Korisliiga-ennakko: Seagullsia tähdittää hurja Susijengissä meritoitunut suomalaisrunko

24.9.2019 19:25 Susijengin runkopelaajiin kuuluvat Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Antti Kanervo yrittävät liidättää pääkaupunkiseudun lokit Korisliigan kärkipaikoille. Karhu Basketin kahteen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen valmentanut Jussi Laakso ei ota uudesta pestistään paineita.

Susijengi-kapteeni Shawn Huff palaa Korisliigaan 15 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls aloittaa kuudennen kautensa Korisliigassa. Jokaisella kaudellaan pudotuspeleihin edennyt joukkue on taipaleensa aikana kartuttanut mitalikaappiaan kahdella pronssisella mitalilla. Tulevaksi kaudeksi joukkue on tehnyt kovia satsauksia pelaaja- ja valmentajamarkkinoilla. 

Joukkueen penkin päähän tulee suomalaisvalmentajien kenties kuumin nimi, Jussi Laakso. Karhu Basketin kahteen edelliseen Suomen mestaruuteen luotsannut valmentaja oli penkin päässä myös kesällä, kun alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue marssi voitosta voittoon B-divisioonan EM-kisoissa. Laakso saa valmennukseen avukseen viime vuodet Saksassa ProA:ssa sekä Bundesliigassa apuvalmentajana toimineen Vesa Vertion.

Laakso ei koe, että uusi ympäristö toisi erityisiä paineita.

- En näe sen suurempia haasteita, sillä jokainen kausi ja joukkue on aina erilainen. Helsingissä kaikki on alkanut hyvin, pelaajistossa, staffissa sekä toimistolla on hyviä ihmisiä töissä. Totta kai kaikki toivovat aina menestystä ja meillä on siihen hyvät edellytykset. Tulostavoitteet saavutetaan prosessitavoitteiden kautta, Laakso avaa.

- Vaikka fanit ja yleisö odottaa menestystä, mitään paineita ei ole tullut. On selvää, että joukkue on vahvistunut viime vuosista, mutta suoria linjoja ei voi aiempaan vetää. 

Seagulls on vahvistunut rutkasti viime kaudesta. Susijengi-kapteeni Shawn Huff palaa kotimaan kentille sitten kevään 2004 ja 15 ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Helsinkiläisjoukkue vahvistui toisellakin Susijengi-pelaajalla, kun Antti Kanervo siirtyi Islannin kauden jälkeen takaisin Seagullsin vahvuuteen ja Tuukka Kotti jatkaa helsinkiläisjoukkueessa.

- On hienoa, että Shawn Huff palaa Korisliigaan. Treenipeleissä jälki oli hurjaa ja odotan innolla muiden tavoin, miten pitkän ja upean ammattilaisputken läpikäynyt pelaajaa sijoittuu kokemuksillaan ja pelitaidoillaan kotimaan liigaan.

- Toinen mielenkiintoinen nimi on Elijah Stewart. Hän on todella kova hyökkäyspään pelaaja. Hän on näyttänyt, että hän tulee olemaan vaikeasti pysäytettävä pelaaja. Hän on ensimmäistä kertaa Euroopassa, joten kaikki on uutta ja haastavaa hänelle – meidän pitää muistaa tukea häntä koko joukkueena.

Laakso kertoo, että joukkue pyrkii pelaamaan ensi kaudella laajalla rotaatiolla.

- Meillä on paljon heittovoimaa ja olemme kokenut joukkue. Moni pelaajaa pystyy pelaamaan useammalla pelipaikalla, se antaa useita eri variaatioita niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin. Pyrimme laajan rotaation myötä nostamaan intensiteetin korkealle, jonka kautta luodaan etuja suurinta osaa vastustajista vastaan. 

- Samalla se on myös haaste itselleni, kun pääsee peluuttamaan laajempaa pataljoonaa, mitä aiempina vuosina, Laakso jatkaa.

Jussi Laakso palkittiin Korisliigan Vuoden valmentaja -palkinnolla heti tulokaskaudellaan 2017-18, kun hän johdatti Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Jussi Laakso palkittiin Korisliigan Vuoden valmentaja -palkinnolla heti tulokaskaudellaan 2017-18, kun hän johdatti Karhu Basketin seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Ennakkosuosikin viittaa Laakso sysää kaksi edellistä mestaruutta voittaneelle Karhu Basketille, Salon Vilppaalle sekä uudistuneelle Kataja Basketille.

- Lisäksi Pyrinnöllä on hyvä mahdollisuus pärjätä, sillä heidän ison pään kaksikko on todella kinkkinen. BJ Raymond ja Ray Nixon ovat todella hyviä pelaajia ja joukkueesta löytyy pitkään yhdessä pelannut suomalaisrunko. Ensi kaudella nähdään paljon mielenkiintoisia otteluita, Laakso summaa.

 

Helsinki Seagulls 19-20 pähkinänkuoressa

 
12.10.2019 20:36 Korisliiga

Karhu Basket juhli Lapualla Pohjanmaan herruutta: ”Paikallispeli toi lisää sytytystä”

Vilpas ja Kataja eivät antaneet vieraiden sarjapisteillä juhlia.

11.10.2019 10:10 Korisliiga

Yli 1500 syöttöä runkosarjassa jakanut Antto Nikkarinen nostaa yhden namupasseistaan ylitse muiden: "Se on jäänyt mieleen"

Lapuan Kobrien pelintekijä odottaa lauantaina ensimmäiseltä Pohjanmaan derbyltään lämmintä kokemusta.

9.10.2019 21:17 Korisliiga

Vilpas jatkaa Korisliigan ainoana tappiottamana joukkueena – Ura jatkoi tehoviikkoaan

BC Nokia aiheutti jatkoajalla Karhu Basketille toisen peräkkäisen kotitappion.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

7.10.2019 20:42 Korisliiga

Ura jätti Korihait yksin ilman voittoja sarjataulukon hännille

Ura Basket eGameStars tulitti Uudessakaupungissa peräti 108 pistettä. Tyrell Bellot-Green upotti 30 pistettä ja kahdeksan kolmosta.

7.10.2019 09:33 Korisliiga

Korismaanantai: Korihailla ja Uralla täysin sama tavoite – "Nyt olisi saatava ensimmäinen voitto"

Korisliigassa on illan ottelun jälkeen enää yksi voitoton joukkue.

6.10.2019 19:47 Korisliiga

Sarjanousija Lahti Basketball katkaisi Karhu Basketin kotivoittojen putken

Vilpas haki sarjapisteet Joensuusta Juho Nenosen kylmäpäisellä kolmosella.

5.10.2019 19:56 Korisliiga

Kouvot jatkoi vakuuttavaa viikkoaan Pyynikillä

Energinen ja urheilullinen Derrick Barden johdatti Kouvot komeaan vierasvoittoon.

4.10.2019 21:02 Korisliiga

Seagulls palasi nopeasti takaisin voittokantaan, KTP:lle avausvoitto Nokialla

Seagulls repi eroa Katajaan 15 onnistuneen kolmosensa turvin.

2.10.2019 21:42 Korisliiga

Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

30.9.2019 21:12 Korisliiga

Korismaanantai tarjosi jättiyllätyksen, Kouvot peittosi Helsinki Seagullsin

Kouvot otti tasapainoisella esityksellä kauden avausvoiton, kun se kaatoi mestarisuosikkina pidetyn Seagullsin kotikentällään 81-71 (40-38).

30.9.2019 08:45 Korisliiga

Korismaanantai: Susijengi-kapteeni, Seagullsin Shawn Huff toivoo olevansa merkitty mies Korisliigassa

Historian ensimmäinen Korismaanantai-lähetys nähdään maanantaina Elisa Viihteellä, kun viime kauden hopeamitalisti Kouvot isännöi Susijengi-tähtiä vilisevän Helsinki Seagullsin. Lähetys käynnistyy kello 18.00.

28.9.2019 20:43 Korisliiga

Kotijoukkueet eivät antaneet vieraille armoa – Kataja, Vilpas ja Pyrintö voittoihin sarja-avauksissaan

Perjantaina kahdella ottelulla käynnistynyt Korisliiga jatkui lauantaina, kun kuusi joukkuetta avasivat sarjakautensa. Joensuussa juhlistettiin kahta entistä seuralegendaa.

27.9.2019 20:49 Korisliiga

Helsinki Seagulls esitteli monipuolisuuttaan Shawn Huffin johdolla, Kobrat kukisti KTP:n

Korisliiga-kausi 2019-20 käynnistyi tänään kahdella otteliulla, kun parketeilla pelattiin Helsingissä ja Lapualla. Seagulls kaatoi Ura Basket eGameStarsin, Kobrat puolestaan aloitti kautensa makealla voitolla KTP-Basketista.

26.9.2019 13:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Ei kahta ilman kolmatta? Hallitseva mestari Karhu Basket on muuttunut hallitusti

Kauhajoella kevät on kahtena viime kautena tarkoittanut kultajuhlia. Kaksinkertainen hallitseva Suomen mestari lähtee nyt Korisliiga-kauteen hieman muuttuneena. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö mestaruus olisi edelleen joukkueen tavoitteena.

26.9.2019 11:45 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

26.9.2019 09:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: KTP lähtee kirkastamaan viime kauden pronssimitaliaan

Kotkassa viime kausi päättyi mitalijuhliin, kun pronssiottelussa Salon Vilpas kaatui niukasti yhden pisteen erolla. Pronssimitali jätti KTP-leiriin sopivan nälän tunteen: nyt tavoitteena on mestaruus.

25.9.2019 19:33 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Pelillisesti uudistunut Vilpas janoaa seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

Salon Vilppaan kotimainen runko pysyi käytännössä samana viime kaudesta. Seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta metsästävän salolaisjoukkueen takakentällä peliä pyörittää seitsemännen kautensa Euroopasta paluun jälkeen aloittava Teemu Rannikko.

25.9.2019 15:01 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

25.9.2019 09:45 Pääjuttu

Korisliiga-ennakko: Kataja Basket lähtee mitalijahtiin uudistuneella ryhmällä

Päävalmentaja Juha Sten aloittaa toisen päävalmentajakautensa Katajassa. Joukkue haali siirtomarkkinoilta Susijengissä esiintyneet Aapeli Alasen sekä Fiifi Aidoon.

Näytä lisää vastaavia