Korisliiga-ennakko: Nousijajoukkue Lahti Basketballin riveistä löytyy kokemusta ja potentiaalia

23.9.2019 15:05 Nousijajoukkueen kokenut kotimainen runko jatkaa joukkueessa Vesa Mäkäläisen johdolla. Lisäksi Tuomas Hirvosen sekä kotikaupunkiin palaavan Arttu Saarijärven nuorille mutta kokeneille hartioille on tarjolla paljon vastuuta.

24-vuotias Aleksanteri Ahola on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista tulokkaista. Viime kaudella Aholan keskiarvot Divari A:ssa olivat 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball lähtee seurahistorian ensimmäisen Korisliiga-kauteen odottavissa tunnelmissa. Vuonna 2015 perustettu seura on saanut lahtelaiset sankoin joukoin koriskatsomoihin seisomaan omiensa puolella divarissa, nyt sama meno katsomoissa jatkunee Korisliigan puolella.

Seuran päävalmentaja Petri Vellingille viime kausi oli ensimmäisen Lahti Basketballin penkin takana ja kausi päättyi heti nousujuhliin. 

- Itselle tuleva kausi on ensimmäinen Korisliigassa päävalmentajana ja se on tietyllä tapaa haaste, mutta mieluinen sellainen. Joukkue on muuttunut jonkin verran ja uusia pelaajia on tullut, joten pitänyt oppia tuntemaan heitä. Odotan kaikin puolin innolla alkavaa kautta, päävalmentaja Velling kommentoi.

- Meillä on sarjanousijaksi yllättävän kokenut joukkue. Vaikka uudet hankinnat ovat nuoria miehiä, he ovat kokeneita Korisliiga-pelaajia. Olemme nuori, mutta kokenut joukkue.

Naapurikaupunki Kouvolasta Lahteen siirtyivät pelintekijä Tuomas Hirvonen sekä laiturina viihtyvä Arttu Saarijärvi. Kun listaan lisätään seurassa vuosia pelanneet Vesa Mäkäläisen ja Sami Ikävalkon, kokemusta liigakentiltä piisaa sarjanousijaksi hämmästyttävän paljon.

Viime vuonna divarin voittaneesta joukkueesta Velling nostaa esille Aleksanteri Aholan. 24-vuotias takamiehen keskiarvot olivat viime kaudella 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.

- Aholalla on edessä ensimmäinen liigakausi. Pelaajan kehittyminen on mennyt koko ajan eteenpäin ja nyt hän pääsee mittaamaan tasoaan Korisliigassa kovempia vastustajia ja pelaajia vastaan. Odotan innolla, että pääsen näkemään, miten hän pärjää Korisliigassa.

- Toinen nimi, jonka haluan nostaa esiin, on Arttu Saarijärvi, joka palaa kotiin Lahteen neljän vuoden tauon jälkeen. Odotukset hänellä itsellään on korkealla, mutta niin on myös seurallakin. Hän on treenipeleissä ollut mies paikallaan – isokokoinen ja liikkuva pelaaja auttaa meitä monella eri saralla, Velling näkee.

Velling uskoo, että Korisliigan kärjessä nähdään tutut joukkueet viime vuosilta.

- Kauhajoki tulee olemaan vahva, kuten myös vahvistunut Helsinki Seagulls. Nostan lisäksi Katajan, Vilppaan, KTP:n ja Pyrinnön kuuden järkeen. Näkisin, että on kuusi todella hyvää joukkuetta ja sitten toiset kuusi, jotka tappelevat tasaisesti kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.

- Meidän kohdallamme se, mikä riitti viime vuonna, ei riitä enää tänä vuonna. Meidän pitää harjoitella laadukkaammin ja enemmän, se on selvä juttu. Ero divarilla ja liigalla on selvä. Meidän on vain tehtävä asioita paremmin ja enemmän, Velling kokee.

 

Lahti Basketball 19-20 pähkinänkuoressa

 
12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

6.5.2021 08:34 Korisliiga

Severi Kaukiainen Kauhajoelle – Malcolm ja Innamaa jatkavat oranssipaidoissa

Karhu Basket on solminut kaksivuotisen sopimuksen edelliset neljä kautta Kouvoja edustaneen Kaukiaisen kanssa. Seura käytti optiovuoden Collin Malcolmiin sekä sorvasi vuoden jatkosopimuksen Eero Innamaan kanssa.

4.5.2021 21:38 Korisliiga

Tuomas Hirvonen ja Kouvot vuoden mittaiseen jatkosopimukseen

Kausi 2021–22 tulee olemaan Kouvolan Poikien kasvatille jo kymmenes Kouvojen paidassa. Hirvosen sopimus sisältää ulkomaan option.

3.5.2021 15:30 Korisliiga

Juho Nenonen: ”Vilppaan mestaruus on rakennettu yhdessä”

Juho Nenonen saapui Salon Vilppaaseen syksyllä 2015. Nenonen on nähnyt läheltä sen työn, mitä salolaisjoukkueessa on tehty menestymisen eteen. Viime viikolla voitettu Suomen mestaruus on palkinto pitkäjänteisestä työstä.

3.5.2021 12:43 Korisliiga

Bojan Sarcévic palaa Korihaihin pitkällä sopimuksella

Uudenkaupungin Korihait ja taiturimainen takamies Bojan Sarcévic on solminut kolmivuotisen sopimuksen. Sarcévicin ansiokas ura Suomessa käynnistyi juuri Korihaissa.

27.4.2021 20:25 Korisliiga

Pantteri jäi Saloon! Vilpas raskaan puolustusväännön jälkeen seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen

Salon Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin Kauhajoelle. Korisliiga-finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

25.4.2021 19:46 Korisliiga

Kauhajoki perui kesälomat – Karhun huikea energia venytti Korisliiga-finaalit vähintään kuudenteen otteluun

Kauhajoki kavensi kotivoitollaan miesten Korisliigan finaalit 3–2-tilanteeseen. Pelejä jatketaan tiistaina Salossa.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

23.4.2021 20:16 Korisliiga

Vilpas voiton päässä Pantterista – Mikko Koiviston tulitus takasi edun

Salon Vilpas kohensi voittotilastoaan 3–1:een kaatamalla kotonaan Kauhajoen.

21.4.2021 20:15 Korisliiga

Kauhajoki kavensi kotikentällään – vajaamiehisen joukkueen armoton puolustus tukahdutti Vilppaan

Salon Vilppaan johto Korisliiga-finaaleissa kaventui 2–1:een, kun Kauhajoen puolustus piti vieraat kurissa.

18.4.2021 18:03 Korisliiga

Vilpas jatkoi karhunkaatoa Korisliiga-finaaleissa – Rannikko tulessa kaaren takaa

Salon Vilppaan ja Kauhajoen välinen toinen finaaliottelu päättyi samoissa merkeissä kuin edellinenkin.

15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

Näytä lisää vastaavia