Korisliiga-runkosarja päätökseen: jatkosarjapaikat nyt jaettu!

3.2.2024 18:24 Miesten Korisliigan runkosarja huipentui tänään täydellä kuuden ottelun kierroksella. Ylempään jatkosarjaan selvisivät Helsinki Seagulls, BC Nokia, Kataja Basket, Salon Vilpas, Korihait ja Kauhajoki.

Bojan Sarcevic (pallossa) johti Korihait elintärkeään nousuun sarjakärki Seagullsia vastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Aimo liuta joukkueita oli tänään pakkovoiton edessä, sillä ylemmän jatkosarjapaikan olivat varmistaneet ennestään ainoastaan kärkikolmikko Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Kataja Basket. Näiden kolmen lisäksi paikasta vielä tänään kilpailivat Salon Vilpas, Korihait, Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat. Illan ottelutulosten myötä jokkueista kuitenkin alempaan jatkosarjaan putosivat kaksi viimeisenä mainittua.

Jatkosarjapelit alkavat ensi viikolla. Otteluohjelma tarkkoine päivämäärineen vahvistetaan maanantaina 5. helmikuuta.

Korihait nousi voittoon sarjakärkeä vastaan

Helsinki Seagulls aloitti Uudessakaupungissa niskan päällä, mutta tilanteestaan tietoinen kotijoukkue Korihait nousi hurjalla työllä 99–93-voittoon. Ottelutuloksen ansiosta Korihait onnistui varmistamaan vaakalaudalla olleen paikkansa ylemmässä jatkosarjassa. Saavutus on Korihaille merkittävä, sillä se takaa seuralle playoff-paikan monen vaikean vuoden jälkeen, joina se on taistellut pääasiassa sarjasta putoamista vastaan.

Seagulls on aiemmin jo varmistanut runkosarjavoittonsa ja näin ollen myös ylemmän jatkosarjapaikan.

Korihaiden todellisia korihaita ottelussa olivat Javion Ogunyemi ja paikallislegendaksi kasvanut pelinjohtaja Bojan Sarcevic. Ogunyemi pussitti 23 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa, kun taas Sarcevic osui 19 pistettä – viisi kertaa kahdeksasta kaaren takaa – ja jakoi kolme syöttöä.

– Tämä oli meille pudotuspeli, sillä tiesimme ennen alkua kyllä, mitä tämä tarkoittaa. Joskus täytyy olla oman onnensa seppä, ja me ansaitsimme tällä kaudella paikkamme kuuden parhaan joukossa, Sarcevic kommentoi Ruudun haastattelussa.

Seagullsin isoin pistesaldo oli Mar'Qualen Grantin vakuuttava 32.

Ottelutilastot

Ylemmät sarjapaikat myös Kauhajoelle ja Vilppaalle

Kauhajoki onnistui niin ikään varmistamaan ylemmän jatkosarjan paikkansa kaatamalla Tampereen Pyrinnön 84–66. Pyrinnön sijoitus alempaan jatkosarjaan oli tiedossa jo aiemmin.

Voittajien pistelinkoina häärivät suomalaiskorintekijät Eero Innamaa 13:lla, Topias Palmi kymmenellä ja Eemi Luukkonen 14:llä.

– Kieltämättä ennen ottelua jänitti. Enkä varmaan ollut ainoa. Mutta se ottelun tärkeys toi myös ison latautumisen ja odotuksen. Tämä oli hyvä peli meiltä erityisesti joukkuepuolustuksen osalta, Luukkonen kommentoi.

Pyrinnön ahkerin oli Luther Muhammad 23 pisteellä.

Ottelutilastot

Salon Vilpas ja Kobrat pyrkivät kumpikin saalistamaan ylemmän sarjapaikan kamppaillessaan Salossa. Kotijoukkueen ilta näytti aluksi jo huonolta, sillä Kobrat pääsi vahvasti edelle alussa, mutta lopulta Vilpas saalisti voiton reippaalla nousullaan ja lopputuloksella 90–67. Näin ollen Vilpas jatkaa kauttaan ylemmässä sarjassa ja Kobrat alemmassa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Vilppaan Tavon King 26:lla ja Kobrien Taz Sherman 14:llä.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Oli todella tahmea ensimmäinen puolisko. Emme päässeet rytmiin, ja kaveri heitti kovia heittoja sisään. Puoliajalla pyrimme tuomaan takaisin omia kuvioitamme ja hieman iloa peliin totisen alun jälkeen.

Ottelutilastot

Illan muita voittajia Kouvot, Kataja ja Nokia

Kouvojen ilta oli tunnelmiltaan kaksijakoinen. Yhtäältä joukkue hoiti voiton kotiin vastustajastaan Bisons Loimaasta luvuin 101–77. Toisaalta taas se ei riittäyt toiveiden mukaisesti ylemmän jatkosarjan sijoitukseen, sillä illan muut ottelut eivät päättyneet Kouvojen kannalta suopeasti. Bisons puolestaan on runkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Bisons ei antanut voittoa helpolla. Laitoimme sisään kovia heittoja, mutta emme onnistuneet puolustuksessa oikeastaan ollenkaan. Teimme oman osuutemme ylemmän sarjapaikan eteen pelaamalla viime kuukauden hyvin, mutta ei pitäisi koskaan jättää sitä muiden käsiin.

Kouvojen kovimman tilastorivin kirjautti Ricardo Lindo 31 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Bisonsilla 17 pisteeseen ylsivät Devon Goodman ja DeVante Brooks.

Ottelutilastot

Kataja Basket, joka oli varmistanut ylemmän sarjapaikkansa jo aiemmin, hoiti varmakätisesti kotiottelunsa Lahti Basketballia vastaan 110–68. Lahti on sarjataulukon viimeisenä.

Isäntien pistetykki pelissä oli Amanze Egekeze 30:llä. Lisäksi hän keräsi kuusi levypalloa ja jakoi viisi syöttöä. Henri Permanto tilastoi 13 pistettä ja kuusi syöttöä.

– Puoliajalla totesimme, että Cleary oli tehnyt suunnilleen puolet Lahden pisteistä, joten päätimme tuplata häntä ja pakottaa muut ottamaan ratkaisuja. Se ehkä vähän yllätti heidät, ja pääsimme itse tekemään helppoja koreja, Permanto kommentoi Ruudun haastattelussa.

Lahden tähti Harrison Cleary onnistui lopulta kuitenkin tekemään yhteensä 36 pistettä.

Ottelutilastot

BC Nokia voitti kotonaan KTP-Basketin 100–94. Pelissä ei ollut sijoitusten kannalta panoksia kummallekaan joukkueista, sillä Nokia on lukittu koko runkosarjan toiseksi korkeimmalle sijalle, kun taas KTP oli menettänyt mahdollisuutensa ylempään jatkosarjaan jo aiemmin.

Nokian päävalmetaja Greg Gibson kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Ensisijainen vastuuni on varmistaa, että pelaajani eivät tule liian tyytyväisiksi. Meillä on yhä paljon työtä edessämme, sillä emme ole vielä parhaimmillamme. Enkä haluaisikaan sitä, sillä meidän on oltava parhaimmillamme loppukeväästä, kun pelataan kriittisiä pelejä.

Parhaat pistemiehet olivat Nokialta Both Gach 24:llä sekä KTP:ltä Vincent Golson Jr. ja Vili Nyman, kumpikin 19:llä.

Ottelutilastot

 
17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

5.2.2024 16:30 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät torstaina 8. helmikuuta Salon Vilppaan ja BC Nokian välisellä ylemmän jatkosarjan ottelulla. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

Näytä lisää vastaavia