Korisliiga-välierässä kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tavoittelevat seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta

28.3.2021 11:45 Sekä Helsinki Seagulls että Salon Vilpas ovat kuuluneet miesten Korisliigan eliittiin jo muutaman vuoden, mutta kummallekaan ei ole tippunut mestaruutta. Nyt he kohtaavat toisensa jo välierissä.

Kaksi edellistä Suomen cup -mestaruutta voittanut Helsinki Seagulls tavoittelee seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas selvisivät molemmat puolivälierikierroksestaan puhtain paperein voittamalla kaikki neljä otteluaan. Nyt joukkueet kohtaavat toisensa miesten Korisliigan välierissä.

Seagulls on sarjan – ja samalla koko pudotuspelien – kiistämätön ennakkosuosikki. Helsinkiläisten lokkien onnistui voittaa runkosarjassa 22 ottelustaan peräti 20. Vilpas puolestaan kaivoi tiensä pudotuspeleihin runkosarjan neljänneltä sijalta 15 ottelun voittosaldolla.

Asetelman tuntien voidaan todeta, että paineet ovat pitkälti Seagullsin niskassa. Suhteellisen uudella joukkueella ei ole tilillään vielä ainuttakaan Korisliigan mestaruutta, vaikka Suomen cup -voittoja varastossa onkin. Tällä kertaa, kunhan Korisliiga-kausi vain päästään koronavaikeuksista huolimatta pelaamaan maaliin asti, vaikuttaa, että 20 runkosarjavoiton ja neljän perättäisen puolivälierävoiton tuomassa myötätuulessa purjehtivan Seagullsin aika on koittanut.

– Tässä on vain sellainen harmillinen puoli, että valitettavasti runkosarjasta ei saa niitä voittoja mukaan playoffeihin, naurahtaa Seagullsin Shawn Huff.

Kokenut laituri tietää, että jokaiseen sarjaan on suhtauduttava omana kokonaisuutenaan ja jokaiseen peliin on lähdettävä samalla tavalla ottelu kerrallaan.

– Tämä on vähän tylsää mantraa, mutta urheilussa suoritukset on pakko pilkkoa palasiksi. Jos lähtee liikaa miettimään isoja asioita tai lähtee ensimmäiseen välieräpeliin jo voittamaan mestaruutta, niin se hetkeen keskittyminen herpaantuu.

Mestaruuden miettimiseen ei parane keskittyä, kun vastustaja saattaa yhä lähettää Seagullsin matkalle kohti pronssipeliä. Eikä vastustaja ole helpoimmasta päästä. Sen toteaa Huffkin.

– Vilpas on todella kokenut joukkue, jolla on laaja materiaali. Heiltä löytyy ratkaisijoita monelta eri pelipaikalta. Heillä on ollut vähän rikkonainen kausi kaikkine loukkaantumisineen, mutta tässä vaiheessa kautta näyttää siltä, että he pelaavat parasta koripalloaan juuri silloin, kun sitä kuuluukin pelata.

Kulunut kausi on Teemu Rannikon uran viimeinen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Kulunut kausi on Teemu Rannikon uran viimeinen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kolikolla on aina kääntöpuoli. Yhtä lailla myös Vilppaan riveissä tiedostetaan, että aika mestaruuden saavuttamiselle on monella tavalla korkea. Joukkue on kuulunut pieneen ennakkosuosikkien joukkoon jo useamman kauden, mutta Pantteria ei yksinkertaisesti ole päästy nostamaan.

Sitä paitsi joukkueen kapteenille Teemu Rannikolle tilaisuus on täysin kirjaimellisesti viimeinen – hän jättäytyy kauden päätteeksi pelaajauraltaan eläkkeelle. Siitä huolimatta pelinjohtaja suhtautuu tilanteeseen kevyin mielin.

– Meille sopii oikein hyvin kerrankin tämä haastajan rooli, koska se ei tuo ylimääräistä painetta. Pääsemme aavistuksen vapautuneemmin pelaamaan välierissä kuin aiemmin, kun Seagulls on ihan selkeästi ennakkosuosikki.

Rannikolta meni joutsenlaulukaudestaan suuri osa sivu suun, koska hän toipui vaikeasta sääriluuvammasta. Tuntuman saamiseksi on päässyt kuitenkin onneksi kertymään jo kourallinen pelejä.

– Tuntuu ihan kohtalaiselta jo. Neljä fyysisesti raskasta ottelua Lahtea vastaan puolivälierissä toivottavasti auttoivat omaa pelaamistani siinä, missä muunkin joukkueen.

Monipuolisella Vilppaalla on iso määrä keinoja takataskussaan, ja Rannikko antaa erityistä kunniaa penkiltä tulleille pelaajille, jotka omalla työllään ratkaisivat puolivälierät näinkin selkeästi Vilppaan hyväksi. Seuraava vastustaja on kuitenkin aivan oma lukunsa.

– Seagulls on ollut aika suvereeni hallitsija koko Korisliiga-kauden. Mikä Seagullsista tekee niin hyvän kuin he ovat, on valtava määrä kokemusta ja se, että he tietävät sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, mitä ovat tekemässä. Hyökkäyksessä he jaksavat jauhaa kuviotaan niin kauan, että löytävät sen parhaan heittopaikan. Heidän pelaamisensa on erittäin maltillista ja konemaista, ja tässä tapauksessa käytän adjektiivia konemainen pelkästään positiivisessa mielessä, Rannikko toteaa.

 
15.4.2021 21:51 Korisliiga

Seagullsille Korisliiga-pronssia – tahtipuikkoa heilutti kotimainen veteraaniosasto

Helsinki Seagulls juhli miesten Korisliigan pronssimitalia kotikentällään. Pronssimitalit olivat seuralle sen historian kolmannet.

15.4.2021 19:39 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin Kauhajoella – Salon Vilpas ryöväsi kotiedun heti

Salon Vilpas nappasi sarjajohdon ensimmäisessä finaaliottelussa Kauhajokea vastaan.

14.4.2021 14:45 Korisliiga

Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

14.4.2021 08:23 Korisliiga

Äänestä hulvattoman Hang Time -sarjan paras jakso ja voita Korisliigan virallinen pelipallo

Ruudussa kauden mittaan nähty Hang Time -sarja Korisliiga-pelaajista on tuonut ihastuttavat persoonat lähemmäksi kannattajia. Nyt on aika äänestää kauden paras jakso.

13.4.2021 12:00 Korisliiga

Korisliigan pelaajat valitsivat tähdistöpelaajat omaan Dream Teamiinsa Veikkausuutisissa

Korisliigan yhteistyökumppani Veikkauksen sivuilla Korisliigan tähtipelaajat valitsevat tämän kauden pelaajista ne suosikkinsa, jotka ottaisivat omaan tähdistökentälliseen.

12.4.2021 12:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Karhu Basket ja Salon Vilpas aloittavat finaalisarjan torstaina 15.4. kello 18.00 Kauhajoella. Mestariksi vaaditaan neljä voittoa. Ruutu-palvelu välittää kaikki finaalit kotikatsomoihin.

11.4.2021 19:29 Korisliiga

Vilpas finaaliin – Aatu Kivimäen kylmähermoinen ajo ratkaisi välierät

Salon Vilpas selätti vaikeat ennakkoasetelmat ja lähetti ennakkosuosikki Helsinki Seagullsin pronssipeliin.

9.4.2021 20:56 Korisliiga

Kauhajoki varmisti finaalipaikan – Seagulls kavensi Vilppaan johtoa ja sinnittelee yhä mukana

Kauhajoki eteni miesten Korisliigan välieristä finaaliin ja lähetti Pyrinnön pronssiotteluun. Seagullsin ja Vilppaan sarjassa johto kapeni.

8.4.2021 11:10 Susijengi

Teemu Rannikon muistelmateos ilmestyy syyskuussa

Suomi-koriksen kaikkien aikojen ikoneihin lukeutuvan, Susijengin pelinrakentajana vuosikausia ihastuttaneen turkulaislähtöisen ja Salon Vilpasta Korisliigassa edustavan Teemu Rannikon, 40, muistelmateos ilmestyy syksyllä. Valtteri Mörttisen kirjoittaman kirjan ”Teemu Rannikko – Pelin tekijä” julkaisee Docendo.

7.4.2021 20:20 Korisliiga

Vilppaan tarkka-ampujat pelasivat Seagullsin pään pyörälle – myös Kauhajoki voiton päässä finaalista

Miesten Korisliigassa molemmat välieräsarjat päätyivät kutkuttavaan 3–1-tilanteeseen.

6.4.2021 20:52 Korisliiga

Vesa Mäkäläisen upea pelaajaura päätökseen – näin entiset joukkuelaiset ja vastustajat häntä muistelevat

Lahden NMKY:n kasvatti Vesa Mäkäläinen, 34, on päättänyt lopettaa ansiokkaan uransa. Kaksi Suomen mestaruutta voittanut Mäkäläinen oli Susijengin EM-joukkueessa Liettuan kisoissa 2011.

5.4.2021 20:10 Korisliiga

Kauhajoki haki voiton Tampereelta – Anthony Hilliard johti taidokasta ryöstöretkeä

Kauhajoki otti välierissä Tampereen Pyrintöä vastaan 2–1-johdon illan tiukan taisteluvoiton seurauksena.

4.4.2021 20:15 Korisliiga

Vilpas näytti Seagullsille kaapin paikan palaamalla takaisin sarjajohtoon

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan kolmas välierävääntö venyi jatkoerään, josta vieraat poistuivat voittonsa ansainneina.

3.4.2021 08:50 Susijengi

Aapeli Alanen loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan

Vahvan kauden joensuulaisessa Kataja Basketissa pelannut 201-senttinen ja 25-vuotias lahtelaiskasvatti Aapeli Alanen siirtyy loppukaudeksi Tshekin pääsarjaan. Susijengissäkin viisi ottelua pelanneen Alasen kevään työnantaja on Tshekin liigan viidennellä sijalla majaileva Basket Brno.

2.4.2021 19:39 Korisliiga

Kauhajoki löysi lääkkeen Pyrinnön paikkaa vastaan – Okko Järvi sai heittokoneensa käyntiin

Kauhajoki tasoitti välieräsarjan Tampereen Pyrintöä vastaan 1–1:een.

1.4.2021 20:12 Korisliiga

Seagulls tasoitti ottelusarjan loppuhetken trillerissä – Vilppaan takamiesten kaukoheittosade ei riittänyt hoitamaan hommaa kotiin

Korisliigan välierätaisto tiukkeni, kun Helsinki Seagulls tasoitti sarjansa Salon Vilpasta vastaan.

30.3.2021 21:19 Korisliiga

Pyrinnön kuuluisa paikka oli liikaa Kauhajoelle – välieräsarja 1–0 tamperelaisten hyväksi

Miesten Korisliigan toisessa välieräsarjassa Pyrintö isännöi Kauhajokea ja otti ensimmäisen voiton itselleen.

29.3.2021 20:08 Korisliiga

Vilpas ryösti Seagullsin kotiedun välieräavauksessa – kentän tähtinä takamiehet Rannikko ja Kivimäki

Runkosarjavoittaja Helsinki Seagulls joutui yllättäen taipumaan kotikentällään Salon Vilppaalle miesten Korisliigan ensimmäisessä välieräottelussa.

29.3.2021 14:21 Korisliiga

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki yrittää hidastaa Pyrinnön vauhtia

Korisliigan toisessa välieräsarjassa kohtaavat tämän kauden ehdoton valopilkku Tampereen Pyrintö ja kaksi edellistä mestaruutta voittanut Karhu Basket. Ennakossa äänessä joukkueiden tähtipelaajat Shawn Hopkins ja Bojan Sarcevic.

26.3.2021 12:18 Korisliiga

Michael Pounds lopettaa ansiokkaan pelaajauransa

KTP:n kasvatti Michael Pounds, 32, on päättänyt ripustaa koripallokenkänsä naulaan. Päättynyt kausi oli ensiesiintymisensä Korisliigassa 2006–07 tehneelle Poundsille uran 15:s pääsarjassa.

Näytä lisää vastaavia