Korisliiga-ennakko: Nousijajoukkue Lahti Basketballin riveistä löytyy kokemusta ja potentiaalia

23.9.2019 15:05 Nousijajoukkueen kokenut kotimainen runko jatkaa joukkueessa Vesa Mäkäläisen johdolla. Lisäksi Tuomas Hirvosen sekä kotikaupunkiin palaavan Arttu Saarijärven nuorille mutta kokeneille hartioille on tarjolla paljon vastuuta.

24-vuotias Aleksanteri Ahola on yksi alkavan kauden mielenkiintoisimmista tulokkaista. Viime kaudella Aholan keskiarvot Divari A:ssa olivat 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball lähtee seurahistorian ensimmäisen Korisliiga-kauteen odottavissa tunnelmissa. Vuonna 2015 perustettu seura on saanut lahtelaiset sankoin joukoin koriskatsomoihin seisomaan omiensa puolella divarissa, nyt sama meno katsomoissa jatkunee Korisliigan puolella.

Seuran päävalmentaja Petri Vellingille viime kausi oli ensimmäisen Lahti Basketballin penkin takana ja kausi päättyi heti nousujuhliin. 

- Itselle tuleva kausi on ensimmäinen Korisliigassa päävalmentajana ja se on tietyllä tapaa haaste, mutta mieluinen sellainen. Joukkue on muuttunut jonkin verran ja uusia pelaajia on tullut, joten pitänyt oppia tuntemaan heitä. Odotan kaikin puolin innolla alkavaa kautta, päävalmentaja Velling kommentoi.

- Meillä on sarjanousijaksi yllättävän kokenut joukkue. Vaikka uudet hankinnat ovat nuoria miehiä, he ovat kokeneita Korisliiga-pelaajia. Olemme nuori, mutta kokenut joukkue.

Naapurikaupunki Kouvolasta Lahteen siirtyivät pelintekijä Tuomas Hirvonen sekä laiturina viihtyvä Arttu Saarijärvi. Kun listaan lisätään seurassa vuosia pelanneet Vesa Mäkäläisen ja Sami Ikävalkon, kokemusta liigakentiltä piisaa sarjanousijaksi hämmästyttävän paljon.

Viime vuonna divarin voittaneesta joukkueesta Velling nostaa esille Aleksanteri Aholan. 24-vuotias takamiehen keskiarvot olivat viime kaudella 10,6 pistettä, 4,4 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.

- Aholalla on edessä ensimmäinen liigakausi. Pelaajan kehittyminen on mennyt koko ajan eteenpäin ja nyt hän pääsee mittaamaan tasoaan Korisliigassa kovempia vastustajia ja pelaajia vastaan. Odotan innolla, että pääsen näkemään, miten hän pärjää Korisliigassa.

- Toinen nimi, jonka haluan nostaa esiin, on Arttu Saarijärvi, joka palaa kotiin Lahteen neljän vuoden tauon jälkeen. Odotukset hänellä itsellään on korkealla, mutta niin on myös seurallakin. Hän on treenipeleissä ollut mies paikallaan – isokokoinen ja liikkuva pelaaja auttaa meitä monella eri saralla, Velling näkee.

Velling uskoo, että Korisliigan kärjessä nähdään tutut joukkueet viime vuosilta.

- Kauhajoki tulee olemaan vahva, kuten myös vahvistunut Helsinki Seagulls. Nostan lisäksi Katajan, Vilppaan, KTP:n ja Pyrinnön kuuden järkeen. Näkisin, että on kuusi todella hyvää joukkuetta ja sitten toiset kuusi, jotka tappelevat tasaisesti kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta.

- Meidän kohdallamme se, mikä riitti viime vuonna, ei riitä enää tänä vuonna. Meidän pitää harjoitella laadukkaammin ja enemmän, se on selvä juttu. Ero divarilla ja liigalla on selvä. Meidän on vain tehtävä asioita paremmin ja enemmän, Velling kokee.

 

Lahti Basketball 19-20 pähkinänkuoressa

 
20.1.2020 10:59 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja vierailee Uudessakaupungissa

Edellisestä ottelustaan voiton napannut liigajumbo Korihait saa vieraakseen Katajan Joensuusta ja yrittää nostaa itseään putoamisvaarasta.

17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

20.12.2019 20:49 Korisliiga

KTP tasoitti voitot kauden Kymenlaakson paikalliskohtaamisissa

Myös Seagulls, Vilpas ja BC Nokia pääsevät joulutauolle kotivoitot taskussaan.

Näytä lisää vastaavia