Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

25.9.2019 15:01 Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

Lehto on pelannut 650 Korisliigan runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 7077 pistettä. Runkosarjan kaikkien aikojen pistetilastossa hän on 17. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime Korisliiga-kausi päättyi Tampereen Pyrinnön osalta pettymykseen, kun Kouvolan Kouvot marssi puolivälieristä jatkoon suoraan kolmessa ottelussa. Myös kahtena edeltävänä kautena Pyrinnöllä on ollut samainen kohtalo: puolivälierissä ei voiton voittoa.

Yhdeksän peräkkäistä tappiota pudotuspeleissä sai Pyynikin väen mietteliääksi. Kenties juuri tästä syystä Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö on tällä kaudella luottanut pelaajistossaan kokemukseen. Järkälemäinen ja 32-vuotias BJ Raymond saapui takaisin Tampereelle viiden vuoden tauon jälkeen. 198-senttinen Raymond pelasi Pyrinnössä edellisen kerran mestaruuskaudella 2013–14.

– BJ on rautainen ammattilainen. Viimeksi kun samassa joukkueessa pelasimme, niin hyvinhän se sujui. Hienoja muistoja on jäänyt siltä kaudelta, runkosarjan voitto ja tietenkin Suomen mestaruus, kapteeni Antero Lehto hymyilee. 

– BJ on äärimmäisen kova peluri ja lisäksi erittäin mukava kaveri kentän ulkopuolella. Myös Ray Nixon (pelasi Namika Lahdessa 2008–10) on vahvistuksistamme kokeneempaa kaartia ja on jo näyttänyt, että kovalta ammattilaiselta tehoja vielä löytyy. Nixon taitaa olla ihan minun ikäluokkaani, Lehto tietää.

35-vuotias Lehto on itse aloittamassa jo 20. kauttaan Korisliigassa.

– Niin se vaan uusi kausi kummasti jälleen tulee eteen. Taas on mielenkiintoinen tilanne, kun en ole hirveästi muiden pelaamista vielä nähnyt. Meillä on pakka pysynyt kotimaisella osastolla suht hyvin kasassa, se aina helpottaa.

Lehto lataa suurimmat menestyspaineet Salon ja Helsingin suuntaan.

– Jos tässä suosikkeja laitetaan riviin, niin onhan Vilpas tänäkin vuonna paperilla järisyttävän vahva. Myös Seagulls on kasannut kovannäköistä nippua. Näiden kahden jälkeen on sitten liuta muita joukkueita, jotka taistelevat kärkisijoista. Näkisin, että me ollaan yksi niistä.

– Lapua on vahvistunut (Antto) Nikkarisella, Kotka on myös varmasti hyvä. Nämä joukkueet nyt ainakin voisin nimetä ennen kauden alkua meidän lisäksi.

Kokenut takamies on nähnyt jo monen monta kautta ja niihin valmistautumista. Lehto tietää, että liikaa johtopäätöksiä ei voi tehdä ennen kuin tosipelit alkavat.

– Eipä meilläkään ole vielä ihan koko porukalla montaa harjoitusta ollut. Vaikea sanoa enempää meistä, muuta kuin että hyvältä tuntuu kaikkinensa, hyvällä innolla mennään. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, sen tässä on oppinut.

Pyrintö joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman kokenutta sentteriään, Petri Heinosta. Heinonen loukkaantui viime kaudella ja kuntoutuminen kestänee joulun tietämille.

– Onneksi muuten suomalaiset pysyivät hyvin kasassa, ja saimme Lapualta Panu Peltokankaan isoon päähän vahvistukseksi. Peten ollessa vielä sivussa Panu on erityisen tärkeä lisä. Ei noita isoja suomalaisia ole nimittäin liikaa tarjolla, Lehto muistuttaa.

 

Pyrintö 19-20 pähkinänkuoressa

 
20.1.2020 13:46 Korisliiga

Kevin Johnson Jr. Kouvojen korin alle

Viime kaudella Tampereen Pyrintöä edustanut Kevin Johnson Jr. tekee paluun Korisliigaan liittymällä Kouvojen vahvuuteen.

20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

Näytä lisää vastaavia