Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

26.9.2019 09:33 Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

Michael Pounds näkee, että tuleva Korisliiga-kausi vaikuttaa ennakkoon todella tasaiselta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

KTP-Basketista onkin päävalmentaja Tomi Kamisen johdolla kerrottu, että täksi kaudeksi on panostettu erityisen paljon ulkomaalaisnelikkoon. Kapteeni ja KTP-kasvatti Michael Pounds on hyvin tyytyväinen kesällä tapahtuneisiin muutoksiin. 

– Tosi innolla odotellaan Kotkassa kautta. Nyt meillä on kliseisesti sanottuna mielenkiintoinen jengi. Meillä on nyt kaksi aika hyvää ison pään pelaajaa (Kevin Langford ja JayVoughn Pinkston), ja sitten yksi tosi liikkuva ja urheilullinen laituri (DeAndre Daniels) sekä yksi todella lahjakas hyökkäyspään pelaaja, Byron Wesley, Pounds kehuu. 

Amerikkalaisvahvistuksista Langford vakuutti KTP:n paidassa jo viime kaudella. Myös KTP:n kotimaisessa pelaajistossa on tapahtunut kausien välissä isohkoja muutoksia.

– Meillä on muutenkin taas vähän uusi joukkue, kun Antto (Nikkarinen) ja Juho (Lehtoranta) lähtivät Lapualle. Saimme heitä paikkaamaan Topias Kuukkasen ja Eldar Skamon. On aina mukava saada uutta verta joukkueeseen, se tuo aina oman mausteensa alkukauteen.

Pounds alleviivaa, että tällä kaudella KTP:n tavoitteena on juhlia Suomen mestaruutta.

– Tavoitteena on ehdottomasti voittaa koko touhu. Viime vuonna pääsimme välieriin, mutta siellä tuli aika nopea lähtö. Meidän on nyt tarkoitus parantaa. Uskon, että meillä on nyt materiaali siihen, että voidaan mennä loppuun asti.

KTP sai viimeisen pelaajansa mukaan harjoituksiin vasta viime viikolla. Kapteeni Pounds vaatiikin malttia kauden alkuun.

– Tosi myöhään saimme taas joukkueen kasaan. Daniels tuli tosiaan viime viikolla meidän kahteen viimeiseen harjoitusmatsiin.

– Nyt ollaan vasta saatu ensimmäinen treeniviikko, jolloin kaikki on ollut paikalla. Joten vähän saattaa olla vielä alkukaudella hakemista: opetellaan, miten toisten kanssa pystyy pelata ja mitä kukin tykkää tehdä. Se on toisaalta joka kaudella se hienouskin, että oppii uutta, oppii miten toiset pelaa, mihin ja mistä kulmasta kukin haluaa syötön. Se on tosi hauska palapeli laittaa kasaan.

Pounds haluaa, että KTP:n pelaaminen menee eteenpäin kuukausi kuukaudelta. Se on menestyvien joukkueiden tavaramerkki.

– Jos nyt alkukausi meneekin vielä vähän yskähdellen, niin toivon, että olemme pelillisesti piikissä, kun pudotuspeleihin lähdetään.

Korisliiga on tällä kaudella Poundsin mukaan hyvin tasainen. Pudotuspelipaikoista käydään varmasti taistoa jo alkukauden otteluissa.

– Kauhajoki on mielestäni ehdoton suosikki. Silloin kun voittaa peräkkäiset mestaruudet, niin ihan varmasti saa sen manttelin itselleen. Sitten Seagulls ja Vilpas on heti siinä, Kataja on aina paha. Nokialla on uusi valmentaja, Pyrintö on saanut kaksi tuttua jenkkiä Korisliigasta, niin ei ole huono jengi sielläkään. Ja pakko sanoa, että Lapuallakin laatua löytyy, kun Juho ja Antto sinne menivät.

– Tosi tiukka kamppailu tulee siis jo pudotuspelipaikoista. Sitä on varmasti hieno seurata. Joten siinä mielessä, jos saamme kauteen vähän hitaamman alun, niin ei ihan surkeasti voi kuitenkaan aloittaa, kun siinä voi antaa jo niin paljon eteen pudotuspelipaikkaa ajatellen, Pounds muotoilee.

 

KTP-Basket 19-20 pähkinänkuoressa

 
17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

20.12.2019 20:49 Korisliiga

KTP tasoitti voitot kauden Kymenlaakson paikalliskohtaamisissa

Myös Seagulls, Vilpas ja BC Nokia pääsevät joulutauolle kotivoitot taskussaan.

19.12.2019 09:00 Korisliiga

Korisliigan sarjajärjestelmä muuttuu kaudelle 2020-21, ottelumäärä pienenee merkittävästi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen uudeksi kilpailujärjestelmäksi, joka astuu voimaan pelikaudella 2020-21. Tulevalla kaudella Korisliigan runkosarjassa joukkueet pelaavat 32 ottelua nykyisen 44 ottelun asemesta.

Näytä lisää vastaavia