Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

25.9.2019 15:01 Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

Lehto on pelannut 650 Korisliigan runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 7077 pistettä. Runkosarjan kaikkien aikojen pistetilastossa hän on 17. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime Korisliiga-kausi päättyi Tampereen Pyrinnön osalta pettymykseen, kun Kouvolan Kouvot marssi puolivälieristä jatkoon suoraan kolmessa ottelussa. Myös kahtena edeltävänä kautena Pyrinnöllä on ollut samainen kohtalo: puolivälierissä ei voiton voittoa.

Yhdeksän peräkkäistä tappiota pudotuspeleissä sai Pyynikin väen mietteliääksi. Kenties juuri tästä syystä Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö on tällä kaudella luottanut pelaajistossaan kokemukseen. Järkälemäinen ja 32-vuotias BJ Raymond saapui takaisin Tampereelle viiden vuoden tauon jälkeen. 198-senttinen Raymond pelasi Pyrinnössä edellisen kerran mestaruuskaudella 2013–14.

– BJ on rautainen ammattilainen. Viimeksi kun samassa joukkueessa pelasimme, niin hyvinhän se sujui. Hienoja muistoja on jäänyt siltä kaudelta, runkosarjan voitto ja tietenkin Suomen mestaruus, kapteeni Antero Lehto hymyilee. 

– BJ on äärimmäisen kova peluri ja lisäksi erittäin mukava kaveri kentän ulkopuolella. Myös Ray Nixon (pelasi Namika Lahdessa 2008–10) on vahvistuksistamme kokeneempaa kaartia ja on jo näyttänyt, että kovalta ammattilaiselta tehoja vielä löytyy. Nixon taitaa olla ihan minun ikäluokkaani, Lehto tietää.

35-vuotias Lehto on itse aloittamassa jo 20. kauttaan Korisliigassa.

– Niin se vaan uusi kausi kummasti jälleen tulee eteen. Taas on mielenkiintoinen tilanne, kun en ole hirveästi muiden pelaamista vielä nähnyt. Meillä on pakka pysynyt kotimaisella osastolla suht hyvin kasassa, se aina helpottaa.

Lehto lataa suurimmat menestyspaineet Salon ja Helsingin suuntaan.

– Jos tässä suosikkeja laitetaan riviin, niin onhan Vilpas tänäkin vuonna paperilla järisyttävän vahva. Myös Seagulls on kasannut kovannäköistä nippua. Näiden kahden jälkeen on sitten liuta muita joukkueita, jotka taistelevat kärkisijoista. Näkisin, että me ollaan yksi niistä.

– Lapua on vahvistunut (Antto) Nikkarisella, Kotka on myös varmasti hyvä. Nämä joukkueet nyt ainakin voisin nimetä ennen kauden alkua meidän lisäksi.

Kokenut takamies on nähnyt jo monen monta kautta ja niihin valmistautumista. Lehto tietää, että liikaa johtopäätöksiä ei voi tehdä ennen kuin tosipelit alkavat.

– Eipä meilläkään ole vielä ihan koko porukalla montaa harjoitusta ollut. Vaikea sanoa enempää meistä, muuta kuin että hyvältä tuntuu kaikkinensa, hyvällä innolla mennään. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, sen tässä on oppinut.

Pyrintö joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman kokenutta sentteriään, Petri Heinosta. Heinonen loukkaantui viime kaudella ja kuntoutuminen kestänee joulun tietämille.

– Onneksi muuten suomalaiset pysyivät hyvin kasassa, ja saimme Lapualta Panu Peltokankaan isoon päähän vahvistukseksi. Peten ollessa vielä sivussa Panu on erityisen tärkeä lisä. Ei noita isoja suomalaisia ole nimittäin liikaa tarjolla, Lehto muistuttaa.

 

Pyrintö 19-20 pähkinänkuoressa

 
14.10.2019 09:05 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja isännöi ensimmäistä voittoaan saalistavaa Korihaita

Katajan päävalmentaja Juha Sten: "Yksi oleellinen asia lienee, miten saamme kerättyä energiat pelin alkuun."

12.10.2019 20:36 Korisliiga

Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

11.10.2019 10:10 Korisliiga

Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

9.10.2019 21:17 Korisliiga

Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

7.10.2019 20:42 Korisliiga

Ura jätti Korihait yksin ilman voittoja sarjataulukon hännille

Ura Basket eGameStars tulitti Uudessakaupungissa peräti 108 pistettä. Tyrell Bellot-Green upotti 30 pistettä ja kahdeksan kolmosta.

7.10.2019 09:33 Korisliiga

Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

6.10.2019 19:47 Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

5.10.2019 19:56 Korisliiga

Kouvot jatkoi vakuuttavaa viikkoaan Pyynikillä

Energinen ja urheilullinen Derrick Barden johdatti Kouvot komeaan vierasvoittoon.

4.10.2019 21:02 Korisliiga

Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

2.10.2019 21:42 Korisliiga

Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

30.9.2019 21:12 Korisliiga

Korismaanantai tarjosi jättiyllätyksen, Kouvot peittosi Helsinki Seagullsin

Kouvot otti tasapainoisella esityksellä kauden avausvoiton, kun se kaatoi mestarisuosikkina pidetyn Seagullsin kotikentällään 81-71 (40-38).

30.9.2019 08:45 Korisliiga

Korismaanantai: Susijengi-kapteeni, Seagullsin Shawn Huff toivoo olevansa merkitty mies Korisliigassa

Historian ensimmäinen Korismaanantai-lähetys nähdään maanantaina Elisa Viihteellä, kun viime kauden hopeamitalisti Kouvot isännöi Susijengi-tähtiä vilisevän Helsinki Seagullsin. Lähetys käynnistyy kello 18.00.

28.9.2019 20:43 Korisliiga

Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

27.9.2019 20:49 Korisliiga

Helsinki Seagulls esitteli monipuolisuuttaan Shawn Huffin johdolla, Kobrat kukisti KTP:n

Korisliiga-kausi 2019-20 käynnistyi tänään kahdella otteliulla, kun parketeilla pelattiin Helsingissä ja Lapualla. Seagulls kaatoi Ura Basket eGameStarsin, Kobrat puolestaan aloitti kautensa makealla voitolla KTP-Basketista.

26.9.2019 13:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Ei kahta ilman kolmatta? Hallitseva mestari Karhu Basket on muuttunut hallitusti

Kauhajoella kevät on kahtena viime kautena tarkoittanut kultajuhlia. Kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari lähtee nyt Korisliiga-kauteen hieman muuttuneena. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mestaruus olisi edelleen joukkueen tavoitteena.

26.9.2019 11:45 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

26.9.2019 09:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

25.9.2019 19:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Pelillisesti uudistunut Vilpas janoaa seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Salon Vilppaan kotimainen runko pysyi käytännössä samana viime kaudesta. Seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta metsästävän salolaisjoukkueen takakentällä peliä pyörittää seitsemännen kautensa Euroopasta paluun jälkeen aloittava Teemu Rannikko.

25.9.2019 09:45 Pääjuttu

Korisliiga-ennakko: Kataja Basket lähtee mitalijahtiin uudistuneella ryhmällä

Päävalmentaja Juha Sten aloittaa toisen päävalmentajakautensa Katajassa. Joukkue haali siirtomarkkinoilta Susijengissä esiintyneet Aapeli Alasen sekä Fiifi Aidoon.

Näytä lisää vastaavia