Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

25.9.2019 15:01 Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

Lehto on pelannut 650 Korisliigan runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 7077 pistettä. Runkosarjan kaikkien aikojen pistetilastossa hän on 17. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime Korisliiga-kausi päättyi Tampereen Pyrinnön osalta pettymykseen, kun Kouvolan Kouvot marssi puolivälieristä jatkoon suoraan kolmessa ottelussa. Myös kahtena edeltävänä kautena Pyrinnöllä on ollut samainen kohtalo: puolivälierissä ei voiton voittoa.

Yhdeksän peräkkäistä tappiota pudotuspeleissä sai Pyynikin väen mietteliääksi. Kenties juuri tästä syystä Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö on tällä kaudella luottanut pelaajistossaan kokemukseen. Järkälemäinen ja 32-vuotias BJ Raymond saapui takaisin Tampereelle viiden vuoden tauon jälkeen. 198-senttinen Raymond pelasi Pyrinnössä edellisen kerran mestaruuskaudella 2013–14.

– BJ on rautainen ammattilainen. Viimeksi kun samassa joukkueessa pelasimme, niin hyvinhän se sujui. Hienoja muistoja on jäänyt siltä kaudelta, runkosarjan voitto ja tietenkin Suomen mestaruus, kapteeni Antero Lehto hymyilee. 

– BJ on äärimmäisen kova peluri ja lisäksi erittäin mukava kaveri kentän ulkopuolella. Myös Ray Nixon (pelasi Namika Lahdessa 2008–10) on vahvistuksistamme kokeneempaa kaartia ja on jo näyttänyt, että kovalta ammattilaiselta tehoja vielä löytyy. Nixon taitaa olla ihan minun ikäluokkaani, Lehto tietää.

35-vuotias Lehto on itse aloittamassa jo 20. kauttaan Korisliigassa.

– Niin se vaan uusi kausi kummasti jälleen tulee eteen. Taas on mielenkiintoinen tilanne, kun en ole hirveästi muiden pelaamista vielä nähnyt. Meillä on pakka pysynyt kotimaisella osastolla suht hyvin kasassa, se aina helpottaa.

Lehto lataa suurimmat menestyspaineet Salon ja Helsingin suuntaan.

– Jos tässä suosikkeja laitetaan riviin, niin onhan Vilpas tänäkin vuonna paperilla järisyttävän vahva. Myös Seagulls on kasannut kovannäköistä nippua. Näiden kahden jälkeen on sitten liuta muita joukkueita, jotka taistelevat kärkisijoista. Näkisin, että me ollaan yksi niistä.

– Lapua on vahvistunut (Antto) Nikkarisella, Kotka on myös varmasti hyvä. Nämä joukkueet nyt ainakin voisin nimetä ennen kauden alkua meidän lisäksi.

Kokenut takamies on nähnyt jo monen monta kautta ja niihin valmistautumista. Lehto tietää, että liikaa johtopäätöksiä ei voi tehdä ennen kuin tosipelit alkavat.

– Eipä meilläkään ole vielä ihan koko porukalla montaa harjoitusta ollut. Vaikea sanoa enempää meistä, muuta kuin että hyvältä tuntuu kaikkinensa, hyvällä innolla mennään. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, sen tässä on oppinut.

Pyrintö joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman kokenutta sentteriään, Petri Heinosta. Heinonen loukkaantui viime kaudella ja kuntoutuminen kestänee joulun tietämille.

– Onneksi muuten suomalaiset pysyivät hyvin kasassa, ja saimme Lapualta Panu Peltokankaan isoon päähän vahvistukseksi. Peten ollessa vielä sivussa Panu on erityisen tärkeä lisä. Ei noita isoja suomalaisia ole nimittäin liikaa tarjolla, Lehto muistuttaa.

 

Pyrintö 19-20 pähkinänkuoressa

 
11.8.2020 08:21 Pääjuttu

Fiifi Aidoo suuntaa Espanjaan

Viime kaudella Kataja Basketia ja Lapuan Kobria Korisliigassa edustanut helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 24, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Platassa pelaavan CB Benicarlón kanssa.

5.8.2020 15:22 Korisliiga

Tuomas Hirvonen palaa kotiin, solmi vuoden mittaisen sopimuksen Kouvojen kanssa

Kouvot on solminut ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen 181-senttisen Tuomas Hirvosen kanssa. 24-vuotias takamies on palaa Kouvolaan yhden Lahdessa vietetyn kauden jälkeen.

4.8.2020 14:30 Korisliiga

Teemu Rannikko jatkaa vielä yhden kauden, solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa

Suomalaisen koripalloilun yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Teemu Rannikko, solmi salolaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi jää pelaajana Rannikon uran viimeiseksi.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

24.7.2020 10:03 Korisliiga

Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

16.7.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2020-21 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Suomen mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021. Runkosarjan keskelle mielenkiintoa tuo uusi formaatti, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2020 21:13 Korisliiga

Kouvot kaappasi toissa kaudella Korisliigassa ihastuttaneen Antonio Ballardin riveihinsä

Kouvolan Kouvot on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen laiturin tontilla viihtyvän Antonio Ballardin, 32, kanssa. Toissa kaudella Ballard pelasi Korisliigaa Salon Vilppaan paidassa.

29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

Näytä lisää vastaavia