Koripalloliitto yhteistyöhön Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa

19.9.2011 Suomalaisen pyörätuolikoripallon sekä kehitysvammaisten Unified-koripallon kehittämistyö ja -toiminta siirtyvät vastaisuudessa Koripalloliiton alaisuuteen. Koripalloliitto hakee myös Suomen Paralympiakomitean jäsenyyttä ensimmäisenä maailmanlaajuisen joukkuepalloilulajin lajiliittona Suomessa.

Suomen Koripalloliitto ottaa aiempaa suuremman roolin suomalaisen pyörätuolikoripallon ja kehityvammaisten Unified-koripallon kehittämistyössä ja toiminnassa. Koripalloliitto hakee myös Paralympiakomitean jäsenyyttä. Kuva: Getty Images.

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt 8. syyskuuta pitämässään kokouksessa tiivistää yhteistyötään Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n kanssa. Yhteistyön lähtökohta on, että pyörätuolikoripallo ja kehitysvammaisten Unified-koripallo siirtyvät Koripalloliiton alaisuuteen siten, että VAU ry toimii Koripalloliiton kumppanina kehittämisyhteistyössä.

– Olemme Koripalloliitossa halunneet jo pitkään kantaa suurempaa vastuuta suomalaisen vammaisurheilun kehittämisessä omalla tontillamme. Yhteistyö VAU ry:n kanssa mahdollistaa sen, että pyörätuoli- ja Unified-koripalloilijat tulevat entistä tiiviimmäksi osaksi suurta koripalloperhettämme, hymyilee Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Curt Lindbom.

 

– VAU:n näkökulmasta Koripalloliitto tekee hienoa työtä halutessaan kehittää koripalloa kaikkien pelinä. Onnistumiset, kuten menestyskin, ovat kiinni arvoista ja asenteista, tiivistää VAU:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Hätinen.

 

Koripalloliitto on myös päättänyt hakea Suomen Paralympiakomitean jäsenyyttä. Paralympiakomitea tukee ja kehittää vammaishuippu-urheilun edellytyksiä yhteistyössä lajiliittojen, VAU:n, Olympiakomitean, SLU:n, opetusministeriön, valmennuskeskusten, KIHUn ja muiden suomalaisten huippu-urheilutahojen kanssa.

 

– Paralympiakomitean jäsenyyden hakeminen on seuraava looginen kehitysaskeleemme VAU ry:n kanssa solmittujen yhteistyökuvioiden jälkeen. Haemme ilolla paikkaa komiteasta Suomen ensimmäisenä maailmanlaajuisen joukkuepalloilulajin edustajana, Lindbom lausuu.

 

Pyörätuolikoripallo on eräs maailman harrastetuimmista liikuntavammaisten urheilulajeista, jota on pelattu paralympialaisissa ensimmäisistä Rooman kisoista 1960 lähtien. Suomen miesten joukkue on saavuttanut EM-pronssia vuonna 1997. Tällä hetkellä Suomessa pelataan SM- ja divaritasolla.

 

Special Olympics Unified -koripallo on laji, jossa kehitysvammaiset urheilijat ja heidän vammattomat partnerinsa pelaavat sekajoukkueissa. Koripallon Youth Unified -hanke käynnistyi Suomessa kaudella 2010/11. 

 

 

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

3.2.2011 21:34 Pohjoinen alue

Basket.fi-otsikot upotettavissa widgetillä, seurattavissa RSS-syötteillä

Suomen Koripalloliitto on julkaissut nettipalvelussaan uutiswidgetin, jonka avulla Basket.fi-otsikot voi upottaa helposti omille nettisivuille. Otsikoiden seuraamista helpottamaan Basket.fi on avannut myös RSS-syötteiden tilaussivun, jolta voi tilata uutisia aihealueittain.

10.1.2011 Pohjoinen alue

Koripalloliiton toimisto on muuttanut

Suomen Koripalloliiton Helsingin toimisto on muuttanut uusiin toimitiloihin. Liiton uusi toimisto sijaitsee Käpylässä, Amer Sportsin talossa, osoitteessa Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki. Koripalloliitto on samalla avannut uuden asiakaspalvelun puhelinnumeron.

18.11.2010 08:22 Pohjoinen alue

Koripalloliiton koulutuskalenteri keväälle 2011 julkaistu

Suomen Koripalloliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kalenteri kevään 2011 osalta on julkaistu. Liiton koulutuksessa sisällöt pysyvät entisellään ja tasojen suorittamismahdollisuuksia näyttökokeiden kautta jatketaan. Koripalloliitto haluaa tarjota valmentajille ja ohjaajille selkeän koulutuksenpolun.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

Näytä lisää vastaavia