Korisliiga-ennakko: BC Nokia hakee uutta nousukautta mestarivalmentaja Gibsonin johdolla

24.9.2019 15:09 Viime Korisliiga-kausi oli BC Nokialle hyvin ailahteleva ja ajoittain sekavakin. BC Nokia kuitenkin pääsi kuin pääsikin pudotuspeleihin, mutta puolivälierissä tie tyssäsi heti kolmessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan. Nyt joukkue hakee uutta nousua uudistuneella joukkueella.

Greg Gibson on valmentanut Nilan Bisonsin kahdesti ja Kataja Basketin kerran Suomen mestariksi. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Alkavaan Korisliiga-sesonkiin nokialaisjoukkue lähtee kolmesti Suomen mestaruuden valmentajana saavuttaneen Greg Gibsonin johdolla. Gibson palasi Suomeen hyvin nopeasti, sillä yhdysvaltalaisvalmentaja ehti viettää Belgian pääsarjassa Limburg Unitedissa vain yhden kauden. Ennen Belgian-visiittiään Gibson pelasi ja valmensi Suomessa peräti 19 vuoden ajan Kauhajoella, Loimaalla ja Joensuussa.

– Tuntuu mahtavalta olla takaisin Suomessa ja Korisliigassa. On todella etuoikeutettu olo, sillä ensimmäistä kertaa valmennusurani aikana saan tehdä töitä ja asua kotona. Asumme perheen kanssa noin kymmenen minuutin ajon päässä hallilta, joten tämä tuntuu erinomaisen hyvältä, Gibson hymyilee.

Nokialaisjoukkueen kokoonpanossa on muutoinkin mielenkiintoisia paluumuuttajia, kun yliopistoparketeilta Korisliigaan siirtyneet Lassi Nikkarinen ja Shawn Hopkins saapuivat Nokialle. Viime kaudella jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Daniel Dolenc on myös lähes kuin uusi pelaaja BC Nokian paidassa.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue kasassa. Olen aistinut, että BC Nokia on seura, joka on nousussa. On hienoa olla osa seuraa, jolla tavoitteet ovat korkealla, Gibson toteaa.

Gibson tuntee suomalaisen koripallon kuin omat taskunsa. Hän on nähnyt Korisliigan edistysaskeleet varsin läheltä.

– Olen sanonut tätä samaa jo usean vuoden ajan. Korisliiga on kehittynyt valtavasti, sarja on täynnä kilpailukykyisiä joukkueita ja kunnianhimoisia pelaajia. Tänäkin vuonna Korisliiga on hieno sekoitus kotimaisia pelaajia ja kenties uralleen nostetta hakevia ulkomaalaispelaajia.

– Joukkueista nostan ensimmäisenä Kauhajoen, vanhan tuttuni. Karhu Basket on ilmeinen mestarisuosikki jälleen, ovathan he kaksinkertainen hallitseva mestari. Lisäksi nostan ennakkosuosikeiksi Vilppaan, Seagullsin ja myös Katajan. Toivon tietenkin, että pystymme haastamaan näitä joukkueita kauden aikana.

BC Nokian viime kautta häiritsivät pahasti loukkaantumiset. Gibson asettaakin ykköstavoitteekseen pitää pelaajistonsa terveenä.

– Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty. Terveenä pysyminen on kuitenkin tärkein asia, jotta pelaamisemme kehittyy läpi kauden. Ne asiat kulkevat aina käsi kädessä: terveys ja kehitys. Haluan, että pelaamme parasta peliämme keväällä. Se vaati sen, että avainpelaajat saavat yhteisiä kokemuksia.

Gibson myöntää, ettei valmistautumiskausi ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Kaikki joukkueet tässä vaiheessa varmasti haaveilevat voitoista ja menestyksestä. Rehellisesti sanottuna voin todeta, että emme ole vielä kovinkaan hyvä joukkue. Valmistautumisjaksomme on ollut kaukana ideaalista. On ollut loukkaantumisia, jotka ovat pakottaneet ottamaan taka-askelia.

– Mutta sellaista se on. Opin kauan aikaa sitten, ettei asioita, joihin ei voi vaikuttaa, kannata jäädä murehtimaan. Meillä on nuori joukkue, joten toivon, että saamme nuoria kehitettyä jatkuvasti. Kunhan pysymme terveinä, uskon, että meillä on mahdollisuuksia myös menestyä.

 

BC Nokia 19-20 pähkinänkuoressa

 
12.10.2019 20:36 Korisliiga

Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

11.10.2019 10:10 Korisliiga

Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

9.10.2019 21:17 Korisliiga

Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

7.10.2019 20:42 Korisliiga

Ura jätti Korihait yksin ilman voittoja sarjataulukon hännille

Ura Basket eGameStars tulitti Uudessakaupungissa peräti 108 pistettä. Tyrell Bellot-Green upotti 30 pistettä ja kahdeksan kolmosta.

7.10.2019 09:33 Korisliiga

Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

6.10.2019 19:47 Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

5.10.2019 19:56 Korisliiga

Kouvot jatkoi vakuuttavaa viikkoaan Pyynikillä

Energinen ja urheilullinen Derrick Barden johdatti Kouvot komeaan vierasvoittoon.

4.10.2019 21:02 Korisliiga

Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

2.10.2019 21:42 Korisliiga

Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

30.9.2019 21:12 Korisliiga

Korismaanantai tarjosi jättiyllätyksen, Kouvot peittosi Helsinki Seagullsin

Kouvot otti tasapainoisella esityksellä kauden avausvoiton, kun se kaatoi mestarisuosikkina pidetyn Seagullsin kotikentällään 81-71 (40-38).

30.9.2019 08:45 Korisliiga

Korismaanantai: Susijengi-kapteeni, Seagullsin Shawn Huff toivoo olevansa merkitty mies Korisliigassa

Historian ensimmäinen Korismaanantai-lähetys nähdään maanantaina Elisa Viihteellä, kun viime kauden hopeamitalisti Kouvot isännöi Susijengi-tähtiä vilisevän Helsinki Seagullsin. Lähetys käynnistyy kello 18.00.

28.9.2019 20:43 Korisliiga

Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

27.9.2019 20:49 Korisliiga

Helsinki Seagulls esitteli monipuolisuuttaan Shawn Huffin johdolla, Kobrat kukisti KTP:n

Korisliiga-kausi 2019-20 käynnistyi tänään kahdella otteliulla, kun parketeilla pelattiin Helsingissä ja Lapualla. Seagulls kaatoi Ura Basket eGameStarsin, Kobrat puolestaan aloitti kautensa makealla voitolla KTP-Basketista.

26.9.2019 13:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Ei kahta ilman kolmatta? Hallitseva mestari Karhu Basket on muuttunut hallitusti

Kauhajoella kevät on kahtena viime kautena tarkoittanut kultajuhlia. Kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari lähtee nyt Korisliiga-kauteen hieman muuttuneena. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mestaruus olisi edelleen joukkueen tavoitteena.

26.9.2019 11:45 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

26.9.2019 09:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

25.9.2019 19:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Pelillisesti uudistunut Vilpas janoaa seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Salon Vilppaan kotimainen runko pysyi käytännössä samana viime kaudesta. Seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta metsästävän salolaisjoukkueen takakentällä peliä pyörittää seitsemännen kautensa Euroopasta paluun jälkeen aloittava Teemu Rannikko.

25.9.2019 15:01 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

25.9.2019 09:45 Pääjuttu

Korisliiga-ennakko: Kataja Basket lähtee mitalijahtiin uudistuneella ryhmällä

Päävalmentaja Juha Sten aloittaa toisen päävalmentajakautensa Katajassa. Joukkue haali siirtomarkkinoilta Susijengissä esiintyneet Aapeli Alasen sekä Fiifi Aidoon.

Näytä lisää vastaavia