Korisliiga-ennakko: BC Nokia hakee uutta nousukautta mestarivalmentaja Gibsonin johdolla

24.9.2019 15:09 Viime Korisliiga-kausi oli BC Nokialle hyvin ailahteleva ja ajoittain sekavakin. BC Nokia kuitenkin pääsi kuin pääsikin pudotuspeleihin, mutta puolivälierissä tie tyssäsi heti kolmessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan. Nyt joukkue hakee uutta nousua uudistuneella joukkueella.

Greg Gibson on valmentanut Nilan Bisonsin kahdesti ja Kataja Basketin kerran Suomen mestariksi. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Alkavaan Korisliiga-sesonkiin nokialaisjoukkue lähtee kolmesti Suomen mestaruuden valmentajana saavuttaneen Greg Gibsonin johdolla. Gibson palasi Suomeen hyvin nopeasti, sillä yhdysvaltalaisvalmentaja ehti viettää Belgian pääsarjassa Limburg Unitedissa vain yhden kauden. Ennen Belgian-visiittiään Gibson pelasi ja valmensi Suomessa peräti 19 vuoden ajan Kauhajoella, Loimaalla ja Joensuussa.

– Tuntuu mahtavalta olla takaisin Suomessa ja Korisliigassa. On todella etuoikeutettu olo, sillä ensimmäistä kertaa valmennusurani aikana saan tehdä töitä ja asua kotona. Asumme perheen kanssa noin kymmenen minuutin ajon päässä hallilta, joten tämä tuntuu erinomaisen hyvältä, Gibson hymyilee.

Nokialaisjoukkueen kokoonpanossa on muutoinkin mielenkiintoisia paluumuuttajia, kun yliopistoparketeilta Korisliigaan siirtyneet Lassi Nikkarinen ja Shawn Hopkins saapuivat Nokialle. Viime kaudella jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Daniel Dolenc on myös lähes kuin uusi pelaaja BC Nokian paidassa.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue kasassa. Olen aistinut, että BC Nokia on seura, joka on nousussa. On hienoa olla osa seuraa, jolla tavoitteet ovat korkealla, Gibson toteaa.

Gibson tuntee suomalaisen koripallon kuin omat taskunsa. Hän on nähnyt Korisliigan edistysaskeleet varsin läheltä.

– Olen sanonut tätä samaa jo usean vuoden ajan. Korisliiga on kehittynyt valtavasti, sarja on täynnä kilpailukykyisiä joukkueita ja kunnianhimoisia pelaajia. Tänäkin vuonna Korisliiga on hieno sekoitus kotimaisia pelaajia ja kenties uralleen nostetta hakevia ulkomaalaispelaajia.

– Joukkueista nostan ensimmäisenä Kauhajoen, vanhan tuttuni. Karhu Basket on ilmeinen mestarisuosikki jälleen, ovathan he kaksinkertainen hallitseva mestari. Lisäksi nostan ennakkosuosikeiksi Vilppaan, Seagullsin ja myös Katajan. Toivon tietenkin, että pystymme haastamaan näitä joukkueita kauden aikana.

BC Nokian viime kautta häiritsivät pahasti loukkaantumiset. Gibson asettaakin ykköstavoitteekseen pitää pelaajistonsa terveenä.

– Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty. Terveenä pysyminen on kuitenkin tärkein asia, jotta pelaamisemme kehittyy läpi kauden. Ne asiat kulkevat aina käsi kädessä: terveys ja kehitys. Haluan, että pelaamme parasta peliämme keväällä. Se vaati sen, että avainpelaajat saavat yhteisiä kokemuksia.

Gibson myöntää, ettei valmistautumiskausi ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Kaikki joukkueet tässä vaiheessa varmasti haaveilevat voitoista ja menestyksestä. Rehellisesti sanottuna voin todeta, että emme ole vielä kovinkaan hyvä joukkue. Valmistautumisjaksomme on ollut kaukana ideaalista. On ollut loukkaantumisia, jotka ovat pakottaneet ottamaan taka-askelia.

– Mutta sellaista se on. Opin kauan aikaa sitten, ettei asioita, joihin ei voi vaikuttaa, kannata jäädä murehtimaan. Meillä on nuori joukkue, joten toivon, että saamme nuoria kehitettyä jatkuvasti. Kunhan pysymme terveinä, uskon, että meillä on mahdollisuuksia myös menestyä.

 

BC Nokia 19-20 pähkinänkuoressa

 
11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

5.8.2020 15:22 Korisliiga

Tuomas Hirvonen palaa kotiin, solmi vuoden mittaisen sopimuksen Kouvojen kanssa

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. 24-vuotias takamies on palaa Kouvolaan yhden Lahdessa vietetyn kauden jälkeen.

4.8.2020 14:30 Korisliiga

Teemu Rannikko jatkaa vielä yhden kauden, solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa

Suomalaisen koripalloilun yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Teemu Rannikko, solmi salolaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi jää pelaajana Rannikon uran viimeiseksi.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

24.7.2020 10:03 Korisliiga

Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

16.7.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2020-21 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Suomen mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021. Runkosarjan keskelle mielenkiintoa tuo uusi formaatti, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2020 21:13 Korisliiga

Kouvot kaappasi toissa kaudella Korisliigassa ihastuttaneen Antonio Ballardin riveihinsä

Kouvolan Kouvot on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen laiturin tontilla viihtyvän Antonio Ballardin, 32, kanssa. Toissa kaudella Ballard pelasi Korisliigaa Salon Vilppaan paidassa.

29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

Näytä lisää vastaavia