Korikobrat, FoKoPo ja Lahti kauteen haastajina

30.9.2012 Korisliigassa nähdään kaudella 2012/13 kaksi tulokasjoukkuetta viime kevään divarifinalistien, Lapuan Korikobrien ja Forssan Koripoikien muodossa. Vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin pelinsä perustavien nousijajoukkueiden lisäksi yllätysmahdollisuuksiaan tarkastelee Namika Lahti, joka pyrkii parantamaan viime kauden jumbosijastaan.

Sami Ikävalko tahdittaa FoKoPon liigakentille.

Tulivoimainen Korikobrat värväsi loppukesästä riveihinsä maajoukkuemies Samuel Haanpään.

Roope Suonion Namika Lahti hakee uutta nousua nuorella joukkueella. Kuvat: Tytti Nuoramo, Tuomas Venhola & Kai Kilappa.

Lapuan Korikobrille aukesi takaportti Korisliigaan kesällä kuin varkain ToPon menetettyä liigapaikkansa. Henkisesti uuteen divarikauteen valmistautunut Korikobrat otti empimättä haasteen vastaan ja on nyt muutaman päivän päässä ensimmäisestä virallisesta Korisliiga-ottelustaan.

– Kokoonpanon rakentaminen oli vaikeaa. Emme ole tyypillinen koripalloseura, emmekä tyypillinen koripallokaupunki. Taustaryhmälle suuri kiitos, että saimme kokoon kilpailukykyisen joukkueen sekä riittävät lisäkatsomot kotisalillemme. Olen hyvin tyytyväinen, iloitsee Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic.

Korikobrat jysäytti loppukesästä erään kesän siirtomarkkinoiden todellisista pommeista ilmoittamalla värvänneensä maajoukkuelaituri Samuel Haanpään ryhmäänsä. Haanpään lisäksi mm. monipuolinen amerikkalaiskolmikko sekä takamiehet Aleksi Huuskonen ja Jussi Turja takaavat, että Lapualta ei puutu tulivoimaa.

– Olemme tulleet tutuksi hyvin juoksevana joukkueena. Meillä on monipuolisia pelaajia, ja pyrimme pelaamaan mahdollisimman aggressiivista koripalloa. Puolustuksen kanssa on vielä tekemistä, mutta lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta ottelusta, Stefanovic linjaa.

FoKoPo luottaa tuttuihin kasvoihin

Forssan Koripojat pyyhkäisi kevään 2011 I divisioonan pudotuspelitappion mielestään viime keväänä päihittämällä Lapuan Korikobrat näytöstyyliin divarin finaaleissa.

Kesän siirtomarkkinoilla FoKoPo piti huolen siitä, että joukkueen kotimainen runko pysyisi kasassa myös liigan koitoksiin. Forssalaisjoukkuetta tahdittaa kolme uutta amerikkalaispelaajaa, mutta tutun kotimaisen rungon iskukykyyn uskotaan myös ylemmällä sarjatasolla.

– Aika nuori on porukka, mutta olemme olleet yhdessä pari vuotta. Treeneissä on hyvä meininki, jätkät painavat kovaa eivätkä piiputa. Uskon meidän olevan todella kilpailukykyinen jengi, joukkueen luottotakamies Sami Ikävalko sanelee.

FoKoPo on kautta historiansa tunnettu vauhdinpitojoukkueena. Joukkueen uusi päävalmentaja Miikka Sopanen uskoo, että ryhmän nuoruus näkyy erityisesti pyrkimyksenä tempokontrolliin.

– Jos vastustaja haluaa kävellä, laitamme heidät juoksemaan, ja jos vastustaja haluaa juosta, pakotamme heidät kävelemään. Meillä on kaikki edellytykset tehdä matseista vastustajalle vaikeita, Sopanen hymyilee.

– Kaverit ovat pukukopissa keskenään puhuneet, että pudotuspeleihin pitää päästä, joten se lienee se konkreettisin tulostavoite. Ja jos pääsemme pudotuspeleihin, sehän tarkoittaa, että pelaamme Suomen mestaruudesta.

Nuorekkaan Namikan menestys riippuu keskittymisestä

Namika Lahden kausi 2011/12 oli joukkueelta äärimmäisen vaikea, kun loukkaantumisten pieksemä joukkue tipahti jo varhain sarjan tyvipäähän. Keväällä 2009 Suomen mestaruudesta nauttinut organisaatio hakee nyt uutta nousua eräällä liigan nuorimmista joukkueista sekä tulokasvalmentaja Ilkka Palviaisen opeilla.

– Tämä on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen haaste. Vaikka lasken itseni liigatasolla kokemattomaksi valmentajaksi, olen saanut toimia hyvien, ammattimaisten päävalmentajien apuna viime vuosina. Uskon, että siitä on apua, Palviainen miettii.

Namikan kokoonpano koostuu pitkälti ryhmän omista junioreista. Vastuunkantoa odotetaan amerikkalaispelaajien lisäksi Roope Suoniolta ja Cedric Latimerilta, joiden Palviainen uskoo toimivan joukkueensa nuoriso-osastolle hyvinä esikuvina.

– Roope ja ”Cedu” ovat kokeneita, fiksuja pelaajia, jotka suhtautuvat koripalloon vakavasti. He ovat juuri oikeanlaisia isovelihahmoja nuorille pelaajillemme.

Viime kauden loukkaantumisten jälkeen kovaan kuntoon päässyt Suonio odottaa alkavaa kautta luottavaisena.

– Potentiaalia meillä on todella paljon. Nyt tärkeintä on saada nuorten kaverien fokus toissijaisista asioista oikeisiin asioihin.

 
24.1.2020 13:20 Suomen Cup

Ennakko: Kaksi parasta taistelee mestaruudesta, Vilpas lähtee kiusaamaan Seagullsia cup-finaaliin

Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Korisliigan kaksi parasta joukkuetta, kun sarjakärki Helsinki Seagulls isännöi viime vuoden cup-mestari Vilpas Vikingsiä.

22.1.2020 21:21 Korisliiga

Pyrintö murskasi Lahden lähes 40 pisteen erolla – Vilpas vahvisti kakkossijaansa sarjassa

Illan murskavoittaja oli Tampereen Pyrintö, joka kaatoi Lahti Basketballin 101–65. Salon Vilpas puolestaan vahvisti kakkossijaansa voittamalla niskaan hengittävän Kauhajoen. Illan muita voittajia olivat BC Nokia, Ura Basket eGame Stars ja sarjakärki Helsinki Seagulls.

21.1.2020 09:17 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #2: heittäjän häiritsemistä huutamalla ja vääriä päätöksiä sattuu tuomareillekin

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

Näytä lisää vastaavia