Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

9.10.2021 18:39 Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

Shawn Huff johti Seagullsin reippaaseen voittoon. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Miesten Korisliigassa nähtiin tänään isojen voittomarginaalien kierros, kun kaikki neljä ottelua päättyivät ammottavilla piste-eroilla. Loistavaa suomalaista tandem-työtä nähtiin Helsinki Seagullsin voitossa, jossa Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen rekisteröivät kumpikin tuplatuplan. Isäntäjoukkue BC Nokia taipui lokeille 65–92.

Huff iski ottelussa tauluun 18 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Nikkarinen puolestaan pussitti 12 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtavaa syöttöä.

– Enpä tiennytkään, että tuli tuplatupla, mutta kiva kuulla, sillä niitä ei ole liikaa tullut. Olimme joukkueen kanssa vähän enemmän samalla sivulla kuin aiemmin ja otimme askeleen eteenpäin, kommentoi Nikkarinen Ruudun haastattelussa.

Vastapuolelta tuleen parhaiten vastasi entinen Seagulls-pelaaja, nuori nousija Max Besselink, jolle merkittiin pisteitä 13.

Ottelutilastot

Toinen kova kotimainen yksilösuoritus nähtiin Loimaalla, kun Niko Mattila johti Katajan vierasvoittoon. Bisons joutui taipumaan joensuulaisille 53–77.

Mattilan tilastoihin merkittiin ottelussa 18 pistettä ja peräti neljä riistoa. Hänen työtään tuki hyvin pelinjohtaja Jamar Wilson, joka teki 12 pistettä ja jakoi viisi syöttöä. Bisonsin puolella ratkaisijan roolissa oli Cortez Edwards, joka osui 12 pistettä sekä keräsi syöttöjä ja levypalloja molempia kuusin kappalein.

– Varsinkin joukkuepuolustaminen oli läpi ottelun oikein hyvällä tasolla. Mutta emme oikein pystyneet hyödyntämään vastustajan menetyksiä onnistumalla nopeissa hyökkäyksissä, joten siinä meillä on vielä työnsarkaa, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Viime kevään finalistit vahvoina ja voitokkaina

Kauhajoki jatkaa miesten Korisliigassa puhtaalla pelillä. Kobrat joutui taipumaan kotikentällään vieraana käyneelle Karhulle 55–72.

Pistejuhlaa voittajien riveissä johti Rene Rougeau, joka upotti 18 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Kobrien onnistumiset lepäsivät puolestaan pitkälti Stokley Chaffee Jr:n varassa, joka iski tilastoihin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

– Meillä on todella kova nippu ja ainakin mukavaa yhdessä, naurahti Kauhajoen Kalle Peltonen ytimekkäästi Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

Myös hallitseva mestari Salon Vilpas kohensi asemaansa taulukossa ottamalla mittavan vierasvoiton Korihaista. Isännät taipuivat Vilppaan käsittelyssä 68–101.

Vilppaan kovin pistetykki ottelussa oli sentteri Jeremiah Wood 18:lla, mutta erinomaista työtä teki myös laituriveteraani Juho Nenonen, jolle merkittiin 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Korihaiden paras pisteidentekijä oli Deng Riak 14:llä.

– Teimme tänään ne asiat, joita meidän pitikin, kolmatta jaksoa lukuun ottamatta, kun Korihait teki 27 pistettä. Puolustimme järkevästi, ja hyökkäys oli hyvää perustekemistä, vaikka ensimmäisellä puoliajalla menikin vähän vapaita kolmosia ohi, totesi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen Ruudun haastattelussa.

Ottelutilastot

 
22.1.2022 19:05 Korisliiga

Toipuva Kauhajoki pelasi kuin viimeistä päivää – Severi Kaukiaiselle vakuuttava tuplatupla

Miesten Korisliigassa voittoja pääsivät juhlimaan Kauhajoki, Tampereen Pyrintö, Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas.

21.1.2022 20:36 Korisliiga

Remu Raitanen varmisti pisteet vapaaheittoviivalla – KTP:n peli ailahteli, mutta ylemmän jatkosarjan paikka häämöttää jo

KTP-Basket taistelee Korisliigan neljännellä sijalla ylemmän jatkosarjan paikasta. Bisons Loimaa seuraa vasta sarjataulukon häntäpäässä mutta oli silti yllättää isännät.

21.1.2022 08:39 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku Jeremiah Wood: ”Joillekin tämä on pelkkää koripalloa, mutta minulle tämä on taidetta ja elämän tarkoitus”

Triplatuplakone Jeremiah Wood tilastoi joulukuun aikana ottelukohtaisesti 13,8 pistettä, 10,5 levypalloa ja kymmenen syöttöä. Suomessa viihtyvä Salon Vilppaan korinalusjyrä puhuu avoimesti kehityksestään niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

19.1.2022 20:25 Korisliiga

Ali Ahola jatkoi ja korotti kovaa pelivirettään Lahden lähes 50 pisteen voitossa – koronaongelmat eivät pysäyttäneet kahdeksan pelaajan Kauhajokea

Lahti Basketball otti voittonsa melkein 50 pisteellä, BC Nokia melkein 40:llä, ja Kauhajoenkin marginaali näytti melkein 30:n edestä plussaa. Illan tiukemmista otteluista voiton kaivoivat Seagulls ja Pyrintö.

18.1.2022 20:20 Korisliiga

Kouvot tuli kuumana tauolta – KTP:n 93 pistettä ei riittänyt lähellekään voittoa

Kymenlaakson derbyssä nähtiin harvinaisen pisterikas ottelu, kun Kouvot kukisti KTP:n. Kovin pelaajakohtainen saldo, 34, merkittiin Amir Hintonin nimiin.

18.1.2022 13:05 Korisliiga

Antero Lehto: ”Katsoimme PTV:ltä NBA-pelejä kerran kuussa – silloin elettiin sellaisessa maailmassa”

Pyrintö-kasvatti Antero Lehto on pelannut 725 Korisliigan runkosarjan ottelua. Kokenut takamies istahti haastattelupenkkiin, jossa Lehto avaa niin uransa alkuvaiheita kuin tarinoita matkan varrelta sekä ottaa kiinni nykyhetkeen.

15.1.2022 19:35 Korisliiga

Suomen Cup -finaali äityi jännäriksi, mutta Seagulls otti jälleen voiton

Helsinki Seagulls saalisti kolmannen perättäisen Suomen Cup -mestaruutensa, vaikka Salon Vilpas antoi loistavan vastuksen.

14.1.2022 19:59 Korisliiga

Seagulls Suomen Cupin finaaliin Vilpasta vastaan – Lahti sai jälkipuoliskolla kirin päälle mutta jäi lopulta kakkoseksi

Lahti Basketballin kolmannen jakson kovasta kiristä huolimatta Helsinki Seagulls taputteli ottelun selkein luvuin ja eteni finaaliin.

14.1.2022 11:15 Suomen Cup

Suomen Cup -ennakko: Lahti ja Seagulls mittelevät finaalipaikasta

Miesten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan tänään Helsingin uudessa Urhea-hallissa, vaikka valitettavasti asetelma onkin tiivistynyt vain final threeksi.

11.1.2022 09:00 Korisliiga

Hans-Peter Kallström Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi

Suomen Koripalloliitto on nimittänyt Korisliigan kaupalliseksi johtajaksi mittavan uran urheilumarkkinoinnin ja -myynnin johtotehtävissä toimineen Hans-Peter ”Hasse” Kallströmin, 65. Hän aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

7.1.2022 14:30 Korisliiga

Joulukuun Valopilkku on triplatuplakone Jeremiah Wood

Salon Vilppaan joka paikan sentteri Jeremiah Wood on valittu miesten Korisliigassa Kuukauden Valopilkuksi.

31.12.2021 13:30 Korisliiga

Korisliigan runkosarja keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Seurat hyväksyivät Korisliigan johtoryhmän esityksen yksimielisesti. Korisliiga jatkuu 18.1. Tauon aikana pyritään katkaisemaan joukkueissa leviävät tartuntaketjut.

30.12.2021 13:09 Korisliiga

Korisliigan torstain ja perjantain ottelut siirretty

Torstain 30.12. Helsinki Seagulls-Lahti Basketball sekä perjantain 31.12. Tampereen Pyrintö-Kauhajoki ottelut ovat siirretty pelattavaksi myöhempään ajankohtaan.

28.12.2021 20:47 Korisliiga

Bisons näytti, ettei peli ole vielä pelattu – pisteitä myös Kouvoille, Kauhajoelle ja Pyrinnölle

Miesten Korisliiga palasi joulutauolta, ja voittoja juhlivat Bisons Loimaa, Kouvot, Kauhajoki ja Tampereen Pyrintö.

28.12.2021 13:42 Korisliiga

Myös Vilppaan ja BC Nokian tiistai-illan Korisliiga-ottelu siirtyy

Salon Vilppaan ja BC Nokian välinen Korisliiga-ottelu siirtyy tiistailta 28.12. myöhempään ajankohtaan.

22.12.2021 19:00 Korisliiga

Korisliiga jatkuu joulun välipäivinä sarjaohjelman mukaisesti

Korisliigan seurajohtajat päättivät ylimääräisessä seurakokouksessaan keskiviikkona, että sarja jatkuu sarjaohjelman mukaisesti joulun jälkeen.

22.12.2021 12:27 Korisliiga

Marraskuun Valopilkku René Rougeau on pitkän linjan kauhajokelainen – ”On helppoa haluta takaisin paikkaan, jossa sinua arvostetaan”

Kolmatta kauttaan Kauhajoella pelaava kalifornialainen nauttii Suomen rauhasta ja kehittää kaukoheittoaan. Kehityksen on jatkuttava, sillä moni kilpailija havittelee parhaillaan Kauhajoen pitämää sarjan kärkipaikkaa.

22.12.2021 10:02 Korisliiga

Jyri Lehtonen jatkaa Kouvojen päävalmentajana

Kouvot tiedottaa, että päivän syntymäpäiväsankari, päävalmentaja Jyri Lehtonen, jatkaa pestiään myös kaudella 2022–23.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 20:35 Korisliiga

KTP ja Vilpas nousemassa mukaan kärkikamppailuun – Korisliiga joulutauolle jännittävissä merkeissä

Miesten Korisliigassa voitot jaettiin tänään KTP Basketille, Salon Vilppaalle, Kobrille, BC Nokialle ja Kauhajoelle.

Näytä lisää vastaavia