Korisliiga-ennakko: Seagullsia tähdittää hurja Susijengissä meritoitunut suomalaisrunko

24.9.2019 19:25 Susijengin runkopelaajiin kuuluvat Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Antti Kanervo yrittävät liidättää pääkaupunkiseudun lokit Korisliigan kärkipaikoille. Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen valmentanut Jussi Laakso ei ota uudesta pestistään paineita.

Susijengi-kapteeni Shawn Huff palaa Korisliigaan 15 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls aloittaa kuudennen kautensa Korisliigassa. Jokaisella kaudellaan pudotuspeleihin edennyt joukkue on taipaleensa aikana kartuttanut mitalikaappiaan kahdella pronssisella mitalilla. Tulevaksi kaudeksi joukkue on tehnyt kovia satsauksia pelaaja- ja valmentajamarkkinoilla. 

Joukkueen penkin päähän tulee suomalaisvalmentajien kenties kuumin nimi, Jussi Laakso. Karhu Basketin kahteen edelliseen Suomen mestaruuteen luotsannut valmentaja oli penkin päässä myös kesällä, kun alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue marssi voitosta voittoon B-divisioonan EM-kisoissa. Laakso saa valmennukseen avukseen viime vuodet Saksassa ProA:ssa sekä Bundesliigassa apuvalmentajana toimineen Vesa Vertion.

Laakso ei koe, että uusi ympäristö toisi erityisiä paineita.

- En näe sen suurempia haasteita, sillä jokainen kausi ja joukkue on aina erilainen. Helsingissä kaikki on alkanut hyvin, pelaajistossa, staffissa sekä toimistolla on hyviä ihmisiä töissä. Totta kai kaikki toivovat aina menestystä ja meillä on siihen hyvät edellytykset. Tulostavoitteet saavutetaan prosessitavoitteiden kautta, Laakso avaa.

- Vaikka fanit ja yleisö odottaa menestystä, mitään paineita ei ole tullut. On selvää, että joukkue on vahvistunut viime vuosista, mutta suoria linjoja ei voi aiempaan vetää. 

Seagulls on vahvistunut rutkasti viime kaudesta. Susijengi-kapteeni Shawn Huff palaa kotimaan kentille sitten kevään 2004 ja 15 ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Helsinkiläisjoukkue vahvistui toisellakin Susijengi-pelaajalla, kun Antti Kanervo siirtyi Islannin kauden jälkeen takaisin Seagullsin vahvuuteen ja Tuukka Kotti jatkaa helsinkiläisjoukkueessa.

- On hienoa, että Shawn Huff palaa Korisliigaan. Treenipeleissä jälki oli hurjaa ja odotan innolla muiden tavoin, miten pitkän ja upean ammattilaisputken läpikäynyt pelaajaa sijoittuu kokemuksillaan ja pelitaidoillaan kotimaan liigaan.

- Toinen mielenkiintoinen nimi on Elijah Stewart. Hän on todella kova hyökkäyspään pelaaja. Hän on näyttänyt, että hän tulee olemaan vaikeasti pysäytettävä pelaaja. Hän on ensimmäistä kertaa Euroopassa, joten kaikki on uutta ja haastavaa hänelle – meidän pitää muistaa tukea häntä koko joukkueena.

Laakso kertoo, että joukkue pyrkii pelaamaan ensi kaudella laajalla rotaatiolla.

- Meillä on paljon heittovoimaa ja olemme kokenut joukkue. Moni pelaajaa pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla, se antaa useita eri variaatioita niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Pyrimme laajan rotaation myötä nostamaan intensiteetin korkealle, jonka kautta luodaan etuja suurinta osaa vastustajista vastaan. 

- Samalla se on myös haaste itselleni, kun pääsee peluuttamaan laajempaa pataljoonaa, mitä aiempina vuosina, Laakso jatkaa.

Jussi Laakso palkittiin Korisliigan Vuoden valmentaja -palkinnolla heti tulokaskaudellaan 2017-18, kun hän johdatti Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Jussi Laakso palkittiin Korisliigan Vuoden valmentaja -palkinnolla heti tulokaskaudellaan 2017-18, kun hän johdatti Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Ennakkosuosikin viittaa Laakso sysää kaksi edellistä mestaruutta voittaneelle Karhu Basketille, Salon Vilppaalle sekä uudistuneelle Kataja Basketille.

- Lisäksi Pyrinnöllä on hyvä mahdollisuus pärjätä, sillä heidän ison pään kaksikko on todella kinkkinen. BJ Raymond ja Ray Nixon ovat todella hyviä pelaajia ja joukkueesta löytyy pitkään yhdessä pelannut suomalaisrunko. Ensi kaudella nähdään paljon mielenkiintoisia otteluita, Laakso summaa.

 

Helsinki Seagulls 19-20 pähkinänkuoressa

 
17.1.2020 20:39 Korisliiga

Korihait katkaisi kymmenen ottelua kestäneen tappioputkensa

Kouvot taipui kotikentällään Korisliiga-jumbo Korihaille 86–88.

16.1.2020 16:21 Korisliiga

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

Teemu Rannikon loukkaantumisesta toipuva Salon Vilpas saa takakentälleen tutun vahvistuksen, kun Tobin Carberry palaa Venäjältä takaisin Korisliigaan.

14.1.2020 12:30 Korisliiga

Korisliiga Tough Calls #1: askelrike ja epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi viikoittain Korisliigan ottelut ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

13.1.2020 20:37 Korisliiga

Kobrat ei päässyt yllättämään Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Ennakkosuosikki Kauhajoki otti odotetun voiton Kobrien vieraana Lapualla. Illan ottelu päättyi 71–89.

13.1.2020 10:26 Korisliiga

Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

12.1.2020 21:08 Korisliiga

Lahti yllätti sarjakärki Seagullsin – altavastaajat ottivat roiman voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball ja BC Nokia.

6.1.2020 20:51 Korisliiga

Pyrintö katkaisi Uran kotivoittoputken jännitysnäytelmän päätteeksi

Tampereen Pyrintö vei pisteet Ura Basket eGame Starsin nenän edestä Kupittaalla 82–85 päättyneessä ottelussa.

6.1.2020 10:00 Korisliiga

Korismaanantai: Piristyneen Ura Basketin tähtäimessä Pyrinnön kaataminen

Elisa Viihteen vuosikymmenen ensimmäinen Korismaanantai-lähetys tulee tänään Kupittaan Palloiluhallista, jossa Ura Basket eGameStars isännöi Tampereen Pyrintöä.

5.1.2020 21:58 Korisliiga

Ennätystäydessä Salohallissa juhlittiin tiukan väännön päätteeksi kotivoittoa – Rannikko poistui kentältä loukattuaan polvensa

Salon Vilpas otti kotonaan ennätysyleisön edessä 93–82-voiton Kouvoja vastaan, vaikka tunnelmaa latisti Teemu Rannikon poistuminen kentältä loukkaantumisen takia. Illan toisessa ottelussa voittoa juhli Kauhajoen Karhu.

3.1.2020 21:52 Korisliiga

Seagulls vahvisti sarjajohtoaan – joulukuun pelaaja Elijah Stewart jatkoi näyttäviä otteita

Korisliigassa kuukauden pelaajan palkinnon juuri napannut Elijah Stewart oli tehokkaalla tuulella Helsinki Seagullsin kotivoitossa. Muita voittajia illan kierroksella olivat BC Nokia, KTP ja Pyrintö.

2.1.2020 08:44 Korisliiga

Korisliigan joulukuun kuukauden pelaajaksi Seagullsin Elijah Stewart

Joulukuun parhaaksi pelaajaksi valittiin helsinkiläisjoukkueen 196-senttinen Elijah Stewart, joka oli johdattamassa Helsinki Seagullsin kuuteen voittoon kuukauden aikana.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

30.12.2019 21:38 Korisliiga

Kataja jatkoi KTP:n vierastappioiden putkea

Kärkijoukkueet Vilpas ja Seagulls hakivat vierasvoitot vuoden 2019 päättymisen kunniaksi. Ura kellisti BC Nokian kotonaan.

30.12.2019 07:47 Korisliiga

Korismaanantai: Kataja saa vieraita Kotkasta vuosikymmenen viimeiseen koitokseen

KTP-Basket on hävinnyt edelliset kolme vierasotteluaan.

29.12.2019 19:12 Korisliiga

Jordan Capps siivitti Kobrat kauden toiseen vierasvoittoon – Pyrintö kukisti Karhu Basketin

Hallitsevan mestarin neljän ottelun voittoputki katkesi Tampereella.

28.12.2019 21:10 Korisliiga

Korisliiga palasi lyhyeltä joulutauolta täyden kierroksen voimin

Vilppaan Aatu Kivimäki ja Karhu Basketin Mikael Laihonen avittivat joukkueensa kotivoittoihin.

22.12.2019 20:18 Korisliiga

Lahti Basketball kaatoi toistamiseen Katajan

Sarjanousija otti kauden kolmannen voittonsa kotiparketillaan. Kaikkiaan lahtelaisjoukkueella on voittoja kasassa seitsemän.

21.12.2019 18:52 Korisliiga

Karhu Basket jatkoi joulun alla kotivoittojensa putkea

Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa tehoili uudeksi ennätyksekseen 19 pistettä.

20.12.2019 20:49 Korisliiga

KTP tasoitti voitot kauden Kymenlaakson paikalliskohtaamisissa

Myös Seagulls, Vilpas ja BC Nokia pääsevät joulutauolle kotivoitot taskussaan.

19.12.2019 09:00 Korisliiga

Korisliigan sarjajärjestelmä muuttuu kaudelle 2020-21, ottelumäärä pienenee merkittävästi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen uudeksi kilpailujärjestelmäksi, joka astuu voimaan pelikaudella 2020-21. Tulevalla kaudella Korisliigan runkosarjassa joukkueet pelaavat 32 ottelua nykyisen 44 ottelun asemesta.

Näytä lisää vastaavia