan mahdollisuuksia saavuttaa uusikaupunkilaisia.

SM-Koris on Korihaille tuttu sarjataso. Joukkue pelasi vuodesta 1981 saakka yhtäjaksoisesti pääsarjatasolla, kunnes keväällä 2002 se putosi tiukan karsintasarjarupeaman jälkeen.

Korihaiden tehopelaajina ovat läpi kauden häärineet amerikkalaisvahvistus Patric Flomo sekä konkaritakamies Pasi Kauha. Flomon ottelukohtaiset 15,3 levypalloa ja huikeat 5,17 heitontorjuntaa ovat olleet monelle vastustajalle liikaa nieltäväksi. Kauha puolestaan on nakuttanut tarkalla heittopelillä 21,3 pistettä ottelua kohden.

Korihaiden pelaajarunko on vahvasti uusikaupunkilainen. Joukkueen kymmenestä miehestä seitsemän on Korihaiden omia kasvatteja. ”Ulkopuolisistakin” Pasi Kauha (kasvattajaseura FoKoPo) pelaa jo neljättä kauttaan Korihaissa. Korihaiden penkin päästäkin löytyy varsin pitkään Uudessakaupungissa viihtynyt mies. Joukkueen valmentajana nimittäin toimii Suomen kansalaisuuden omaava Gerald Lee, joka pelasi Korihaissa kaudet 1984-97.

Nokia ja URA karsimaan

Uusikaupunkilaiset siis karistivat sunnuntaina kannoiltaan BC Nokian (voittosuhde 19-5), joka on kuitenkin varmistanut jo paikkansa SM-karsintasarjassa. Karsintasarjaan nokialaisten seuraksi I divisioonasta on selviytynyt yhtä varmasti jo Kaarinan URA (18-6).

Kyseisen kaksikon taistelukumppanit ratkotaan SM-Koriksen viimeisten kierroksien aikana. Forssan Koripojat on ahtaassa paikassa, mikäli mielii välttää suoran putoamisen. Sen pitäisi voittaa loput ottelunsa, jonka lisäksi Namika Lahden pitäisi hävitä omansa ja päätöskierroksella vielä yli viidellä pisteellä FoKoPo:lle. Kovimman karsintasarja-uhan alla ovat Namika Lahden lisäksi tamperelainen Pyrbasket sekä Äänekosken Huima.

Henkilöt

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia