Korisliiga-ennakko: BC Nokia hakee uutta nousukautta mestarivalmentaja Gibsonin johdolla

24.9.2019 15:09 Viime Korisliiga-kausi oli BC Nokialle hyvin ailahteleva ja ajoittain sekavakin. BC Nokia kuitenkin pääsi kuin pääsikin pudotuspeleihin, mutta puolivälierissä tie tyssäsi heti kolmessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan. Nyt joukkue hakee uutta nousua uudistuneella joukkueella.

Greg Gibson on valmentanut Nilan Bisonsin kahdesti ja Kataja Basketin kerran Suomen mestariksi. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Alkavaan Korisliiga-sesonkiin nokialaisjoukkue lähtee kolmesti Suomen mestaruuden valmentajana saavuttaneen Greg Gibsonin johdolla. Gibson palasi Suomeen hyvin nopeasti, sillä yhdysvaltalaisvalmentaja ehti viettää Belgian pääsarjassa Limburg Unitedissa vain yhden kauden. Ennen Belgian-visiittiään Gibson pelasi ja valmensi Suomessa peräti 19 vuoden ajan Kauhajoella, Loimaalla ja Joensuussa.

– Tuntuu mahtavalta olla takaisin Suomessa ja Korisliigassa. On todella etuoikeutettu olo, sillä ensimmäistä kertaa valmennusurani aikana saan tehdä töitä ja asua kotona. Asumme perheen kanssa noin kymmenen minuutin ajon päässä hallilta, joten tämä tuntuu erinomaisen hyvältä, Gibson hymyilee.

Nokialaisjoukkueen kokoonpanossa on muutoinkin mielenkiintoisia paluumuuttajia, kun yliopistoparketeilta Korisliigaan siirtyneet Lassi Nikkarinen ja Shawn Hopkins saapuivat Nokialle. Viime kaudella jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Daniel Dolenc on myös lähes kuin uusi pelaaja BC Nokian paidassa.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue kasassa. Olen aistinut, että BC Nokia on seura, joka on nousussa. On hienoa olla osa seuraa, jolla tavoitteet ovat korkealla, Gibson toteaa.

Gibson tuntee suomalaisen koripallon kuin omat taskunsa. Hän on nähnyt Korisliigan edistysaskeleet varsin läheltä.

– Olen sanonut tätä samaa jo usean vuoden ajan. Korisliiga on kehittynyt valtavasti, sarja on täynnä kilpailukykyisiä joukkueita ja kunnianhimoisia pelaajia. Tänäkin vuonna Korisliiga on hieno sekoitus kotimaisia pelaajia ja kenties uralleen nostetta hakevia ulkomaalaispelaajia.

– Joukkueista nostan ensimmäisenä Kauhajoen, vanhan tuttuni. Karhu Basket on ilmeinen mestarisuosikki jälleen, ovathan he kaksinkertainen hallitseva mestari. Lisäksi nostan ennakkosuosikeiksi Vilppaan, Seagullsin ja myös Katajan. Toivon tietenkin, että pystymme haastamaan näitä joukkueita kauden aikana.

BC Nokian viime kautta häiritsivät pahasti loukkaantumiset. Gibson asettaakin ykköstavoitteekseen pitää pelaajistonsa terveenä.

– Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty. Terveenä pysyminen on kuitenkin tärkein asia, jotta pelaamisemme kehittyy läpi kauden. Ne asiat kulkevat aina käsi kädessä: terveys ja kehitys. Haluan, että pelaamme parasta peliämme keväällä. Se vaati sen, että avainpelaajat saavat yhteisiä kokemuksia.

Gibson myöntää, ettei valmistautumiskausi ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Kaikki joukkueet tässä vaiheessa varmasti haaveilevat voitoista ja menestyksestä. Rehellisesti sanottuna voin todeta, että emme ole vielä kovinkaan hyvä joukkue. Valmistautumisjaksomme on ollut kaukana ideaalista. On ollut loukkaantumisia, jotka ovat pakottaneet ottamaan taka-askelia.

– Mutta sellaista se on. Opin kauan aikaa sitten, ettei asioita, joihin ei voi vaikuttaa, kannata jäädä murehtimaan. Meillä on nuori joukkue, joten toivon, että saamme nuoria kehitettyä jatkuvasti. Kunhan pysymme terveinä, uskon, että meillä on mahdollisuuksia myös menestyä.

 

BC Nokia 19-20 pähkinänkuoressa

 
20.1.2020 13:46 Korisliiga

Kevin Johnson Jr. Kouvojen korin alle

Viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Kevin Johnson Jr. tekee paluun Korisliigaan liittymällä Kouvojen vahvuuteen.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

Näytä lisää vastaavia