Koripalloliiton syysliittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta

21.10.2023 14:05 Koripalloliiton tilikausi kääntyi niukasti tappiolliseksi. Kokouksen avauspuheenvuorossaan puheenjohtaja Timo Elo jakoi kiitosta rohkeille seuroille.

Koripalloliiton syysliittokokous järjestettiin lauantaina Tampereella Scandic Stationissa. Paikalla oli edustettuna 13 seuraa. Kokouksen puheenjohtaja toimi Tampereen Pyrinnön hallituksen puheenjohtaja, pitkäaikainen nuorten sarjavastaava Saila Asumaniemi.

Kokouksen avauspuheenvuorossa Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo otti kiinni menneeseen tilikauteen, mutta käänsi katseensa jo kohti tulevaa.

- Alkuun pitää kiittää teitä kaikkia seuroja, jotka ovat saapuneet paikalle – mutta samalla olla myös huolissaan, että mukaan päättämään yhteisistä asioista mahtuisi lisääkin seuroja. Koripallolla menee todella hyvin, mutta on asioita, joissa meidän pitää jatkaa kehittymistä. Koko 2000-luku suomalaista koripalloa on kehitetty strategian mukaisesti entistä määrätietoisemmin ja sitä jatketaan, Timo Elo aloitti.

- Olosuhteisiin panostamalla seurat voivat paremmin ja sitä kautta saamme lisää uusia harrastajia mukaan suomalaiseen koripalloon. On ollut kerrassaan upea nähdä, että olemme saaneet viime vuosina uusia areenoita, jotka varmasti tuovat lisää harrastajia lajiimme.

- Urheilun julkinen tuki ei välttämättä tule kasvamaan tulevina vuosina, ja me joudumme niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti entistä kovemmin etsimään uutta tulovirtaa muualta. Yhdessä varmasti selviämme tästäkin, kuten koronastakin. Olimme silloin tilannetta askeleita edellä ja niin meidän pitää olla jatkossakin, että koripallon äänet kuuluvat saleissa läpi Suomen, Elo kommentoi.

Kokouksessa käytiin läpi toimitusjohtaja Kati Packalénin johdolla toimintasuunnitelman perusteet, jossa pääpainona ovat koripalloperheen harrastajamäärän kasvattaminen, tyttö- ja naiskoripallostrategian mukaiset toimet, vastuullisuuden ja yhdenvertaisuuden varmistaminen kaikessa toiminnassa sekä aktiivinen ja nykyaikainen viestintä lajin kasvun tueksi.

Lisäksi digitaalisten työkalujen jatkuva kehitys ja prosessien automatisoinnin lisääminen, seuratoiminnan tukitoimet sekä uuden strategiakauden suunnittelu ja käynnistys ovat keskeisessä roolissa tulevaisuudessa.

Ari Tammivaara esitteli syysliittokokoukselle tulevien kotikisojen tilannekatsausta.
Ari Tammivaara esitteli syysliittokokoukselle tulevien kotikisojen tilannekatsausta.

EM-kisojen pääsihteeri Ari Tammivaaran esitteli kokouksessa tilannekatsaukset Tampereella 2024 järjestettävistä 18-vuotiaiden miesten EM-kisoista sekä vuotta myöhemmin niin ikään Tampereella pelattavista Susijengin kotikisoista. Lisäksi kilpailupäällikkö Ulla Karlsson piti tietoiskun, jossa käsiteltiin muun muassa kilpailumanipulointia ja muistutettiin Reilusti paras -verkkokoulutuksesta.

Koripalloliiton niukasti tulos alijäämäinen

Koripalloliiton tilikauden tulos oli poistojen jälkeen 17.000 euroa alijäämäinen. Edelliseen tilikauteen verrattuna eniten tulosta kuritti mm. muuttuneesta maailmantilanteesta johtuneet ja äkillisesti nousseet maajoukkuetoimintojen matkakustannukset. Koripalloliiton liikevaihto päättyneellä tilikaudella oli 11 miljoonaa euroa.

Liittokokous hyväksyi tilinpäätöksen ja myönsi Koripalloliiton hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille vastuuvapauden. 

 
19.3.2024 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Suomen koripallojoukkue matkaa innolla down-urheilijoiden MM-kisoihin Turkkiin

Trisome Games 2024 järjestetään Turkin Antalyassa 19.–26. maaliskuuta. Suomen down-koripallojoukkue osallistuu MM-kisoihin nyt toista kertaa.

13.10.2023 12:00 Koripalloliitto tiedottaa

Heini Santos on Koripalloliiton uusi viestintä- ja markkinointipäällikkö

Suomen Koripalloliiton uudeksi viestintä- ja markkinointipäälliköksi on nimitetty Heini Santos (os. Suokari). Santos aloittaa uudessa tehtävässään 16.10.2023.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

4.8.2023 09:00 Yhteistyökumppanit

Craft Sportswear on Suomen koripallomaajoukkueiden uusi varustekumppani

Tunnettu urheiluvaatemerkki Craft vaatettaa kaikki Suomen koripallomaajoukkueet monivuotisella yhteistyösopimuksella. 

21.6.2023 09:42 Koripalloliitto tiedottaa

Heikki Tuomala -palkinto Paavo Pitkäselle

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historian 34. Heikki Tuomala -palkinnon Paavo Pitkäselle, joka on toiminut laaja-alaisesti urheilujärjestötoiminnan eri osa-alueilla.

23.5.2023 13:00 MU18

Tampere isännöi myös 18-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisoja 2024

18-vuotiaiden EM-kisat kokoavat 16 maanosan parasta maata Tampereelle heinä-elokuun taitteessa 2024. Suomen Koripalloliitto ja Tampereen kaupunki ovat tehneet sopimuksen kisojen järjestämisestä.

22.4.2023 12:53 Koripalloliitto tiedottaa

Airamaa, Forsström ja Sten jatkavat liittohallituksessa

Koripalloliiton kevätliittokokous järjestettiin 22.4. lähikokouksena Scandic Espoossa. Liittohallituksen kolme erovuoroista jäsentä hyväksyttiin ehdollepanotoimikunnan esityksen mukaisesti seuraavalle kolmivuotiskaudelle, kun Marko Airamaa, Kaisa Forsström ja Tiina Sten jatkavat liittohallituksessa.

19.4.2023 10:30 Susiladies

Ilkka Palviainen naisten maajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen naisten koripallomaajoukkueen päävalmentajana aloittaa Ilkka Palviainen, 43. Palviainen on toiminut toistakymmentä vuotta Suomen eri tyttömaajoukkueiden valmentajana. Tulevana kesänä naisten maajoukkueen tärkein yksittäinen kilpailutapahtuma on Kiinassa pelattavat Universiadit, johon joukkue lähtee uuden päävalmentajan johdolla.

21.3.2023 12:00 Sudenpennut

Suomelle myönnettiin 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailut kesälle 2024

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 18-vuotiaiden poikien EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan heinä-elokuun taitteessa 2024.

21.3.2023 09:19 Koripalloliitto tiedottaa

Liikettä Suomeen – liikuntaväen yhteinen viesti eduskuntavaalien alla

Suomi tarvitsee lisää liikettä. Tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen laadittavassa hallitusohjelmassa linjataan liikunnasta ja urheilusta seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Liikunta- ja urheiluyhteisön yhteisenä tavoitteena on, että liikkeen, liikunnan ja urheilun lisääminen nousevat hallitusohjelman yhdeksi avaintavoitteeksi.

Näytä lisää vastaavia