Koriskasvot kuntavaaleissa

26.5.2021 15:25 Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut ja jatkuu 8.6. saakka. Vaalipäivä on 13.6. Basket.fi kokosi liikunta- ja urheiluperheen viestit ehdokkaille ja äänestäjille sekä listasi nimet, jotka ovat erityisen tuttuja korispiireissä.

Ehdokkaille ja äänestäjille 

Suomalaisen liikunta- ja urheiluperheen hyvinvoivan ja menestyvän kunnan teemoina ovat liikunta hyvinvointityön painopisteenä, elinvoimaiset seurat sekä menestyvä urheilu. Lisätietoa teemoista löytyy Olympiakomitean sivuilta.  

Miksi liikunta ja urheiluperhe on niin kiinnostunut kuntavaaleista? Syyt ovat yksinkertaisia; liikkumattomuus aiheuttaa vuosittain varovaisenkin arvion mukaan yli 3 miljardin euron kustannukset, jotka kohdistuvat pitkälti kuntatalouteen. Samanaikaisesti liikuntaan ja urheiluun käytetään kunnissa lähes 800 miljoonaa euroa vuosittain ja kunnissa tehdään myös päätökset mm. liikuntapaikkarakentamisesta, liikuntavuoroista ja niiden maksuista, seuratuesta. On tärkeää, että liikunnalla on puolestapuhujansa kunnanvaltuustoissa. Ehdokkaille suunnatun tietopaketin voi ladata tästä.  

Liikuntayhteisön materiaaleja on koottu kattavasti Olympiakomitean kuntavaali-sivuille. Joukossa on mm. liikkumattomuuden kuntakohtaisten kustannusten laskuri.  

Korispiireistä tutut nimet kuntavaaleissa 

Kunta 

Nro 

Nimi, puolue  

Espoo 

165 

Meri Löyttyniemi, Vihr. 

Forssa 16 Jari Marjamäki, SDP

Forssa 

64 

Tapio Nieminen, Kok. 

Forssa 125 Suvi Aaltonen, Vas.
Heinola 139 Jouni Ainali, PaHe (sit.)

Helsinki 

259 

Veli-Pekka Dufva, Kok. 

Helsinki 606 Santtu Salmela, Vas.

Helsinki 

790 

Shawn Huff, Vihr. 

Hollola 

102 

Teemu Laine, Vihr. 

Hämeenlinna 

335 

Aapo Reima, Vas. 

Karkkila 83 Arttu Jarila, Kark. sit.
Karkkila 86 Anssi Liesmala, Kark. sit.
Karkkila 90 Mark Nordberg, Kark. sit.

Joensuu 

356 

Timo Elo, Kok. 

Joensuu 

370 

Markku Karppinen, Kok. 

Joensuu 

383 

Johannes Lasaroff, Kok. 

Jyväskylä 71 Riku Parkatti, Virh.
Jyväskylä 111 Henry Boyd, SDP

Jyväskylä 

554 

Paavo Pitkänen, Kok. 

Jämsä 

2  

Kimmo Jakobsson, Liik. 

Kaarina 

39 

Raimo Erkkilä, Kesk. 

Kauhajoki 

110 

Petteri Opas, PS (sit.) 

Kotka 

Mika Arola, Kok. 

Kotka 

20 

Noora Järvikangas, Kok. 

Kotka 

233 

Michael Pounds, Vihr. 

Kotka 311 Hannu Heikkilä, Kesk.
Kouvola 34 Mikko Ahvenainen, Kok.

Kouvola 

53 

Ville Kaunisto, Kok. 

Lahti 

144 

Marko Lindqvist, Kok. (sit.) 

Loimaa 118 Aapo Savo, Kesk.

Naantali 

183 

Arto Sinkkonen, Kok. 

Naantali 

190 

Jussi Tähti, Kok. 

Orimattila 

58 

Vesa Mäkäläinen, Kok. 

Rovaniemi 

46 

Evilla Lumme, Kok. 

Salo 47 Timo Tammi, SPD
Salo 115 Ari Mäenpää, Liik.
Somero 90 Jutta Varjus, Kok.

Tampere 

324 

Juha-Pekka Orava, Kok. 

Tampere 

330 

Ilpo Rantanen, Kok. 

Uusikaupunki 2 Martti Luotola, Kesk.

Uusikaupunki 

57 

Seppo Nikula, Kok. 

Uusikaupunki 120 Paavo Koskivaara, Pro UKI
Uusikaupunki 127 Heikki Wala, Pro UKI

Vantaa 

13 

Jaakko Laakso, Liik. 

Vantaa 

185 

Karri Louevuo, Kok. 

Vihti 35 Ville Saukkola, Kok.
Äänekoski 43 Mari Paananen, SPD

Äänekoski 

120 

Tero Rantaniva, PS 

Kuntavaaleissa on kaikkiaan kymmeniätuhansia ehdokkaita, josta johtuen koriskasvojen listauksessa voi olla puutteita. Listausta päivitetään tarpeen mukaan. Mikäli tiedossasi on listalle sopiva henkilö, lähetä sähköpostia osoitteeseen tiedotus (at) basket.fi, kerro ehdokkaan kunta, nimi, äänestysnumero ja suhde koripalloon lyhyesti.  

Lisätiedot: Vaalit.fi 

 
14.12.2021 09:48 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliitto on julkaissut oman ympäristösuunnitelmansa

Suomen Koripalloliitto sitoutuu kantamaan vastuunsa ja tekemään osuutensa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Vastuullisuus on yksi Koripalloliiton keskeisistä arvoista ja osa liiton strategiaa.

29.11.2021 13:59 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosäätiö palkitsi Pentti Salmen koripallokulttuurin edistämisestä, uusi palkinto nimettiin Salmen mukaan

Palkinto myönnettiin suomalaisen koripallokulttuurin levittämisen eteen tehdystä, poikkeuksellisen merkittävästä ja uraauurtavasta työstä, joka on lisännyt lajin julkisuutta ja julkisuuskuvan rakentamista. Jatkossa palkinto tunnetaan Pentti Salmi -palkintona.

29.11.2021 12:43 Seurat

Eero Nevalle Alfred Kordelinin säätiön palkinto

Tapiolan Hongan koripallovalmentaja Eero Neva vastaanotti lauantaina 27.11.2021 Alfred Kordelinin säätiön lasten ja nuorten valmentajapalkinnon. Palkinto myönnettiin hänelle säätiön Urheilun Tuki -rahastosta ja se on suuruudeltaan 2 000 euroa. Tunnustuspalkinto julkaistiin ja stipendi ojennettiin Espoon Tapiolassa Naisten Korisliigan Tapiolan Honka - EBT -ottelussa.

26.11.2021 12:22 Susijengi

Susijengin Kroatia-ottelusta koronapassillinen tapahtuma

Koronapassi vaaditaan kaikilta ottelutapahtumaan saapuvilta katsojilta. Taustalla on Valtioneuvoston äskettäinen päätös liittyen uusiin ravintolarajoituksiin. Koronapassin myötä Espoo Metro Areenan ravintolat pysyvät auki tapahtuman ajan ja kaikille osallistujille pystytään tarjoamaan entistäkin terveysturvallisempi tapahtuma.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

10.11.2021 10:00 Korisliiga

Korisliiga etsii urheilumyynnin ammattilaista

Suomen Koripalloliitto Ry:n omistama markkinointiyhtiö ProBasket Oy hakee työsuhteeseen myyntipäällikköä, joka vastaa miesten Korisliigan myynnistä yhdessä Korisliiga seurojen kanssa.

30.10.2021 12:15 Koripalloliitto tiedottaa

Puheenjohtaja Timo Elo kiitti seuroja onnistuneesta paluusta arkeen

Koripalloliiton liittokokous käsitteli lauantaina liiton edellistä tilikautta. Koripalloliitto sai historiansa 13. kunniajäsenen, kun Pentti Hilke valittiin kunniajäseneksi mittavasta ja monimuotoisesta päivätyöstään koripallon parissa.

28.10.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO on vallannut korissarjat

Digitaalinen ottelupöytäkirja eSCO tuli täksi kaudeksi korvaamaan paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa. Huolimatta täysin vapaaehtoisesta käytöstä siirtymävaiheen aikana, peräti 97 prosentissa kauden otteluista on ollut jo käytössä uusi ottelupöytäkirja.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

8.10.2021 12:08 Koripalloliitto tiedottaa

Huff, Kotti ja Tuukkanen valmistuivat FIBA:n Time Out -koulutusohjelmasta

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

20.9.2021 18:35 Susijengi

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2025

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2025 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Helsingissä järjestetyt vuoden 2017 EM-kisat olivat kaikilla mittareilla jättimenestys ja ikimuistoinen kokemus.

9.9.2021 08:32 Koripalloliitto tiedottaa

Suomelle lisää FIBA-toimitsijoita - näin laaja kirjo osaamista löytyy toimitsijatehtävissä

Koripallo-ottelun läpivieminen onnistuneesti vaatii saumatonta yhteistyötä erotuomareiden ja toimitsijoiden kesken. Toimitsijoina toimivat pöytäkirjanpitäjä, ajanottaja, hyökkäysajanpitäjä, sekä kaksi tilastoijaa. Myös kuuluttaja on osa toimitsijatiimiä. Toimiva toimitsijapöytä takaa jouhevan ottelun niin erotuomareiden kuin katsojienkin silmissä.

6.9.2021 11:48 Koripalloliitto tiedottaa

Ensimmäinen eSCO-koulutus keräsi yli 200 osallistujaa - helppokäyttöisyys sai suitsutusta käyttäjiltä

Koripalloliiton toteuttama digitaalinen pöytäkirja, eSCO, korvaa tulevalla kaudella paperiset ottelupöytäkirjat. Helppokäyttöinen eSCO sai innostuneen vastaanoton ensimmäisessä koulutuksessa. Koulutukset jatkuvat tämän viikon torstaina 9.9.

1.6.2021 14:00 Koronavirus

OKM:n tukea haettavissa liikunta- ja urheiluseuroille koronapandemian haittojen lieventämiseksi

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana.

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

27.4.2021 08:00 Koripalloliitto tiedottaa

Digitaalinen pöytäkirja eSCO korvaa paperiset pöytäkirjat kaikissa korissarjoissa

Koripalloliitto on toteuttanut oman digitaalisen ottelupöytäkirjan, joka korvaa jatkossa paperiset pöytäkirjat. Nettiselaimessa toimiva eSCO on kaikkien Koripalloliiton jäsenseurojen käytössä veloituksetta. Kaikki sarjat siirtyvät digitaaliseen pöytäkirjaan ensi kauden aikana.

24.4.2021 13:25 Koripalloliitto tiedottaa

Meri Löyttyniemi ja Siiri Sarias uusina Koripalloliiton hallitukseen – Petri Peltoniemi jatkokaudelle

Koripalloliiton liittohallitus sai kaksi uutta jäsentä, kun seurojen kevätliittokokous valitsi Meri Löyttyniemen ja Siiri Sariaksen hallituksen uusiksi jäseniksi. Petri Peltoniemi valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle.

16.4.2021 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloseuroille hyvitystä ensi kauden sarjamaksuista

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt sarjamaksujen hyvittämisestä jäsenseuroilleen. Pelikauden 2021–22 maksuihin kohdistettavien hyvitysten suuruus on 161 000 euroa.

9.4.2021 15:01 Koripalloliitto tiedottaa

Avoin kutsu jäsenseuroille Koripalloliiton liittokokoukseen 24.4.

Koronatilanteen vuoksi Suomen Koripalloliiton kevätliittokokous järjestetään etäkokouksena Koripalloliiton toimistolla lauantaina 24.4. klo 10. Kokouskutsut seuroille on lähetetty 9.4.

Näytä lisää vastaavia