Koripalloseura Tapiolan Hongan hiilijalanjälki arvioituna

11.3.2021 12:55 Honka nyt ensimmäinen suomalainen jäsen YK:n Sports for Climate -verkostossa

Tapiolan Hongassa toimii ”Hiilineutraali Honka” -hankeryhmä, joka on reilun vuoden aikana saanut aikaiseksi erinomaisia asioita seuran CO2-päästöjen vähentämiseksi.

Vuoden 2020 aikana kerättiin tietoa seuran toiminnasta vuodesta 2019 (normaali vuosi ennen koronaa) ja sen perusteella luotiin kokonaiskuva seuran CO2-päästöistä. Hankeryhmän jäsen Juha Meronen toteutti joukkueiden liikkumiskyselyn seuran jäsenille joukkueenjohtajien kautta. Joukkuekohtaisten tietojen perusteella mallinnettiin kuinka paljon honkalaiset kulkevat treeneihin, peleihin, turnauksiin ja leireille autolla, pyörällä, laivalla ja muilla liikkumismuodoilla. Varsinainen CO2-laskenta tehtiin tämän mallinnuksen perusteella Sitran rahoittamalla, Helsingin yliopiston ”Hiilifiksu järjestö -laskurilla” sekä muita päästökertoimia apuna käyttäen.

Hiilidioksidipäästöjen laskennassa on joukkueiden liikkumisen lisäksi mukana myös Honkahallin toiminta ja energiankulutus erilaisine tapahtumineen. Yksinkertaisuuden vuoksi koulujen ja muiden urheiluhallien energiankulutus on jätetty pois ja vastaavasti Honkahallin CO2-päästöt on laskettu mukaan täysimääräisesti, vaikka hallillamme on myös muita käyttäjiä.

Yhteenvetona todetaan, että Tapiolan Hongan CO2-päästöt keskittyvät voimakkaasti liikkumiseen sekä Honkahalliin. Kokonaispäästömäärä on noin 650 000 kg CO2-ekvivalenttia.

Honkalaisten pelaajien autokilometrit harjoituksiin ja pelimatkoihin ovat noin 1,4 miljoonaa ajokilometriä vuodessa. Säästöpotentiaalia siis löytyy huomattavasti ja tämän johtopäätöksen myötä seurassa tullaan vuoden 2021 aikana panostamaan erityisesti pyöräilyn edistämiseen. Pandemian hellittäessä panostetaan harjoituksien ja pelien kimppakyyteihin sekä muun kestävän liikenteen suosimiseen.

Honkahalli siirtyi Ilmatar Oy:n tuulisähköön elokuussa 2020

Honkahallin energiapäästöjen vähentäminen on myös tärkeä osa matkalla hiilineutraaliuteen. Tähän asiaan tehtiin jo viime syksynä merkittävä muutos Honkahallin siirryttyä tuulisähköön Ilmatar Oy:n kanssa tehdyn yhteistyösopimuksen myötä. Ilmatar haluaa myös omalta osaltaan kannustaa Hongan junioreita positiiviseen ja kestävään elämäntapaan ja palkitsee viikoittain Hongan ”Hyvän tuulen pelaajan”. Ilmatar tarjoaa kaikille honkalaisille mahdollisuuden vaikuttaa omaan CO2-päästömäärään valitsemalla tuulisähkön myös kotiin ja samalla valinnalla tukea tulee myös Hongan arvokkaalle junioritoiminnalle. https://ilmatar.fi/honka/

Honkahallin energiapäästöihin on myös jatkossa tulossa vähennystä, sillä Fortumin kaukolämpö on uuden Espoon laitoksen myötä muuttumassa hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Honkahallin energiapäästöjen vähentämiseksi on myös tutkittu maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Honkahallille on suunnitteilla lisää runkolukittavia pyörätelineitä sekä harkinnassa on myös sähköautojen latauspisteitä. Näiden toimintojen osalta etsimme kiivaasti yhteistyökumppaneita, jotta hankinnat olisi mahdollista toteuttaa.

Nopeimpina toimenpiteinä Honkahallin osalta on panostettu entisestään kierrätykseen ja jätteiden lajitteluun. Lisäksi Honkahallin kahvilan ilmettä ja tuotevalikoimaan tullaan suuntaamaan entistä enemmän hiilineutraaliutta edistäväksi. Toimistotarvikkeiden, varusteiden ja muiden hankintojen osalta panostetaan myös ekologisuuteen. Keväällä 2020 käynnistettiin Facebookissa seuran jäsenille suunnattu Honkakirppis koristarvikkeiden ostoon ja myyntiin.

Honka ensimmäisenä suomalaisena toimijana YK:n Sports for Climate -verkostoon

Hiilineutraali Honka on yksi seuran kauden 2020-21 toimintasuunnitelman osa-alue ja siihen liittyen Tapiolan Hongan hallitus päätti tammikuussa, että seura Olympiakomitean ehdotuksesta, liittyy ensimmäisenä suomalaisena toimijana mukaan YK:n ”Sports for Climate” -verkostoon. Tapiolan Honka on siis ensimmäinen suomalainen jäsen tässä kansainvälisessä urheilun ilmastojärjestössä, jota YK koordinoi, mukana ovat mm. FIBA ja NBA.

Tapiolan Honka haluaa urheiluseurana olla esimerkki siitä, miten hiilineutraaliuteen voidaan vaikuttaa pienilläkin asioilla, yhdessä tekemällä ne muuttuvat suuremmiksi ja niiden merkitys kasvaa. Hiilineutraali Honka -hankeryhmä koostuu seuran junioripelaajien aktiivisista vanhemmista, puheenjohtajana toimii Meri Löyttyniemi. Ryhmän toimintaan osallistuu säännöllisesti myös Espoon kaupungin edustajia ja yhteistyötä kaupungin kanssa hiilineutraaliuden osalta tehdään jatkuvasti. Toiminnassa on huomioitu myös koko Tapiolan Urheilupuiston tulevaisuus hiilineutraalina urheilupuistona, minkä toteuttamiseen Tapiolan Honka on vahvasti sitoutunut.

Hiilineutraali Honka -hankeryhmän jäsenet ovat seuran toiminnassa mukana olevia vanhempia, joilla on myös työn puolesta vahva asiantuntemus hankkeen edistämiseen:
- Meri Löyttyniemi (pj)
- Kristiina Kankaansyrjä (varapj)
- Juha Meronen
- Milla Suviranta
- Paula Schönach
- Päivi Koivisto
- Sari Laine
- Susanna Horn

Lisäksi toiminnassa mukana:
- Mika Numminen (Koy Honkahallin edustaja)
- Sampo Sikiö (Espoon kaupungin arkkitehti, Honkajuniorin isä)
- Sanna Rönkkönen (Espoon kaupungin edustaja)
- Terhi Pilvi (Tapiolan Hongan toimistopäällikkö / Koy Honkahalli edustaja)
- Anne Eklund (Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja / Koy Honkahalli edustaja)

http://www.tapiolanhonka.fi/hiilineutraali-honka
https://unfccc.int/climate-action/sectoral-engagement/sports-for-climate-action

 
1.7.2021 07:29 Seura tiedottaa

Tapiolan Hongalta uusia panostuksia vanhimpien junioreiden kehityspolkuun

Tapiolan Hongassa on mahdollisuus harrastaa koripalloa monella eri tasolla ja monia eri polkuja pitkin. Jokaiselle löytyy omaa motivaatiota ja taitoa vastaava polku kuljettavaksi. Viimeisimpänä kehityskohteena on ollut kaikkein korkeimmalle huipulle tähtäävien pelaajien polku ja sitä varten seuran hallitus teki helmikuussa päätöksen lisätä panostusta yli 16-vuotiaiden junioreiden toimintaan. Panostuksen lähtökohtana on uusi kehitysohjelma, joka antaa seuran kasvateille mahdollisuuden edetä korisurallaan haluamaansa tavoitetta kohti.

29.6.2021 09:25 Seura tiedottaa

Kaukasten Voiman järjestämä Jokelan katukoris 7.8.2021

Perinteinen Jokelan katukoris pelataan 23:n kerran la 7.8.2021.

23.6.2021 17:53 Seura tiedottaa

Porvoon Tarmo hakee valmentajaa!

Porvoon Tarmo etsii nuorten valmennuksesta innostunutta valmentajaa päävalmentajaksi/apuvalmentajaksi 2010-2014 syntyneiden joukkueisiin.

21.6.2021 13:48 Seura tiedottaa

Pakilan Visan 2008-2011 syntyneiden poikien harjoitusryhmä etsii uusia pelaajia!

Lasten ja nuorten harrastukset ovat käynnistyneet. Nyt on hyvä aika löytää lapselle uusi harrastus. Erityisesti vuosina 2008-2011 syntyneiden poikien harjoitusryhmään mahtuu uusia pelaajia. Mikäli ryhmän koko kasvaa liian suureksi, pyritään muodostamaan ikäluokkiin lisää joukkueita.

18.6.2021 09:06 Seura tiedottaa

Pakilan Visa: 2nd Chance 2004-06 -syntyneille tytöille Helsingissä

Oletko lopettanut korisharrastuksesi tai miettinyt sen lopettamista koronakeskeytysten, opiskelukiireiden tai muiden harrastusten vuoksi? Älä luovuta, vaan "Take a 2nd Chance"!

9.6.2021 16:53 Seura tiedottaa

Tule tuomariksi Tallink-turnaukseen 27.-29.8.2021

Tallink Tournament kerää jälleen koripallojuniorit Espooseen elokuun lopussa. Turnaus starttaa perinteisesti uuden kauden ja tällä kertaa mukaan on ilmoittautunut ennätysmäärä joukkueita. Mukaan tarvitaan paljon erotuomareita, jotta saadaan toteutettua huippuviikonloppu junioreille.

4.6.2021 11:34 Seura tiedottaa

Rekolan Urheilijat hakee valmentajaa kaudelle 2021-2022

Rekolan Urheilijat on perinteikäs vantaalainen seura, joka tarjoaa harrastustoimintaa Itä- ja Pohjois-Vantaalla.

3.6.2021 15:26 Seura tiedottaa

Keravan Kori-80 hakee valmentajia

Keravan Kori-80 on Keski-Uusimaalainen koripalloseura, joka haluaa kasvattajaseurana tarjota kilpaurheiluun motivoituneille junioreille laadukasta valmennusta ja hyvät puitteet valmennukselle.

24.5.2021 09:10 Seura tiedottaa

PuHu Junioreiden valmentajakoulutusten sarja saavutti huippusuosion

Yhteenvetoa PuHu Junioreden kevään valmentajakoulutuksista. Ylpeänä seura kertoo, että viisiosainen koulutusten sarja keräsi valtavan määrän valmentajia yhteen eri puolilta Suomea.

20.5.2021 15:39 Seura tiedottaa

Janne Stude PuHu Juniorit ry:n toiminnanjohtajaksi

PuHu Juniorit ry:n hallitus on nimittänyt Janne Studen seuran uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.6.2021 alkaen.

18.5.2021 16:14 Seura tiedottaa

EBT vanhemmat juniorit ja miehet valmiina kauteen 2021-2022

EBT on valmiina viemään poikapuoltaan eteenpäin hankalien koronakausien jälkeen. Aika on ollut kaikille haastava, joten on syytä palauttaa mieleen, mikä tekee koripallosta parhaan harrastuksen - tiiviissä yhteisessä joukkueessa toimiminen, pelaaminen, haasteiden kohtaaminen ja onnistuminen yhdessä, sekä henkilökohtainen kehittyminen taito- ja fysiikkapuolella.

11.5.2021 10:40 Seura tiedottaa

WB-Pantterit hakee naisten 1- ja miesten 1B-divisiooniin villikorttipaikkaa

Itäisessä Helsingissä on tehty pitkäjänteistä juniorityötä tuottaen aikuispelaajia liigaan, maajoukkueisiin sekä kansainvälisille kentille tasaisella tahdilla ja laadulla. WB-Panttereissa yhdistyy se mikä Itä-Helsingissä on parasta: kaksi perinteikästä seuraa Pantterit ja Wartti Basket yhdessä sekä monikulttuurisuus. Kahden emoseuran yhdistymisen ansiosta vuodesta 2017 alkaen seura on voinut entisestään tehostaa koripallon kehittämistä alueella. Tästä on seurannut menestystä kaikissa ikäluokissa, tytöissä ja pojissa. Seuran junioritoiminnan kasvu ja koripallon kehittäminen vaatii nyt seuraavan askeleen: tavoitteellisille junioreilleen polun tavoitteelliseen aikuisjoukkueeseen. On aika Naisten 1- ja Miesten 1B-divisioonajoukkueille.

10.5.2021 15:07 Seura tiedottaa

Kasvava ToPoLa-perhe etsii joukkoonsa uusia vastuuvalmentajia, valmentajia sekä kerho-ohjaajia

Koripalloliiton uusien tilastojen mukaan Touhun Pojat Lauttasaari (ToPoLa) kasvatti kuluneella kaudella 2020-2021 lisenssimääriään eniten, 90 uudella lisenssillä. Prosentteina tämä kasvu on 30%, ja kasvun myötä ToPoLa on tällä hetkellä Suomen kymmenenneksi suurin koripalloseura. Helsingin lapsivaltaisimmista alueista koripallolla on erittäin vahva asema vain Lauttasaaressa. Lauttasaarelaisista 7-12 -vuotiaista lapsista 10,2% on mukana koripallotoiminnassa.

7.5.2021 14:40 Seura tiedottaa

Helsingin NMKY:n ikäluokkajoukkueiden päävalmentajat kaudella 2021-2022

Helsingin NMKY on kiinnittänyt tulevan kauden 2021–2022 ikäluokkajoukkueiden päävalmentajat. Alle on listattu Namikan U13-U19 sekä aikuisjoukkueiden päävalmentajat.

28.4.2021 10:25 Seura tiedottaa

LoU Basket kasvatti harrastajamääriään toiseksi eniten Suomessa

Perinteikäs lohjalainen koripalloseura LoU Basket vaikuttaa selvinneen koronasta kuivin jaloin. Seura kasvatti lisenssimääriään kaudella 2020–2021 toiseksi eniten koko Suomessa. Myös näkymät alkavaan kauteen ovat positiiviset.

26.4.2021 12:12 Seura tiedottaa

LePy hakee miesten 1B-divisioonapaikkaa villikortilla

LePyssä tehty pitkäjänteinen juniorityö tuottaa tulosta. Juniorimäärä on jatkanut tasaista kasvua vuosi toisensa jälkeen ja tavoitteellisesti harjoittelevien pelaajien määrä on kasvanut. LePyn isot ikäluokat lähestyvät junioriputkensa loppua.

23.4.2021 17:27 Seura tiedottaa

Jari Kolehmainen täydentämään LePyn valmennustiimiä

Jari Kolehmainen ja LePy ovat sopineet kolmivuotisen valmentajasopimuksen lasten ja nuorten valmentamisesta LePyssä. Kolehmainen aloittaa LePyssä 1.8.2021.

22.4.2021 09:25 Seura tiedottaa

Westside-seurayhteistyö tuotti tulosta - EBT ja LePy omilla joukkueilla syksyn sarjoihin

EBT:n ja LePyn kolme menestyksekästä pelikautta kestänyt määräaikainen Westside-yhteistyö päättyy. Seurayhteistyön keskiössä ovat olleet vanhemmat junioripelaajat, joille on onnistuttu tarjoamaan tavoitteelliseen kilpakoripalloon toimintaympäristö. Westside-toiminnassa on ollut mukana yli 60 junioria. Jatkossa molemmat seurat järjestävät vastaavaa toimintaa junioreille omissa seuroissaan.

13.4.2021 14:07 Seura tiedottaa

Tallink-turnauksen ilmoittautuminen käynnistyy 11.5.

Suomen suurin juniorikoripalloturnaus, Tallink-turnaus, pelataan Espoossa 27.-29.8.2021. Ilmoittautuminen turnaukseen alkaa tiistaina 11.5. klo 9:00 osoitteessa https://tallinktournament.fi/.

9.4.2021 19:40 Seura tiedottaa

Tomi Kaminen LePyn valmennuksen kehittäjäksi

Leppävaaran Pyrintö eli LePy ja Tomi Kaminen (51 v) ovat tehneet kolmivuotisen sopimuksen LePyn valmennuksen nostamisesta uudelle tasolle. Tomi Kaminen aloittaa päätoimisena LePyn valmennuksen kehittäjänä 1.8.2021. Kamisen työnkuvaan kuuluu seuran valmennuksen kehittäminen seuran strategian mukaisesti. Hänen tehtävänsä on tukea seuran valmentajien toimintaa käymällä heidän kanssaan keskusteluja, osallistua joukkueiden harjoitusten suunnitteluun ja toteutukseen sekä järjestää seuran sisäistä koulutusta. Lisäksi työ sisältää erikseen sovittavien seuran joukkueiden valmentamisen.

Näytä lisää vastaavia