Korisliiga-ennakko: Häntäpäästä ponnistava Korihait hakee uutta energiaa

6.10.2020 14:00 Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula oli viime kaudella kehnoista lopputuloksista huolimatta tyytyväinen pelaajiensa joukkuehenkeen. Joukkue lähtee uuteen Korisliiga-kauteen uudella energialla ja puhtaalta pöydältä.

Ernest ”Trey” Zeigler III:n jatkosopimus oli merkittävä Korihaille. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula toteaa viime kauden lopputuloksista hyvin ytimekkäästi:

– Eihän sen huonommin enää voi mennä.

Uudenkaupungin perinteikäs seura jäi kauden keskeytyessä koko Korisliigan viimeiselle sijalle, ja 37 ottelussa voittoja kertyi ainoastaan seitsemän. Tilanne oli kaikin puolin sekava, mutta sekavaan tilanteeseen löytyi myös selkeitä konkreettisia syitä.

– Oli valmentajanvaihdos kesken kaiken, ja amerikkalaisvahvistuksia tuli ja meni jatkuvalla syötöllä, Nikula mainitsee.

 

 

Nyt Korihait lähtee uuteen Korisliiga-kauteen uudella energialla ja puhtaalta pöydältä. Jos joukkue haluaa säilyttää paikkansa korkeimmalla sarjatasolla vielä ensi vuonnakin, voittoja on alettava tulla. Nikulan visio on, että joitakin perusajatuksia pelikirjasta säilytetään, mutta aika paljon myös puretaan täysin.

– Muiden muassa Trey Zeigler, joka on pelikirjassamme erittäin iso pala, jatkaa yhä kokoonpanossa, joten ei ihan kaikkea kannata tyhjentää.

Yhdysvaltalainen Ernest ”Trey” Zeigler III pelasi viime kauden Uudessakaupungissa vakuuttavasti. 29 ottelun aikana takamies–laituri tilastoi keskiarvoikseen 18 pistettä, 7,8 levypalloa ja kolme koriin johtavaa syöttöä, joten uusittu pelaajasopimus on joukkueelle merkittävä tekijä.

– Mutta joukkueessa on myös nuoria uusia kavereita, ja itseäni kiehtoo se, että jos heistä saa koulittua vahvoja pelaajia. Se olisi todella hyvä asia.

Nikula ei mielellään erottele nuorisotasolta ketään nimillä. Hän kuitenkin mainitsee jo hieman pidemmälle ehtineistä pelaajista esimerkkinä Samuli Ojan, joka on jo 27 vuoden kypsässä peli-iässä mutta Korihaiden rivissä uusi tuttavuus.

– Hän ei ole mikään juniori, mutta Oja on sellainen kaveri, joka on ehdottomasti liigakelpoinen pelaaja. Jos ei nyt ihan heti mikään tähti, niin kyllä tämän kauden aikana varmasti jotakin häneltä nähdään.

Kokoonpanoon kaivattaisiin toki isomman profiilin pelaajia enemmänkin, mutta taloudellisten realiteettien kanssa on turha taistella. Nikula on tyytyväinen, että sillä rahalla, mitä käytettävissä on ollut, on pystytty kasaamaan joukkue, jossa ainakin teorian tasolla pelipaikkojen ja roolien välinen tasapaino tuntuu olevan kunnossa. Lopullinen totuus toki valkenee vasta, kun aletaan pelata.

Uutta energiaa uudella kokoonpanolla hakiessa on kaikesta huolimatta hyvä muistaa yksi tärkeä asia. Pelkkää synkkyyttä ei viime kausikaan Korihaille ollut. Nikula pystyy mainitsemaan yhden tärkeän asian, jonka hän haluaa ehdottomasti tuoda uudelle kaudelle mukaan:

– Häviäminen on kovaa leikkiä, mutta poikien asenne tekemiseen oli todella ihailtava. Kukaan ei lähtenyt syyttelemään toisiaan, vaan kaikki etsivät parannettavaa peiliin katsomalla. Samanlaista yritteliäisyyttä ja taisteluilmettä vaadin jatkossakin.

 

Korihait 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
21.10.2020 20:11 Korisliiga

Kobrat yllätysvoittoon hallitsevasta mestarista – illan kierroksella viisi kotivoittoa, joista neljä reippaalla piste-erolla

Illan viiden ottelun Korisliiga-kierroksella voittajiksi selvisivät Kobrat, Seagulls, Pyrintö, Lahti ja Kataja.

20.10.2020 20:49 Korisliiga

KTP:n Greg Mangano hurjasteli Vilppaan kumoon

KTP-Basket vei kotikentällään Salon Vilppaasta voiton. Gregory Mangano upotti 32 pistettä.

20.10.2020 14:29 Korisliiga

Jordan Semple Katajan etukentälle – kokenut laituri voittanut Euroopassa levypallokuninkuuksia

Uusi ulkomaalaisvahvistus Jordan Semple saapuu piakkoin Kataja Basketin riveihin. Nelospaikalla viihtyvä pelaaja kirjautti viime kaudella vakuuttavat tilastot Ruotsin liigassa.

18.10.2020 20:27 Korisliiga

Lahti aloitti vahvasti, mutta Karhu kiri ja ohitti – Okko Järvellä tehokas ilta

Karhu Basket otti voiton ensimmäisestä kotiottelustaan. Lahti Basketball avasi hyvin mutta taipui toisella puoliajalla.

17.10.2020 21:21 Korisliiga

Vilpas avausvoittoon viime sekunneilla – KTP, Pyrintö ja Seagulls voittoputkessa

Vilpas kaatoi Kobrat tiukan trillerin pääteeksi 95-94. Illan muissa otteluissa Tampereen Pyrintö, Seagulls ja KTP-Basket ottivat jo kauden toiset voittonsa.

16.10.2020 20:48 Korisliiga

Tuomas Hirvosen pelisilmä tarkkana – Kouvot kunnioitti Ville Kaunistoa sekä paitaseremonialla että kotivoitolla

Ville Kauniston pelipaita nousi tänään ”Manskarin” kattoon. Seremonian perään pelatussa Korisliigan runkosarjaottelussa Kouvot kukisti vieraana käyneen Uran.

14.10.2020 21:26 Korisliiga

Nokian Lehto veti Uran Nuutista pidemmän korren – Korisliigassa nyt ensimmäinen kierros pelattu

Miesten Korisliigassa kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet oman avausottelunsa. Tänään voittajiksi selvisivät BC Nokia, Lahti Basketball, KTP-Basket, Kobrat ja Tampereen Pyrintö.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 20:56 Korisliiga

Korisliiga-avaus äityi jännitysnäytelmäksi – Helsinki Seagullsille täpärä voitto

Helsinki Seagulls taivutti kotonaan Kauhajoen Karhu Basketin luvuin 84–82. Ottelun yllättäjä oli ensimmäistä Korisliiga-otteluaan pelannut Max Besselink.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

13.10.2020 08:17 Korisliiga

Osku Heinonen on Tampereen Pyrinnön uusi keulakuva

Kun Petri Heinonen lopetti mittavan koripallouransa ja Antero Lehto siirtyi BC Nokiaan, Tampereen Pyrinnön kokenein paljasjalkainen pyrintöläinen on Osku Heinonen, 28. Nyt tarkkakätinen Heinonen on se, joka edustaa pyrintöläisyyttä sekä parketilla että parketin ulkopuolella.

12.10.2020 19:00 Korisliiga

Miesten Korisliigan infopaketti 2020-21

Miesten Korisliiga-kausi käynnistyy tiistaina 13.10., kun Helsinki Seagulls isännöi kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanutta Kauhajokea. Keskiviikkona ohjelmassa on viisi ottelua.

12.10.2020 13:15 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Antti Kanervo luottaa Helsinki Seagullsiin siinä missä viime kaudellakin – huolet ovat nyt muualla

Helsinki Seagulls jäi viime kauden keskeytyessä tasapisteisiin Korisliigan ykkössijan kanssa. Antti Kanervo pitää joukkueensa voiton mahdollisuuksia varmempina kuin tulevan kauden mutkatonta onnistumista.

12.10.2020 08:14 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen tietää, että ainoa järkevä tavoite on mestaruus

Vilpas vaihtoi valmentajaa ja menetti Henri Kantosen kauas etelään, mutta kortit eivät pakasta lopu. Sami Toiviaisella on käytössään laaja ja tasapainoinen kokoonpano.

11.10.2020 10:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

10.10.2020 15:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP:n Joonas Lehtoranta sanoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla

KTP-Basket jäi katkenneella kaudella Korisliigan neljännelle sijalle, ja Joonas Lehtorannan mukaan nyt tavoitellaan tasaisempaa onnistumista.

10.10.2020 08:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Shawn Hopkins saa Pyrinnössä entistä suuremman roolin ja näkee joukkueessa toimivaa kemiaa

Länsinaapuri Nokialta Tampereelle siirtynyt takamies Shawn Hopkins kertoo, että Pyrinnölle on tehnyt hyvää päästä harjoittelemaan hyvissä ajoin.

9.10.2020 14:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Nokia lähtee pantterijahtiin itänaapurista loikanneen komentajan johdolla

BC Nokia sai kokemusta takakentälleen, kun Tampereen paikallisikoni Antero Lehto vaihtoi seuraa. Nyt Nokialla on tasapainoinen kokoonpano, joka vastaa vastustajan kokoon nopeudellaan.

8.10.2020 20:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Jamar Wilsonin tärkein tehtävä on johtaa Katajan nuoret entistä parempiin peliesityksiin

Jamar Wilson on kokenut konkari poikkeuksellisen nuoressa Kataja Basketin joukkueessa, ja tämä nimenomainen rooli on hänelle uusi koetinkivi.

Näytä lisää vastaavia